Microsoft Oy - Lehdistötiedotteet

 • Tiedotearkisto

  Lehdistötiedotteet -osiosta löydät Microsoftin uusimmat suomenkieliset lehdistötiedotteet.

  Aikaisemmin julkaistut tiedotteet löydät Tiedotearkistosta.

 • Windows Phonen uusi versio herätti heti suomalaisten kiinnostuksen

  Koodinimellä Mango tunnettu Windows Phonen uusi päivitys herätti heti suurta kiinnostusta suomalaisten mobiilikehittäjien, päättäjien ja median keskuudessa. Torstaina Helsingissä järjestettyyn Windows Phone -tapahtumaan osallistui yli 700 mobiilialan ammattilaista ja median edustajaa.

  Microsoftin uusi versio Windows Phone –mobiilikäyttöjärjestelmästä on herättänyt paljon kiinnostusta ympäri maailman. Eikä ihme, sillä uusi Mango-versio tarjoaa älypuhelimen käyttäjille erilaisen kokemuksen tuomalla yli 500 uutta ominaisuutta, jotka vievät yhteydenpidon, sovellukset ja internetin käytön aivan uudelle tasolle. Versiopäivitys on maksuton kaikille Windows Phone 7 -käyttäjille.

  Päivitetyllä käyttöjärjestelmällä varustettuja uusia puhelimia toimitetaan kauppoihin ensi syksynä. Samanaikaisesti tarjolle tulee useita uusia kieliversioita, mukaan lukien suomi. Myös Marketplace-sovelluskauppa laajenee uusiin maihin, ja Microsoft aloittaa yhteistyön uusien laitevalmistajien kanssa.

  "Mango ravistelee käsityksiä siitä, mitä älypuhelimella voidaan tehdä. Otamme merkittävän askeleen helpomman yhteydenpidon, sovellusten ja internetin käytön suuntaan. Jatkossa Windows Phone on fiksuin ja helpoin älypuhelin käyttää jokapäiväisessä elämässä", liiketoimintajohtaja Vesa-Matti Paananen Microsoftilta kertoo.

  Helpompaa yhteydenpitoa ja jakamista

  Nykyisin älypuhelinkokemus on usein monimutkainen johtuen toisistaan irrallaan olevista sovelluksista ja palveluista – puheluista tekstiviesteihin, pikaviestintään, kuvien julkaisuun ja sosiaalisen median päivityksiin. Helpottaakseen puhelimen käyttäjän yhteydenpitoa hänelle tärkeisiin ihmisiin, Mango järjestää informaation henkilöiden ja ryhmien mukaan, eikä yhteydenpitoon tarvittavan sovelluksen ympärille. Käytännössä tämä tarkoittaa, että:

  Keskustelunäkymä mahdollistaa siirtymisen tekstiviestien, multimediaviestien, Facebook- ja Windows Live Messenger -keskusteluiden välillä helposti saman henkilön tai ryhmän kanssa.
  Ryhmäkontaktit voi personoida aloitusnäytön ruutuihin. Ryhmäläisten päivitykset voi silmäillä helposti, ja käyttäjä voi laittaa tekstiviestin, sähköpostin tai pikaviestin koko ryhmälle suoraan aloitusnäytöltä.
  Sosiaalisen median läsnäolo. Nyt myös Twitter- ja LinkedIn-syötteet on integroitu kontaktitietoihin, Facebook-paikkapäivitykset ovat sisäänrakennettuna ja uusi kasvojen tunnistustoiminto helpottaa kuvien merkitsemistä ja julkaisemista netissä.
  Yhdistetyt sähköpostitunnukset. Voit linkittää monta sähköpostiosoitetta yhteen postilaatikkoon. Keskusteluketjut on organisoitu siten, että tuoreimmat viestit on helppo löytää.

  Älykkäämpi lähestyminen sovelluksiin

  Windows Phone haastaa ihmiset ajattelemaan uudelleen sovellusten käyttöä. Nykyisin sovellus arvotetaan sen perusteella, mitä se pystyy yksinään tekemään. Tulevaisuudessa sovellusten hyöty perustuu siihen, kuinka hyvin ne pystyvät integroitumaan älypuhelimen koko käyttökokemukseen ja toimimaan yhdessä. Siksi Mango tuo sovellusten viestit ja hälytykset suoraan aloitusnäytölle ja huomioi niiden sisällön myös hakutoiminnoissa. Tämän ansiosta käyttäjälle tärkeä sovellus on aina nopeasti käsillä.

