Microsoft Oy - Lehdistötiedotteet

 • Vanhentuva käyttöjärjestelmä altistaa tuhannet suomalaisorganisaatiot merkittäville tietoturvariskeille

  Microsoft on jo pitkään kertonut lopettavansa Windows XP -käyttöjärjestelmän tuen 8.4.2014. Sen jälkeen Windows XP -käyttäjille ei enää tarjota yleistä tukea, kuten tietoturvapäivityksiä. Vanhentuva käyttöjärjestelmä altistaa organisaatiot merkittäville riskeille, ellei päätöstä uuden käyttöjärjestelmän käyttöönotosta tehdä pian.

  Jo vuonna 2001 esitelty Windows XP -käyttöjärjestelmä on edelleen laajasti käytössä suomalaisissa organisaatiossa. Tutkimusyhtiö Marketvision ja IT-infrastruktuuritoimittaja Atean hiljattain julkaiseman markkinakatsauksen mukaan jopa 40 % suomalaisyrityksistä ja julkishallinnon organisaatioista käyttää yhä Windows XP:tä. Joukossa on erityisen paljon pieniä ja keskisuuria yrityksiä, mutta myös useita julkisen sektorin toimijoita. Jo vuonna 2011 Microsoft ilmoitti lopettavansa Windows XP:n tuen 8.4.2014. Samana päivänä päättyy myös Microsoft Office 2003 -ohjelmistopaketin tuki.

  Microsoft haluaa muistuttaa avoimesti, että yritysten tulisi olla vakavasti huolestuneita liiketoimintansa jatkuvuudesta tilanteessa, jossa niiden keskeisiltä järjestelmiltä loppuu yleinen tuki. Vastaavasti julkisella sektorilla ja julkishallintoa palvelevissa alihankintayrityksissä on syytä tiedostaa esimerkiksi luottamuksellisten henkilötietojen suojaus Windows XP -tuen päättymisen jälkeen.

  Nykyajan liiketoiminta edellyttää ajantasaisia käyttöjärjestelmiä

  Microsoft toi Windows XP -käyttöjärjestelmän markkinoille vuonna 2001, noin 12 vuotta sitten. Aikanaan edistyksellinen käyttöjärjestelmä on tullut elinkaarensa päähän, sillä jatkuvasti kasvanut Internetin käyttö, kehittyneet ohjelmistot, päätelaitteiden suuri määrä ja verkkorikollisuuden ammattimaistuminen ovat asettaneet aivan uusia vaatimuksia käyttöjärjestelmille. Windows XP:n jälkeen Microsoft on esitellyt uudempia Windows-sukupolvia, kuten Windows Vistan ja Windows 7:n. Uusin, erityisesti yrityksille suunnattu käyttöjärjestelmä on vuonna 2012 julkaistu Windows 8 Pro, joka on nykyaikainen ja tämän päivän työelämän ja tietoturvan vaatimuksia tehokkaasti tukeva järjestelmä.

  "Työskentely liian vanhalla käyttöjärjestelmällä vastaa käytännössä myymälän oven auki jättämistä. Tällöin yritys altistaa arvokkaimman omaisuutensa eli liiketoiminta- ja asiakastietonsa varkaudelle. Järjestelmien nykyaikaistaminen suojaa tietomurtoja ja keskeytysaikoja vastaan”, Microsoftin Windows-liiketoimintajohtaja Tom Toivonen huomauttaa.

  Microsoft on huolestunut Windows XP:n käytön laajuudesta Suomessa. Odotettavissa on, että tuen loppumisen jälkeen verkkorikolliset hyökkäävät entistä voimallisemmin ei-tuettuihin järjestelmiin. Tutkimusyhtiö Gartnerin mukaan hakkereiden on helpompi löytää tietoturva-aukkoja Windows XP:stä sitä mukaa kun Microsoft korjaa uudemmissa Windows-versioissa vastaavia tietoturva-aukkoja.

   

  Lomarengas Oy siirtyi Windows XP:stä turvallisempaan Windows 8:aan

  Lomamökkien, huoneistojen ja huviloiden välittäjä Lomarengas Oy päivitti hiljattain Windows XP:n suoraan Windows 8:aan. Myyntihenkilöstöllä oli käytössä vanhentunut laitekanta, joten oli korkea aika kartoittaa uutta laitteistoa.

  ”Lomarenkaan ydinliiketoiminta tapahtuu verkossa ja tietokoneiden avulla ja siksi pullonkaulat eivät saa olla tietotekniikassa. Meille oli itsestään selvää ryhtyä toimiin, kun kuulimme, että Windows XP:n tuki loppuu. Windows 8:n hyödyt näemme tietoturvassa, mikä on Lomarenkaalle elintärkeää asiakkaiden verkkotransaktioiden vuoksi. Testiemme perusteella Windows 8 oli lisäksi selkeästi nopeampi kuin Windows XP, mutta myös Windows 7:ää nopeampi”, Lomarenkaan toimitusjohtaja Juha-Pekka Olkkola kertoo.

