May, 2013

 • Sulavasta Microsoftin vuoden kumppani

  Lehdistötiedote 20.5.2013

  Microsoft Oy on nimennyt konsultointiyhtiö Sulava Oy:n ”vuoden kumppaniksi” 2013. Sulava on toiminut muutosvoimana ja edistänyt pilvipalveluiden yleistymistä Suomessa.

  Sulava Oy on valittu vuoden 2013 Suomen Microsoft-kumppaniksi. Vuonna 2010 perustettu kasvuyritys Sulava on tietotyön tuottavuuden parantamiseen erikoistunut, henkilöstönsä omistama konsultointiyhtiö. Sulavan osaamisen ydintä on Microsoft-teknologia, pilvipalvelut ja sosiaalinen teknologia.

  ”Valintaan vaikutti Sulavan vahva sitoutuminen Microsoftin alustoihin. Yritys pyrkii aktiivisessa yhteistyössä Microsoftin kanssa edistämään pilvipalveluiden yleistymistä Suomessa”, perustelee Microsoftin toimitusjohtaja Ari Rahkonen. ”Suomalaisasiakkaiden siirtäminen pilveen on sulavalaisten intohimo, mikä koituu koko kumppaniekosysteemimme hyödyksi.”

  Sulava on auttanut jo yli sataa yritystä siirtymään Office 365:een. Nykyään yrityksen palveluvalikkoon kuuluvat myös Windows Azure -pilvipalvelut, Windows Intune -etähallinta- ja suojauspalvelut, Windows Phone sekä Microsoft Dynamics CRM.

  ”Kun perustimme Sulavan vuonna 2010, tavoitteenamme oli olla paras osaaja Microsoftin pilvipalveluissa sekä tietotyön tehostamisessa. Nyt saatu tunnustus on osoitus siitä, että työmme on ollut tehokasta ja merkityksellistä”, sanoo Sulavan toimitusjohtaja Aki Antman. ”Microsoft-kumppanuus ja tiivis yhteistyö on ollut merkittävä tekijä Sulavan kasvun ja menestyksen taustalla.”

  Sulava myös aktiivisesti kuuntelee Microsoftia. Se tuottaa ja jakaa Microsoft-teknologioihin liittyviä olennaisia uutisia sekä tietoa ymmärrettävällä tavalla laajalle suomalaiskohderyhmälle. Sulavan blogit sekä Twitter- ja Facebook-syötteet ovat saavuttaneet suurta suosiota. Sulava on luonut myönteisen ja tuottavan yhteistyösuhteen Microsoftin kanssa, ei ainoastaan loistavalla liiketoiminnalla, vaan toimimalla muutosvoimana suomalaisessa yhteiskunnassa sekä kohottamalla valmiuksia myös kansalaisjärjestöissä.

  Sulavalla on jo entuudestaan Microsoftin kultakompetenssi Collaboration and Content -alueella ja yritys on Microsoftin ylimmän tason Cloud Accelerate -kumppani. Microsoftin kumppaniohjelmaan kuuluu Suomessa kaikkiaan lähes 2 000 yritystä. Lisätietoja Microsoftin kumppaneista osaamis- ja ratkaisualueittain löytyy PinPoint-kumppanihakupalvelusta.

  Lisätietoja

  Jari Aromäki, Johtaja, asiakas- ja kumppanityytyväisyys, Microsoft Oy, p. 050 597 1375, jariaa@microsoft.com

  Aki Antman, toimitusjohtaja, Sulava Oy, p. 040 743 2377, aki.antman@sulava.com

  Aki Antman, Sulava Oy


  Sulava-logo

  Sulava Reader -sovellus Windows 8:lle Windows-kaupassa

  Microsoft
  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 94 000 työntekijää yhteensä 112 maassa. Heinäkuussa 2012 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 73,72 miljardia US dollaria.

