June, 2013

 • Windows 8.1 Preview -esiversio nyt saatavilla

  Lehdistötiedote 26.6.2013

  Microsoft esitteli uusia huippusovelluksia nopeasti kasvavalle Windows-alustalle Build-konferenssissa.

  Microsoft julkisti tänään Windows 8.1 Preview -esiversion käyttöjärjestelmäpäivityksestä sovellus- ja ohjelmistokehittäjille suunnatussa Build-konferenssissa San Franciscossa. Tapahtuman avauspuheenvuorossa hahmoteltiin kehittäjien mahdollisuuksia luoda erottuvia, kosketukseen perustuvia sovelluksia Windows-alustalle. Kehitysmahdollisuuksia lisäävät muun muassa uudet työkalut sekä aiempaa laajempi tuki.

  Tapahtumassa esiintyneet Microsoftin johtajat esittelivät Windows 8.1:n uusia ominaisuuksia sekä uusia Windows-huippusovelluksia, joihin lukeutuvat muun muassa Facebook ja Flipboard. Uudet sovellukset ovat osoitus Windowsin vankasta kehitysvauhdista, joka on tällä hetkellä nopeinta muihin alustoihin verrattuna.

  ”Windows 8.1:ssä on keskitytty muun muassa yksilölliseen personointiin, Bing-hakupalveluun, yritystoimintojen laajentamiseen sekä uusiin esiasennettuihin sovelluksiin”, kertoo Suomessa Windows-liiketoiminnasta vastaava johtaja Tom Toivonen Microsoftilta. ”Rakensimme Windows 8:n myötä uuden Windowsin, joka on uudelleen ajateltu aina yksittäisistä osista loppukäyttäjän kokemukseen. Visio oli kunnianhimoinen ja Windows 8.1:n myötä jalostamme sitä edelleen.”

  Build-konferenssissa puhunut Windows-ohjelmasta vastaava johtaja Antoine Leblond korosti Windows 8.1:n kehittäjille tarjoamia lisämahdollisuuksia suunnitella, luoda ja markkinoida Windows-kaupassa myytäviä sovelluksiaan. Puheessaan hän painotti, että kehittäjät saavat 80 prosenttia kehittämänsä sovelluksen voitosta sen koko elinkaaren ajan, sen jälkeen kun sovelluksen myynti on ylittänyt 25 000 dollarin kynnyksen. Leblond nosti esiin myös uusia päivityksiä, joihin lukeutuvat muun muassa:

  • Uudelleen suunniteltu Windows-kauppa. Windows-kauppa on 8.1 -versiossa suunniteltu täysin uudelleen, jotta se tavoittaisi sitoutuneet asiakkaat ja tarjoaisi tehokkaammin heidän haluamiaan sovelluksia. Uudistuksiin lukeutuvat paremmat markkinointimahdollisuudet ja löydettävyys henkilökohtaisten mieltymysten mukaan sekä uudet Bing-hakutoiminnot. Sovellusluetteloissa on uusi asettelu jalostetulla navigaatiolla ja aiheeseen liittyvällä sisällöllä.
  • Uusia ansaintamalleja. Uudet Windows-kaupan lahjakortit ovat helppo tapa ostaa sovelluksia, kirjoja, pelejä ja sisältöjä. Asiakkaat voivat ladata Microsoft-tililleen arvoa maansa valuutalla ja tehdä sillä ostoja Windows-kaupassa. 
  • Johtavia käyttäjäkokemuksia. Windows 8.1 tarjoaa kehittäjille paikan esitellä ja kehittää vangitsevia sovellusmallejaan. Windows 8.1 -sovellukset toimivat keskenään jakamalla tietoja sekä näyttöä ja tarjoavat monipuolisempia käyttäjäkokemuksia eri laitteilla, myös uusissa, alle kahdeksan tuuman malleissa.

