October, 2012

 • Esittelyssä Xbox-musiikki: Täydellinen musiikkipalvelu tabletille, PC:lle, puhelimelle ja televisioon

  Valitse suosikkisi 30 miljoonan musiikkikappaleen maailmanlaajuisesta valikoimasta. Xbox-musiikkipalvelu tarjoaa yhtenäisen musiikinkuuntelukokemuksen Windows 8 –tabletilla ja -PC:llä, Windows Phone 8 -puhelimella ja televisiossa Xbox 360 –konsolin kautta. Saat kaiken haluamasi musiikin, haluamassasi muodossa. 

  REDMOND, Washington – 15.10.2012 – Jos nykypäivänä tahtoo kuunnella haluamaansa musiikkia, siihen on käytettävä useita eri palveluja. Tarjolla on lataa omaksi –musiikkipalveluja (DTO), Internet-radiokanavia sekä erilaisia tilauspalveluja. Musiikkipalvelujen tarjonnan lisääntyessä on alati vaikeampaa nauttia suosikkimusiikistaan – ja kokea sen haluamallaan tavalla laitteesta riippumatta. Musiikki on hajautunut eri laitteisiin: olet ostanut kappaleita älypuhelimeesi, käytät taulutietokoneesi musiikkisovellusta, kuuntelet musiikkia olohuoneen television kautta ja avaat nettiradion työkoneella. Musiikista nauttiminen on liian vaivalloista.

  Microsoft tuo ongelmaan ratkaisun. Xbox-musiikki on ensimmäinen all-in-one-musiikkipalvelu, jossa voi tilata kaiken haluamansa musiikin, ladata suosikkikappaleet omaksi tai suoratoistaa musiikkia veloituksetta.1 Tehokkaita pilvipalveluja hyödyntämällä Xbox-musiikki yhtenäistää musiikkikokemuksen vaivattomasti eri laitteissa, kuten tabletissa, PC:ssä, puhelimessa ja televisiossa.1 Palvelun maailmanlaajuinen valikoima sisältää yli 30 miljoonaa kappaletta. Xbox-musiikin julkaisu käynnistyy Xbox 360 -konsolilla 23. lokakuuta. Julkaisu Windows 8 -PC:lle ja -tableteille tapahtuu 26.10. Xbox-musiikki käynnistyy Windows Phone 8 -alustalla puhelinten saapuessa kauppoihin, ja muilla alustoilla myöhemmin.

  ”Xbox-musiikin julkaisu on tärkeä merkkipaalu digitaalisen musiikinkulutuksen yksinkertaistamisessa kaikentyyppisillä laitteilla ja maailmanlaajuisessa mittakaavassa”, sanoo Microsoftin Interactive Entertainment Business -yksikön johtaja Don Mattrick. ”Palvelulla murramme raja-aidat, jotka ovat tehneet nykypäivän musiikinkuuntelusta sirpaloitunutta. Xbox-musiikin ansiosta musiikin kuuntelemisesta tulee miellyttävä ja yhtenäinen kokemus kaikilla tärkeillä laitteillasi: tabletilla, PC:llä, puhelimella ja televisiolla.”1

  Kaikki rakastamasi musiikki, haluamassasi muodossa

  Musiikin hallinta on nykyään vaivalloista, sillä toistaiseksi tarjolla ei ole ollut kaikenkattavaa ja integroitunutta järjestelmää, joka tekisi musiikin käyttämisestä helppoa. Xbox-musiikki tekee musiikin kuluttamisesta vaivatonta tarjoamalla intuitiivisen ja kokonaisvaltaisen käyttökokemuksen kaikilla laitteillasi. Xbox-musiikista voi ostaa yksittäisiä kappaleita tai kokonaisia levyjä, hyödyntää kiinnostavia musiikkitilauksia ja kuunnella esittäjän mukaan koostettavia radiokanavia, sekä suoratoistaa musiikkia veloituksetta1 Windows 8 –tableteilla ja PC:llä. Kattava Xbox-musiikkipalvelu sisältää seuraavia ominaisuuksia:

