October, 2013

 • Windows-tabletit monipuolistavat oppimisen Oulussa

  Oulun Metsokankaan koulun kolmasluokkalaiset ovat käyttäneet Windows 8 -tabletteja reilun puolen vuoden ajan. Tabletit monipuolistavat oppimista ja tekevät siitä aiempaa mielekkäämpää. Kokemukset osoittavat oppilaiden omaksuvan uudet laitteet ja niiden käytön nopeasti. Eilen delegaatio eteläkorealaisesta Sejongin kaupungista tutustui Metsokankaan kouluun ja sen kokemuksiin uuden tietotekniikan käytöstä.

  Oululainen Metsokankaan yhtenäiskoulu on jo vuosia kuulunut Microsoftin Partners in Learning for Schools -ohjelmaan. Ohjelman tavoitteena on tukea koulukulttuuria, jossa tieto- ja viestintäteknologia on luonnollinen osa oppimista, koulujen arkipäiväistä toimintaa ja pedagogista kehittämistä. Sejongin kaupungin opetusviraston edustajat tutustuivat Metsokankaan kouluun Microsoftin Partners in Learning for Schools -ohjelman puitteissa.

  Microsoft World Tour -kouluna Metsokangas myös jakaa kokemuksiaan maailman muille kouluille uuden tietotekniikan käytöstä. Microsoft-yhteistyön myötä koulu on ollut kevättalvesta asti mukana kokeilussa, jossa Office 365 -viestintä- ja ryhmätyöympäristöllä varustettuja Windows 8 -tabletteja käytetään osana oppimista.

  Kolmannen luokan oppilaat ovat saaneet käyttöönsä yhteensä 21 Windows 8 -tablettia, yhden kutakin oppilasparia kohden. ”Koska kaikilla oppilailla on henkilökohtaiset käyttäjätunnukset, voi samaa laitetta käyttää useampi oppilas omilla asetuksillaan ja tiedoillaan. Tableteilla digitaalisten tehtävien tekeminen onnistuu helposti, koska niillä pystyy niin kirjoittamaan, kuvaamaan kuin tekemään näyttäviä esityksiä”, kiittelee Metsokankaan koulun opettaja Otto Leskinen.

  Monien mahdollisuuksien oppimiskokemuksia

  Tabletit ovat olleet ahkerassa käytössä esimerkiksi ryhmätöissä, joissa on hyödynnetty muun muassa Office 2013 -ohjelmia ja Skydrive-pilvipalvelua. Oppilaiden näkökulmasta tablettien käyttö on ollut mieluista ja motivoivaa, joten peruskäyttö on omaksuttu nopeasti. ”Teemme monenlaisia juttuja, myös kirjoitamme ja haemme kuvia kuvapalvelusta. Tableteilla kirjoittaminen onnistuu kolmasluokkalaisilta hyvin. Omat tiedot ja tekemiset ovat turvassa Office 365 -ympäristössä, ja jokainen voi päättää mitä, miten ja kenen kanssa omia dokumenttejaan jakaa”, Otto Leskinen selventää.

  Kosketusnäyttöominaisuuksien on koettu edistävän myös yhteistoiminnallista oppimista. ”Kun aikaisemmin ryhmätöissä tietokoneita käytettiin yksi kerrallaan, nyt aiempaa useampi pääsee osallistumaan”, Leskinen jatkaa.

  Myös lopputulokset ovat moninaisempia. Oppilaat pystyvät luomaan esimerkiksi kuunnelmia, elokuvaa, animaatioita tai virtuaalisia aikajanoja. ”Maailma on teknologian myötä enemmän mahdollisuuksia täynnä ja oppilaat pääsevät käyttämään osaamistaan monipuolisemmin. Myös laitteiden sosiaaliset elementit ovat tätä päivää”, Leskinen esittelee.

  Uudenlaiset oppimismahdollisuudet ovat tuoneet monipuolisuutta myös arviointiin. ”Vahvat perustaidot, kuten lukutaito ja hyvä keskittyminen ovat toki edelleen tärkeitä, mutta teknologian myötä oppilaat pääsevät näyttämään myös toisenlaista osaamista. Eri oppilailla on vahvuuksia eri projekteissa”, Leskinen huomauttaa.

  Teknologiaratkaisut uudistavat toimintakulttuuria

  Metsokankaan yhtenäiskoulussa laitekantaa pyritään monipuolistamaan ja tuomaan perinteisten, jo neljä vuotta moitteettomasti palvelleiden pc-laitteiden rinnalle myös muita ratkaisuja. Laitteita ei kuitenkaan hankita itse teknologian vuoksi.

  ”Laitteita hankitaan, koska ne monipuolistavat oppimista ja tiedonhakua”, Leskinen painottaa ja kertoo itse pitävänsä hybridilaitteista, koska kunnon näppäimistö mahdollistaa paremmin työnteon.

  Leskinen näkee, että teknologiaratkaisut auttavat uudistamaan koulujen toimintakulttuuria pedagogista näkemystä kuitenkaan unohtamatta. ”Uskon ja toivon, että tällaiset koneet lisääntyvät koulukäytössä. Koulumaailma on muuttumassa siihen suuntaan, että oppilaat tuovat omat laitteensa kouluun ja koulun tehtävänä on miettiä, miten ne keskustelevat keskenään, miten materiaalit jaetaan, ja että tietoturva on kunnossa.”

