November, 2012

 • Tutkimus: Windows Phone valitaan sen helppokäyttöisyyden vuoksi

  Microsoftin Marketvisiolla toteuttaman tutkimuksen mukaan suomalaiset Windows Phone -käyttäjät ovat tyytyväisiä laitteeseensa ja käyttävät sitä monipuolisesti niin töissä kuin vapaalla. Jopa 86 % suomalaisista Windows Phone -käyttäjistä pitää puhelintaan helppokäyttöisenä, ja puolet vastaajista valitsi laitteen juuri sen selkeyden ja helppokäyttöisyyden vuoksi.

  Suomalaiset Windows Phone -puhelinten käyttäjät ovat selvästi mieltyneitä puhelimiinsa, ja lähes kaksi kolmasosaa vastaajista suosittelisi Windows Phonea myös ystävilleen. Tärkein valintakriteeri älypuhelimissa mallista riippumatta oli helppokäyttöisyys, ja se oli myös ominaisuus, jota Windows Phonen käyttäjät puhelimessaan eniten arvostivat”, Marketvision tutkimusjohtaja Katriina Valli kommentoi.

  Jopa 76 % vastaajista piti Windows Phonen käyttöönottoa helppona. Käyttökokemuksen tekevät erityisen helpoksi Live Tiles -tapahtumaruudut, joiden avulla käyttäjä näkee yhdellä silmäyksellä itselleen tärkeimmät ihmiset ja asiat heti aloitusruudullaan. Helppokäyttöisyyden ja tyylikkyyden lisäksi Windows Phone -käyttäjät arvostavat vaivatonta yhteydenpitoa ja sosiaalisen median käyttöä.

  “Halusimme kartoittaa suomalaisten Windows Phone -käyttäjien tyytyväisyyttä ja asenteita historiallisen Windows Phone 8 -älypuhelinkäyttöjärjestelmän Suomen markkinoille saapumisen aattona. Voimme olla tuloksiin tyytyväisiä, sillä Windows Phone -puhelimet ovat vakiinnuttanet paikkansa tärkeänä osana käyttäjiensä elämää, niin töissä kuin vapaalla. Erityisesti olen tyytyväinen siihen, että ihmiset kokevat Windows Phonen käyttöönoton ja käytön helpoksi“, Microsoft Oy:n Windows Phone -liiketoimintajohtaja Vesa-Matti Paananen kertoo.

   

  Windows Phone -puhelinta käyttävät suomalaismiehet: olen etevämpi teknologian käyttäjä kuin kaverini

  Tutkimuksen mukaan 40 % suomalaisista Windows Phone -käyttäjistä pitää itseään kavereitaan etevämpänä teknologian käyttäjänä – miesten kohdalla osuus on jopa 54 %. Reilu viidennes miehistä tunnustaa joskus näppäilleensä puhelintaan julkisella paikalla vain esitelläkseen sitä muille. Lisäksi useampi kuin joka viides miesvastaajista kertoo valinneensa Windows Phonen, koska haluaa profiloitua edelläkävijäksi.

  Suomalaismiehet ovat selkeästi naisia innokkaampia sovellusten käyttäjiä. Lähes puolet miehistä on esimerkiksi seurannut kuntoilunsa tuloksia urheilusovellusten, kuten Sports Trackerin avulla. Miehet saadaan tarttumaan puhelimeen myös hyvän ruuan äärellä naisia innokkaammin: yli puolet miehistä on ottanut puhelimellaan kuvan herkullisesta ruoka-annoksesta, kun naisista annoksen on ikuistanut 38 %.