  Windows 8.1:n lisäksi Microsoft esitteli miten kehittäjät voivat hyödyntää muita Microsoftin tarjoamia työkaluja suunnitellessaan sovelluksia asiakkailleen:

  • Visual Studio 2013 sekä .NET 4.5.1 -esikatseluversiot. Visual Studio 2013 tarjoaa työkalut nykyaikaisten Windows 8.1 -sovellusten kehittämiseksi. Uusilla ominaisuuksilla on sujuvampaa kehittää myös mobiililaitteisiin ja pilvipalveluihin ulottuvia sovelluksia ja palveluita. Julkistettu .NET 4.5.1 -esikatseluversio mahdollistaa uudenlaisten sovellusten kehittämisen olemassa olevia yrityssovelluksia uudistettaessa. Esikatseluversiot ovat ladattavissa täältä
  • Bing-kehittäjäalusta. Uusi alusta pohjautuu Bing.comin ydinteknologiaan, jota voidaan upottaa älykkäinä palveluina Microsoft-laitteisiin ja -palveluihin sekä kolmannen osapuolen sovelluksiin. Windows 8.1-, Windows Phone-, Xbox 360- ja Microsoft Office -hakutoimintojen lisäksi, Bing julkisti kehittäjien käyttöön ohjaimia, joilla Bing-teknologiaa voi hyödyntää omissa Windows- ja Windows Phone -sovelluksissa. 

  Windows 8.1 -esikatseluversio on ladattavissa tästä päivästä alkaen. Lisätietoja: http://www.preview.windows.com.

  Median edustajilla on mahdollisuus varata Windows 8.1-esittely Microsoftilla Espoon Keilaranta 7:ssä torstaina 27.6. klo 10 ja 14 välillä. Ilmoittautumiset etukäteen: p. 040 703 3244 tai ilmoittautumiset@sekpublic.fi.

  Lisätietoja
  Tom Toivonen, Windows-liiketoimintajohtaja, Microsoft Oy, puh. 050 342 9998, tom.toivonen@microsoft.com

  Microsoft
  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 94 000 työntekijää yhteensä 112 maassa. Heinäkuussa 2012 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 73,72 miljardia US dollaria.

 • Microsoft, CGI ja Administer kumppanoituivat Suomessa pk-yritysten toiminnanohjauksen helpottamiseksi

  Tuore tutkimus paljastaa, että alle puolet yrityspäättäjistä arvioi yrityksensä ajankäytön tehokkaaksi. Yksi apu ajankäytön haasteisiin löytyy teknologiasta. Vastauksena pk-yritysten ajankäytön ja johtamisen haasteisiin Microsoft, CGI ja Administer lanseeraavat ensimmäisen pk-yrityksille suunnatun, täysin pilvessä sijaitsevan ja helppokäyttöisen toiminnanohjausratkaisun palveluineen.

  Kiire vaivaa suomalaisjohtajia – ainoastaan 3 prosenttia arvioi, ettei tarvitsisi lisää työaikaa ja alle puolet (42 %) arvioi työnantajayrityksensä ajankäytön tehokkaaksi. Aika kuluu suunnittelun sijasta perustekemiseen, sillä jopa 64 prosenttia yrityspäättäjistä kokee tekevänsä enemmän rutiinitöitä kuin strategisia tehtäviä.

  Tuoreen Microsoftin teettämän tutkimuksen* mukaan suurin osa yrityspäättäjistä käyttäisi mielellään enemmän aikaa suunnitteluun, koski se sitten työpäivää, tulevaisuutta tai yrityksen toimintaa. Kakkossijalle nousi vuorovaikutus - henkilöstön tai kollegoiden kanssa keskusteluun tai ajatusten vaihtoon koettiin jäävän liian vähän aikaa. Kolmanneksi eniten mainintoja sai ajattelu ja ideointi.

  Asiakkaita priorisoidaan, eikä asiakassuhteeseen sikäli kaivata lisäaikaa – enemmän yrityspäättäjät kaipaavat lisää aikaa erityisesti toiminnan suunnitteluun, vuorovaikutukseen sekä luovaan ajatteluun. Työnsä suurimmaksi haasteeksi yrityspäättäjät nostivat yrityksen tulevaisuuden menestystekijöiden löytämisen.

  Taloushallinnolla petrattavaa tiedon jakamisessa?

  Ajankäytön lisäksi tutkimuksessa selvitettiin yrityspäättäjien suhdetta teknologiaratkaisuihin. Vastaajayrityksistä 69 prosentilla oli käytössä toiminnanohjausjärjestelmä ja sitä hyödynnettiin eniten taloushallinnossa (65 %), kannattavuuden parantamisessa (49 %), asiakastyössä (45 %) ja myynnin ja markkinoinnin suunnittelussa (43 %).