   

  Lisätiedot

  Otto Leskinen, apulaisjohtaja, Metsokankaan koulu, p. 050 522 4203, otto.leskinen@eduouka.fi

  Petri Elsilä, yksikön päällikkö, opetustoimi, Microsoft, p. 050 44 787 44, petri.elsila@microsoft.com

  Microsoft

  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 99 000 työntekijää yhteensä yli 110 maassa. Heinäkuussa 2013 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 77,85 miljardia US dollaria.

 • Surface 2, Surface Pro 2 ja uusimmat oheislaitteet vihdoin saatavilla – Suomi ensimmäisten joukossa

  Microsoftin Surface-tablettien uusimmat versiot, Surface 2 ja Surface Pro 2, sekä laajennettu valikoima Surface-oheislaitteita ovat tiistaista 22.10. alkaen saatavilla Microsoft Storessa, http://www.MicrosoftStore.fi sekä Microsoftin jälleenmyyjillä. Suomi on ensimmäisten 21 maan joukossa, jossa laitteet tulevat myyntiin.

  Keskiyöllä myyntiin tulevat Surface 2 ja Surface Pro 2 ovat markkinoiden monipuolisimmat tabletit. Kumpikin laite on saanut paljon uusia ja parannettuja ominaisuuksia edelliseen Surface-sukupolveen nähden. Ne ovat tehokkaampia, akku kestää pidempään, näyttö on kirkkaampi ja kamerat ovat tarkempia. Jopa laitteiden sisäänrakennettu jalusta on päivitetty. Katselukulman voi nyt valita kahdesta asennosta, joten Surfacen käyttö sylissä ja työpöydällä on mukavampaa. Parannukset Windows 8.1 RT ja Windows 8.1 Pro -käyttöjärjestelmissä tekevät Surface 2 ja Surface Pro 2 -laitteet entistä tehokkaammiksi ja muokattavammiksi.

  Jälleenmyyjien osaava henkilökunta auttaa Surfacen laittamisessa käyttökuntoon, jotta asiakas saa mukaansa juuri hänelle mukautetun laitteen. Laitteita kuluttajille myyvät Gigantti, Verkkokauppa.com sekä Expert-myymälät. Yritysasiakkaita palvelevat Atea ja BusinessForum.

  Jotta uusista laitteista olisi helppo saada kaikki hyöty irti, tarjoaa Microsoft uuden Surfacen ostajalle vuodeksi ilmaiset Skype-puhelut lankaverkkoihin 60 maassa, rajoittamattoman pääsyn Skype Wi-Fi -hotspoteihin vuodeksi sekä 200 gigatavun ilmaisen tallennustilan SkyDrive-palvelussa kahdeksi vuodeksi.¹

   

  Surface 2 -tabletin kanssa ei tule tylsää hetkeä

  Surface 2 on markkinoiden monipuolisin tabletti henkilökohtaiseen käyttöön. Se tarjoaa kaikki viihde- ja peliominaisuudet, joita tabletilta voi odottaa ja lisäksi sillä saa sujuvasti hoidettua arjen tehtävät. Laitteessa on NVIDIA Tegra 4 -prosessori, minkä ansiosta sovellukset pyörivät nopeammin, ja samalla akkukesto on kasvanut jopa 10 tuntiin videotoistotilassa. Teräväpiirtoisessa 10,6 tuuman ClearType Full HD -näytössä on 1080 pikselin tarkkuus, mikä tekee videoiden ja elokuvien katsomisesta todellisen nautinnon.  Laitteen USB-portti on päivitetty USB 3.0 -versioon. Etukameran resoluutio on nyt 3,5 ja takakameran 5 megapikseliä. Molemmilla kameroilla pystyy tallentamaan 1080 pikselin tarkkuudella videoita ja niiden hämäräkuvaus on aiempaa terävämpää. Uusien ominaisuuksien lisäksi Surface 2 on edeltäjäänsä kevyempi ja ohuempi.

  Surface 2 toimitetaan uudistuneella Windows RT 8.1 -käyttöjärjestelmällä. Tämä parantaa merkittävästi mukauttamismahdollisuuksia, hakutoimintoa, ohjelmien moniajoa sekä sovellusten ja pilvipalvelujen hyödyntämistä. Päivitetty videosovellus ja upeat pelit Windows-kaupasta varmistavat, ettei Surface 2:n kanssa tule tylsää hetkeä. Työskentelyä helpottaa esiasennettu Microsoft Office Home and Student 2013 RT -ohjelmistopaketti, joka Windows 8.1 RT:n myötä sisältää myös Outlookin. Kiinnitä vain Touch Cover tai Type Cover -näppäimistö ja voit aloittaa työskentelyn. Surface 2 on saatavilla 32 ja 64 gigatavun muistilla2 ja sen suositushinta on alkaen 449 euroa.

