February, 2013

 • Microsoft julkisti seuraavan sukupolven Office 365 -pilvipalvelun yrityksille

  Uusi Office 365 on nyt tarjolla yrityksille ja yhteisöille ympäri maailman. Microsoftin tähän asti täydellisin Office-pilvipalvelu tuo uusia ominaisuuksia ja ratkaisuja, jotka on räätälöity vastaamaan niin pienten, keskisuurten kuin suurten organisaatioiden tarpeita ja budjettia. Office 365:n parannetut yhteisölliset ominaisuudet ovat mahdollisia jo tutun SharePoint Onlinen sekä Yammerin mukaantulon ansiosta. Lisäksi kesäkuussa mahdollistuu Lync- ja Skype-viestintäsovellusten yhteensopivuus läsnäolotietojen, pikaviestinnän ja äänen osalta. Office 365 on nyt tarjolla 69 markkina-alueella 17 kielellä. Vuoden toisella neljänneksellä mukaan tulee 20 uutta markkina-aluetta ja 16 kieliversiota.

  ”Office 365:n myötä niin kotitaloudet kuin erikokoiset organisaatiot voivat nauttia Officen liitettävyydestä pilvipalveluihin. Aina ajan tasalla olevat Office-ohjelmat ja tuoreimmat asiakirjat kulkevat käyttäjän mukana eri päätelaitteille. Yhteisölliset ominaisuudet SharePointissa ja Officessa tuovat organisaatiolle välineet ratkoa haasteita reaaliajassa juuri oikeiden asiantuntijoiden kesken”, Microsoftin tuottavuusratkaisuista vastaava liiketoimintajohtaja Jukka Veräväinen hehkuttaa.

  2011 tapahtuneen ensijulkaisun jälkeen Office 365 on ollut yksi Microsoftin historian nopeimmin kasvavista liiketoiminnoista. 18 kuukautta lanseerauksen jälkeen, joka viides Microsoftin yritysasiakas käyttää Office 365 -palvelua. Vuosi sitten suhde oli yksi seitsemästä.  Pk-yrityksissä Office 365:n käyttö on kasvanut 150 prosenttia vuoden aikana. Julkistuksen yhteydessä Microsoft kertoi useista uusista Office 365 -käyttäjistä mukaan lukien Punainen Risti, Toyota, Texasin osavaltio ja Chicagon kaupunki.

  Basware, Talousverkko ja Kiinteistömaailma ottavat Officen pilvestä

  Myös Suomessa Office 365 -käyttöönottojen määrä on voimakkaassa kasvussa. Organisaatiot hakevat Office 365:stä niin kustannushyötyä kuin käytön helppoutta.

  ”Päätimme siirtää tiedot omilta palvelimilta Office 365 -pilvipalveluun jotta saisimme IT-resurssimme ja -henkilömme tuottavampaan työhön kuin ylläpitoon. Tämä on tuonut myös säästöjä versiopäivitys-, hosting-, ja tietoturvakustannuksissa. Kaikki meidän 1 500 työntekijää ympäri maailman käyttävät nyt aina tuoreinta Office-versiota pilvestä”, kertoo ohjelmistotalo Basware Oyj:n tietohallintojohtaja Janne Holli.

  Divest Group -konserniin kuuluva Suomen Talousverkko on uuden aikakauden franchising-mallin tilitoimistoketju. Talousverkon asiakkaita ovat pienet suomalaiset yritykset, joiden palvelemisessa Office 365 on osoittautunut oivaksi ratkaisuksi.

  ”Office 365 -palvelupaketti tarjoaa valtavan potentiaalin”, toteaa Divest Groupin Vice President Petri Kortelainen.

  Kattavimman palvelupaketin, Office 365 E3:n, ansiosta Talousverkko pystyy tarjoamaan kaikille käyttäjilleen saman uusimman Officen, jolloin myös kouluttaminen on yksinkertaisempaa.

  Kiinteistömaailmalle Officen hankkiminen pilvestä lähti liikkeelle vakaan sähköpostijärjestelmän tarpeesta.