   

  Windows Phone -puhelinta käyttävät suomalaisnaiset ovat hintatietoisia ja luottavat kavereiden suosituksiin

  Windows Phone on lähes puolelle laitteen hankkineista naisista heidän ensimmäinen älypuhelimensa, kun vastaava osuus mieskäyttäjien kohdalla on vain 13 %. Yli puolet tutkimukseen vastanneista naisista kertoo kavereiden mielipiteiden olevan tärkeitä tai erittäin tärkeitä, kun ostoslistalla on uusi älypuhelin. Miehistä ystävien mielipiteille painoarvoa antaa puolestaan 40 %. Naiset ovat tarkempia myös puhelimen hinnasta: yli kaksi kolmasosaa naisista pitää hintaa tärkeänä tekijänä uutta puhelinta ostettaessa.

  Naispuoliset Windows Phone -käyttäjät ovat ahkeria valokuvaajia ja kaksi kolmasosaa ottaa puhelimen esiin halutessaan ikuistaa jotain mieluisaa ja ikimuistoista. Puhelimen kameraominaisuuksia sekä helppoa yhteydenpitoa hyödynnetään myös shoppaillessa, sillä jo viidennes naisista on joskus lähettänyt vaate- tai kenkäkaupasta kuvan kaverilleen saadakseen apua ostopäätöksen tekoon.

   

  Tulevaisuuden älypuhelimeen toivotaan parempaa akkukestoa ja korkeampaa tietoturvaa

  Tutkimuksessa selvitettiin myös käyttäjien odotuksia lähitulevaisuuden älypuhelimien ominaisuuksista. Eniten uusilta laitteilta odotetaan pidentynyttä akkukestoa (79 %) ja huippuluokan kameratoimintoja (34 %). Lisäksi viidesosa vastaajista toivoo seuraavaan älypuhelimeensa korkeaa tietoturvaa. Etenkin naiset toivovat mahdollisuutta antaa oman puhelimensa turvallisesti lasten käyttöön esimerkiksi pelaamista ja musiikin kuuntelua varten.

  29.10.2012 lanseeratun Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmän parannetut tietoturvaominaisuudet auttavat pitämään luottamukselliset tiedot entistä paremmin turvassa, estävät virustartunnat ja mahdollistavat laitteen etätyhjennyksen. Lisäksi uusista Windows Phone 8 -puhelimista löytyy mm. lasten nurkkaus, jonka avulla lasten voi huoletta antaa käyttää älypuhelinta heille valituilla sisällöillä.

  Marketvisio toteutti tutkimuksen lokakuun 2012 aikana ja siihen vastasi yhteensä 394 iältään 24–44-vuotiasta Windows Phone -käyttäjää. Tiedonkeruu suoritettiin niin, että noin puolet tuloksista saatiin TNS Gallupin paneelivastaajien kautta ja puolet sosiaalisen median kautta hankitun Marketvision oman tutkimuskohderyhmän kautta. 

   

  Lisätietoja:

  Vesa-Matti Paananen, liiketoimintajohtaja, Microsoft Oy, +358 50 526 0430, vesku@microsoft.com

  Katriina Valli, tutkimusjohtaja, Marketvisio Oy, +358 50 50 15 403, katriina.valli@marketvisio.fi

   

  Microsoft

  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 94 000 työntekijää yhteensä 112 maassa. Heinäkuussa 2012 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 73,72 miljardia US dollaria • Halo 4 julkaistaan maailmanlaajuisesti tänään

  Vuoden 2012 suurin viihdetapahtuma on täällä: Täysin uuden Halo-saagan suuresti odotettu ensimmäinen luku on valmiina ohittamaan The Avengers -elokuvan vuoden 2012 suurimpana viihdejulkaisuna.