   

  Surface Pro 2 – tabletti tietokoneen suorituskyvyllä

  Kuten edeltäjänsä Surface Pro, uusi Surface Pro 2 on täysiverinen kannettavan tietokoneen korvaaja. Laitteella voi käyttää käytännössä kaikkia Windows-ohjelmistoja kuten esimerkiksi Microsoft Officea3 ja Windows-kaupan sovelluksia. Surface Pro 2 tarjoaa yhdessä paketissa tabletin yksinkertaisuuden ja liikuteltavuuden sekä kannettavan tietokoneen tehon ja joustavuuden. Laitteessa on neljännen sukupolven Intel Core i5 -suoritin.  Uusi suoritin yhdistettynä muihin parannuksiin tekevät siitä erittäin tehokkaan, mutta samalla energiapihin – akkukesto on jopa 75 prosenttia parempi kuin Surface Pron.

  Surface Pro 2 on saatavilla 64, 128, 256 ja 512 gigatavun kokoonpanoilla. 64 ja 128 gigatavun laitteissa on 4 gigatavun keskusmuisti, 256 ja 512 gigatavun laitteissa 8 gigatavun keskusmuisti. 2 Suositetut vähittäismyyntihinnat ovat alkaen 909 euroa.

  Laitteiden tarkemmat tekniset tiedot löytyvät osoitteesta http://www.Surface.com.

   

  Oheislaitteet monipuolistavat käyttöä

  Microsoft on julkistanut uusia oheislaitteita, joiden avulla Surfacen käyttö on joustavaa ja monipuolista.

  • Touch Cover 2 on entistä ohuempi ja kevyempi näppäimistö sekä suoja samassa paketissa. Vain 2,75 millimetriä paksu Touch Cover 2 tarjoaa erittäin hyvän kirjoitustuntuman ja se pystyy tunnistamaan useita erilaisia kädenliikkeitä. Laitteen suositushinta on 124,99 euroa.
  • Type Cover 2 on edeltäjänsä tapaan ohut ja kevyt näppäimistö, mutta nyt se on entistäkin jämäkämpi ja siinä on myös taustavalo. Värivaihtoehtoja löytyy useita erilaisia, kuten musta ja violetti. Näppäimistön suositushinta on 134,99 euroa.
  • Power Cover tarjoaa Type Coverin hyvän kirjoitustuntuman lisäksi 50 prosenttia lisää akkutehoa Surface 2 ja Surface Pro 2 -tabletteihin. Laite tulee markkinoille alkuvuodesta 2014.
  • Surface Pro telakka-asema yhdistää Surface Pron ja Surface Pro 2:n hetkessä ulkoiseen näyttöön4 ja muihin lisälaitteisiin kuten esimerkiksi kaiuttimiin ja virtalähteeseen. Telakka-asema tulee myyntiin alkuvuonna 2014.
  • Autolaturi. Autolaturin avulla Surfacen lataaminen onnistuu autossa. Laturin USB-portin ansiosta virtaa voi jakaa myös muihin laitteisiin. Autolaturi tulee markkinoille alkuvuonna 2014.
  • Arc Touch -hiiren Surface Edition. Uuteen Surfaceen yhteen sovitettu erikoisjulkaisu Arc Touch -hiirestä yhdistyy laitteeseen Bluetoothin avulla, joten USB-portti jää vapaaksi muuhun käyttöön. Arc Touch -hiiren Surface Edition tulee myyntiin alkuvuonna 2014.

   

  Windows-kaupan sovellukset lisääntyvät, nyt saatavilla myös Hill Climb Racing

  Windows-kaupassa on saatavilla jo yli 100 000 laadukasta Windows 8 -sovellusta. Suomalaiset kehittäjät ovat innostuneita kehittämään sovelluksia Surface-laitteille ja Windows 8.1:lle. Syksyn aikana saataville tulee useita uusia hyödyllisiä ja hauskoja suomalaisia sovelluksia, ja monesta suosikkisovelluksesta julkaistaan uudistunut Windows 8.1 -versio.

  Oululaisen peliyhtiö Fingersoftin huippusuosittu, latauslistojen kärjessä keikkuva Hill Climb Racing julkaistiin 21.10. myös Windows-tableteille ja -tietokoneille. Fysiikkaan perustuvan, koukuttavan ja viihdyttävän kaikille sopivan autopelin voi ladata Windows-kaupasta ilmaiseksi.

  ”Haluamme saada pelimme kaikkien ihmisten ulottuville laitteesta ja käyttöjärjestelmästä riippumatta. Siksi onkin äärimmäisen hienoa, että pääsemme vihdoin jakamaan Hill Climb Racingin myös Windows 8 -käyttäjien kanssa ympäri maailmaa. Sadat miljoonat Windows-käyttäjät ovat meille erittäin merkittävä kasvumahdollisuus. Toivommekin, että uudet pelaajat ottavat pelin omakseen ja viihtyvät sen äärellä. Jokainen lataus ja tyytyväinen lataaja motivoivat meitä jatkamaan yhä innovatiivisempien ja hauskempien pelien ja muiden sovellusten kehittämistä kasvavalle joukolle Windows-laitteita”, Fingersoftin perustaja ja toimitusjohtaja sekä Hill Climb Racingin kehittäjä Toni Fingerroos sanoo.