 • Microsoftin Windows-laitteet – kesäloman keventäjä ja täydellinen lahjaidea

  Lehdistötiedote 17.5.2013

  Kalenterit täyttyvät kesälomien lähestyessä – on mummolavierailua, huvipuistopäivää, remonttiprojektia, rippijuhlia ja ylioppilasjuhlia. Upeat Windows 8 -tablet-laitteet ja Windows-sovellukset tarjoavat apua kesäloman suunnitteluun ja täydellisen lomapäivän toteutumiseen. Laitteet ovat myös erinomainen lahja esimerkiksi vastavalmistuneelle.

  Windows 8 -käyttöjärjestelmä on mullistavan erilainen – sen houkutteleva aloitusnäyttö, uudet sovellukset ja laaja joukko laiteuutuuksia tuovat monenlaisia mahdollisuuksia jokaiseen makuun. Windows 8 -laitteilla kaikki tärkeät tiedot, kuten kalenterit, ostoslistat, tärkeiden ihmisten yhteystiedot ja valokuvat, kulkevat kätevästi mukana kaikkialla näppärän SkyDrive-pilvipalvelun ansiosta. SkyDriveen tallennetut tiedostot ja dokumentit ovat luettavissa ja muokattavissa miltä tahansa Windows-laitteelta niin veneessä, mökillä kuin maailman toisella puolen.

  Yksi Windows 8:n houkuttelevista ominaisuuksista on sen muokattavuus. Tietokoneen, puhelimen tai muun Windows 8 -laitteen aloitusnäytöstä voi nyt tehdä juuri omannäköisensä. Aloitusnäyttöön voi liittää esimerkiksi lempisovelluksia, eniten käytettyjä ohjelmia sekä rakkaimpia valokuvia. Mikä parasta, kesäloman ajaksi näytöltä voi poistaa kaiken työstä muistuttavan ja olla silti varma siitä, että tiedot löytyvät, kun arki taas alkaa.

  Täydellinen lomapäivä syntyy Windows-sovellusten avulla

  Windows 8:n monipuolisten sovellusten avulla kesäpäivästä tulee onnistunut säällä kuin säällä.

  Eväsretki edessä? Loihdi maukkaat piknik-eväät Valio-sovelluksen avulla
  Kesällä ollaan ja syödään ulkona. Piknik-korin herkullisimmat reseptit löytyvät maukkaan Valio-sovelluksen kautta. Lempireseptit voi tallentaa sovelluksesta suoraan digitaaliseen muistikirja OneNoteen, johon laaditun ostoslistan voi jakaa vaikka koko perheen kesken. OneNoten avulla kauppareissu sujuu nopeasti ja mutkattomasti, kun kauppalistaa voi päivittää reaaliajassa esimerkiksi puhelimen kautta.

  Iskikö matkakuume? Lähde maailmalle Finnair-sovelluksen kautta
  Kesän lentotarjousten selaaminen on helppoa ja nopeaa Finnair-sovelluksella, joka tarjoaa parhaat lentoreitit niin kaupunkilomalle, etelänreissulle kuin unelmien häämatkallekin. Sovelluksen kautta voi muun muassa tarkistaa tulevan reissun matkustustiedot sekä tehdä lähtöselvityksen vaikka kotisohvalta käsin.

  Yllättikö sadekuuro? Ruutu.fi-sovellus piristää harmaan sadepäivän, ja Foreca Weather -sääpalvelu kertoo, milloin tulee pouta
  Ruutu.fi-sovellus pelastaa sateisen mökkipäivän, kun uusimmat tv-ohjelmat ovat vain yhden kosketuksen päässä. Auringon helliessä voi huoletta paistatella päivää iltaan asti, sillä suosikkisarjat voi katsoa jälkeenpäin silloin, kun itselle sopii. Foreca Weather -sovellus kertoo, milloin aurinko paistaa. Sovelluksesta löytyy yli 100 000 paikkakunnan säätiedot Suomessa ja yli 140 000 paikan säätiedot maailmalla.

  Nämä ja lukuisat muut Windows-sovellukset ovat nyt ladattavissa Windows-kaupasta.

  Kesän halutuimmat lahjat löytyvät Windows-valikoimasta

  Acer W511 on monikäyttöinen tabletti, joka toimii kosketus-, kirjoitus- ja presentaatiotilassa. Laite kääntyy 295 astetta ja sisäänrakennetun mobiililaajakaistan ansiosta verkkoon pääsy on helppoa lähes missä vain. Tabletin akku kestää jopa 18 tuntia, joten laite ei hyydy pitkäaikaisessakaan käytössä.