  REDMOND, Washington — 6.11.2012 — Master Chief tekee paluun. Halo 4 on täysin uuden saagan ensimmäinen luku lajityyppiä mullistaneessa pelisarjassa, joka on muovannut viihteen historiaa, ja sillä on täydet edellytykset tulla vuoden tähän saakka suurimmaksi viihdejulkaisuksi. Peliä on myyty maailmanlaajuisesti huimaavat 46 miljoonaa kappaletta. NBC News suitsuttaa peliä ”huikeaksi, sydäntäsärkeväksi ja kunnioitusta herättäväksi”[1], ja videopelien arvosteluja laskevan Metacriticin mukaan Halo 4 on yleisesti nostettu yhdeksi vuoden 2012 parhaimmista peleistä.[2] Tämä vuosi on ollut täynnä ennätyksiä takovia Hollywood-elokuvia ja -pelejä, mutta Halo 4:n odotetaan rikkovan viihdealan kaikki vuoden 2012 aiemmat ensimmäisen päivän myyntiennätykset ja varmistavan siten asemansa vuoden suurimpana hittinä.

  Jännitys Master Chiefin paluun ympärillä on temmannut koko maailman mukaansa. Lontoossa Thamesjoen yllä on leijunut valtava valaistu merkki, joka symboloi Halo 4:ssä herännyttä uutta uhkaa. Yli 15 metriä leveä ja 3 200 kiloa painava merkki valaistiin 113 096 LED-lampulla, ja se on yksi suurimmista helikopterilla lennätetyistä valoteoksista. 30.10. Liechtensteinista muovattiin Halo-universumin tosielämän vastine. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tuote valjasti kokonaisen maan käyttöönsä viihdejulkaisua varten. Xbox 360 muunsi yhden päivän ajaksi maan tunnetuimpia maamerkkejä, kuten 1200-luvulla rakennetun linnan ja toiminnassa olevan kaivoksen, salaperäiseksi vaihtoehtoiseksi universumiksi keskelle Eurooppaa – ja kaiken inspiraationa oli Halo.

  Keskiyön mania valtasi yli 10 000 myymälää yli 40 maassa, kun sadattuhannet fanit kerääntyivät kaduille odottamaan pelin julkaisun lähtölaskentaa. Julkaisutapahtumia oli Seattlessa, Pariisissa, Lontoossa, Berliinissä, Tokiossa, Singaporessa, Hongkongissa, Dubaissa, Sydneyssä ja monessa muussa suurkaupungissa. Fanit, julkkikset ja urheilijat tungeksivat päästäkseen pelaamaan ensimmäisenä Halo 4:ää ja osallistumaan muihin tapahtumiin, esimerkiksi tapaamaan pelin kehittäjiä, katsomaan ihmisnäyttelijöillä toteutetun sarjan, Halo 4: Forward Unto Dawnin, yksityisnäytöksiä ja poseeraamaan valokuvissa Master Chiefin kanssa. Suomessa Halo 4:n julkaisua juhlittiin viikonloppuna järjestetyillä DigiExpo-messuilla Helsingissä, jossa peli oli ensimmäistä kertaa esittelyssä.

  ”Halo 4 merkitsee uutta alkua yhdelle viihteen nykyhistorian pidetyimmistä ja legendaarisimmista pelisarjoista”, sanoo Microsoft Studiosin varapääjohtaja Phil Spencer. ”Viime vuosikymmenen aikana Halo-pelisarjasta on tullut todellinen popkulttuurin ilmiö, ja Halo 4 lupaa viedä sarjan uudelle tasolle ja pohjustaa Halon seuraavan vuosikymmenen.”

  Halo 4:n julkaisu sattuu samalle päivälle kuin Yhdysvaltojen presidentinvaalien äänestyspäivä, joten Microsoft tehostaa äänestyskampanjaansa, joka alkoi aiemmin tänä vuonna yhteistyössä Rock the Vote -kampanjan kanssa, ja kannustaa Halo- ja Xbox LIVE -faneja käyttämään äänioikeuttaan ennen Halo 4:ään uppoutumista. Kampanja käynnistyi äänestäjien herättelemisellä suurissa kuluttajatapahtumissa sekä äänestäjien rekisteröintiohjelmalla Xbox LIVEssä, ja se laajeni eilen suuriin julkaisutapahtumiin ja yli sataan collegekampukseen Yhdysvalloissa.