  Microsoft suosittelee asiakkaitaan siirtymään viipymättä Windows XP:stä uudempaan ja tuettuun käyttöjärjestelmään. Sopivan, Microsoftin sertifioiman ohjelmistokumppanin voi hakea Pinpoint-palvelusta. Päivittäminen vähentää tietoturvariskejä sekä laajennettuun tukeen liittyviä kustannuksia ja tarjoaa ennen kaikkea organisaatiolle nykyaikaisen käyttöjärjestelmän tuomat hyödyt. Tehostetun tietoturvan ohella Windows 8 tarjoaa yrityskäyttäjille muun muassa tabletteja ja kosketusnäyttöjä sekä liikkuvaa työtä tukevia ominaisuuksia.


   

  Lisätietoja:

  Windows XP:n tuki lakkaa -verkkosivut

  Video: Lomarengas kertoo siirtymisestä Windows XP:stä Windows 8:aan.

  Tom Toivonen, Windows-liiketoimintajohtaja, Microsoft Oy, puh. 050 342 9998, tom.toivonen@microsoft.com

  Juha-Pekka Olkkola, toimitusjohtaja, Lomarengas Oy, p. 050 3747747, juha-pekka.olkkola@lomarengas.fi


  Microsoft
  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 99 000 työntekijää yhteensä yli 110 maassa. Heinäkuussa 2013 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 77,85 miljardia US dollaria.

 • Tänään julkaistu Wilma-sovellus tuo helpotusta lukemattomien suomalaisten lapsiperheiden arkeen

  Microsoft ja koulu- ja oppilaitoshallintoon erikoistunut ohjelmistotalo StarSoft julkaisivat tänään Windows 8 -alustalle uuden käyttäjäystävällisen Wilma-sovelluksen. Automaattinen sisäänkirjautuminen, viesti-ilmoitukset sekä mahdollisuus usean oppilaan Wilma-tunnusten yhtäaikaiseen tarkasteluun tekevät Wilman Windows 8 -sovelluksesta erittäin näppärän ja helppokäyttöisen.

  Wilma on suomalaisessa koulujärjestelmässä laajasti käytössä oleva www-liittymä, jossa opettajat, oppilaat ja heidän huoltajansa voivat tarkastella koulunkäyntiin liittyviä asioita ja kommunikoida keskenään. Wilmasta löytyvät muun muassa henkilötiedot, työ- ja lukujärjestykset, arvosanat sekä reissuvihkon virkaa toimittavat pikaviestit.

  Uusi Windows 8 -sovellus nostaa Wilman käyttökokemuksen täysin uudelle tasolle ja helpottaa järjestelmän käyttöä näytöllä huomattavasti.

  "Huoltajat harmittelevat usein, kun tietoturvasyistä Wilman pikaviestejä ei voi saada suoraa sähköpostiin. Nyt, Wilma-sovelluksen avulla, käyttäjä saa uudesta viestistä heti ilmoituksen sovelluksen ruutuun ja sen voi lukea välittömästi yhdellä klikkauksella. Tämä on hyödyllinen ominaisuus kaikille Wilma-käyttäjäryhmille", StarSoftin kehityspäällikkö Juha Engman kertoo. " Wilman mobiilipuolen kehittämisestä on esitetty toiveita jo jonkin aikaa. Microsoftin osoittaman kiinnostuksen ja neuvojen ansiosta ensimmäinen sovellus tehtiin Windows-alustalle."

  Yksi uuden Wilma-sovelluksen merkittävimmistä ominaisuuksista on se, että sen kautta voi nähdä kerralla usean eri kunnan tai oppilaitoksen Wilma-tunnukset. Näin huoltaja voi seurata eri kunnissa tai oppilaitoksissa opiskelevien lastensa asioita yhdessä paikassa. Tämä ei Wilman selainversiossa ole mahdollista. Lisäksi sovellus ilmoittaa uusista viesteistä ja tuntimerkinnöistä reaaliajassa tietokoneen tai tabletin aloitusnäytöllä, joten Wilmaa ei enää tarvitse mennä erikseen tarkistamaan. Sovelluksen käyttö on vaivatonta niin tabletin kosketusnäytöllä kuin perinteisesti hiirelläkin.

  "Sovelluksen suunnittelussa käyttäjälähtöisyys on kaiken a ja o. Sovelluksen pitää olla helppo ja nopea käyttää, jotta se tuo arkeen aitoa lisäarvoa. Wilman Windows 8 -sovelluksessa tämä näkyy joka ominaisuudessa – pelkästään se, että sovelluksen kautta palveluun ei tarvitse joka kerta kirjautua manuaalisesti, parantaa huomattavasti käyttökokemusta tietoturvasta tinkimättä", Suomen Windows-kehittäjäekosysteemistä vastaava Jukka Wallasvaara toteaa.