  ”Olemme iloisia, että Windows 8 -sovelluksia tulee jatkuvasti lisää ja kehittäjät näkevät valtavan maailmanlaajuisen asiakaspotentiaalin. Suomalaisen Fingersoftin Hill Climb Racing -peli on loistava esimerkki helppokäyttöisestä, viihdyttävästä ja koukuttavasta fysiikkasimulaattorista, jota lasten kanssa on ollut hauska pelata Surface 2:lla koko viikonloppu”, Microsoftin Windows-liiketoimintajohtaja Tom Toivonen iloitsee.

  Fingersoftin mobiililiiketoiminta on aloitettu vuonna 2011. Yhtiön pelit ja sovellukset ylittävät tällä hetkellä jopa 130 miljoonan vuosittaisen latausmäärän ympäri maailman.

   

  Lisätietoa:

  Videoleikkeitä ja kuvia osoitteessa http://www.microsoft.com/en-us/news/presskits/surface tiistaina 22.10.2013 klo 7.01 jälkeen. Suomenkielisiä kuvia löydät tämän tiedotteen liitteenä.

  Tom Toivonen, Windows-liiketoimintajohtaja, Microsoft Oy, puh. 050 342 9998, tom.toivonen@microsoft.com

  Viestintätoimisto Miltton hoitaa kaikki Microsoftin laitelainat. Jos olet kiinnostunut Surface 2:n tai Surface Pro 2:n lainasta, ota yhteyttä mslainat@miltton.fi.

   

  1 Käytön yhteydessä saatetaan lisätä Internetin käyttömaksu. Skype-tarjoukseen eivät kuulu puhelut erityis-, lisähinnallisiin ja muihin kuin maantieteellisiin numeroihin. Käyttöön sovelletaan Skypen käyttöehtoja. Lisätietoja osoitteessa http://www.skype.com/surface. SkyDrive-tarjouksen käyttöehdot löytyvät osoitteesta http://www.skydrive.com/surface.

  2Järjestelmäohjelmisto vie osan laitteen tallennustilasta. Käytettävissä oleva tallennustila voi muuttua järjestelmäohjelmiston päivitysten ja sovellusten käytön mukaan. 1 gigatavua (GB) = 1 miljardi tavua. Lisätietoja on osoitteessa www.Surface.com/storage

  3 Office myydään erikseen.

  4 Surfacen liittäminen televisioon vaatii erikseen myytävän adapterin.

   

  Microsoft

  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 99 000 työntekijää yhteensä yli 110 maassa. Heinäkuussa 2013 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 77,85 miljardia US dollaria.

 • Uusi Microsoft Dynamics CRM 2013 vahvistaa asiakkuudenhallintaa ja käyttökokemusta sosiaalisesta mediasta tutuilla ominaisuuksilla

  Microsoft Dynamics CRM 2013 -asiakkuudenhallintajärjestelmä on nyt saatavilla maailmanlaajuisesti. Samalla Microsoft julkistaa strategisen kumppanuuden InsideView’n kanssa. Uusi Microsoft Dynamics CRM 2013 tuo käyttäjille myös valmiita toimialakohtaisia työkaluja. 

  Uuden Dynamics CRM -asiakkuudenhallintajärjestelmän käyttökokemus on suunniteltu tukemaan entistä tehokkaampia tapoja työskennellä ja kommunikoida. Se integroituu Yammerin, Lyncin ja Skypen kanssa tuoden myynti-, palvelu-, markkinointi- ja asiantuntijatehtävissä työskenteleville käyttäjille entistä paremman käyttökokemuksen.

  ”Tämän päivän asiakkuudenhallintajärjestelmä auttaa huomaamaan trendit, tukee päätöksentekoa ja osaa jopa ehdottaa toimenpiteitä liiketoimintasuhteiden parantamiseen”, kommentoi Bob Stutz, Microsoft Dynamics CRM -ratkaisuista vastaava johtaja.”Dynamicsin uusi julkistus konkretisoi asiakaskeskeisyytemme tuomalla yhteen Microsoft-teknologiat, jotka tarjoavat yrityksille ja yhteisöille tapoja hoitaa asiakassuhteitaan entistä paremmin.”

  Pilvipohjainen online-versio on nyt saatavilla 42 maassa. Työasemaversiot ja kumppanien ylläpitämät versiot ovat saatavilla 31.10. alkaen.

  Uudet Social Insights -ominaisuudet kuuntelevat sosiaalista kuluttajaa

  Yhteistyö InsideView’n kanssa tuo pilvipohjaiseen Microsoft Dynamics CRM Online -palveluun uusia Social Insights -nimellä kulkevia, sosiaalisesta mediasta tuttuja ominaisuuksia. Niiden avulla voi reaaliaikaisesta liiketoimintatiedosta ja yrityksen kontaktitiedoista jalostaa markkinointia, myyntiä ja asiakkuudenhallintaa tukevaa, analyyttisempaa tietoa.

  Toimialakohtaiset mallit

  Microsoft Dynamics CRM tarjoaa asiakkaille prosessimalleja, joiden jokainen vaihe on selkeästi määritelty – lisäksi järjestelmä ehdottaa etenemistapaa ja -askelia. Malleja on tarjolla esimerkiksi valmistavan teollisuuden ja palveluyritysten tarpeisiin. Räätälöitävät mallit auttavat rakentamaan kunkin asiakkaan toimialatarpeita palvelevan ratkaisun, joka hyödyntää eri alojen parhaita käytäntöjä.