  Tutkimuksen mukaan 69 prosenttia kokee, että uudet teknologiaratkaisut tukevat aiempaa joustavammin ja paremmin liiketoimintaa. Valmiita, nopeasti käyttöönotettavia palveluita omien järjestelmien ostamisen sijaan käyttäisi mieluummin 53 prosenttia. 78 prosenttia vastanneista arvioi itsensä nopeaksi omaksumaan uusia järjestelmiä.

  Enemmistö vastaajista pitää taloushallinnon tuottamaa informaatiota ymmärrettävänä, tarkkana ja päätöksentekoa tukevana. Informaation joustava saatavuus on selkein kehityskohde, sillä se jakaa voimakkaasti: 49 prosenttia arvioi tiedon olevan joustavasti saatavilla, kun taas 42 prosenttia antoi päinvastaisen arvion. Erityisesti myynti- ja markkinointijohtajien mielestä informaatiota ei ole joustavasti saatavilla.

  "Tähän haasteeseen on olemassa ratkaisu: pilveä hyödyntävä toiminnanohjausratkaisu. Pilviteknologian ansiosta nyt ensimmäistä kertaa suuryritysten tasoiset toiminnanohjauksen työkalut, kuten taloushallinto, ovat myös pienempien yritysten käytettävissä kohtuullisin kustannuksin ja helppokäyttöisesti. Toiminnanohjausjärjestelmällä on tärkeä rooli suomalaisten yritysten kasvussa ja johtamisessa, sillä se mahdollistaa tehokkaamman tiedon jakamisen ja säästää yritysjohdon aikaa esimerkiksi vuorovaikutukseen henkilöstön kanssa ja suunnittelutyöhön – juuri niihin tärkeisiin osa-alueisiin, joihin aikaa kaivattaisiin lisää", kommentoi Jaakko Karhumaa Microsoftilta.

  Toiminnanohjaus pilvestä aiempaa helpommin: Microsoft, CGI ja Administer yhteistyöhön

  Vastauksena yrittäjien aikatauluhaasteisiin Microsoft, CGI ja Administer lanseerasivat huhtikuussa ensimmäisenä pk-yrityksille suunnatun täysin pilvessä sijaitsevan toiminnanohjauspalvelun. Yritykset ovat kehittäneet yhteistyössä markkinoiden helppokäyttöisimmän palvelukokonaisuuden, joka sisältää sekä työkalut että integrointi- ja tarvittaessa jopa ulkoistuspalvelut pienten ja keskisuurten yritysten tarpeisiin. Myös hinnoittelu on uutta: työkalut ja palvelun voi hankkia joustavasti kuukausihinnoittelulla käyttäjämäärän mukaan.

  Täysiverinen talouden- ja toiminnanohjausjärjestelmä on käytettävissä helposti kaikenlaisten päätelaitteiden, kuten tablettien ja älypuhelinten kautta. Yritys voi ottaa käyttöön tarvitsemansa sovellusalueet, oli kyseessä sitten taloushallinnon, tuotannon, logistiikan, asiakkuudenhallinnan, huollon tai sähköisen kaupan ohjaamisen ratkaisut.

  "Uskomme, että suomalaiset pk-yritykset osaavat arvostaa tunnettuja ja luotettavia taustatoimijoita, joilta saa palvelun suomen kielellä", täydentää taloushallinnon henkilöstövuokrauspalvelujakin tarjoavan Administerin toimitusjohtaja Peter Aho.

  Toiminnanohjausjärjestelmä on helppo integroida muihin Microsoft-tuotteisiin, kuten Excel, Outlook, Word, SharePoint, SQL ja Windows. Asiakaskohtaisista ratkaisuista ja integraatioista osaksi liiketoimintaprosesseja vastaa CGI.

  *Pk-yrityksen ajanhallinnan haasteet -tutkimuksen toteutti tutkimusyhtiö Qualitems 12.3 – 5.4.2013 Microsoftin, CGI:n ja Administerin toimeksiannosta. Tutkimukseen vastasi 250 yrityspäättäjää pienistä ja keskisuurista yrityksistä. Tutkimus selvitti yrityspäättäjien, kuten toimitus-, talous- ja myynti- sekä markkinointijohtajien näkemyksiä johtamisesta, ajankäytöstä ja omaan työntekoon liittyvistä haasteista. Kyselyssä käsiteltiin myös sähköisten järjestelmien käyttöä yrityksen johtamisen tukena.