  Microsoft Studiosin 343 Industriesin vain Xbox 360:lle kehittämä Halo 4 käynnistyy lähes viisi vuotta Halo 3:n tapahtumien jälkeen. Se seuraa Master Chiefiä ja hänen uskollista tekoälykumppaniaan Cortanaa heidän matkallaan salaperäiseen uuteen maailmaan, jossa ylivoimainen muinainen pahuus uhkaa tuhota ihmiskunnan. Halo 4 vie sarjan uuteen rohkeaan suuntaan tarjoamalla vaikuttavan ja tutkiskelevan kampanjan sekä mullistavan ja täysin uudenlaisen moninpelitarjonnan, joka tunnetaan nimellä Spartan Ops. Tämä tarinavetoinen ja episodimainen yhteistyöseikkailu yhdistää tehokkaan tarinankerronnan, häikäisevät välianimaatiot ja toiminnantäyteisen pelaamisen, joiden lopputuloksena on aivan uudentyyppinen ja koukuttava pelikokemus. Spartan Ops jatkaa pelin tarinaa esittelemällä uusia hahmoja, tarinoita ja pelitehtäviä kymmenen viikon ajan elokuvallisissa viikoittaisissa jaksoissa, jotka ovat kuin laadukas vuorovaikutteinen tv-ohjelma.[3]

  Häikäisevä grafiikka, sykettä nostattava äänimaailma, elokuvien tunnelataus ja Massive Attack -yhteydestä tutun Neil Davidgen säveltämä koskettava musiikki tekevät Halo 4:stä järisyttävän kokemuksen, joka saa aikaan yhtä huikean vaikutuksen kuin paras Hollywood-spektaakkeli. Viihdemaailman parhaimmisto on liittynyt yhteen tehdäkseen Halo 4:n julkaisusta ikimuistoisen popkulttuurihetken. Mukana ovat esimerkiksi legendaarinen Hollywood-ohjaaja David Fincher (Fight Club, The Social Network ja The Girl with the Dragon Tattoo) ja maineikas visuaalisten tehosteiden parissa työskentelevä Tim Miller (The Girl with the Dragon Tattoo ja Scott Pilgrim vastaan maailma), jotka tuottivat ja ohjasivat pelin ihmisnäyttelijöillä toteutetun julkaisutrailerin.

  Halo 4 -pelin hinta on 69,90 euroa (arvioitu ovh).[4] Limited Edition sisältää 90 minuutin pidennetyn version ihmisnäyttelijöillä toteutetusta sarjasta, Halo 4: Forward Unto Dawnista, sekä lisäbonussisältöä, ja sen hinta on 89,90 euroa (arvioitu ovh). Fanit voivat hankkia myös Xbox 360 Limited Edition Halo 4 -konsolipaketin hintaan 399 euroa (arvioitu ovh) ja erillisen langattoman Xbox 360 Limited Edition Halo 4 -ohjaimen hintaan 59,90 euroa (arvioitu ovh). Lisäksi saatavilla on Halo 4:n alkuperäinen soundtrack, joka rikkoi Billboard 200 -listan ennätyksen viikolla 44 kipuamalla korkeimmalle sijoittuneimmaksi videopelin soundtrackiksi [5]. Rajoitettu ja yksittäisnumeroitu kolmen levyn paketti, jossa on alkuperäinen soundtrack, albumillinen uudelleenmiksauksia 14:ltä maailman tunnetuimmalta electronica-tuottajalta kuten Apocalypticalta, 70 minuutin DVD nimeltään Composing a Universe ja lisäsisältöä yksinoikeudella, on saatavilla tästä päivästä alkaen osoitteesta http://www.halo4soundtrack.com/.