  • Xbox Music Pass -tilaus. Haluatko kuunnella kappaleita ja esittäjiä rajoituksetta, myös offline-tilassa? Xbox Music Pass -tilauksella voit kuunnella tilausvalikoiman kaikkia kappaleita rajoituksetta ja ilman mainoksia taulutietokoneella, PC:llä, puhelimella ja Xbox 360:llä1 9,99 euron kuukausihintaan2. Xbox Music Pass -tilaus tarjoaa katsottavaksi myös kymmeniätuhansia musiikkivideoita rajoituksetta Xbox 360:llä.
  • Xbox-musiikkikauppa. Haluatko suosikkimusiikin omaksesi? Xbox-musiikkikauppa on kattava MP3-kauppapaikka, josta voit ostaa yksittäisiä kappaleita tai kokonaisia levyjä Windows 8 -tablettiin tai PC:hen ja Windows Phone 8 -puhelimeen.
  • Smart DJ. Smart DJ -toiminto tarjoaa käyttöön uudenlaiset, esittäjään perustuvat radiokanavat. Se on nopea ja dynaaminen tapa mukauttaa omaa kokoelmaa, löytää uusia suosikkeja ja luoda upeita soittolistoja lennosta yhdistelemällä omien suosikkiartistien kappaleita. Voit ohittaa kappaleita rajoituksetta ja tarkastella kaikkia suositeltuja kappaleita – Smart DJ:n avulla pystyt hallitsemaan nettiradiokokemustasi itse.
  • Musiikin suoratoistaminen veloituksetta1 Windows 8:lla. Nauti on-demand pääsystä kymmeniin miljooniin kappaleisiin veloituksetta kaikilla Windows 8 –tableteilla ja PC:llä. Ilmaisen musiikin löytäminen ja nauttiminen Windows 8:lla on helppoa - kirjoitat vain artistin tai kappaleen nimen ja painat ”toista” – kappaleet ovat välittömästi saatavana suoratoistoa ja soittolistojen luomista varten. Palvelu ei ole saatavana Suomessa.
  • Pilvitallennus. Ensi vuonna julkaistava hakutoiminto laajentaa tarjontaa jopa Xbox Musiikin maailmanlaajuista 30 miljoonan kappalevalikoimaa pidemmälle. Se lisää kaiken omistamasi musiikin Xbox-musiikin pilvivalikoimaan, mukaan lukien muista palveluista hankitun musiikin. Tämä tarkoittaa, että voit lisätä kaiken omistamasi sisällön omaan Xbox-musiikki -kokoelmaasi, vaikka sitä ei olisi saatavilla Xbox-musiikkivalikoimassa.
  • Musiikkia yhdessä. Xbox-musiikkipalveluun lisätään ensi vuonna ainutlaatuisia yhteisöllisiä ominaisuuksia, joiden avulla voit jakaa musiikkikokemuksesi ystävien ja perheen kanssa.
  • Lisää alustoja. Xbox-musiikki tulee saataville muille alustoille tulevana vuonna.

  Xbox-musiikki ei ole vain kuuntelukokemus, joka näyttäisi kappaleesi taulukoina ja luetteloina. Se hyödyntää kokonaisvaltaisesti jokaisen käytettävän laitteen visuaalisia ominaisuuksia ja tehostaa musiikkiasi vaikuttavilla graafisilla elementeillä. Kun kuuntelet musiikkia tabletilla, PC:llä, puhelimella tai televisiolla,1 näet näytöllä valokuvia ja tietoja esittäjästä sekä kansitaidetta ja luettelon levytyksistä.

  Pilvitekniikan teholla

  Xbox-musiikki on käytössäsi kaikkialla pilvitekniikan ansiosta – koko musiikkivalikoimasi on välittömästi käytettävissäsi ja sen hallinta on vaivatonta. Koska tiedot synkronoidaan pilveen, soittolistojasi ei ole sidottu mihinkään yksittäiseen laitteeseen. Xbox Music Pass -tilaajana voit luoda täydellisen soittolistan esimerkiksi Windows 8 -tabletilla, jolloin näet sen automaattisesti myös Xbox 360:llä tai Windows Phone 8:lla.