  Wilmasta on tekeillä myös Windows Phone -sovellus, joka tulee saataville Windows Phone -kauppaan vuoden 2014 alkupuolella.

  Lataa Wilman Windows 8 -sovellus Windows-kaupasta: http://apps.microsoft.com/windows/app/wilma/5b992c94-4551-487e-863b-3568a65d8ab6.

  Lisätietoa:
  Microsoft, Windows-kehittäjäekosysteemit, Jukka Wallasvaara, jukka.wallasvaara@microsoft.com, puh. 050 499 9525StarSoft, kehityspäällikkö, Juha Engman, juha.engman@starsoft.fi, puh. 06 320 2532

  Microsoft
  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 99 000 työntekijää yhteensä yli 110 maassa. Heinäkuussa 2013 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 77,85 miljardia US dollaria.

  StarSoft
  Vuodesta 1987 saakka toiminut StarSoft Oy on suomalainen ohjelmistotalo ja alansa markkinajohtaja Suomessa. Yritys on erikoistunut koulu- ja oppilaitoshallintoon, ja sen asiakkaina on peruskoulujen ja lukioiden lisäksi ammattikorkeakouluja, ammatti- ja aikuisopistoja, kansanopistoja, musiikkioppilaitoksia sekä kaupunkeja ja koulutuskuntayhtymiä. StarSoftin tuotteita ovat muun muassa Primus-opiskelijahallinto-ohjelma, Kurre 7 -työjärjestysohjelma sekä näiden www-liittymä Wilma. StarSoft työllistää noin viisikymmentä tietotekniikan ja hallinnon osaajaa. Yrityksen toimitilat sijaitsevat Vaasassa. StarSoft Oy on osa StarSoft Finland Oy konsernia.

 • Tampereen yliopiston tutkimus kokosi vinkit pilvipalveluiden käyttöönottoon

  Lehdistötiedote 12.11.2013

  Monissa suomalaisyrityksissä ei vielä osata järjestelmällisesti tavoitella tuottavuushyötyjä pilvipalveluiden avulla. Tampereen yliopiston tutkimuksessa etsittiin ratkaisuja haasteisiin ja tulokset koottiin ohjelistaksi ICT-palveluiden käyttöönottoon. Tutkimus on osa Tuottavuusloikka-projektia, jossa on ollut mukana neljä pirkanmaalaista pilottiyritystä. Näiden yritysten tuottavuutta pilvipalvelut paransivat erityisesti ajansäästön ja projektihallinnan muodossa. 

  Tampereen yliopiston tutkimuksessa kartoitettiin suomalaisten palveluyritysten käsityksiä pilvipalvelujen tuottavuushyödyistä. Tänään julkistetuissa tuloksissa kiteytetään kymmenen vinkkiä, jotka yritysten olisi hyvä huomioida pilvipalveluiden käyttöönotossa.

  1. NÄKYMÄ: tarjoile käyttäjille näkymä siitä, mitä pilviratkaisun käyttöönotto mahdollistaa. Luo merkityksiä ja konkretisoi.
  2. PILOTOINTI: lähde riittävän pienestä kokonaisuudesta liikkeelle. Pilotti on projekti, jolla on alku ja loppu. 
  3. JOHDON SITOUTUMINEN: varmista ylimmän johdon tuki ja se, miten he aikovat johtaa omalla esimerkillään.
  4. HENKILÖSTÖN VOIMA: ota henkilöstö mukaan tavoitteiden määrittelyyn ja hyödynnä edelläkävijöitä luontevina muutosagentteina.  
  5. JÄRJESTELMÄT JA LAITTEET: varmista, että olemassa olevat tietojärjestelmät ja laitteet palvelevat pilviratkaisuihin siirtymistä.
  6. TIETOTURVA: varmista tietoturvan taso ja tarjoile tutkittua tietoa pilveen siirtymisen tueksi.
  7. ARJEN MUUTOS: ymmärrä, miten pilvipalvelut muuttavat työntekijöiden käyttäytymistä ja arkea (operatiiviseen tekemiseen vaikuttavat muutokset).
  8. KÄYTTÖÖNOTTO ASIAKKAIDEN KANSSA: ota asiakkaat mukaan ja avaa rajapintoja ulospäin.
  9. PELISÄÄNNÖT: anna pelisäännöille aikaa kehittyä, mutta älä unohda sopia niistä.
  10. TUOTTAVUUDEN SYNERGIA: näe sisäisen tuottavuuden kehittämisen vaikutus ulkoiseen tuottavuuteen ja päinvastoin.