  Tietoja Halosta
  Halo-tuoteperhe on palkittu kokoelma tuotteita, joista on muodostunut maailmanlaajuinen viihdeilmiö. Alkuperäisestä Halo: Combat Evolved -pelistä (2001) käynnistynyt kriitikkojen ylistämä ja myyntiennätyksiä rikkonut pelisarja on sittemmin poikinut esimerkiksi useita New York Timesin suosikkiromaaneja, sarjakuvia, leluja ja vaatteita. Microsoft Studiosin julkaisema Halo-pelisarja on julkaistu vain videopeli- ja viihdejärjestelmä Xbox 360:lle sekä verkon Xbox LIVE -viihdepalvelulle. Tähän päivään mennessä Halo-pelejä on myyty maailmanlaajuisesti yli 46 miljoonaa kappaletta ja Xbox LIVEssä pelejä on pelattu yli viiden miljardin tunnin ajan.


  Tietoja 343 Industriesista
  343 Industries on Microsoft Studiosiin kuuluva huippumenestyksekkään Halo-pelisarjan julkaisija ja kehittäjä. Se valvoo Halo-tuoteperhettä, johon kuuluu muun muassa romaaneja, sarjakuvia, lisensoituja keräilyesineitä ja vaatteita. 343 Industriesin huippuluokan kehittäjät työstävät Reclaimer-saagaa, jonka aloittaa 6.11.2012 vain Xbox 360 -pelinä julkaistava Halo 4.


  Tietoja Xbox 360:stä
  Xbox 360 on koteihin tarkoitettu huippuluokan viihde- ja videopelijärjestelmä. Kinect-liiketunnistuksen tuomien lisäominaisuuksien ansiosta Xbox 360 uudistaa yhteisöllisen pelaamisen täysin. Kyseessä on aivan uusi tapa pelata, sillä ohjainta ei tarvita. Pelivalikoima on alan laadukkain ja laajin, mutta Xbox 360 on myös yksi maailman suurimmista kirjastoista, josta saa ladattavaa musiikkia, elokuvia ja televisiosarjoja tavallisella ja teräväpiirtotarkkuudella, sekä digitaalisia pelejä. Xbox 360 on olohuoneen viihdekeskus, jonka sisältö on vertaansa vailla. Lisäksi sosiaalisen viihteen johtava verkkoyhteisö Xbox LIVE tarjoaa yli 40 miljoonan jäsenensä voimin rajattoman viihde-elämyksen, jonka voi jakaa samassa huoneessa tai toisella puolella maailmaa olevien ihmisten kanssa. Lisätietoja Xbox 360:stä on osoitteessa http://www.xbox.com/.


  Tietoja Microsoftista
  Vuonna 1975 perustettu Microsoft (Nasdaq ”MSFT”) on maailman johtava ohjelmistojen, palveluiden ja ratkaisujen toimittaja, joka auttaa tietokoneen käyttäjiä yrityksissä ja kotona hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuudet.


  Lähteet:

  [1] Lähde: NBC News: Halo 4 makes the Halo series even more epic

  [2] 1.11.2012 alkaen. Lähde: http://www.metacritic.com/game/xbox-360/halo-4/critic-reviews

  [3] Spartan Ops vaatii lisäksi Xbox LIVEn Gold-jäsenyyden ja Xbox 360 -kiintolevyn tai 8 Gt:n USB-aseman (myydään erikseen).

  [4] Arvioitu jälleenmyyntihinta. Varsinaiset myyntihinnat saattavat vaihdella.

  [5] Lähde: Billboard: Chart Moves: Halo 4 Sets Record as Highest-Charting Video Game Soundtrack Ever

  Lisätietoja (vain lehdistölle):

  Jarno Kallunki-Mättö, Microsoft, 050-9195381, i-jakall@microsoft.com

  Valokuvia ja kuvamateriaalia Halo 4:stä ja maailmanlaajuisista julkaisutapahtumista on saatavilla osoitteesta:
  http://press.xbox360.com/products/p51/halo-4

 • Maailmanluokan kehittäjätapahtuma Espoossa: WOWZAPP-tapahtumassa luvassa 24 tuntia kehitystä ja 0 tuntia unta

  Microsoft järjestää yhdessä kumppaneiden kanssa sovelluskehittäjätapahtuman 7.-10.2012 Espoon Dipolissa. Tapahtuma on osa Microsoftin järjestämää maailmanlaajuista hackathonia, jossa rakennetaan sovelluksia Windowsin uudelle sukupolvelle – Windows 8:lle ja Windows Phone 8:lle. Paikalle on ilmoittautunut liki 500 opiskelijaa ja kumppania eri puolilta Suomea.