  Musiikkia ympäri maailman

  Xbox-musiikki julkaistaan yhdessä maailmanlaajuisen musiikkivalikoiman kanssa. Laajuudeltaan iTunesia vastaava valikoima sisältää 30 miljoonaa kappaletta johtavilta levy-yhtiöltä ympäri maailman. Xbox-musiikki asennetaan oletusarvoiseksi musiikkisoittimeksi kaikkiin Windows 8 -tabletteihin ja PC-tietokoneisiin sekä Windows Phone 8 -älypuhelimiin. Xbox 360 -konsoleihin se asennetaan osana vuoden 2012 ohjelmistopäivitystä. Xbox Music Pass -tilaus tulee saataville Windows 8:lle ja Windows Phone 8:lle 22 maahan (saatavana Suomessa); ja sen julkaisu Xbox 360:lle käynnistyy 23.10. Xbox-musiikkikauppa avataan Windows 8:lle ja Windows Phone 8:lle 22 maassa (saatavana Suomessa), kun laitteita tulee saataville. Veloitukseton suoratoisto1 saapuu Windows 8 –taulutietokoneille ja PC:lle 26. lokakuuta 15 maahan (ei saatavana Suomessa) ympäri maailman. Microsoft jatkaa Xbox-musiikin laajentamista tulevana vuonna uusille alueille ympäri maailman.

  Tietoja Xboxista

  Xbox on Microsoftin huippuluokan viihdepalvelu televisiolle ja puhelimelle sekä PC:lle ja tabletille. Se tuo ulottuvillesi parhaat ja suosituimmat pelit sekä yhden maailman suurimmista valikoimista musiikkia, elokuvia, televisio-ohjelmia ja urheilua. Xbox 360 -konsolin Kinect toi olohuoneisiin täysin uudenlaisen tavan pelata pelejä ja löytää viihdesisältöjä – ilman ohjainta. Lisätietoja Xboxista on osoitteessa http://www.xbox.com.

  Tietoja Microsoftista

  Vuonna 1975 perustettu Microsoft (Nasdaq ”MSFT”) on maailman johtava ohjelmistojen, palveluiden ja ratkaisujen toimittaja, joka auttaa tietokoneen käyttäjiä yrityksissä ja kotona hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuudet.

  1 Veloitukseton suoratoisto ei ole saatavana Suomessa. Veloituksetonta suoratoistoa rajoitetaan 6kk käytön jälkeen; maksetulla Xbox Music Pass -tilauksella on rajaton käyttö. Vaatii yhteensopivat laitteet ja Internet-yhteyden. Internet-palveluntarjoaja saattaa periä maksun. Televisiossa Xbox-musiikki toimii vain suoratoistopalveluna ja vaatii Xbox 360 -konsolin sekä Xbox LIVE Gold -jäsenyyden (molemmat myydään erikseen). Osa Xbox-musiikkisisällöstä ei ehkä ole saatavilla Xbox Music Pass -tilauksen kautta ja voi vaihdella ajoittain ja alueen mukaan. Lisätietoja on osoitteessa xbox.com/music.

   2 Xbox Music Pass –tilauksen hinta Suomessa 9,99€/kk tai 99,90€/vuosi.

  Lisätietoja (vain lehdistölle):

  Jarno Kallunki-Mättö, Microsoft Oy, p. 050-9195381, i-jakall@microsoft.com

  Materiaalit ovat saatavilla osoitteessa http://press.xbox360.com

 • Xbox 360 muuntaa maan peliksi eeppisen Halo 4 -jättipelin julkaisun alla

  Xbox 360 valloittaa Liechtensteinin vuoden 2012 suurimman viihdejulkaisun kunniaksi

  Viihdejätti Xboxista tuli eilen maailman ensimmäinen brändi, joka mullisti kokonaisen maan. Halo 4 -pelin julkaisun kunniaksi joukko Liechtensteinin ruhtinaskunnan tunnetuimpia maamerkkejä, esimerkiksi 1200-luvulla rakennettu linna ja toiminnassa oleva kaivos, muuntuivat Halo-universumin tapahtumapaikoiksi.