  Vanhasta luopuminen välttämätöntä

  Tutkimustulokset perustuvat 88 palveluyrityksen haastatteluihin ja Tuottavuusloikka-projektiin kuuluneiden pilottiyritysten kokemuksiin. Tuottavuusloikassa neljä pirkanmaalaista yritystä lähti kehittämään omia työskentelytapojaan pilvipalvelujen avulla. Yritykset saivat apua käyttöönottoon projektiryhmältä, johon kuuluivat Palvelualojen työnantajat PALTA, Tampereen Palveluinnovaatiokeskus TamSI, Microsoft Oy, Sonera, Pirkanmaan yrittäjät, Avoin Tampere -ohjelma sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

  ”Pilottiyritykset saivat nopeasti aikaan konkreettista ajansäästöä. Esimerkiksi Tampereen Messut huomasi, että parantuneen projektihallinnan myötä säästyneen ajan pystyy nyt käyttämään avainasiakkaiden parempaan palvelemiseen. Kuljetusliike Tenho Kemppainen Oy:llä syntyi selkeitä tuottavuushyötyjä jo paperikalenterin korvaamisesta mobiililaitteilla, joilla pääsee käsiksi sähköposteihin paikasta riippumatta”, erityisasiantuntija Riina Pulkkinen Tampereen yliopistosta kertoo.

  ”Pilottiyritysten loikka kohti parempaa tuottavuutta on käynnistynyt lupaavasti, mutta uudet työtavat ja -välineet eivät ole kuitenkaan vielä täysin korvanneet edellisiä. Todellista tehokkuutta syntyy vasta, kun oivalletaan, mistä vanhoista toimintamalleista voidaan uusien toimintatapojen myötä luopua ja mitä niiden tilalle tulee”, Soneran yritysmarkkinoinnin johtaja Mika Hyötyläinen toteaa.

  Puhelinhaastattelututkimukseen osallistuneet 88 palveluyritystä yhdistivät pilvipalveluiden tuottavuushyödyt työn joustavuuden paranemiseen. Esimerkiksi liikkuvaa työtä tekevien arki helpottuu, kun kaikki tarvittava tieto kulkee kätevästi mukana mobiililaitteessa. Myös yhteistyön asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa ajateltiin parantuvan ja tehostuvan uusien toimintamallien myötä.

  Rohkeutta ja apua muutokseen

  Tampereen yliopiston tutkimissa palveluyrityksissä kokonaisarviot pilvipalvelujen tuottavuushyödyistä olivat selkeästi myönteisempiä, jos yrityksellä oli jo kokemuksia pilvipalvelun käytöstä. Jos pilvipalvelut eivät olleet tuttuja, suhtautuminen niihin oli skeptisempää.

  ”Pienet yritykset tarvitsevat koulutusta ja kumppaneita palvelujen käyttöön. Yritykset eivät välttämättä tunnista, mistä apua löytäisi nimenomaan alkuvaiheessa, pilvipalvelujen käyttöönotossa. Tämä tarjoaa liiketoimintamahdollisuuksia myös uudentyyppisille palveluyrityksille, jotka voisivat olla tässä apuna”, Palvelualojen työnantajat PALTAn toimitusjohtaja Riitta Varpe toteaa.

  ”Tuottavuuden kasvun kannalta tietotekniikka on keskeisessä roolissa. Pilvipalvelujen käyttöönoton aika on nyt, ja tuottavuusparannuksilla alkaa olla suomalaisissa yrityksissä jo kiire. Odottelun aika on ohi”, Tuottavuusloikka-projektissa mukana ollut Markku Pulkkinen Microsoftilta summaa.

  Katso videot Tuottavuusloikka-projektista:

  Pirkanmaalaiset pk-palveluyritykset lähtivät kehittämään työskentelytapojaan pilvipalvelujen avulla

  Tampereen Messut hoitaa SharePointilla vuoden suurinta messuprojektia

  Kuljetusliike Tenho Kemppainen Oy vaihtoi kynän ja paperin pilvikalenteriin

  Lisätiedot:

  Palvelualojen työnantajat PALTA, Riitta Varpe, toimitusjohtaja, puh. 040 534 5353

  Microsoft Oy, Markku Pulkkinen, johtaja, pienet ja keskisuuret yritykset, liiketoimintaratkaisut ja kumppanit, puh. 040 511 6239

  Sonera, Mika Hyötyläinen, yritysmarkkinoinnin johtaja, puh. 040 717 8807

  Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulu, Riina Pulkkinen, erityisasiantuntija, puh. 040 190 1257

  Avoin Tampere -ohjelma, Seppo Haataja, johtaja, puh. 040 500 3475

  Lisätietoa Tuottavuusloikka-projektista:

  Tuottavuusloikka-projektissa neljä kasvunälkäistä pk-palveluyritystä otti tietotekniikan uusimmat mahdollisuudet käyttöönsä ja lähti etsimään oivalluksia liiketoiminnan ja työhyvinvoinnin kehittämiseen sekä arvon luomiseen asiakkailleen. Mukana olivat messujärjestäjä Tampereen messut, kuljetusalan yritys Tenho Kemppainen Oy, arkkitehtitoimisto Arkjaatiset sekä myynninedistämistoimisto Expression.