  Lisätietoja:

  Microsoft Oy, Dynamics-liiketoimintajohtaja Jaakko Karhumaa

  jaakko.karhumaa@microsoft.com, p. 040 555 2366

  Administer Oy, toimitusjohtaja Peter Aho

  peter.aho@administer.fi, p. 040 5013661

  CGI, Vice President Henry Nieminen

  henry.nieminen@cgi.com, p. 040 827 9622

   

  Microsoft

  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 94 000 työntekijää yhteensä 112 maassa. Heinäkuussa 2012 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 73,72 miljardia US dollaria.

   

  Administer

  Administer on sähköisiin taloushallinnon palveluihin erikoistunut auktorisoitu tilitoimisto, joka tarjoaa laadukkaita tilitoimisto- ja talousjohdon palveluita useiden kymmenien vuosien kokemuksella. Asiakkainamme on noin tuhat eri alojen yritystä pörssiyhtiöistä yhden hengen konsulttitoimistoihin. Reaaliaikaisten sähköisten ratkaisujen lisäksi Administer tarjoaa käyttöösi 150 kokeneen ammattilaisen joukon, joiden jatkuva koulutus takaa palveluiden tehokkuuden, tarkkuuden ja korkean laadun. Yrityksellä on toimipisteet Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä ja Turussa.

   

 • PK-yrityskenttä jakautumassa kahtia: Tulevaisuususkoiset tukeutuvat kasvussaan teknologiaan

  Microsoftin tuore tutkimus* kertoo, että suomalainen yrityskenttä on jakautumassa: tulevaisuususkoiset tukeutuvat uuteen teknologiaan ja tietojärjestelmiin kehittääkseen liiketoimintaansa, kun vastaavasti paikallaan pysyjät eivät usko teknologian tuomiin mahdollisuuksiin sen enempää kuin liiketoimintansa kasvuun.  

  Pienten eurooppalaisten yritysten, alle 25 työntekijää, työntekijöistä tulevaisuuteen positiivisimmin suhtautuvat näkevät teknologiassa avaimia liiketoiminnan kehittämiseen. Vahvinta teknologia- ja tulevaisuudenusko oli nuorissa alle kuuden vuoden ikäisissä yrityksissä. 45 prosenttia heidän työntekijöistä uskoo yrityksensä kasvattavan liiketoimintaansa tulevan 12 kuukauden aikana.

  Suomessa tulevaisuuteen uskotaan tätäkin vankemmin: 58 prosenttia nuorten yritysten työntekijöistä ennustaa kasvua tulevalle vuodelle. Vanhemmissa yrityksissä ensi vuoden kasvuun uskoo vain 27 prosenttia vastanneista. Tulokset tulevat ilmi Microsoftin teettämästä tutkimuksesta 24 eurooppalaisessa maassa.

  Yleisesti ottaen nuorissa yrityksissä myös pilvestä hankittavat palvelut ovat tutumpia kuin vanhoissa yrityksissä. 47 prosenttia suomalaisista nuorten yritysten työntekijöistä näkee pilvipalvelujen olevan kriittinen menestystekijä kasvua haettaessa. Yrityksissä, joissa ei vielä käytetä pilvipalveluja, 37 prosenttia työntekijöistä pitää niitä kriittisenä kasvutekijänä.

  Pilvikäyttäjien usko oman yrityksensä IT-järjestelmien tehokkuuteen on myös merkittävästi korkeampi kuin muiden. Heistä 53 prosenttia katsoo järjestelmiensä olevan tehokkaat, kun muilla luku on 43.

  ”Tutkimustulokset vahvistavat näkemystä, jonka kohtaamme asiakkaiden parissa päivittäin. Pilvipalvelut valtaavat nopeasti alaa ja usein niiden käyttöönotto näyttää kulkevan käsi kädessä menestymisen halun kanssa. Pilvipalvelujen joustavuus ja helppous vapauttavat yritykset tekemään omaa ydinliiketoimintaansa ja keskittymään paremmin vaikkapa juuri kasvun hakemiseen”, johtaja Markku Pulkkinen Microsoft Oy:stä näkee.