  Uusien moniajo-ominaisuuksien ansiosta usean sovellusten välillä liikkuminen ja aktiivisen sovelluksen vaihtaminen on nyt nopeaa ja helppoa. Samalla kuitenkin varmistetaan, että taustalla oleva sovellus ei käytä turhaan puhelimen resursseja, jolloin puhelimen akku kestää mahdollisimman pitkään ja puhelimen toiminta ei hidastu.

  Vauhtia nettikäyttöön

  Sen lisäksi, että maailman suosituin nettiselain Internet Explorer on mukana Mangossa, tuo uusi Windows Phone -käyttöjärjestelmä useita edistysaskeleita älypuhelimen nettiominaisuuksiin. Nyt puhelimessa on sama tehokas Internet Explorer 9 -selain, joka on käytössä tietokoneessakin. Selain tukee HTML5-standardia ja tarjoaa rautatason grafiikkakiihdytyksen. Tämän ansiosta Windows Phone -puhelimen internet-käyttökokemus on ennen näkemättömän nopea.

  Windows Phone -ekosysteemi on kasvanut tasaista vauhtia Windows Phone 7:n viime marraskuisen julkaisun jälkeen. Tällä hetkellä Marketplacessa on tarjolla yli 17 000 sovellusta ja yhä useampi puhelinvalmistaja, mukaan lukien Nokia, on ottamassa tai ottanut Windows Phonen osaksi tarjontaansa. Uusia Windows Phone -laitevalmistajia ovat mm. Acer, Fujitsu ja ZTE.

  Juuri julkaistut maksuttomat Windows Phone Developer tools -kehittäjätyökalut ovat nyt vapaasti ladattavissa. Niiden avulla suomalaiset sovelluskehittäjät voivat alkaa kehittämään ja testaamaan uudenlaisia innovatiivisia sovelluksia, jotka hyödyntävät Mango-version uusia ominaisuuksia.

  Katso aiheesta lisää Microsoftin uutisblogista http://blogs.technet.com/b/uutisia/.

  Lisätietoja:

  Vesa-Matti Paananen, liiketoimintajohtaja, Microsoft Oy, p. 050 526 0430

  Microsoft
  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 92 000 työntekijää yhteensä 102 maassa. Tilivuonna 2009 Microsoftin liikevaihto oli 62,48 miljardia US dollaria.

   

 • Pilvilaskennasta uutta apua syöpätutkimukseen

  Helsingin yliopiston tutkimusryhmä sai Windows Azuresta ennen näkemättömän laskentatehon.

  Syöpätutkimuksen suuri haaste on löytää juuri ne geenit, joiden perusteella voidaan ennustaa sairauden eteneminen. Geenejä ja niiden kombinaatioita on valtavasti, joten laskennalta vaaditaan suurta tehoa. Helsingin yliopiston tutkimusryhmä hyödynsi suurteholaskentaan erikoistuneen Techila Technologies Oy:n avulla ensimmäistä kertaa Windows Azure -pilvipalvelun laskentakapasiteettia. Tavallisesti noin 15 vuotta kestävä laskentaurakka on nyt mahdollista tehdä vajaassa viidessä päivässä.

  Rintasyövän hoidossa on tärkeää pystyä ennakoimaan etäpesäkkeiden syntymisen todennäköisyys. Hoitoennusteet rintasyövälle ovat hyvät, mutta siitä aiheutuvat etäpesäkkeet ovat suuri riskitekijä. ”Metastaasit tekevät rintasyövästä tappavan taudin. Primäärituumorista lähtee soluja, jotka tekevät etäpesäkkeitä muualle. Ongelma on, että tätä prosessia ei tunneta riittävän tarkasti. Ei tiedetä miten ja mitkä solut tuumorista irtoavat, minne ne menevät ja kuinka ne siellä toimivat”, dosentti Sampsa Hautaniemi Helsingin yliopistolta kuvailee.