  Tuottavuusloikka-pilottiprojektin perustamisen taustalla ovat Palvelualojen työnantajat PALTA, Tampereen Palveluinnovaatiokeskus TamSI, Microsoft Oy, Sonera, Pirkanmaan yrittäjät, Tampereen kaupungin Avoin Tampere -ohjelma sekä työ- ja elinkeinoministeriö. Yritykset saivat apua pilvipalvelujen käyttöönotossa projektin taustatahoilta. Projektin keskeinen tavoite oli saattaa yritykset tunnistamaan teknologian luomia, tuottavuutta parantavia innovaatiomahdollisuuksia päivittäisessä toiminnassaan.

  Tampereen yliopisto tutki projektin aikana muutoksien aikaansaamia hyötyjä yritysten toiminnassa sekä toteutti projektin aikana puhelinhaastattelututkimuksen, jossa kartoitettiin palvelualojen pk-yritysten pilvipalvelujen käyttöä. Aineiston keruu tapahtui puhelinhaastatteluina aikavälillä 25.7. – 7.8.2013. Haastatteluja tehtiin yhteensä 88, ja näyte kerättiin PALTAn ja Suomen Yrittäjien jäsenistöstä.

 • Merkittävät pilvipalveluiden toimittajat luottavat Microsoftiin

  Lehdistötiedote 12.12.2013

  Julkistettuun Microsoft Cloud OS Network -kumppaniverkostoon kuuluvat Suomessa CGI, Fujitsu ja Tieto. Verkoston jäsenet tarjoavat asiakkailleen yhdenmukaista pilvialustaa niin julkisesta kuin kumppanin omasta pilvestä.

  Microsoft julkisti tänään maailmanlaajuisen Cloud OS Network -verkoston, johon kuuluu 25 pilvipalveluiden tarjoajaa. Suomessa verkostoon kuuluvat CGI, Fujitsu ja Tieto. Verkoston yhtiöt tarjoavat palveluita, jotka perustuvat Microsoftin pilvialustaan: Windows Server Hyper-V, System Center sekä Windows Azure Pack. Verkoston jäsenet tukevat osaltaan Microsoftin visiota yhdenmukaisesta pilvialustasta, joka ulottuu asiakkaiden yksityisistä konesaleista ja pilvistä aina Windows Azureen ja palveluntarjoajien pilviin. Verkoston palveluntarjoajat tarjoavat Microsoft-validoituja, pilvipohjaisia infrastruktuureja ja sovellusratkaisuja asiakkaiden eri tarpeiden mukaan.

  ”Käytännössä tämä palvelutarjoajien verkosto tarjoaa monipuolisempia ratkaisuvaihtoehtoja, suurempaa joustavuutta ja alempia toimintakustannuksia asiakkaiden sovellus-, tiedon- ja laitehallintaan. Microsoft-pilvialustaa voidaan toisin sanoen nyt toteuttaa Suomessa toimivan pilvitarjoajan tuottamana ja Suomesta käsin. Asiakas voi siis valita haluaako tietonsa yksityiseen, julkiseen pilveen tai paikallisen kumppanin pilveen – tai näitä kaikkia yhdistäen”, Microsoftin palvelinliiketoiminnasta Suomessa vastaava Juha Karppinen sanoo.

  Hybridimallin hyödyt yritykselle

  Kullakin organisaatiolla on omat IT-tarpeensa ja vaatimuksensa. Cloud OS -verkoston avulla asiakkailla on nyt entistä enemmän valinnanvaraa hyödyntää ja yhdistää kolmen pilven mallisia hybridiratkaisuja Microsoftin pilvialustoilla niin yksityisessä konesalissa ja pilvessä, Windows Azure -alustalla sekä verkoston palveluntarjoajalla. Tekninen yhdenmukaisuus IT-ympäristöstä riippumatta estää lukkiutumista yhteen ympäristöön ja tuo joustavuutta. Näin ollen yritykset voivat keskittyä lisäämään tehokkuutta ja alentamaan käyttökustannuksia.

  Mahdollisuuksia pilvipalveluiden tarjoajille 

  Pilvipalveluiden käyttö kasvaa kovaa vauhtia ja palveluntarjoajat pyrkivät vastaamaan tähän hybridipilvikysyntään erilaisilla lisäarvopalveluilla. Liittymällä Microsoftin Cloud OS -verkostoon, johtavat palveluntarjoajat voivat nyt nopeasti ja kustannustehokkaasti kehittää uudenlaisia palveluita. Microsoftin pilvialustalla palveluntarjoajilla on pääsy Windows Azuren kyvykkyyteen ja ominaisuuksiin.