  Asus Vivo Tab Smart ME400C on virtaviivainen tabletti, jossa on kirkas korkearesoluutionäyttö. Tabletilla hoituvat helposti sekä rutiiniaskareet että erityisohjelmia vaativat tehtävät, kuten kuvankäsittely. Laite on täydellinen matkakumppani – kevyt ja ohut tabletti kulkee kätevästi mukana missä vain.

  HP Envy x2 on tyylikäs ja kevyt kannettava tietokone, joka muuntuu tabletiksi käden käänteessä. Laitetta voi käyttää sekä kosketuksella että näppäimistöllä. Beats Audio ja kaksoiskaiuttimet tarjoavat käyttäjälle upean äänimaailman, ja HD-näytön kirkkaat värit takaavat mahtavat visuaaliset elämykset.

  Lenovo Yoga on uudenlainen Ultrabook-laite, jota voi käyttää kannettavana tietokoneena tai tablet-PC:nä. Laitteen näyttö kääntyy 360 astetta ja sen voi asettaa taittotilaan, joka on täydellinen esimerkiksi elokuvien katseluun tai Internetin selaamiseen. Tiettyjä koneen toimintoja voi myös ohjata pelkillä käden liikkeillä.

  Surface RT -tabletti soveltuu erinomaisesti sekä työkäyttöön että vapaa-ajanviettoon. Laite toimii kosketus- ja kirjoitustilassa, ja integroitu jalusta mahdollistaa tabletin käytön myös tukiasennossa. Paikalleen napsahtava Touch Cover on ohut ja roisketiivis näppäimistö, jota on saatavilla monissa eri väreissä. Uusi Surface Pro -tabletti on saatavilla Suomessa 30.5. alkaen.

  Nokia Lumia 720 Windows Phone on tyylikäs, kevyt ja kirkas älypuhelin. Kauniin ulkokuoren lisäksi puhelimessa on hyvä akunkesto ja kosketusnäyttö, jota voi käyttää käsineillä tai kynsillä. Puhelimen etu- ja takakamera sekä kuvanmuokkaustoiminnot takaavat upeat kuvat joka tilanteessa. Puhelimen langaton lataaminen latauskuoren päällä on näppärää ja vaivatonta.

  Office365 Home Premium on Microsoftin uudistunut Office, joka helpottaa arjen aikatauluhaasteissa. Pilvipohjaisen Officen kaikki tiedostot ja asetukset kulkevat mukana laitteelta toiselle, joten sitä voi käyttää lähes missä ja milloin tahansa jopa viidellä eri laitteella.

  Lisätietoa:
  Microsoft Oy, tuotemarkkinointipäällikkö Tanja Säde, tanja.sade@microsoft.com, puh. 040 733 0750


  Acer W511

   
  Surface RT

   
  Asus Vivo Tab Smart ME400C

  Lenovo Yoga

  Nokia Lumia 720 Windows Phone

  Microsoft
  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 94 000 työntekijää yhteensä 112 maassa. Heinäkuussa 2012 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 73,72 miljardia US dollaria.

 • Surface Pro saatavana Suomessa 30.5.

  Lehdistötiedote 16.5.2013

  Microsoft julkisti tänään, että Surface Pro on ostettavissa Suomessa 30. toukokuuta 2013 lähtien. Windows 8 Pro -käyttöjärjestelmälle suunniteltu Surface Pro edustaa poikkeuksellista lisäarvoa tarjoamalla täysverisen Windows 8 -PC:n, joka näyttää, tuntuu ja käyttäytyy kuin tabletti.

  Surface tulee myyntiin Gigantti- ja Verkkokauppa.com-myymälöihin sekä www.microsoftstore.fi -verkkokauppaan. Surface Pro tulee saataville 64 gigatavun ja 128 gigatavun muistilla[1]. Suositetut vähittäismyyntihinnat ovat 879 euroa (64 Gt) ja 979 euroa (128 Gt).