  Tutkimusryhmällä on käytössään satoja rintasyöpäkasvaimia. Tutkimalla geenien aktiivisuutta ja yhdistelemällä tietoa pyritään päättelemään, kenellä on suuri todennäköisyys saada etäpesäkkeitä.

  Hautaniemen mukaan nykyaikaisessa lääketieteellisessä tutkimuksessa laskenta on hyvin olennaisessa osassa, sillä aineistot kasvavat koko ajan. ”Tuo uskoa tulevaisuuteen, kun tietää, että pilvipalvelun ansiosta laskennalliset resurssit eivät rajoita tutkimuskysymysten muotoilua. Aiemmin tutkimussuunnitelmaa on voinut joutua rajoittamaan sen mukaan pystytäänkö jokin laskenta suorittamaan.”

  Lähes sadan prosentin hyötysuhde

  Techila Technologies Oy:n perustajan Rainer Wehkampin mukaan Windows Azure -pilvipalvelua ei ole koskaan aiemmin pystytty hyödyntämään yhtä massiivisesti ja skaalautuvasti. ”Tavoitteenamme oli osoittaa Helsingin yliopistolle, että pilvestä saadaan Techilan kehittämän teknologian avulla helposti suuri laskentakapasiteetti. Käyttökohteita on paljon yliopistojen ulkopuolellakin, samanlaista laskentaa voidaan hyödyntää esimerkiksi vakuutusyhtiöissä riskienhallintaan. Mahdollisuudet ovat laajat, koska kyseessä ovat globaalit järjestelmät.”

  Laskenta suoritettiin pilvessä Techilan kehittämän autonomic computing -teknologian avulla ja käytössä oli 1200 prosessoriydintä. Techilan teknologia on alun perin suunniteltu hyödyntämään yrityksissä ja yliopistoilla vapaana olevaa pöytäkoneiden laskentakapasiteettia, joten monimuotoisesta ympäristöstä pilviympäristöön siirtyminen ei tuottanut ongelmia. ”Azure voidaan valjastaa puhtaasti laskennan käyttöön, minkä vuoksi sen hyötysuhde on korkea, jopa 99 %”, Wehkamp kuvailee.

  Microsoft on ollut pilottihankkeeseen tyytyväinen. ”Techilan Grid-ratkaisu ja Windows Azure muodostavat toimivan ja helposti käytettävän kokonaisuuden. Pilvilaskennalla voidaan siirtyä kokonaan uudelle asteelle raskasta laskentaa vaativissa hankkeissa. Azure on massiivisesti skaalautuva sovellusalustapalvelu, joten resurssit eivät lopu kesken vaativissakaan hankkeissa”, ratkaisumyyntipäällikkö Matti Antila Microsoftilta lupaa.

  Lisätietoja:

  Windows Azure (englanniksi): http://www.microsoft.com/windowsazure/

  Techila + Azure -integraatio: http://www.techila.fi/azure

  Microsoft Oy

  Matti Antila, ratkaisumyyntipäällikkö, Windows Azure, p. 050 499 9623, matti.antila [at] microsoft.com

  Techila Technologies Oy

  Rainer Wehkamp, toimitusjohtaja, p. 040 960 5233, rainer.wehkamp [at] techila.fi

  Helsingin yliopisto

  Sampsa Hautaniemi, dosentti, p. 050 336 4765, sampsa.hautaniemi  [at]  helsinki.fi

  Microsoft
  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 92 000 työntekijää yhteensä 102 maassa. Tilivuonna 2009 Microsoftin liikevaihto oli 62,48 miljardia US dollaria.

  Techila Technologies Oy:n kehittämä laskenta-alusta vähentää organisaatioiden suurteholaskentaan tarvitseman ajan vuosista päiviin ja päivistä minuutteihin. Ratkaisu mahdollistaa pilvialustojen tarjoaman laskentavoiman sekä organisaatioiden omien palvelinten ja työasemien hukkaan menevän kapasiteetin tehokkaan ja tietoturvallisen hyödyntämisen. Laskenta-alusta on helppokäyttöinen, dynaaminen ja erittäin kustannustehokas. Kansainvälisesti mitattuna raskaan laskennan vaatimien palvelinten markkinan koko on arviolta 10 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Pohjois-Amerikan ja Euroopan markkinat muodostavat yksinään noin 80 % maailman markkinoista. Kiina on noussut nopeimmin kasvavaksi markkinaksi. Techila on keskittynyt palvelemaan suurteholaskentaa vahvasti hyödyntäviä finanssialan ja biolääketieteen yrityksiä sekä akateemista segmenttiä. http://www.techila.fi/