  ”Microsoftin teknologiaan perustuva hybridipilvi on luonteva laajennus nykyiseen palvelutarjontaamme koko Nordic-alueella. Asiakkaamme voivat valita tarpeitaan parhaiten vastaavan pilviratkaisun mahdollisimman joustavasti”, Fujitsun infraliiketoiminnan johtaja Jussi Tolvanen toteaa. ”Fujitsun ja Microsoftin yhdessä määrittämät palveluarkkitehtuuri ja tuotantomenetelmät takaavat yhtenäisen palvelutason kaikissa Fujitsun pohjoismaisissa datakeskuksissa”.

  ”Asiakkaamme etsivät parhaita toimitusmalleja Microsoft-pohjaisille ratkaisuilleen. Tieto voi toteuttaa palveluita joko asiakkaan omassa ympäristössä, yksityisellä pilviratkaisulla Tiedon Productivity Cloud -palvelun avulla, Microsoftin julkisessa pilvipalvelussa tai niiden yhdistelmällä. Cloud OS mahdollistaa täyden palvelutoimituksen pilviympäristöstä riippumatta sekä sujuvat siirtymät niiden välillä”, kertoo Mikko Pulkkinen, johtaja, jatkuvat palvelut, Tieto.

  Maailmanlaajuinen kattavuus

  Cloud OS -verkoston kumppaniyritykset ovat läsnä yli 90 maassa ympäri maailman ja palvelevat yhteensä noin kolme miljoonaa asiakasta päivittäin. Palvelimia on yli 2,4 miljoonaa noin 425 konesalissa.

  Cloud OS Network -kumppaneita ovat CGI:n, Fujitsun ja Tiedon lisäksi: Alog, Aruba S.p.A., Capgemini, Capita IT Services, CSC, Dimension Data, DorukNet, Fujitsu Ltd, iWeb, NTTX, Outsourcery, OVH.com, Revera, Singtel, Sogeti, TeleComputing, Triple C, T-Systems, VTC Digilink, ja Wortmann AG.

  Lisätietoja: 

  Lisätietoja sekä video Cloud OS -verkostosta ja kumppaneiden palvelutarjonnasta.

  Microsoftin uutishuone sekä Official Microsoft Blog (englanniksi).

  Microsoft Oy: Juha Karppinen, johtaja, palvelinliiketoiminta, p. 050 379 9637, juha.karppinen@microsoft.com

  Fujitsu Nordic: Jussi Tolvanen, johtaja, infraliiketoiminta, p. 040 5477925, jussi.tolvanen@fi.fujitsu.com

  Tieto: Mikko Pulkkinen, johtaja, jatkuvat palvelut, p. 0 207 2010, mikko.pulkkinen(at)tieto.com


  Microsoft
  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 99 000 työntekijää yhteensä yli 110 maassa. Heinäkuussa 2013 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 77,85 miljardia US dollaria.

 • Mallikoulu ponnistaa tuloksiin teknologian ja oppijakeskeisyyden liitolla - Oppilaat ohjelmoivat tien tulevaisuuteen yhdessä

  Suomen menestys edellyttää laaja-alaista teknologista osaamista sekä tulevaisuuden työssä tarvittavien taitojen rakentamista jo koulussa. Huolellisesti mietitty teknologian hyödyntäminen yhdistettynä oppimiskeskeiseen pedagogiikkaan motivoi myös oppimaan. Microsoft esitteli tänään kouluyhteistyötään espoolaisella Viherkallion koululla. Tilaisuudessa julkistettiin myös uusi käyttäjäystävällinen Wilma-sovellus Windows 8 -alustalle.

  Kouluja ympäröivä maailma ja tavat tehdä työtä muuttuvat.

  ”Jotta Suomi pärjää kansainvälisessä kilpailussa ja digitaalisessa ympäristössä, on meillä kaikilla oltava monipuolista ja aidosti arjen elämään linkittyvää teknologista osaamista. Tätä osaamista rakennamme Suomeen yhdessä koulujen kumppanina”, sanoo Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Ari Rahkonen.

  Tekniikkaa oppilaiden ehdoilla

  Teknologia voi monipuolistaa oppimista ja motivoida oppijoita, mutta sen tueksi tarvitaan laajempi toimintakulttuurin muutos.

  ”Viime aikoina peräänkuulutettu teknologia, uusimmat laitteet ja ohjelmistot eivät yksin riitä motivaation kasvattamiseen. Teknologian käytön tulee olla järkevästi mietittyä ja sen oikeanlainen käyttö on yhdistettävä oppijakeskeiseen pedagogiikkaan. Oppilaiden tulee itse olla aktiivisina toimijoina, tiedon tuottajina, analysoijina ja visualisoijina sekä päästä ratkomaan heille relevantteja ongelmia. Juuri niitä taitoja tulevaisuuden työelämässäkin tarvitaan”, sanoo Microsoftin opetustoimi-yksikön päällikkö Petri Elsilä, joka itsekin on opettaja koulutukseltaan.

  Teknologia tuo myös aivan uuden ulottuvuuden koulun ja kodin väliseen yhteistyöhön.