  Rauhallisen Liechtensteinin vuoristomaisemat muuttuivat valtaisan scifisaagan näyttämöksi vain yhden päivän ajaksi, kun Xbox 360 loi tapahtumapaikoille salaperäisen vaihtoehtoisen universumin, jonka esikuvaa on myyty hämmästyttävät 46 miljoonaa kappaletta pelisarjan aloituksesta vuodesta 2001 alkaen.

  Ryhmä innokkaimpia Halo-faneja ja median edustajia 16 maasta pääsi tähän erikoiseen ympäristöön ja osallistumaan teatterimaiseen kokemukseen. Osallistujat kuljetettiin huippusalaiseen paikkaan ja vietiin sitten keskelle sotatannerta, jossa rankkojen taistelujen tunnelmaa luotiin pyroteknisillä räjähdyksillä, jykevillä äänitehosteilla ja elokuvamaisilla lavasteilla.

  ”Halo on kolmen miljardin dollarin tuoteperhe, joka on muovannut viihteen historiaa ja määritellyt kokonaisen pelaajasukupolven”, sanoi Microsoftin Interactive Entertainment Business -yksikön varatoimitusjohtaja Chris Lewis. ”Halo-pelien julkaisuissa on aina tehty jotakin täysin uutta, kuten järjestetty oikea ensi-ilta punaisine mattoineen tai laitettu mies lentämään rakettirepulla Lontoon yllä. Myös Halo 4:n julkaisu on huikea tapaus, sillä muunsimme oikean paikan peliympäristöksi jättimäisessä mittakaavassa.”

  Halo 4 aloittaa uuden saagan Halon tarinassa, ja tästä nousee varmasti valtava kohu, kun peli ilmestyy kauppoihin ensi tiistaina 6. marraskuuta. Kiitetty elokuvaohjaaja David Fincher, joka tunnetaan esimerkiksi Hollywood-jännäreistään Fight Club ja The Girl with the Dragon Tattoo, on tuottanut pelin toiminnantäyteisen trailerin, ja pelin hahmojen ääninäyttelijöihin lukeutuvat talkshow-juontaja Conan O’Brien ja näyttelijä Andy Richter. Halo 4:n alkuperäisen ääniraidan on säveltänyt palkittu tuottaja ja säveltäjä Neil Davidge, joka tunnetaan pitkäaikaisesta toiminnastaan Massive Attack -kollektiivissa.

  Liechtensteinin muuntaminen

  Liechtensteinin muuntaminen peliympäristöksi tehtiin Xbox 360:n ja Liechtensteinin valtion markkinointiviraston yhteistyönä. Viraston tehtävänä on markkinoida Liechtensteinia sekä liiketoiminnan että matkailun kohteena. Ainutlaatuisessa muuttumisleikissä tehtiin paljon:

  • Uusi ilme 1200-luvulta peräisin olevalle linnalle: 70 metriä korkean kallion päälle rakennettu Gutenbergin linna on yksi Liechtensteinin tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Se sai uuden asun futuristisena armeijan linnakkeena, jossa vieraat pääsivät pelaamaan Halo 4:ää ensimmäisten joukossa.
  • Kokonainen louhos peliympäristöksi: toiminnassa olevasta kaivoksesta luotiin hätkähdyttävä tapahtumapaikka scifiseikkailulle, jossa Halo 4:n sankari Master Chief esiintyi pyroteknisten räjähdysten keskellä.
  • Sotilasleirin rakentaminen maaseudulle: paikallisen maanviljelijän pelto muutettiin maailmanlopunjälkeiseksi taistelukentäksi.
  • Ympäristöt viimeisteltiin varta vasten tehdyillä lavasteilla, erikoistehosteilla ja pyrotekniikalla.
  • Todentuntuista teatteria: 15 näyttelijää johdatti vieraat kaksituntiseen seikkailuun, jossa ihmiskuntaa uhkaavaa hyökkäystä torjuttiin ratkaisemalla salaperäisiä vihjeitä.