  Liiketoimintaprosessien malleja voi käyttää mobiilisti kaikilla Microsoft Dynamics CRM -tuetuilla mobiililaitteilla. Mallit ovat maksutta Dynamics CRM -käyttäjien ladattavissa lokakuun lopussa.

  Työkalut asiakkuuksien kattavaan hoitamiseen myös mobiilisti

  Uusi Microsoft Dynamics CRM tuo käyttäjien ulottuville useita uusia ominaisuuksia.

  • Tyylikäs, uusi ja ihmisläheinen design tarjoaa kaiken asiakasta koskevan tiedon yhdessä ikkunassa
  • Uudet prosessimallit, jotka ohjaavat asiakkaita kohti heidän toivomaansa lopputulosta – tavoitteena esimerkiksi lyhyemmät myyntisyklit, korkeampi myynnin onnistumisprosentti ja nopeammat perehdytysprosessit
  • Uudet sosiaaliset työkalut tarjoavat aiempaa monipuolisemmat tavat pitää yhteyttä asiakkaisiin. Esimerkiksi Yammerin avulla asiakkaat voivat nopeasti kommentoida kirjoituksia tai aloittaa keskustelun CRM-järjestelmässä. Koko organisaation läpi ulottuva Yammer laajentaa organisaatiota tuoden kaikki mukaan keskusteluihin.

   Uuden Microsoft Dynamics CRM -järjestelmän mobiilisovelluksia on mahdollista käyttää myös esimerkiksi Windows 8 -tableteilla ja iPadeilla sekä Windows Phone-, iPhone- ja Android-puhelimilla. Näin järjestelmän monipuoliset ominaisuudet ja analytiikka ovat käytettävissä ilman erillistä lisenssimaksua missä ja milloin vain.

  LISÄTIETOA
  Microsoft News Center:  http://www.microsoft.com/news
  Microsoft Dynamics CRM release: http://www.microsoft.com/en-us/dynamics/crm.aspx

  Microsoft Oy, Jaakko Karhumaa, Dynamics Lead, p. 040 555 2366, jaakko.karhumaa@microsoft.com

  WEBCAST
  Microsoft Dynamics CRM 2013 Global Premier Event -webcast 4.11. 2013 http://aka.ms/dynamicsglobalpremiere


  MICROSOFT

  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 99 000 työntekijää yhteensä yli 110 maassa. Heinäkuussa 2013 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 77,85 miljardia US dollaria.

 • Jouluvalmistelut alle 60 minuutissa

  Tiedote 18.10.2013

  Joulu lähestyy, ja kaupanpäällisenä saapuu myös joulustressi. Microsoft tekee lopun jokavuotisesta joulukiireestä ja esittelee Windows-laitteet ja -sovellukset, joiden avulla joulu valmistuu helposti, hauskasti ja nopeasti. Valikoimasta löytyvät myös täydellisen tyylikkäät ja persoonalliset joululahjat vaativimpaankin makuun.

  Lahjalista hukassa? OneNote kokoaa kaikki listat yhteen.
  Lahjalista, ruokalista, viinilista, to do -lista,... Digitaalinen muistikirja OneNote pitää joululistat tallessa. OneNoteen laaditun ostoslistan voi jakaa kuvineen ja linkkeineen perheen tai vaikka koko suvun kesken, ja siihen tehdyt muutokset päivittyvät reaaliajassa kaikille PC:hin, tablettei-hin tai puhelimiin. Kauppareissu sujuu vaivattomasti, kun kaikki näkevät, mitkä ostokset on vielä tekemättä.

  Perinneruoka kyllästyttää? Ratkaisuna Cookbook, Valio Reseptit ja Bing Food&Drink.
  Välillä jouluateriaankin kaipaa vaihtelua. Cookbook sisältää yli 300 000 reseptiä, joita voi selata hakusanoilla ja kategorioittain. Valio Reseptit tarjoaa reseptien lisäksi myös ohjevideoita ja esimerkkiruokalistan joka viikolle. Bing Food&Drink on leipureiden pelastus: reseptien selaaminen onnistuu jopa jauhoisilla käsillä, sillä älykäs sovellus reagoi kädenliikkeisiin näyttöä koskettamatta.

  Liikaa lusikoita sopassa? Cooking Companion pitää kattilat kurissa.
  Jouluateria valmistuu näppärästi Cooking Companionin avulla. Sovellus pitää huolen siitä, että kinkku kypsyy eikä puuro jäähdy: saat näytölle yhtäaikaisesti reseptin ja joukon nimettäviä munakelloja.

  Persoonaton joulutervehdys? Fotor tuo kuviin luonnetta ja tunnelmaa.
  Piristä sukulaisiasi, ystäviäsi tai naapureitasi omannäköiselläsi kuvakollaa-silla. Fotorin avulla ikimuistoiset hetket muuntuvat joulutunnelmaan väri-, kehys- ja muilla kuvanmuokkaustoiminnoilla.