  ”Läpinäkyvyys vanhempien suuntaan lisääntyy, kun oppilaat voivat pilvipalvelusta näyttää mitä kaikkea ovat koulussa tehneet”, Elsilä jatkaa.

  Viherkallio kansainvälinen huippukoulu - opettajia myöten

  Espoolaisessa Viherkallion alakoulussa teknologiaa käytetään oppimisen monipuolistamiseen sekä ilmaisun välineenä. Päätelaitteita ja ohjelmistoja osataan hyödyntää osuvasti kaikilla luokka-asteilla. Tilaisuudessa oppilaat näyttivät, miten annetun tehtävän voi esimerkiksi ohjelmoida peliksi Kodu-ohjelmalla tai tehdä visuaalisena toteutuksena OneNotessa.

  ”Parhaimmillaan teknologia on läsnä ryhmätöissä ja yhteistyön mahdollistajana. Oppilaat voivat esimerkiksi aloittaa tehtävän koulussa ryhmässä ja pilvipalvelun ansiosta jatkaa sitä kukin itsenäisesti millä tahansa päätelaitteella. Meillä on myös saatu hyviä kokemuksia siitä, kun esikoululaiset ovat suunnitelleet pelin ja isommat oppilaat toteuttaneet sen Kodulla”, kertoo Viherkallion rehtori Mikko Leppänen tietotekniikan hyödyntämisestä koulussa.

  Viherkallion koulu on ollut mukana Microsoftin maailmanlaajuisessa Partners in Learning -oppilaitosyhteistyöohjelmassa vuodesta 2011 lähtien. Ohjelman tavoitteena on tukea koulukulttuuria, jossa tieto- ja viestintäteknologia on luonnollinen osa oppimista, koulujen arkipäiväistä toimintaa ja pedagogista kehittämistä.

  ”Osana Microsoftin kansainvälistä verkostoa olemme saaneet tukea toimintamme kehittämiseen sekä mahdollisuuden vaihtaa kokemuksiamme ja hyviä käytäntöjä toisten innovatiivisia oppimismenetelmiä kehittävien koulujen kanssa Suomessa ja ulkomailla”, summaa Leppänen.

  Leppäsen luotsaama Viherkallion koulu on valittu ainoana suomalaisena kouluna vuoden 2014 mentor-kouluksi Microsoft Partners in Learning -ohjelmassa. Luokanopettaja Tomi-Pekka Niukkanen palkittiin Microsoft Innovative Educator Expert -tittelillä tietotekniikan hyödyntämisestä opetuksessa.

  Uusi Wilma-sovellus tuo helpotusta lukemattomien suomalaisten lapsiperheiden arkeen

  Tänään julkistettu uusi Windows 8 -sovellus nostaa Wilman käyttökokemuksen täysin uudelle tasolle ja helpottaa järjestelmän käyttöä näytöllä huomattavasti. Wilma tunnetaan suomalaisessa koulujärjestelmässä laajasti käytössä olevana www-liittymänä, jossa opettajat, oppilaat ja heidän huoltajansa voivat tarkastella koulunkäyntiin liittyviä asioita ja kommunikoida keskenään. Wilmasta löytyvät muun muassa henkilötiedot, työ- ja lukujärjestykset, arvosanat sekä reissuvihkon virkaa toimittavat pikaviestit.

  Windows 8 -sovelluksessa Wilman uusia ominaisuuksia ovat automaattinen sisäänkirjautuminen, viesti-ilmoitukset sekä mahdollisuus usean oppilaan Wilma-tunnusten yhtäaikaiseen tarkasteluun. Nämä ominaisuudet tekevät sovelluksesta erittäin näppärän ja helppokäyttöisen.

  Lue lisää Wilmasta lehdistötiedotteesta.

  Lisätietoja:

  Petri Elsilä, yksikön päällikkö, opetustoimi, Microsoft, p. 050 44 787 44, petri.elsila@microsoft.com
  Marianna Halonen, ohjelmapäällikkö, Partners in Learning, p. 050 358 2267, marianna.halonen@microsoft.com
  Mikko Leppänen, rehtori, Viherkallion koulu, p. 09 816 32650, mikko.leppanen@espoo.fi

  Microsoft

  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 99 000 työntekijää yhteensä yli 110 maassa. Heinäkuussa 2013 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 77,85 miljardia US dollaria.

 • Uusia Office 365 -ominaisuuksia: Yammer kaikille Office 365 Enterprise -käyttäjille ja reaaliaikainen yhteismuokkaus Office Web Appseihin

  Lehdistötiedote 7.11.2013

  Yhteisöllinen työväline Yammer tuodaan kaikille Office 365 -yrityskäyttäjille. Microsoft Web Apps -sovellukset päivittyvät reaaliaikaisella yhteismuokkauksella. Liiketoimintatiedon hallintatyökalu Power BI tulee osaksi Office 365:tä.