  343 Industriesin yksinoikeudella Xbox 360:lle kehittämä Halo 4 heittää ihmiskunnan suurimman sankarin, Master Chiefin, aivan uuteen scifiseikkailuun. Lähes viisi vuotta Halo 3:n tapahtumien jälkeen käynnistyvässä Halo 4:ssä seurataan Master Chiefiä, kun hän joutuu salaperäiseen uuteen maailmaan. Sieltä hän löytää ylivoimaisen muinaisen pahuuden, joka uhkaa tuhota ihmiskunnan.

  LOPPU

  Lisätietoja: Jarno Kallunki-Mättö, Microsoft Oy, i-jakall@microsoft.com, 050-9195381

  LISÄTIETOJA TOIMITTAJILLE

  Lisämateriaali ja kuvat tapahtumasta

  Halo pähkinänkuoressa

  • Halo-sarjan pelejä on myyty lähes kolmella miljardilla dollarilla.
  • Halo-pelejä on myyty maailmanlaajuisesti yli 46 miljoonaa kappaletta.
  • Halo: Reachia myytiin Yhdysvalloissa ja Euroopassa yli 200 miljoonan dollarin edestä ensimmäisen vuorokauden aikana. Se ylitti kaikki vuoden 2010 aikaisemmat viihdetuotteiden julkaisut Yhdysvalloissa, mukaan lukien Hollywood-hittielokuvien Iron Man 2, Liisa Ihmemaassa ja Toy Story 3 kolmipäiväiset ensi-iltaviikonloput.
  • Halo 3:n ensimmäisen päivän myynti saavutti 170 miljoonaa dollaria Yhdysvalloissa, mikä rikkoi kaikki aiemmat ensimmäisen päivän julkaisuennätykset, mukaan lukien Halo 2:n hallussa olleen edellisen ennätyksen (125 miljoonaa dollaria)
  • Halo 3:n julkaisun jälkeen pelaajat ovat luoneet yli 120 miljoonaa kertaa sisältöä pelin sisällä.
  • Haloa on pelattu Xbox LIVEssä yli 5 miljardia tuntia.

  Liechtenstein pähkinänkuoressa

  • Koko nimi: Liechtensteinin ruhtinaskunta
  • Asukkaita: 36 000
  • Pääkaupunki: Vaduz
  • Pinta-ala: 160 neliökilometriä, sijaitsee Sveitsin ja Itävallan välissä
  • Profiili: Liechtenstein on yksi kehittyneimmistä teollisuusmaista, ja myös ainutlaatuisten maisemiensa vuoksi se on hieno paikka asua ja työskennellä
  • Pääkieli: saksa
  • Rahayksikkö: 1 Sveitsin frangi = 100 centimeä

  Tietoja Xbox 360:stä

  Xbox on Microsoftin huippuluokan viihdepalvelu televisiolle ja puhelimelle sekä PC:lle ja tabletille. Se tuo ulottuvillesi parhaat ja suosituimmat pelit sekä yhden maailman suurimmista valikoimista musiikkia, elokuvia, televisio-ohjelmia ja urheilua. Xbox 360:n Kinect toi olohuoneisiin täysin uudenlaisen tavan pelata sekä käyttää viihdesisältöjä – ilman ohjainta. Lisätietoja Xboxista on osoitteessa http://www.xbox.com.

 • Windows Phone 8 astui parrasvaloihin

  Lehdistötiedote 30.10.2012

  Nokian, Samsungin ja HTC:n Windows Phone 8 -älypuhelimet myyntiin marraskuussa

  Microsoft on julkistanut uuden Windows Phone 8 -älypuhelinkäyttöjärjestelmän. Windows Phone 8 tarjoaa erittäin henkilökohtaisen kokemuksen yhdistämällä käyttäjän hänelle tärkeimpiin ihmisiin ja asioihin.

  Osana julkistusta Microsoft esitteli uusia Windows Phone 8 -ominaisuuksia mukaan lukien lasten nurkkauksen ja kohtauspaikat. Samalla yhtiö kertoi marraskuussa myyntiin tulevista Nokian, Samsungin ja HTC:n Windows Phone 8 -älypuhelimista, joista jokainen erottuu omankaltaisen muotoilun, värien ja ominaisuuksien ansiosta nykyisistä älypuhelimista.