  Suomalaiset pilvikäyttäjien kärjessä Pohjoismaissa

  Pilvipalveluja käytetään 47 prosentissa kyselyyn osallistuneista yrityksistä, mikä on hyvin lähellä Länsi-Euroopan keskiarvoa (45 %) ja himpun enemmän kuin Ruotsissa (42 %). Vastaavasti Norja (23 %) ja Tanska (32 %) ovat lähteneet selvästi hitaammin liikkeelle pilvipalvelujen käyttämisessä. Eurooppalaista trendistä poiketen Suomessa pilvipalveluja käytetään yhtä paljon niin vanhoissa kuin nuorissa yrityksissä (47 %).

  Pilvipalvelujen keskeisimpiä käytön syitä ovat teknologiakulujen vähentäminen, toiminnan tehostaminen ja tuottavuuden lisääminen. Pilvessä jo oleville yrityksille tietoturva on yksi pääsyistä käyttää pilvipalveluja. Niille, joille pilvi ei ole tuttu, tietoturva on puolestaan suurin huolenaihe. Pulkkinen pitää tätä mielenkiintoisena havaintona.

  ”Tämä osoittaa, että meidän on entisestään vahvistettava tietoturvaviestiämme. Meidän on osoitettava vieläkin paremmin, mille faktoille pilviteknologian tietoturva perustuu ja miksi se useimmassa tapauksessa on turvallisempi vaihtoehto kuin yrityksen itsensä ylläpitämä palvelu.”

  Suomalaiset luottavaisia tulevaisuuden suhteen

  Positiivista Suomen kannalta on, että suomalaisten pienyritysten työntekijät ovat hieman luottavaisempia tulevaisuuden kasvuodotuksiin kuin esimerkiksi pohjoismaiset kollegansa. Suomalaisten pienyritysten työntekijöistä 32 prosenttia arvioi yrityksensä menestyvän ensi vuonna paremmin. Esimerkiksi Norjassa vastaava luku on 27 prosenttia.

  “Suomalaisia on perinteisesti kritisoitu sitä, että emme uskalla ottaa riskejä ja suhtaudumme pessimistisesti tulevaisuuteen. Tämän tutkimuksen tulokset viittaavat päinvastaiseen. Vaikeista ajoista huolimatta erityisesti nuorissa yrityksissä on roppakaupalla tulevaisuuden uskoa ja he uskaltavat tarttua teknologian tarjoamiin uusiin mahdollisuuksiin”, Pulkkinen jatkaa.

  Pienestä yrityksestä maailmanmaineeseen noussut leikkipaikkavälineyritys Lappset Group Oy on esimerkki rohkeudesta ja peräänantamattomuudesta. He ovat matkan varrella uskaltaneet kulkea omaa tietään ja hakeneet kumppaneita ydinosaamisensa ulkopuolisiin asioihin. Lappsetille on tärkeää, että perusteknologiaratkaisut eivät sido omia resursseja ja ovat kustannustehokkaita. Yksi vastaus näihin toiveisiin löytyi Microsoftin Office 365 -pilvipalvelusta.

  Lappset Group Oy:n tietohallintotiimin vetäjän Vesa Takalan mukaan pilvipalvelut ovat oiva ratkaisu perusjuttuihin.

  ”Sähköposti on jo niin peruskauraa, ettei sillä kannata rasittaa omaa IT-ympäristöä. Sen saa nykyisin paljon halvemmalla ja toimintavarmemmin pilvestä. Näin omalle väelle jää enemmän aikaa kehittää liiketoiminnallemme spesifisempiä palveluja.”

  ”Pilvipalveluiden virtaviivaisuus auttaa meitä reagoimaan nopeammin. Kustannustehokkuus ja varmuus ovat myös pilven ehdottomia vahvuuksia”, Takala jatkaa.

  *Ipsos Morin tekemässä tutkimuksessa haastateltiin alle 25 työntekijän yritysten henkilöstöä 24 Euroopan maassa (Itävalta, Belgia, Luxemburg, Bulgaria, Tšekki, Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Unkari, Irlanti, Italia, Hollanti, Norja, Puola, Romania, Slovakia, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Turkki ja Ukraina). Tutkimukseen haastateltiin 6800 työntekijää, joista 200 oli Suomesta. Haastattelu tehtiin helmi-maaliskuussa 2013.