  Laitteen lisäksi on mahdollisuus hankkia joukko lisävarusteita, kuten eri väreissä saatava, ohuen ohut ja roiskeenkestävä Touch Cover sekä markkinoiden ohuin näppäimistö Type Cover. Lisäksi myynnissä on HD AV- ja VGA-sovittimet ja Wedge Touch Mouse Surface Edition -hiiri.

  ”Surface RT:n herättämän kiinnostuksen jälkeen Surface Prota on todella odotettu innolla”, Windows-liiketoimintajohtaja Tom Toivonen sanoo. ”Odotukset ovat korkealla, ja olemme iloisia, että Surface Pro saapuu nyt Suomeen. Uskomme täydellisillä kannettavan tietokoneen ominaisuuksilla varustetun Surface Pron houkuttavan ja koukuttavan erityisesti liikkuvaa työtä tekeviä ihmisiä.”

  Surface-laiteperhe tarjoaa tutun Windows-käyttökokemuksen, jonka avulla ihmiset voivat työskennellä helpommin, pelata tosissaan ja olla yhteydessä itselleen tärkeisiin ihmisiin. Siirtyminen viihteen ja luovan työskentelyn välillä käy Surfacella saumattomasti. Erittäin kevyen, mutta kestävän kuoren sekä sisäänrakennetun jalustan ja integroidun suojan myötä käyttäjä voi olla tehokas paikasta riippumatta. Täysimittainen USB-portti ja microSDXC-korttipaikka tallennustilan lisäämiseksi sekä 16:9-HD-laajakuvanäyttö tekevät laitteesta ihanteellisen sisällön kuluttamiseen, tuottamiseen ja jakamiseen.

  Surface Pro sisältää Intel Core i5 -suorittimen ja vastaa täysimittaista Windows 8 -kannettavaa tabletin ominaisuuksilla. Surface-kynällä käyttäjä voi luontevasti ja intuitiivisesti kirjoittaa ja piirtää käsin. Surface Prolla voi tehdä käytännössä kaiken, mitä yleisesti on totuttu tekemään PC:llä, tietoturvaa unohtamatta.

   Lisätietoja

   Tom Toivonen, Windows-liiketoimintajohtaja, Microsoft Oy, puh. 050 342 9998, tom.toivonen@microsoft.com

  Surface-logo

   

  Surface Windows 8 Pro, syaaninvärinen Touch Cover ja Surface-kynä

  *****

  [1] Järjestelmäohjelmisto vie osan laitteen tallennustilasta. Käytettävissä oleva tallennustila voi muuttua järjestelmäohjelmiston päivitysten ja sovellusten käytön mukaan. 1 Gt = 1 miljardi tavua. Lisätietoja on osoitteessa Surface.com/storage.

  Microsoft
  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 94 000 työntekijää yhteensä 112 maassa. Heinäkuussa 2012 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 73,72 miljardia US dollaria.

 • Suomi haastetaan viettämään Kansallista etätyöpäivää 20.9. – teemana yhteisöllisyys

  Lehdistötiedote 8.5.2013

  Microsoft ja Suomen ympäristökeskus järjestävät Kansallisen etätyöpäivän perjantaina 20.9.2013, nyt jo kolmatta kertaa. Viime vuonna 17 300 suomalaista ja 267 organisaatiota osallistui kampanjaan. Tänä vuonna keskiössä on etätyön yhteisöllisyys.

  Etätyö, läsnätyö, joustotyö, rytmityö – yleistyvällä ilmiöllä on monta nimeä. Uudenlaisilla työtavoilla ja teknologian avulla voi entistä paremmin vaikuttaa etätyöskentelyn mielekkyyteen ja tuloksellisuuteen. Joustavien työtapojen lisääminen myös vähentää ympäristöön kohdistuvaa rasitusta.

  Tänä vuonna kampanjassa tarkastellaan erityisesti etätyön yhteisöllisyyttä – niin yksilön, yhteiskunnan kuin organisaation näkökulmasta.  