  “Olemme kovasti odottaneet tätä hetkeä, jolloin saamme esitellä maailman henkilökohtaisimman älypuhelimen ihmisille. Uudet Windows Phone 8 -puhelimet ovat todella tyrmääviä, värikkäitä ja ainutlaatuisia”, Microsoft Oy:n Windows Phone -liiketoimintajohtaja Vesa-Matti Paananen kertoo.

  Henkilökohtaisin älypuhelin

  Live Tiles -tapahtumaruudut ovat Windows Phone -puhelinten sielu. Missään muussa älypuhelimessa ei ole vastaavaa ominaisuutta. Käyttäjä voi valita aloitusnäyttönsä tapahtumaruutuihin itselleen kaikkein tärkeimmät ihmiset, sovellukset, musiikin, pelit, valokuvat ja monta muuta asiaa. Kolmea eri kokoa olevissa tapahtumaruuduissa voi käyttää nyt kahtakymmentä eri väriä, joten aloitusnäytöstä voi tehdä todella henkilökohtaisen ja käyttäjänsä näköisen.

  Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmästä tekee poikkeuksellisen monet uudet ominaisuudet:

  • Ainoa puhelin, jossa on Live Apps -sovellukset. Ne tuovat aloitusnäyttöön esimerkiksi uutisotsikoita tai vaikkapa lentoaikatauluja. Live Apps -sovellusten ansiosta esimerkiksi Facebookin päivitykset voi lukea näppäinlukitun puhelimen lukitusnäytöltä.
  • Parhaat sovellukset. Windows Phone -kaupassa on jo 120 000 sovellusta, joista valita. Joka päivä kauppaan tulee satoja uusia sovelluksia, ja vuoden loppuun mennessä ladattaviksi tulevat esimerkiksi Angry Birds Star Wars, Cut the Rope Experiments, Disney’s Where’s My Water, LivingSocial, Temple Run, Urbanspoon ja monia uusia paikallisia sovelluksia lukuisilta suomalaisilta kumppaneilta.
  • Lasten nurkkaus. Yksinoikeudella Windows Phone 8:ssa oleva lasten nurkkaus on huoleton tapa antaa lastesi käyttää älypuhelinta ilman pelkoa kuvien katoamisesta, väärään paikkaan menevistä sähköposteista tai soitoista. Vanhemmat voivat määritellä lastennurkkaukseen, mitä puhelimen sisältöä perheen lapset voivat käyttää.
  • Kohtauspaikat. Joskus tulee tarve jakaa tietoa vain tietyn ryhmän kanssa, eikä koko verkoston. Kohtauspaikan avulla voi perustaa toisten Windows Phone 8 -käyttäjien kanssa yksityisiä ryhmiä, joiden kanssa voi helposti ja yksityisesti kommunikoida tai vaikkapa jakaa kalenteritietoja ja muistiinpanoja. Tietyt osat kohtauspaikoista ovat myös muiden älypuhelinjärjestelmien käytettävissä.
  • Lompakko-sovellus ja NFC-tekniikka. Windows Phone 8 tuo mukanaan merkittäviä kehitysaskeleita mobiilimaksamisen saralle NFC-tekniikan avulla Lompakkoon voi turvallisesti tallentaa erilaisten maksu-, pankki - ja luottokorttien tietoja.
  • Aina päällä oleva Skype. Pian markkinoille tulevan Skype-sovelluksen avulla voi Skype-puheluja soittaa ja vastaanottaa kuten tavallisia matkapuhelinpuheluja suoraan henkilön yhteystiedoista.

  Loistavia puhelimia

  Nokia, Samsung ja HTC ovat kaikki julkistaneet useita eri hintaluokan Windows Phone 8 -puhelimia, joissa on isot ja tarkat näytöt, korkealaatuiset kamerat, NFC-ominaisuus ja paljon muita uniikkeja ominaisuuksia.