   

  Lisätiedot:

  Markku Pulkkinen, Microsoft Oy, johtaja, pienet ja keskisuuret yritykset, liiketoimintaratkaisut ja kumppanit, puh. 040 511 6239

  Lappset Group Oy

  Vesa Takala, Lappset Group Oy, tietohallintotiimin vetäjä, puh. 040 744 7873

   

 • Tutkimus: työntekijät toivovat yhteisöllisiä työvälineitä

  Lehdistötiedote 5.6.2013

  Microsoftin maailmanlaajuinen kysely korostaa yritysten yhteisöllisten palveluiden tärkeyttä työn tuottavuudelle. Suomessa työnantajat kannustavat yhteisöllisiin työvälineisiin toistaiseksi verrattain vähän.

  Lähes puolet (47 %) suomalaisista työntekijöistä sanoo, että yhteisölliset työvälineet lisäävät tuottavuutta. Samaan aikaan 24 % kokee, että heidän työnantajansa aliarvioivat yhteisöllisten työvälineiden arvon. Osa yrityksistä saattaa jopa rajoittaa niiden käyttöä. Tieto käy ilmi Microsoftin hiljattain julkistamassa tutkimuksessa.

  Microsoftin Ipsos-tutkimusyhtiöllä teettämässä selvityksessä haastateltiin 4 787 työntekijää eri puolella Eurooppaa, joista 301 Suomessa. Tulokset osoittivat myös, että 26 % suomalaisista (Euroopassa yli 37 %) kokee, että heidän työpaikoillaan ei ole tarpeeksi yhdessä työskentelyä. Suomalaisista työntekijöistä 69 % (Euroopassa 66 %) käyttää yhteisöllisiä palveluita viestiäkseen työtovereidensa kanssa. 18 % työntekijöistä niin Suomessa kuin koko Euroopassa olisi halukkaita käyttämään jopa omaa rahaansa yhteisöllisiin työvälineisiin parantaakseen yrityksen tehokkuutta.

  Moni työntekijä kokee kuitenkin, että heidän työnantajansa ovat haluttomia ottamaan käyttöön yritysten yhteisöllisiä palveluita. Tutkimukseen vastanneista suomalaisista 26 % uskoo, että he voisivat tehdä työnsä paremmin, jos heidän johtonsa vahvemmin tukisi yhteisöllisten työvälineiden käyttöä. Suurimmiksi esteiksi käyttöönotolle koettiin tietoturva (71 %) sekä pelko tuottavuuden heikkenemisestä (51 %).

  Suomessa työnantajat kannustavat käyttämään yhteisöllisiä työvälineitä vähemmän kuin maailmalla keskimäärin. Esimerkiksi yrityksen sisäisiin yhteisöllisiin verkkopalveluihin kannustaa vain 8 % suomalaisyrityksistä. Tutkituista 32 maasta vain Itävallassa ja Ranskassa vastaava kannustus oli pienempää.

  Porvoon kaupunki uskoo yhteisöllisten työvälineiden mahdollisuuksiin

  Porvoon kaupunki on Suomessa edelläkävijänä kehittämässä uutta yhteisöllistä intranet-palvelua. Porvoon kaupungin intranet toteutetaan Microsoft SharePoint 2013 -alustalla. Porvoo on ottanut jo käyttöön myös muita yhteisöllisiä työvälineitä, esimerkiksi Lync-pikaviestinnän ja moderneja videoneuvotteluhuoneita. Kaupunki pilotoi parhaillaan myös Microsoftin Dynamics CRM-ratkaisua keskitetyssä asiakaspalvelussa.

  ”Kaupungit ovat suuria ja hajallaan sijaitsevia monialakonserneja, jotka tuottavat asukkailleen hyvinvointipalveluita esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon, opetuksen, päivähoidon, kulttuuriin, infrastruktuurin ja kaupunkisuunnittelun aloilla. Porvoon kaupungillakin on yli 3500 työntekijää, jotka työskentelevät yli sadassa toimipisteessä eri puolilla kaupunkia. Tiedon liikkumisen, johtamisen ja yhteishengen luomisen haasteet ovat melkoisia tämänkaltaisissa organisaatioissa”, toteaa viestintäpäällikkö Aino-Marja Kontio Porvoon kaupungilta.

  ”Kunnat ja kuntien palvelutuotanto ovat parhaillaan suurten muutosten keskellä, eikä muutos voi onnistua ilman tiivistä vuorovaikutusta ja motivoitunutta henkilöstöä. Uusi yhteisöllinen intra antaa meille uudenlaisen työkalun työyhteisöviestintään, yhdessä työskentelemiseen, tiedon jakamiseen sekä työtä koskevaan keskusteluun ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumatta. Odotamme, että uusi intra tehostaa työskentelyä ja lisää henkilöstömme työviihtyvyyttä”, Kontio jatkaa.