 • Kansallinen etätyöpäivä haastaa suomalaiset joustaviin työtapoihin

  Suomen ensimmäistä etätyöpäivää vietetään perjantaina 16. syyskuuta 2011. Työntekijöitä ja ammatinharjoittajia kannustetaan työskentelemään yhä useammin kotoa käsin tai joustavasti eri paikoista. Työnantajia rohkaistaan tarjoamaan työtekijöille mahdollisuus kokeilla etätyötä kansallisena etätyöpäivänä. Etätyöpäivä tähtää näkemysten ja asenteiden muutokseen sekä etätyön positiivisten vaikutusten tunnistamiseen. Etätyöpäivää vietetään Liikkujan viikolla, jolloin vietetetään myös autotonta päivää.

  Etätyöskentelyllä on monia myönteisiä vaikutuksia: etätyö kasvattaa työhyvinvointia, suojelee ympäristöä, parantaa työntekijöiden elämänlaatua sekä lisää tuottavuutta vähentäen myös kustannuksia. Ensimmäisen kansallisen etätyöpäivän viralliset kumppanit ovat Suomen ympäristökeskus ja Microsoft Oy.

  "Työelämä ja työn tekotavat ovat jo muuttuneet, mutta silti työn ja ihmisten arjen yhteensovittaminen on usein kankeaa. Etätyön avulla voidaan helpottaa ihmisten arkea. Se kannustaa myös uudenlaisiin kestävää taloutta ja luovuutta edistäviin työn tekemisen tapoihin. Etätyön yleistyminen kannustaisi etätyölinjausten tekemiseen työpaikoilla ja vaikuttaisi esimerkiksi asuinalueiden suunnitteluun", kampanjassa mukana oleva ympäristöministeri Ville Niinistö sanoo.

  Etätyöpäivä haastaa kaikki suomalaiset yritykset ja työntekijät mukaan etätyöpäivän viettoon osoitteessa www.etatyopaiva.fi. Verkkosivuilla voi ilmoittaa etätyöpäivänä säästyneet työmatkakilometrit ja sivun laskuri ilmoittaa vähentyneiden hiilidioksidipäästöjen määrän. Sivustolta löytyy myös ohjeita ja työkaluja säännöllisen etätyön toteuttamiseen.

  Etätyön tekeminen on tulevaisuuden tapa työskennellä

  "Kehittynyt teknologia ja työvälineet sekä tietotyön yleistyminen ja kansainvälistyminen ovat laajentaneet työn tekemisen ajan ja paikan valinnan mahdollisuuksia. Etätyön tekeminen seitsenkertaistui Suomessa vuosien 1990 ja 2008 välisenä aikana ja sen ennustetaan yleistyvän myös jatkossa. Työ ja Terveys -tutkimuksen mukaan 15 prosenttia suomalaisesta työvoimasta tekee etätyötä, heistä lähes joka toinen tekee sitä viikoittain. Monipaikkainen ja liikkuva työtapa on lisääntynyt: työtä tehdään kotona, asiakkaan tai yhteistyökumppanin luona, kulkuvälineissä, kahviloissa ja julkisissa tiloissa", Työterveyslaitoksen erikoistutkija Virpi Ruohomäki sanoo.

  ”Etätyön tekemiseen tarvittava teknologia ja työvälineet ovat nyt niin kehittyneet, että työtä voi tehdä ajasta ja paikasta riippumatta. Työntekijä voi olla työssä ja tavoitettavissa, vaikka ei olisikaan fyysisesti toimistolla. Itse puhumme nykyään läsnätyöstä, sillä toimistosta pois oleminen ei tarkoita, ettei voisi olla läsnä palavereissa ja tehdä yhteistyötä kollegoidensa kanssa”, kertoo Microsoftin toimitusjohtaja Ari Rahkonen.