  ”Missä ihminen viihtyy, siellä työkin luonnistuu. Monesti työn tavoitteet on määritelty etukäteen ja joustoa työhön saadaan sillä, että työntekijä voi itse vaikuttaa työntekemisen, tapaan, paikkaan ja aikaankin”, toteaa Microsoft Oy:n henkilöstöjohtaja Tytti Bergman.

  ”Yhteisöllisyys on myös tärkeä osa työtä. Työntekijä saattaa empiä etätyötä peläten, että hän jää eristyksiin työyhteisöstään. Myös yhteiskunnan ja organisaation näkökulmasta parhaat innovaatiot syntyvät yhdessä tekemällä. Hyvillä toimintatavoilla, järjestelyillä ja teknologioilla oma työyhteisö on kuitenkin läsnä missä työtä tekeekin”, Bergman kannustaa. ”Yhdessä ideointi ei ole aina paikasta riippuvaista.”

  It-palvelutoimittaja Fujitsu on myös tänä vuonna vahvasti mukana kampanjassa. ”Etätyö on auttanut meitä vähentämään ajokilometrejämme myös viime tilikaudella. Vähensimme ajokilometrejämme tavoitellun viiden prosentin sijaan seitsemän prosenttia. Säästimme selvää rahaa noin 260 000 euroa, ja autoilustamme aiheutuvat päästöt vähenivät seitsemän prosenttia”, sanoo Fujitsu Finland Oy:n ympäristöasiantuntija Eveliina Champagne.

  Tavoitteena moninkertaistaa Etätyöpäivän osallistujamäärä – ilmoittautuminen alkaa 8.5.

  Kansallinen etätyöpäivä järjestetään Suomessa nyt kolmatta kertaa. Kampanjan osallistujamäärä oli ensimmäisenä vuonna 10 300 ja kasvoi viime vuonna 17 300:aan. Ympäristövaikutukset olivat myönteiset; viime vuonna etätyöpäivänä jäi Suomessa kulkematta yli 14 kertaa maapallon ympärysmitta työmatkoja eli 568 327 kilometriä. Ruuhkiin ja aamutoimiin käytettiin 26 883 tuntia vähemmän kuin normaalisti, ja taivaalle jäi päästämättä 89 tonnia hiilidioksidipäästöjä.

  ”Tavoitteemme on tänä vuonna moninkertaistaa Kansalliseen etätyöpäivään osallistuvien työntekijöiden määrä. Aiemmat kampanjat ovat innostaneet osallistuvia organisaatioita keskustelemaan etätyön eduista ja kehittämään juuri omalle organisaatiolle sopivia etätyökäytäntöjä. Tänä vuonna haluamme aktivoida valtavasti lisää osallistujia mukaan”, Microsoftin toimitusjohtaja Ari Rahkonen kertoo.

  Ilmoittautuminen kampanjaan alkaa tänään 8.5. osoitteessa www.etatyopaiva.fi. Sivuilta löytyy kiinnostavia edelläkävijätarinoita ja vinkkejä etätyöstä ja etätyökulttuurin rakentamisesta. Seuraa myös kampanjan edistymistä Facebookissa www.facebook.com/kansallinenetatyopaiva ja Twitterissä #etatyopaiva.


  Lisätietoja

  Tytti Bergman, henkilöstöjohtaja, Microsoft Oy
  p. 050 55 55 342, tytti.bergman@microsoft.com

  Saara Reinimäki, tiedottaja, Suomen ympäristökeskus
  p. 040 740 1656, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

  Eveliina Champagne, ympäristöasiantuntija, Fujitsu Finland Oy
  p. 046 878 5217, eveliina.champagne@fi.fujitsu.com

   

  Suomen ympäristökeskus

  Suomen ympäristökeskus SYKE on tutkimus- ja asiantuntijalaitos, joka tutkii ympäristön muutoksiin liittyviä ilmiöitä ja kehittää ratkaisuja muutosten hallintaan. Suomen ympäristökeskuksen osaaminen perustuu pitkäaikaiseen ympäristön seurantaan, monipuoliseen tutkimustietoon sekä vankkaan asiantuntemukseen.

  Microsoft

  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 94 000 työntekijää yhteensä 112 maassa. Heinäkuussa 2012 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 73,72 miljardia US dollaria.