  Jo yli miljardi ihmistä, eli joka seitsemäs maailman asukas, luottaa Microsoft Office -ohjelmistoihin saadakseen asioitaan tehdyksi. Maailma kuitenkin muuttuu ja Office sen mukana. Office 365 tarjoaa pilvipalveluna tutut Office-työkalut uudistettuina ja vastaten nykyaikaisiin työtapoihin: joustavasti, nopeasti, tien päällä ja useille eri laitteille (PC, Mac, tabletti ja puhelin).

  Office 365:n kysyntä on ollut suurta. Kuluttajille suunnatulla Office 365 Home Premium -palvelupaketilla on maailmanlaajuisesti jo yli kaksi miljoonaa tilaajaa ja se on siten Microsoftin nopeimmin kasvava myynnissä oleva tuote kautta aikain. Yhdysvalloissa 60 prosenttia maan 500 suurimmasta yrityksestä (Fortune 500) on hankkinut Office 365:n viimeisen vuoden aikana.

  Lanseerauksen jälkeen Microsoft on tuonut Office 365:een jo yli sata uutta ominaisuutta niin kuluttajille kuin yrityksille. Tänään julkaistiin jälleen uusia ominaisuuksia, muun muassa:

  • Yammer: Jatkossa kaikkien Office 365 Enterprise -versioiden uudet tilaukset sisältävät Yammer Enterprise -ominaisuuden. Kaikki nykyiset Office 365 -asiakkaat saavat myös kyseisen Yammer-käyttöoikeuden. Yammer on helppo tapa ottaa käyttöön yhteisölliset työvälineet kaikille työntekijöille missä tahansa organisaatiossa.
  • Microsoft Office Web Apps: Office Web Apps päivittyy odotetuilla ominaisuuksilla. Reaaliaikainen yhteismuokkaus mahdollistaa tiedostojen työstämisen samanaikaisesti usean käyttäjän toimesta Word Web App, PowerPoint Web App sekä Excel Web App -sovelluksissa. Lisäksi automaattinen tallennus tuodaan Word Web App -sovellukseen.

  • Power BI: liiketoimintatiedon hallintatyökalu tulee yleisesti saataville vuoden 2014 alkupuoliskolla osaksi Office 365:tä. Ominaisuus mahdollistaa yksityisen ja julkisen datan yhdistämisen ja analysoinnin pilvessä, tuottaen runsasta ja oivaltavaa grafiikkaa päätöksenteon tueksi. Tutustu esikatseluversioon: www.powerbi.com

  Esimerkiksi yhdysvaltalainen rautatieyhtiö Burlington Northern Santa Fe (BNSF) on valinnut Office 365:n 45 000 työntekijälleen. Yhtiön henkilöstöstä 95 % tekee liikkuvaa työtä ja Office 365 tuo heille nykyaikaiset, paikasta ja laitteista riippumattomat työvälineet. Office 365 auttaa siis pitämään junat ajan hermolla, kirjaimellisesti.

  Pilvipalveluna Office 365 varmistaa, että tilaajalla on aina käytössään viimeisin ja paras Office-versio ja sen toiminnot kuten sähköposti, tiedostonjako, ryhmätyöskentely, yhteisölliset työvälineet ja paljon muuta. Microsoft tuo tänään ja jatkossakin lisäarvoa Office 365 -tilaajille uusilla toiminnoilla, jotka auttavat ihmisiä saamaan asiat tehdyksi paikasta riippumatta – yksityisyydestä ja tietoturvasta tinkimättä.

  Lue näistä ja muista uusista ominaisuuksista lisää (englanniksi) lehdistötiedotteesta sekä Office 365 technology, Office 365 for business ja Yammer -blogeista. 

  Lisätietoja:

  Harri Mikkanen, tuotemarkkinointipäällikkö, Microsoft Oy, harri.mikkanen@microsoft.com, p. +358 50 554 1618

  Microsoft järjestää median edustajille Yammer-havaintoesityksiä, joissa pääsee kokemaan miten nykypäivän yhteisölliset työvälineet toimivat käytännön työssä. Ota yhteyttä Microsoft Oy:n viestintään, jos olet kiinnostunut: viestintäjohtaja Camilla Lindfors, camillal@microsoft.com, p. +358 40 838 6686.

  Microsoft
  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 99 000 työntekijää yhteensä yli 110 maassa. Heinäkuussa 2013 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 77,85 miljardia US dollaria.

 • Uutiset löytyvät nyt uudesta uutishuoneesta

  Uutiset löytyvät nyt uudesta uutishuoneesta

  Microsoftin Uutishuone on siirtynyt uuteen osoitteeseen http://www.microsoft.fi/uutisia. Uudesta uutishuoneesta löydät tuttuun tapaan lehdistötiedotteet ja muut uutiset omilta palstoiltaan sekä viestinnän yhteystiedot.

   

  Tavataan uudessa Uutishuoneessa!

  Yhteistyöterveisin,
  Camilla Lindfors
  viestintäjohtaja
  Microsoft Oy