  Lisääntynyt tuottavuus ja parempi elämänlaatu

  Etätyön tekemisellä on monia positiivisia vaikutuksia niin työntekijälle kuin työnantajallekin. Työntekijän tuottavuus lisääntyy, kun työrauhaa ja keskittymistä ei häiritse toimiston äänet ja turhat keskeytykset. Rauhallinen työympäristö sekä työajan joustavuus ja omien tarpeiden mukaan rytmittäminen kasvattavat työtyytyväisyyttä, ja työteho voi parantua kotitoimistossa työskennellessä. Tyytyväisyys ja elämänlaatu paranevat, kun työntekijä voi valita asuinpaikkansa työnpaikan sijainnista riippumatta. Etätyö mahdollistaa myös vajaakuntoisten työnteon sekä työnteon poikkeustilanteissa. Myöskään työntekijöiden ajansäästöä ei pidä aliarvioida, sillä työmatkat ovat aiempaa pidempiä ja varsinkin isoissa kaupungeissa liikennemäärien kasvun aiheuttamat ruuhkat lisäävät työmatkoihin käytettyä aikaa. Yrityksille joustava työpaikkamalli puolestaan tuo säästöjä, kun jaettujen työpisteiden ansiosta säästyy toimistotilaa.

  Etätyö on myös ekoteko

  Suomessa tehdään päivittäin yli kaksi miljoonaa edestakaista työmatkaa, joista neljä viidesosa kuljetaan henkilöautolla. Keskimääräinen työmatkan pituus on 13 kilometriä, johon aikaa kuluu noin puoli tuntia. Työmatkat aiheuttavat ruuhkahuippuja erityisesti aamu- ja iltapäivällä ja kasvattavat näin työmatkoihin käytettyä aikaa entisestään. Pitkien työmatkojen ympäristönkuormitus on merkittävintä. Yli 20 kilometrin työmatkojen osuus on vain 13 prosenttia kaikista alle 150 kilometrin työmatkoista, mutta nämä matkat aiheuttavat 58 prosenttia kaikista aiheutuvista työmatkakilometreistä.

  ”Liikenteen vähentäminen on yksi kestävän kehityksen mukaisista tavoitteista. Etätyö on tehokas keino hiilidioksidipäästöjen hillitsemiseksi. Viikossa noin 1,3 miljoonaa kilometriä työmatkoja jää tekemättä kotona tehtyjen kokonaisten etätyöpäivien ansiosta. Työmatkaliikenteen väheneminen tasoittaa ruuhkahuippuja sekä pienentää ruuhkien määrää, ja vaikuttaa positiivisesti myös omaan kukkaroon polttoaineen kulutuksen vähetessä", Suomen ympäristökeskuksen tutkija Ville Helminen sanoo.

  Lisätietoja

  www.etatyopaiva.fi

  Etätyön tekemisestä Suomessa erikoistutkija Virpi Ruohomäki, Työterveyslaitos,
  puh. 046 851 3770, etunimi.sukunimi@ttl.fi , www.ttl.fi  ks. Muuttuva työelämä

  Etätyön vaikutuksista liikenteeseen ja yhdyskuntarakenteeseen tutkija Ville Helminen,
  Suomen ympäristökeskus, puh. 0400 148 845, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

  Kansallisesta etätyöpäivästä ympäristövastaava Saila Heijola, Microsoft, puh. 050 374 6515, sailah@microsoft.com sekä kampanjavastaava Ulla Ala-Ketola, Suomen ympäristökeskus,
  puh. 040 740 1656, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

  Suomen Ympäristökeskus

  Suomen ympäristökeskus SYKE on tutkimus- ja asiantuntijalaitos, joka tutkii ympäristön muutoksiin liittyviä ilmiöitä ja kehittää ratkaisuja muutosten hallintaan. Suomen ympäristökeskuksen osaaminen perustuu pitkäaikaiseen ympäristön seurantaan, monipuoliseen tutkimustietoon sekä vankkaan asiantuntemukseen.

  Microsoft

  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 92 000 työntekijää yhteensä 102 maassa. Tilivuonna 2009 Microsoftin liikevaihto oli 62,48 miljardia US dollaria.

 • Jaana Vuori Microsoftin markkinointiviestintäjohtajaksi

   

  Microsoft Oy:n markkinointiviestintäjohtajaksi on nimitetty Jaana Vuori. Vuori on työskennellyt Microsoftilla vuodesta 2010 lähtien viestintäjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä.