  • Nokia. Nokia Lumia 920 tarjoaa uskomattomia kuvaominaisuuksia ja se on maailman ainoa optisella kuvanvakaimella varustettu älypuhelin. Nokia Lumia 820:ssa on loistava näyttö ja sen vaihdettavaan takakanteen on tarjolla monta upeaa väriä. Molemmat puhelimet voi ladata langattomasti.
  • Samsung. Samsung ATIV S tarjoaa isoimman näytön Windows Phone -uutuuksista. 4,8 tuuman kosketusnäyttö ja iso akku takaavat nautittavan käyttökokemuksen. Tyylikäs ulkomuoto ja keveys ovat Samsung ATIV S:n tunnusmerkkejä.
  • HTC. Windows Phone 8X  on tyylikäs ja värikäs älypuhelin, joka sopii hyvin yhteen Windows Phonen tapahtumaruutujen kanssa. Laitteen video- ja kuvausominaisuudet ovat erinomaiset. Erityislinssin avulla jopa neljä ihmistä mahtuu yhtä aikaa Skype-puhelun kuvaan. HTC:n  8X ja sen sisarmalli 8S tarjoavat myös laadukkaan musiikkikokemuksen Beats Audion avulla.

  Täydellinen kumppani muille Windows-laitteille

  Samankaltainen käyttökokemus, samanlainen teknologia ja sisäänrakennettu SkyDrive-pilvipalvelu tekevät Windows Phone 8 -laitteesta saumattomasti yhteensopivan  Windows 8 PC -laitteiden, -tablettien sekä Xbox 360 -konsolin kanssa. Esimerkiksi tien päällä asiakirjaa voi muokata Windows Phone 8 -älypuhelimella ja kotona jatkaa työskentelyä sen kanssa Windows 8 -tietokoneella siitä kohtaa, johon muokkaus reissussa päättyi. Xbox-musiikkipalvelun avulla voit nauttia musiikistasi kaikilla laitteilla ja esimerkiksi rakentaa soittolistan PC:llä ja käyttää samaa listaa Windows-puhelimessasi.

  Lue lisää: Windows Phone Blog
  Tallenne julkistustilaisuudesta ja kuvamateriaalia: Windows Phone NewsRoom

  Lisätietoja:

  Vesa-Matti Paananen, liiketoimintajohtaja, Microsoft Oy, +358 50 526 0430, vesku@microsoft.com

  Microsoft

  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 94 000 työntekijää yhteensä 112 maassa. Heinäkuussa 2012 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 73,72 miljardia US dollaria.

 • Windows 8 on nyt täällä

  Lehdistötiedote 25.10.2012
  Julkaisuvapaa klo 18.30

  Microsoft julkistaa mullistavan erilaisen Windows 8 -käyttöjärjestelmän. Houkutteleva aloitusnäyttö, loistavat päivitystarjoukset, uudet sovellukset ja laaja joukko laiteuutuuksia tuovat helppokäyttöisen Windows-kokemuksen ja paljon uutta valinnanvapautta käyttäjille ympäri maailman.

  Innolla odotettu Microsoftin uusi Windows 8 -käyttöjärjestelmä tulee kauppoihin huomisaamusta 26.10.2012 alkaen. Uuden käyttöjärjestelmän myötä kuluttajat ja yrityskäyttäjät pääsevät kokemaan, mitä uusi Windows-maailma tuo tullessaan: kauniin ja sujuvan käyttöliittymän, laajan valikoiman erilaisia sovelluksia Windows-kaupasta sekä runsaasti eri käyttötarkoituksiin suunniteltuja Windows 8 -laitteita. Laiteuutuuksista löytyy PC:itä, tabletteja, all-in-one-laitteita ja nk. hybridejä, jotka muuntautuvat helposti sekä kannettavaksi että tabletiksi.

  Uusi käyttöjärjestelmä tarjoaa nopean ja helppokäyttöisen aloitusnäytön, jonka jokainen voi helposti personoida valitsemalla tapahtumaruuduiksi itselleen tärkeimpiä ihmisiä, sovelluksia ja sivustoja.

  Täysin uusi Internet Explorer 10 -selain on erittäin nopea ja turvallinen. Se on suunniteltu nimenomaan kosketusnäytön käyttöä silmällä pitäen ja sitä voi käyttää jopa 10 sormella yhtä aikaa. Windows 8:n mukana tulee SkyDrive-pilvipalvelu, jonka avulla käyttäjällä on kaikki tarvittavat tiedostot – olivatpa ne valokuvia, lempimusiikkia tai työdokumentteja – aina mukana laitteesta riippumatta.