  ”Palveluna tuleva sähköpostijärjestelmä on ollut vakaa ja varma. Katkoksia ei ole esiintynyt ja käyttöönotto meni kivuttomasti. Ketjumme jäseniltä olemme saaneet erittäin hyvää palautetta Microsoftin pilvipalveluista, koska ne yksinkertaistavat ja nopeuttavat tekemistä”, Kiinteistömaailman talousjohtaja Marina Salenius arvioi.

  Office-ratkaisut kaiken kokoisille organisaatioille  

  • Office 365 Small Business Premium – on suunniteltu 1-10 hengen pienille yrityksille ja organisaatioille. Täydellisen Office-sovellusvalikoiman lisäksi tämä palvelu sisältää yrityssähköpostin, jaetut kalenterit, verkkosivutyökalut ja HD-tasoisen video- ja verkkoneuvottelupalvelun. Palvelun ylläpito on erityisen helppoa eikä se vaadi IT-erityisosaamista.
  • Office 365 Midsize Business – on suunniteltu 10–250 työntekijän keskisuurille yrityksille. Keskisuurille yrityksille se tarjoaa suuryritysluokan kommunikaatio- ja yhteistyöpalvelut sekä helpomman hallinnan. Palvelu pitää sisällään myös Active Directory -integraation ja verkkopohjaisen hallintakonsolin sekä toimistoaikaan auki olevan puhelintuen. Vuositilauksen hinta on 147,60 euroa, mikä vastaa 12,30 euroa käyttäjää kohden kuukaudessa.
  • Office 365 ProPlus – Office 365 ProPlus tarjoaa tuoreimmat ja täydellisimmät Office-sovellukset palveluna: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, InfoPath, Access ja Lync. Se toimii viidessä käyttäjän laitteessa mukaan lukien Windows-tabletit, PC- ja Mac-laitteet. Käyttäjä voi kirjautua Office 365:een lähes millä tahansa laitteella, ja hänen dokumenttinsa ja henkilökohtaiset asetuksensa seuraavat ajantasaisina mukana – laitteenvaihdon jälkeen Office opastaa suoraan siihen paikkaan, mihin käyttäjä viimeksi jäi. IT-yksikkö pystyy puolestaan vaivattomasti hallinnoimaan Office 365 ProPlus -palvelua muiden Office-versioiden rinnalla.

  Uusi Office on tarjolla kaikille     

  Tämän päivän lanseerauksen myötä uusi Office on tarjolla niin yrityksille ja muille yhteisöille kuin kuluttajille. Kuluttajille tarkoitettu Office 365 Home Premium lanseerattiin tammikuun 2013 lopussa. Officen voi hankkia suoraan Microsoftilta tai sen kumppaneilta.

  Katso lisä- ja hintatietoja www.office.com, Office-blogista ja tutustu kansainvälisiin asiakastarinoihin täällä.

   

  Julkistustilaisuus web-lähetyksenä 27.2. klo 18.00

  Microsoft järjestää tänään web-lähetyksen Office 365 for Business -lanseerauksesta. Tilaisuudessa puhuu mm. Microsoftin Office-liiketoiminnan johtaja Kurt DelBene. Katso lähetys täällä. Samasta osoitteesta löytyy myöhemmin myös tallenne tilaisuudesta.

  Tervetuloa myös Office-lehdistötilaisuuteen Finlandia-talolla 5.3. klo 8.00

  Microsoft Techdays 2013 on Suomen suurin tapahtuma teknisille ammattilaisille. Tapahtuman yhteydessä järjestetään lehdistötilaisuus, jossa kuullaan kattava uutispaketti uudesta Officesta ja mielenkiintoisimmista asiakascaseista. Lisäksi Techdaysin pääpuhuja Keenan Newton Microsoftilta kertoo yritysten yhteisöllisistä työvälineistä. Kutsut tilaisuuteen jaellaan medioille tällä viikolla.