  ”Kaupunkeja ei aina ole pidetty edelläkävijöinä uusimpien innovaatioiden hyödyntämisessä. Porvoon kaupungin sosiaalisen intranetin hanke näyttääkin ennakkoluulottomalla asenteellaan mallia julkisen hallinnon lisäksi myös yritysmaailmalle”, sanoo Porvoon kaupungille ratkaisun toteuttavan Sinisen Meteoriitin myyntijohtaja Jari Pullinen.

  Yhteisölliset työvälineet ovat tiimityön uusi kulmakivi

  Oikein käytettynä yhteisölliset työvälineet voivat tuoda yritykselle lisäarvoa parantamalla työntekijöiden yhteydenpitoa, tiedonjakamista ja ryhmätyöskentelyä yli tiimirajojen ja sijainnista riippumatta. Samat edut pätevät myös organisaation ulkopuolisiin yhteyksiin, esimerkiksi asiakkaihin, kumppaneihin ja muihin sidosryhmiin.

  ”Vastaavasti kuin sähköposti nopeutti liiketoimintaa 90-luvulla, yritysten yhteisölliset palvelut tulevat olemaan ketteryyden ja muutoksen veturi seuraavien vuosikymmenien aikana”, Microsoftin tuottavuusratkaisuista vastaava liiketoimintajohtaja Jukka Veräväinen arvioi. ”Kun katsomme keskinäisten työ- ja viestintätapojemme kehittymistä, uskon, että sähköposti, pikaviestit, ääni, videoneuvottelut, yhteisölliset välineet ja muut nykyiset keinot tulevat yhdistymään eri sovelluksissa. Tämä tulee nopeuttamaan yhteistyöskentelyä ja muuttamaan työtapojamme toden teolla.”

  Microsoft näkee yritysten yhteisölliset palvelut rakenteena, joka yhdistää kaikki yrityksessä käytettävät yhteistyövälineet. Toisin sanoen ne eivät ole erillisiä verkkosivuja tai sovelluksia, jotka on lisättävä työntekijöiden päivittäisten työtehtävien päälle. Etuja saavutetaan kun työskennellään yhdessä, jaetaan tietoa ja viestitään Yammerilla sekä Office 365-, Lync- ja Microsoft Dynamics CRM -palveluihin upotetuilla yhteisöllisillä ominaisuuksilla. Hyötyjä ovat lisääntynyt yhteistyö, sitoutuminen ja joustavuus reagoida nopeasti yllättäviin tilanteisiin.

  Yammerin nykyisiä asiakkaita ovat muun muassa GlaxoSmithKline, Grundfos, Reckitt Benckiser, SABMiller sekä Woolworths.

  Lisätietoja tutkimuksesta

  Lisätietoja osoitteessa http://www.microsoft.com/news/presskits/enterprisesocial. Keskustelu yritysten yhteisöllisistä palveluista jatkuu Twitterissä. Worldwide Water Cooler -sivustolla voi vastata kyselyyn, katsoa tuloksia ja jakaa näkemyksiään.

  Tutkimus tehtiin tutkimusyhtiö Ipsoksen toimesta 25.3.–24.4.2013. Kyselyssä haastateltiin yhteensä 9 908 tietotyöntekijää (vähintään 100 henkilöä työllistävissä yrityksissä työskenteleviä aikuisia, jotka käyttävät vähintään 75 % työtehtävistään pöytäkonetta, kannettavaa, tablettia tai älypuhelinta) 32 maassa. Suomessa vastaajia oli 301.

  Lisätiedot

  Microsoft Oy: Jukka Veräväinen, liiketoimintajohtaja, tuottavuusratkaisut, p. 050 364 8312, jukkav@microsoft.com

  Porvoon kaupunki: Aino-Marja Kontio, p. 040 354 9966, aino-marja.kontio@porvoo.fi

  Sininen Meteoriitti Oy: Jari Pullinen, myyntijohtaja, p. 020 790 7784, jari.pullinen@meteoriitti.com

  Microsoft
  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 94 000 työntekijää yhteensä 112 maassa. Heinäkuussa 2012 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 73,72 miljardia US dollaria.