  Postikortit myöhässä? SkyDrive vie terveiset perille välittömästi.
  Tallenna valokuvasi, videosi ja muut tiedostosi Microsoftin maksuttomaan SkyDrive-verkkotallennuspalveluun, niin voit selata niitä missä vain ja jakaa niitä muille lähes mistä tahansa Windows-laitteesta. Tallenna vaikka Fotoril-la tehty kuvakollaasi SkyDriveen ja lähetä joulutervehdys isovanhemmille reaaliajassa. Enää joulukuvia ei tarvitse liittää sähköpostiin, vain pelkkä linkki riittää ja sukulaiset voivat helposti ladata kaikki kuvat SkyDrivestä kerralla.

  Lataa nämä ja lukuisat muut Windows-sovellukset Windows-kaupasta.

  Joulun tyylikkäimmät lahjat löytyvät Windows-valikoimasta

  Surface 2 on monipuolinen, mutta kevyt tabletti. Siinä yhdistyvät työ- ja viihdeominaisuudet, kuten Office, elokuvien katseluun soveltuva HD-laaja-kuvanäyttö sekä kaksikulmainen tuki, joka tarjoaa täydellisen katselukulman istuma- ja makuuasennossa. Surface 2:n hyvät liitännät mahdollistavat USB-muistitikkujen, ulkoisten näyttöjen ja jopa kirjoittimien liittämisen. Tabletin akku kestää jopa 10 tuntia. Suositushinta alkaen 449 €.

  Surface Pro 2 on täysiverinen kannettavan tietokoneen korvaaja, jossa tabletin liikuteltavuus ja kannettavan teho kohtaavat. Pro-kynällä piirtäminen ja kirjoitta-minen asiakirjoihin on helppoa, ja kaksikulmainen tuki tekee laitteen käytöstä miellyttävää myös sylissä. Suositushinta alkaen 909 €.

  Touch Cover 2- ja Type Cover 2 -näppäimistöt kiinnittyvät Surface-tablettiin magneetilla ja samalla suojaavat näyttöä naarmuilta. Pehmeä Touch Cover 2 reagoi sormenpäiden kosketukseen ja kädenliikkeisiin, ja Type Cover 2 tarjoaa perinteisen näppäimistön käyttötuntuman. Likaa hylkiviä näppäimistöjä voi taustavalaistuksen ansiosta käyttää myös hämärässä. Suositushinnat alkaen 124,99 € (Touch Cover 2) ja 134,99 € (Type Cover 2).

   

  Nokia Lumia 1020 on älypuhelin, jonka 41 megapikselin kamera, PureView-teknologia ja muut ominaisuudet mahdollistavat tarkkojen kuvien ottamisen ja jälkeenpäin zoomaamisen. Mustana, valkoisena ja keltaisena saatava älypuhelin latautuu helposti langattoman latauskuoren päällä. Suositushinta alkaen 669 €.

  Acer Iconia W3 on 8,1-tuumainen Windows-tabletti, jossa riittää puhtia koko työpäiväksi. Kämmenen kokoisessa tabletissa on valmiina Office Home & Stu-dent -paketti, joten Word, Excel, PowerPoint ja OneNote löytyvät siitä automaat-tisesti. Voit liittää siihen näppäimistön ja HD-kamerat laitteen edessä ja takana tekevät valo- ja videokuvaamisesta helppoa. Suositushinta alkaen 369 €.

  ASUS Transformer Book T100 on 10-tuumainen kannettavaksi tietokoneeksi ja tabletiksi muuntuva solakka hybridilaite. Office Home & Student 2013 -paketilla varustetun täydellisen työ- ja opiskelukoneen akku kestää jopa 11 tuntia, ja irrotettava näppäimistö tekee sen kuljettamisesta helppoa. Suositushinta alkaen 449 €.

  ASUS Zenbook UX301 on tyrmäävän kaunis ultrabook. Sen edistyksellinen Corning Gorilla Glass 3 -teknologia suojaa kantta naarmuilta ja viimeistelee pinnan metallisella kiillolla. 13,3-tuumaisessa ASUS Zenbook UX301:ssa on poikkeuksellisen tarkka kuvanlaatu ja laadukas äänentoistojärjestelmä. Suositushinta alkaen 1 999 €.

  HP ENVY Rove 20 all-in-one on koko perheen siirrettävä viihdekes-kus, joka soveltuu elokuvien katselusta pelien pelaamiseen. Sen 20-tuumaisen kosketusnäytön kuvakulma on lähes aina erinomainen saranallisen telineen ansiosta. Laite sisältää usealle pelaajalle suunnitel-tuja koko perheen pelejä, jotka heräävät näytöllä eloon teräväpiirtona ja Beats Audio -äänijärjestelmän ansiosta. Suositushinta alkaen 999 €.

  Wedge Touch Mouse on siro ja tyylikäs hiiri, joka vakuuttaa muotoilullaan. Johdoton hiiri kulkee helposti mukana ja toimii lähes kaikilla pinnoilla. Wedge Touch Mouse sammuttaa virtansa, kun tietokone sammuu tai siirtyy lepotilaan. Suositushinta alkaen 69,90 €.

  Office 365 Home Premium on tuttu Office viidelle perheen tietokoneelle ja mobiililaitteelle vuosimaksulla. Se sisältää opiskelijan ja työntekijän tärkeimmät ohjelmat, kuten Outlookin, Wordin, Excelin, PowerPointin ja OneNoten. Kaikki tiedostot ja asetukset kulkevat mukana Windows-laitteelta toiselle, joten niitä voi käyttää missä ja milloin tahansa. Lisäksi saat 60 minuuttia maksuttomia Skype-puheluita kuukaudessa. Suositushinta alkaen 99 €/vuosi.