  Windows 8 ja Windows-kauppa tuovat globaalit sovellusmarkkinat kaikkien ulottuville. Tasoittaakseen suomalaisten tietä sovellusmarkkinoiden huipulle järjestävät Microsoft ja sen kumppanit WOWZAPP-tapahtuman, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden saada kehitysvinkkejä maailman parhailta kehittäjiltä kolmen päivän aikana.

  WOWZAPP on suunnattu sekä opiskelijoille että yrityksille. Opiskelijat saavat arvokasta apua, vinkkejä ja neuvoja ammattilaisilta ja tapaavat toisiaan sekä mahdollisia työnantajia.

  ”Paikalle on tulossa paljon opiskelijoita eri puolilta Suomea. Tapahtumassa heillä on loistava tilaisuus tavata tulevaisuuden mahdollisia työnantajia ja verkostoitua Microsoft kumppaneiden kanssa.  Yhteistyökumppaneilla on myös harvinainen mahdollisuus verkostoitua Microsoftin kansainvälisten asiantuntijoiden kanssa”, kertoo Microsoft Oy:n kehittäjä & alusta -yksikössä työskentelevä Drazen Dodik.

  Dodikin mukaan Espoon Dipolissa päästään seuraamaan huikean kehittäjämaratonin lisäksi todellisia kehittäjätaivaan tähtiä. Paikalle saapuvat mm. Andrew Parsons ja Nuno Costa.

  Suomen WOWZAPP on osa maailmanlaajuista tapahtumaa ja samalla se on Länsi-Euroopan päätapahtuma.

  ”Tietyt Suomen osuudet striimataan muualle Eurooppaan. Samanaikaisesti järjestetään kymmeniä hackathoneja maailman eri puolilla esimerkiksi Afrikassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa”, Dodik kertoo.

  Suomen WOWZAPP-kehittäjätapahtuma pidetään 7.11.–10.11.2012 Espoon Otaniemessä, kongressikeskus Dipolissa. 24 tunnin hackathon alkaa 9.11. kello 17:00. Edeltävinä päivinä järjestetään muun muassa Windows-luento sekä sovellus- että pelityöpaja. Tapahtuma on maksuton ja monet oppilaitokset ovat tukeneet oppilaidensa osallistumista järjestämällä ilmaiset kuljetukset Espooseen. Tapahtuman kumppaneina ovat mm. Nokia ja AppCampus.

  ”Odotamme huikeaa kehittäjätapaamista ja loistavia sovelluksia. Sokerina pohjalla on mobiilisovellusten kiihdyttämön, AppCampuksen lupaama 20 000 euron rahoituspalkinto parhaan sovellusidean esittäjälle sekä Windows 8 -laitepalkintoja parhaille kehittäjille”, Dodik hehkuttaa.

  Katso lisätietoja WOWZAPP-ohjelmasta, live-lähetyksistä ja aikataulusta täältä. Kansainväliset WOWZAPP-sivut löydät täältä.

   

  Lisätiedot:

  Drazen Dodik, WOWZAPP-tapahtumavastaava, Microsoft Oy, drazen.dodik@microsoft.com, p. 040 197 0505

  Teija Laine, viestintäpäällikkö, Microsoft Oy, i-teijal@microsoft.com, p. 050 5541638

   

  Microsoft

  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 94 000 työntekijää yhteensä 112 maassa. Heinäkuussa 2012 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 73,72 miljardia US dollaria.