  Ennen Microsoftille siirtymistä Vuori työskenteli SEK-ryhmään kuuluvan markkinointi-PR-toimisto GCI Finlandin toimitusjohtajana. Yhteensä hänellä on 15 vuoden kokemus markkinointiviestinnän eri tehtävistä.

  -          Microsoftilla on aina osattu kekseliäästi käyttää markkinoinnin ja viestinnän kaikkia keinoja yhdessä ja erikseen. Tätä toimintatapaa on hieno päästä viemään eteenpäin. Aiomme jatkossakin olla näkyvästi esillä yhdessä kumppaneidemme kanssa, Vuori linjaa.

  Vuoren mukaan kiinnostus Microsoftia kohtaan on kasvanut entisestään Nokian ottaessa Microsoftin Windows Phone -älypuhelinkäyttöliittymän käyttöön.

  -          Markkinointiviestinnällämme haluamme avata ihmisille niitä mahdollisuuksia, mitä ohjelmistomme, palvelumme ja laitteemme pystyvät heille tarjoamaan nyt ja tulevaisuudessa. Kuluttajistumisen myötä puhuttelemme entistä enemmän suoraan digitaalisesta elämäntyylistä kiinnostuneita ihmisiä ja näymme uusissa ja yllättävissä paikoissa.

  Jaana Vuoren vastuulla on niin b-to-b - kuin kuluttajamarkkinointi. Hän on aloittanut uudessa tehtävässään ja vastaa siirtymäajan sekä viestintä- että markkinointiviestintäjohtajan tehtävistä.

  Lisätietoja:

  Jaana Vuori, markkinointiviestintäjohtaja, Microsoft Oy, p. 040-515 5212, jaanav@microsoft.com

  Microsoft

  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 92 000 työntekijää yhteensä 102 maassa. Tilivuonna 2010 Microsoftin liikevaihto oli 69,94 miljardia US dollaria

 • Kansallinen etätyöpäivä houkutteli tuhansia ihmisiä mukaan

  Suomen ympäristökeskus ja Microsoft tiedottavat

  Yli 10 300 ihmistä teki perjantaina etätöitä Suomen ympäristökeskuksen ja Microsoftin järjestämän kampanjan innoittamana. Kampanjaan ilmoittautui mukaan 191 yritystä, julkishallinnon organisaatiota, yhdistystä ja järjestöä.

  SYKE jakoi Narikkatorilla Mehevän etätyöpäivän reseptejä. Kuva: Riku Lumiaro


  Etätyöpäivä-tempauksen ansiosta perjantaina jäi Suomessa kulkematta 9 kertaa maapallon ympärysmitta työmatkoja eli 386 555 kilometriä, ruuhkissa istuttiin 8 286 tuntia vähemmän kuin tavallisesti ja taivaalle jäi tupruttamatta 50 tonnia hiilidioksidipäästöjä. Mikäli sama määrä ihmisiä etätyöskentelisi joka työviikon perjantait, Suomessa säästettäisiin vuosittain 18 miljoonaa työmatkakilometriä, 389 442 tuntia ja hiilidioksidipäästöt putoaisivat 236 tonnia.


  Nykyisin Suomessa jää viikoittain noin 1,3 miljoonaa kilometriä työmatkoja tekemättä kokonaisten etätyöpäivien ansiosta. Etätyössä on potentiaalia paljon isompiinkin polttoaine- ja päästövähennyksiin, sillä Suomessa kuljetaan 69 miljoonaa työmatkakilometriä joka päivä.


  ”Ensimmäinen Kansallinen etätyöpäivä -kampanja oli menestys. On hienoa huomata, miten tavalliset ihmiset, yritykset ja muut yhteisöt ovat lähteneet innolla mukaan. Etätyön avulla voimme edistää niin ympäristön kuin ihmisten hyvinvointia, mutta yhtälailla tehokasta työntekoa”, Suomen ympäristökeskuksen pääjohtaja Lea Kauppi iloitsee.