   

  Lisätietoa:
  Microsoft, Windows ja laitteet, Vesa-Matti Paananen, vesku@microsoft.com, puh. 050 526 0430
  Microsoft, Office, Janette Knaapi, janettek@microsoft.com, puh. 050 414 7015 

  Tuotekuvat ja laitelainat:
  Miltton, Petra Kujala, petra.kujala@miltton.fi, puh. 045 111 0737 

  Microsoft
  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 99 000 työntekijää yhteensä yli 110 maassa. Heinäkuussa 2013 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 77,85 miljardia US dollaria. 

 • Windows 8.1 tulee saataville ensi yönä

  Lehdistötiedote 17.10.2013

  Windows 8.1 yhdistää ainutlaatuisen ja henkilökohtaisen käyttäjäkokemuksen valtavaan laitevalikoimaan.

  Microsoft julkisti tänään tiedon Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän yleisestä saatavuudesta maailmanlaajuisesti. Perjantaista 18.10. klo 00.00 alkaen kuluttaja-asiakkaat yli 230 maassa ja 37 kielialueella voivat ladata Windows 8 -laitteisiinsa päivityksen maksutta Windows-kaupasta. Windows 8.1 on saatavilla myös uusiin laitteisiin valmiiksi asennettuna sekä erikseen hyllystä tai verkosta ostettavana tuotteena 18.10. alkaen.

  Windows 8.1 on uusin askel Microsoftin visiossa tarjota erittäin henkilökohtaista tietojenkäsittelyä ja osoitus sitoutuneesta ja asiakasta kuuntelevasta tuotekehityksestä. Windows 8.1:n myötä nähdään myös uusia, innovatiivisia laitteita niin kuluttajille kuin yrityskäyttäjille aina tableteista ja hybrideistä tehokkaisiin kannettaviin sekä All-in-One- ja teollisuustietokoneisiin. Suuri osa laitteista on kosketusnäytöllisiä ja ne tarjoavat aiempaa parempaa suoritintehoa ja akunkestoa sekä tyylikästä muotoilua eri hintaluokissa.

  ”Lokakuussa 2012 julkistamamme Windows 8:n myötä esittelimme mobiileja, kosketuskäyttöisiä ja jatkuvasti verkossa olevia laitteita”, sanoo Microsoftin Windows-liiketoimintajohtaja Tom Toivonen. ”Windows 8.1 vie tätä näkemystä pidemmälle yhdistäen kaiken mitä ihmiset tekevät eri laitteillaan kotona, töissä ja tien päällä. Windows tarjoaa jokaiselle käyttäjälle oman henkilökohtaisen käyttäjäkokemuksen kaikilla laitteilla niin työskentelyssä kuin viihdekäytössäkin. Yrityskäyttöä varten on lukuisia parannuksia, jotka helpottavat yritysten sekä yksityisten tietokoneiden ja tablettien hallintaa ja parantavat työn tekemistä tabletilla.”

  Windows 8.1 sisältää esimerkiksi seuraavat parannukset ja mahdollisuudet muokata sitä oman makunsa mukaiseksi:

  • Henkilökohtaisuus: parannettu ja mukautettavampi aloitusnäyttö tarjoaa erikokoisia tapahtumaruutuja sekä uusia taustakuvioita ja värejä, joiden avulla jokaisen Windows-laitteen saa näyttämään ainutlaatuiselta ja henkilökohtaiselta. Lisäksi asiakas voi valita aloittaako laitteen käytön aloitusnäytöltä vai perinteiseltä Windows-työpöydältä. Käyttäjän kaikkien Windows-laitteiden aloitusnäyttö ja monet muut asetukset synkronoituvat Microsoft-tilin avulla.
  • Helpompi navigointi: Windows 8.1 palauttaa Käynnistä-painikkeen tuttuun paikkaan. Uudistetun sovellusnäkymän avulla käyttäjä näkee kerralla kaikki sovelluksensa ja voi siirtyä niihin helpommin. Uusien opassovellusten myötä, kuten Help + Tips, käyttäjät saavat hyödyt irti nopeammin.
  • Parannettu haku: uusi kosketusoptimoitu Bing Smart Search on helpoin tapa löytää tarvittavat tiedot laitteelta tai Internetistä. Samalla hakutyökalulla löytää esimerkiksi dokumentit tietokoneelta, valokuva-albumit SkyDrive-pilvitallennustilasta, sovellukset kaupasta, musiikkitiedostot Xbox-musiikkipalvelusta tai verkkosivut Internetistä.
  • Laaja sovellus- ja palveluvalikoima aloitusnäytössä: Windows 8.1 tarjoaa joukon käyttöä helpottavia sovelluksia ja palveluita suoraan aloitusnäytöltä, muun muassa Skype-puhelut. Lisäksi uusi Bing Ruoka & Juoma -sovellus tarjoaa mahdollisuuden selata ruokaohjeita näyttöä tai näppäimistöä koskematta verkkokameraa hyödyntäen. Windows 8.1:ssa on myös uusi, nopea ja kosketusoptimoitu Internet Explorer 11 -verkkoselain. Selaimen hakuhistoria, suosikit ja asetukset synkronoituvat käyttäjän kaikkien Windows 8.1 -laitteiden välillä. Windows 8.1:ssä on myös plug-and-play-tuki 3D-tulostimille, mikä mahdollistaa sen, että sovellukset automaattisesti voivat tulostaa ja hyödyntää kolmiulotteisuutta.
  • Moniajo: Windows 8.1:llä voi käyttää ja näyttää jopa neljää sovellusta rinnakkain ja joustavasti mitoittaa sovellusten ikkunat näytölle käyttötarkoitukseen sopivaksi. Sovelluksista voi myös suoraan käynnistää toisia sovelluksia, esimerkiksi sähköpostiin saapuneita valokuvaliitteitä voi selata suoraan Valokuvat-sovelluksessa. Usean näytön tukea on parannettu niin, että käyttäjä voi katsoa työpöytää ja sovelluksia yhdellä tai usealla näytöllä.
  • Integrointi SkyDrive-palveluun: Windows 8.1 helpottaa työ- ja viihdekäyttöä paikasta, ajasta ja laitteesta riippumatta, kun tiedostot ovat aina saatavilla SkyDrive-verkkotallennustilassa. SkyDrivessa käyttäjä voi luoda, muokata, tallentaa ja jakaa tiedostoja.
  • Uusittu Windows-kauppa: Windows-kaupan uusi rakenne parantaa sovellusten esittelyä ja hankintaa. Uudistetut asettelut ja luokat helpottavat pysymään ajan tasalla kiinnostavimmista uutuussovelluksista. Henkilökohtaisissa suosituksissa hyödynnetään Bingin suositus- ja relevanssimenetelmää. Asennetut sovellukset päivittyvät oletuksena automaattisesti. Uusia ja entisestään täydennettyjä sovelluksia tulee Windows-kauppaan jatkuvasti lisää, esimerkiksi Fresh Paint, Facebook, Netflix, Adobe PhotoShop Express, Evernote sekä eBay. Windows-kaupassa jo ladattavissa olevat Windows 8 -sovellukset toimivat myös Windows 8.1:ssa.

  Lisätiedot

  Uusimpiin Windows-laitteisiin voi tutustua osoitteessa http://windows.fi. Lisätietoja Windows 8.1:stä saat seuraamalla Windows-blogia sekä Microsoftin suomenkielistä Uutishuonetta.

  Tom Toivonen, Windows-liiketoimintajohtaja, Microsoft Oy, p. 050 342 9998, tom.toivonen@microsoft.com

  Microsoft
  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 99 000 työntekijää yhteensä yli 110 maassa. Heinäkuussa 2013 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 77,85 miljardia US dollaria.

 • Juha Kostamo Suomen Microsoftin palveluliiketoimintajohtajaksi

  Microsoft Oy:n palveluliiketoiminnan johtajaksi on nimitetty Juha Kostamo, 43. Kostamo vastaa Microsoftin konsultointi- ja tukipalveluista. Hän aloitti tehtävässään 9.9.2013. Microsoftille Kostamo siirtyi SAS Institutesta, joka on maailman markkinajohtaja ennakoivan analytiikan ratkaisuissa.

  Juha Kostamolla on pitkä kokemus sekä asiantuntijapalveluiden johtamisesta että liikkeenjohdon konsultoinnista. Ennen SAS Institutea Kostamo työskenteli muun muassa PwC:ssä, Lawson Softwaressa, Cap Geminissa ja Fortumissa. Koulutukseltaan Kostamo on diplomi-insinööri.

  ”IT on entistä tärkeämmässä roolissa yritysten liiketoiminnan kehittäjänä. Meidän tehtävänämme on olla asiakkaan liiketoiminnan ymmärtäjä ja auttaa asiakkaitamme ratkaisemaan liiketoimintaongelmia Microsoftin teknologioiden ja korkealaatuisten asiantuntijapalveluiden avulla tiiviissä yhteistyössä kumppaniverkostomme kanssa”, Kostamo kertoo toimenkuvastaan. ”Tiedolla johtamisen ja ennakointiin perustuvan liiketoimintajohtamisen kulttuurin edistäminen yrityksissä on lähellä sydäntäni. Näitä asioita pääsen uudessa tehtävässäni viemään eteenpäin.”

  “Palvelut ovat Microsoftin Devices and Services -strategian ytimessä”, Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Ari Rahkonen kertoo. ”Suomen palveluliiketoimintayksikkö on kanava Microsoftin globaaliin osaajaverkostoon, joka tukee asiakkaita ja kumppaneita Microsoft-ratkaisujen toteutuksissa. Olen iloinen saadessamme Juhan vahvistamaan entisestään toimituskykyämme asiakkaiden liiketoimintalähtöisissä IT-ratkaisuissa.”

   

  Lisätietoja:

  Juha Kostamo, palveluliiketoimintajohtaja, Microsoft Oy, p. +358 40 8654 811, jkostamo@microsoft.com

  Microsoft

  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 99 000 työntekijää yhteensä yli 110 maassa. Heinäkuussa 2013 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 77,85 miljardia US dollaria.