  Windows 8 tulee tarjolle yli 140 markkina-alueelle 37 kielellä suomi mukaan lukien. Uuden käyttöjärjestelmän hankkiminen tai vanhan päivittäminen onnistuu helposti verkon kautta tai ostamalla kaupasta. Windows 8 tuo mukanaan myös suuren joukon upeita uusia laitteita. Ensimmäisessä aallossa Suomen markkinoille tuovat Windows 8 -laitteita mm. Acer, Asus, HP, Dell, Lenovo, Fujitsu, Samsung, Sony ja Toshiba. Windows 8 -laitteisiin kannattaa käydä tutustumassa esim. Anttilassa, Expert-liikkeessä, Gigantissa, K-citymarketissa, Stockmannilla tai Verkkokaupassa.

  “Windows 8 myötä Microsoft tuo kuluttajille ja yritysasiakkaille mullistavan erilaisen ja helppokäyttöisen Windowsin”, toteaa Windows-liiketoimintajohtaja Tom Toivonen. “Windows 8 -käyttökokemus on aiempaa henkilökohtaisempi ja pilvipalvelun ansiosta käyttäjällä on aina itselleen tärkeimmät asiat mukana, riippumatta siitä haluaako hän käyttää tablet-laitetta vapaa-ajallaan vai työkonetta töissään, tai nauttia sisällöstä vai tuottaa sitä.”

  Uusi käyttöjärjestelmä on innostanut monet tunnetut yritykset rakentamaan Windows 8 -optimoidun sovelluksen. Esimerkiksi Finnair, HansaWorld, Huuto.net, Ilta-Sanomat, Nordea, Muumit-tv-sarjan tuotantoyhtiö Filmkompaniet Alpha, MTV3, Sanoma, Valio ja Yle ovat tuoneet Windows-kauppaan oman sovelluksensa. (Ks. linkki tiedotteen lopussa)

  ”Windows 8 -sovellukset ja yli 2,2 miljoonaa suomalaista Windows 7 -käyttäjää tarjoavat suomalaisille sovelluskehittäjille ja yrityksille loistavan mahdollisuuden kehittää liiketoimintaansa”, Toivonen sanoo.

  Windows 8 tulee vähittäismyyntiin kahtena versiona, Windows 8 ja Windows 8 Pro. Yritysasiakkaille uuden käyttöjärjestelmän Windows 8 Enterprise -versio tarjoaa tehokkaita työkaluja mobiilikäyttöön mm. Windows To Go -, DirectAccess -, ja BranchCache-ominaisuuksien avulla. Lisäksi tietoturvaominaisuuksia on kehitetty mm. BitLocker ja AppLocker -toimintojen avulla.

  Samaan aikaan julkaistaan myös uusi Windows-perheenjäsen: Windows RT -käyttöjärjestelmä. Se toimitetaan esiasennettuna ARM-pohjaisille tablet-PC:ille. Windows RT -laite sisältää myös uuden Officen ja siihen hankitaan sovelluksia Windows-kaupasta.

  Nyt on paras aika päivittää edullisesti vanha Windows-käyttöjärjestelmä uuteen, sillä tammikuun loppuun saakka Windows XP -, Windows Vista - tai Windows 7-käyttäjät voivat ladata www.windows.fi -sivulta ohjelmistopäivityksen 29,99 euron hintaan.  2.6.2012 ja 31.1.2013 välisenä aikana ostetun Windows 7 -koneen saa päivitettyä Windows 8:aan 14,99 eurolla osoitteessa www.windowsupgradeoffer.com.

  Lisätietoa

  Windows liiketoimintajohtaja Tom Toivonen, p. 050 342 9998, tom.toivonen@microsoft.com
  Viestintäjohtaja Camilla Lindfors, p. 040 838 6686, camilla.lindfors@microsoft.com
  Viestintäpäällikkö Teija Laine, p. 050 5541 638, i-teijal@microsoft.com

  Microsoft

  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 94 000 työntekijää yhteensä 112 maassa. Heinäkuussa 2012 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 73,72 miljardia US dollaria.