  Kampanjan suojelijan, ympäristöministeri Ville Niinistön mielestä etätyöpäivä osoittaa hyvin, että kestävää taloutta voidaan rakentaa muutenkin kuin kuluttamalla ja juoksemalla ympäriinsä. "Paikallaan olokin on tärkeää. Etätyö tarjoaa lisäksi mahdollisuuksia vaikuttaa esimerkiksi oman asuinpaikan valintaan. Työllistymismahdollisuudet ovat ihan eri luokkaa, jos työpaikan ei tarvitse sijaita samalla paikkakunnalla", Niinistö sanoo.


  Tutkimusten mukaan 15 prosenttia suomalaisista työntekijöistä tekee etätyötä. Lisäksi palkansaajista 34 prosenttia tekee päätyöhönsä liittyviä töitä kotonaan joskus tai osittain. Etätyön tekemisen ennustetaan yleistyvän jatkossa kun yhä useampi tehtävä onnistuu uuden teknologian ansiosta etänä.

  Kaikki microsoftilaiset olivat 16.9.etätöissä.

   
  ”Työntekijä voi tänä päivänä olla läsnä olematta fyysisesti paikalla muun muassa pikaviestinten, videoneuvottelujen ja sähköpostin kautta. Uusilla työvälineillä ja uudenlaisilla pelisäännöillä voidaan selvästi parantaa työ- ja perhe-elämän tasapainoa lisäämällä joustavuutta, ja sitä kautta parantamalla työntekijän tuottavuutta ja sitoutuneisuutta”, Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Ari Rahkonen muistuttaa.


   
  Kampanja on osa työ- ja elinkeinoministeriön ja Sitran rahoittamaa kuluttajien energianeuvontakokonaisuutta 2010-2011

  Lisätietoja

  Etätyön vaikutuksista liikenteeseen ja yhdyskuntarakenteeseen tutkija Ville Helminen, Suomen ympäristökeskus, puh. 0400 148 845, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

  Kansallisesta etätyöpäivästä ympäristövastaava Saila Heijola, Microsoft, puh. 050 374 6515, etunimi.sukunimi@microsoft.com sekä

  kampanjavastaava Ulla Ala-Ketola, Suomen ympäristökeskus, puh. 040 740 1656, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

  Suomen Ympäristökeskus

  Suomen ympäristökeskus SYKE on tutkimus- ja asiantuntijalaitos, joka tutkii ympäristön muutoksiin liittyviä ilmiöitä ja kehittää ratkaisuja muutosten hallintaan. Suomen ympäristökeskuksen osaaminen perustuu pitkäaikaiseen ympäristön seurantaan, monipuoliseen tutkimustietoon sekä vankkaan asiantuntemukseen.

  Microsoft

  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 92 000 työntekijää yhteensä 102 maassa. Tilivuonna 2010 Microsoftin liikevaihto oli 69,94 miljardia US dollaria.

 • Suomenkielinen Windows Phone on nyt saatavilla

  Tuore Windows Phone 7.5 -päivitys, koodinimeltään Mango, tuo älykkäitä ja helppokäyttöisiä ominaisuuksia yhteydenpitoon sekä sovelluksien ja internetin käyttöön. Tarjolla on yli 500 uutta ominaisuutta ja nyt ensimmäistä kertaa Suomen kielellä.

  Microsoftin Windows Phone 7.5 -mobiilikäyttöjärjestelmän päivitykset ovat alkaneet. Uusi versio tarjoaa älypuhelimen käyttäjille erilaisen kokemuksen tuomalla yli 500 uutta ominaisuutta, jotka tekevät yhteydenpidosta, sovelluksista ja internetin käytöstä entistä tasokkaampaa ja helpompaa. Versiopäivitys on maksuton kaikille nykyisille Windows Phone 7 -käyttäjille.

  Microsoft aloittaa päivitysten jakamisen vaiheittain ympäri maailman, myös Suomessa oleviin Windows Phone -puhelimiin. Päivityksen myötä käyttäjät saavat käyttöönsä suomalaiset palvelut kuten Marketplacen ja Xbox Liven. Päivitysjakelun ennakoidaan olevan valmis lokakuun loppuun mennessä.

  Uudella käyttöjärjestelmällä varustettuja älypuhelimia toimitetaan kauppoihin lähiviikkoina. Laitevalmistajista uusia suomenkielisiä Windows Phone -puhelimia ovat julkaisseet jo HTC, LG ja Samsung. Lisää laitevalmistajia on julkaisemassa uusi puhelimia lähikuukausina.