   

  Lisätiedot:

  Microsoft Oy

  Jukka Veräväinen, liiketoimintajohtaja, tuottavuusratkaisut,
  Puhelin 050 364 8312, sähköposti jukkav@microsoft.com

  Basware Oyj

  Janne Holli, tietohallintojohtaja

  Puhelin 040 553 8767, sähköposti janne.holli@basware.com

  Kiinteistömaailma

  Marina Salenius, talousjohtaja

  Puhelin 040 738 1776, sähköposti marina.salenius@kiinteistomaailma.fi

  Suomen Talousverkko/Divest Group

  Petri Kortelainen, Divest Group Vice President

  Puhelin 050 464 4075, sähköposti petri.kortelainen@divestgroup.fi

 • Microsoft Surface RT saapuu Suomeen

  Lehdistötiedote 13.2.2013

  Surface RT:n saatavuus laajentuu 13 uuteen maahan, Suomi mukaan luettuna.

  Microsoft kertoi tänään, että Windows RT -käyttöjärjestelmällä varustettu Microsoft Surface RT -laite on 14.2. alkaen ostettavissa 13 uudessa maassa: Suomi, Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Luxemburg, Norja, Portugali, Ruotsi, Sveitsi sekä Tanska.

  Surface RT on suunniteltu Windows RT -käytön huippuesimerkiksi, jossa kiteytyvät sekä kiehtova viihde-elämys että työväline tärkeiden asioiden hoitamiseen. Surface Windows RT -laite tulee saataville sekä 32 GB että 64 GB -malleina yhdessä mustan Touch Coverin kanssa. Pakettien suositellut vähittäismyyntihinnat ovat 579 euroa ja 679 euroa. Tämän lisäksi asiakkailla on mahdollisuus hankkia laitteet ilman Touch Coveria ja ostaa itselleen mieluinen näppäimistö (syaani, valkoinen tai musta Touch Cover tai musta Type Cover). Ilman Touch Coveria myytävien laitteiden suositellut vähittäismyyntihinnat ovat 479 euroa ja 579 euroa.

  Surface RT -laitteet tulevat suomalaisasiakkaiden saataville torstaina 14.2. Verkkokauppa.comin ja Gigantin myymälöihin. Lisäksi laitetta voi ostaa suoraan Microsoftilta osoitteesta www.microsoftstore.fi.

  ”Surfacen vastaanottoa markkinoilla on ollut jännittävä seurata. Surface RT:n tuominen uusille markkinoille on käänteentekevä hetki asiakkaillemme, jotka nyt voivat hankkia Microsoftin taulutietokoneita ja lisävarusteita myös Suomesta”, Windows-liiketoimintajohtaja Tom Toivonen sanoo.

  Holiday Club Saariselkä lähti ensimmäisenä Suomessa parantamaan asiakaskokemustaan uusien Surface RT -laitteiden avulla. 16. helmikuuta avattavassa Game Lounge -pelimaailmassa kylpylähotellin vieraat pääsevät tutustumaan Windows RT:hen, Xboxiin ja Kinectiin yli kymmenen laitteen ja kokemuksen voimin.

  Surface-tuoteperhe laajentaa Windows-käyttökokemusta mahdollistaen työnteon, pelailun ja yhteydenpidon itselleen tärkeisiin ihmisiin. Surface-laitteiden avulla asiakkaat voivat saumattomasti siirtyillä viihteen kuluttamisen ja luovan työn välillä. Laitteissa on erittäin kevyt, mutta samalla kestävä magnesiumkuori sekä sisäänrakennettu jalusta ja roisketiiviit, mustat tai värilliset suojat, joilla voi myös kirjoittaa.* Surface RT -laitteessa on täysimittainen USB-portti ja microSDXC-korttipaikka lisämuistille sekä 16:9-laajakuvanäyttö sisällön optimaaliseen katseluun ja jakamiseen.

  Lisätietoja Surfacesta:

  Tom Toivonen, Windows-liiketoimintajohtaja, Microsoft Oy, puh. 050 342 9998, tom.toivonen@microsoft.com

  Tuotekuvia ja muuta aiheeseen liittyvää tietoa: Microsoft News Center: http://www.microsoft.com/news 

  * Suojien värit vaihtelevat markkina-alueittain ja ovat ostettavissa erikseen.

  Microsoft
  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 94 000 työntekijää yhteensä 112 maassa. Heinäkuussa 2012 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 73,72 miljardia US dollaria.