  ”Uuden Windows Phonen tuoreet ominaisuudet ja suomenkielisyys tekevät yhteydenpidosta, sovellusten ja internetin käytöstä todella helppoa ja hauskaa. Windows Phone on varmasti fiksuin ja helpoin älypuhelin käyttää jokapäiväisessä elämässä”, liiketoimintajohtaja Vesa-Matti Paananen Microsoftilta vakuuttaa.

  ”Päivitys kannattaa ehdottomasti käydä lataamamassa, kun siitä tulee ilmoitus puhelimeesi. Päivityksen myötä myös englanninkieliseen Windows Phoneen voi valita uusia näppäimistöjä ja oikolukukieliä. Eli käytännössä englanninkieliseen puhelimeen saa nyt suomalaisen näppäimistön ja oikoluvun.
  Uudet Windows Phone 7.5 -puhelimet ovat puolestaan täysin suomenkielisiä”, Paananen jatkaa.

  Helpompaa yhteydenpitoa, jakamista ja netin käyttöä

  Windows Phonessa arkipäiväisten asioiden hoitamisesta on pyritty
  tekemään mahdollisimman helppoa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että:

  • Keskustelunäkymä mahdollistaa siirtymisen tekstiviestien, multimediaviestien, Facebook- ja Windows Live Messenger -keskusteluiden välillä helposti saman henkilön tai ryhmän kanssa.
  • Ryhmät voi tuoda aloitusnäyttöön ruutuina. Ryhmäläisten päivitykset voi silmäillä helposti, ja käyttäjä voi laittaa tekstiviestin, sähköpostin tai pikaviestin koko ryhmälle suoraan aloitusnäytöltä.
  • Sosiaalisen median toiminnot. Nyt myös Twitter- ja LinkedIn-syötteet on liitetty Live ja Facebook-syötteiden lisäksi suoraan yhteystietoihin. Facebook-paikkapäivitykset ovat sisäänrakennettuna ja uusi kasvojen tunnistustoiminto helpottaa kuvien merkitsemistä ja julkaisemista netissä.
  • Tehoa sähköpostien käsittelyyn. Voit linkittää monta sähköpostiosoitetta yhteen postilaatikkoon. Keskusteluketjut on organisoitu siten, että tuoreimmat viestit on helppo löytää ja voit liittää sähköpostikansioita suoraan aloitusnäyttöön.
  • Vauhtia verkkoseilailuun. Maailman suosituin nettiselain Internet Explorer on mukana Windows Phone 7.5:ssä. Windows Phonen internet-käyttökokemus on erittäin nopea, sillä selain tukee HTML5-standardia ja tarjoaa rautatason grafiikkakiihdytyksen.
  • Internet-yhteyden jakaminen. Voit tehdä puhelimestasi WLAN-mobiiliverkkopisteen jakamalla Internet-yhteytesi kannettavan tietokoneesi ja muiden laitteidesi kanssa. (edellyttäen, että puhelimesi valmistaja/operaattorisi tukevat tätä toimintoa).

  Tervetuloa tutustumaan uuteen Windows Phone -käyttökokemukseen

  Aika: keskiviikko 5.10.2011 kello 9.00

  Paikka: Microsoft Oy, Keilaranta 7, 02150 Espoo.

  Ohjelma: Windows Phone 7.5 käyttäjäkokemus ja uudet ominaisuudet (Vesku Paananen, Microsoft) ja yksityisen Windows Phone sovelluskehittäjän kokemuksia (Erkka Peltoniemi, juuri Metropolia AMK:sta valmistunut ohjelmistotekniikan insinööri).

  Ilmoittautumiset: 3.10. mennessä osoitteeseen jukka.janonen@sekpublic.fi

  Katso lisää Windows Phonesta suomenkieliseltä verkkosivulta http://www.microsoft.com/windowsphone/fi-FI/default.aspx

  Lisätietoja: Vesa-Matti Paananen, liiketoimintajohtaja, Microsoft Oy, vesku@microsoft.com, p. 050 526 0430

  Kansainväliset uutislähteet:

  NewsCenter ja kuvia - http://www.microsoft.com/presspass/presskits/windowsphone/

  Windows Phone Bloghttp://windowsteamblog.com/windows_phone/b/windowsphone/