June, 2012

 • Microsoft Office 365:n ensimmäinen vuosi ollut menestys – pilvipalvelu nyt myös opetusalan käyttöön

  Lehdistötiedote 28.6.2012

  Office 365 -pilvipalvelu täyttää vuoden ja saa jatkuvasti uusia yrityskäyttäjiä. Uusi Office 365 for Education -ohjelmistopaketti varustaa suomalaiset oppilaitokset Officen tutuilla työkaluilla

  Vuosi sitten Microsoft toi markkinoille Office 365 -pilvipalvelun mahdollistamaan edistyksellisten tuottavuusratkaisujen käytön kaikenkokoisissa yrityksissä. Kysyntä pilvipalvelulle jatkuu voimakkaana sekä yritys- että julkisella sektorilla.

  ”Jo ensimmäisen vuoden jälkeen voimme sanoa, että tuote on menestys. Siitä on hyvää vauhtia tulossa Microsoftin historian nopeimmin kasvavia tuotteita”, kertoo Microsoft Oy:n tuottavuusliiketoiminnan vetäjä Jukka Veräväinen. ”Toivotamme jatkuvasti kaikenkokoiset organisaatiot tervetulleiksi mukaan käyttäjiksi. Office 365:n suosio perustuu siihen, että se tarjoaa yritystason viestintä- ja ryhmätyöratkaisut Officen työasemaversioiden tueksi. Lisäksi se tarjoaa loistavat työvälineet mobiilikäyttöön ja mahdollistaa etätyön samoilla välineillä, joita perinteisesti käytetään vain toimistolla. Palveluiden nopea ja helppo käyttöönotto on myös ilahduttanut asiakkaitamme.”

  Maailmalla Office 365 -asiakkaiksi on siirtynyt monia suuryrityksiä, kuten Starbucks, Hilti ja New Yorkin kaupunki. Pilvipalveluun perustuva Office 365 tuo kuitenkin kehittyneet it-ratkaisut pienimpienkin yritysten ulottuville ilman suuria alkuinvestointeja.

  Suomessa teknistä tukkukauppaa harjoittava Konaflex Oy on esimerkki Office 365:n vastikään käyttöön ottaneesta pk-yrityksestä. ”Kentällä liikkuvien myyjiemme tavoitettavuus on parantunut pilvipalveluiden ansiosta huomattavasti”, kertoo Konaflexin kaupallinen johtaja Juha Leppänen. Yritys päätti kokonaan uudistaa edellisen Lotus Notes -ohjelmistoon perustuvan järjestelmänsä Microsoftin pilviratkaisuilla. Räätälöinnin toteutti it-palveluyritys atBusiness Oy. ”Nyt Office 365:n ansiosta, yhdistettynä Windows Phone -puhelimiin sekä Dynamics CRM Online -asiakkuudenhallintajärjestelmään, myyjämme pääsevät kiinni työlleen välttämättömään tietoon missä tahansa”, Leppänen jatkaa.

  Suomessa Office 365 -pakettia on alusta alkaen ollut saatavilla suoraan Microsoftilta sekä räätälöitynä muun muassa operaattorikumppaneiden Elisan ja TeliaSoneran kautta. Elisa on kertonut hiljattain saaneensa vuoden aikana jo yli 1500 asiakasorganisaatiota Office 365 -ratkaisujen käyttäjiksi.

  Office 365 -pilvityökalut tulevat vauhdilla oppilaitosten käyttöön

  Microsoft julkaisi eilen opetusalalle suunnatun Office 365 for Education -ohjelmistopaketin. Se tuo Officen tutut työkalut, sähköpostin, kalenterin ja viestintävälineet sekä verkossa olevat tallennustilat ja ryhmätyöskentelyvälineet Office-sovelluksineen oppilaiden ja opettajien käyttöön pilvipalveluna. Oppilaiden työelämävalmiudet vahvistuvat, kun työelämässä käytössä olevat työkalut tulevat käyttöön opetuksessa.

  Vaasan kaupungin toisen asteen koulutus on ensimmäisten joukossa Suomessa ottanut oppimisympäristössä käyttöön Office 365 for Education -paketin. ”Haluamme antaa oppilaillemme mahdollisuuden käyttää samoja ohjelmia, joita heidän tulevissa työpaikoissaan käytetään. Office Web Apps -selainversioiden myötä oppilaat voivat lisäksi kotikoneillaan käyttää samoja ohjelmia käyttöjärjestelmästä ja laitteesta riippumatta”, perustelee Vaasan kaupungin toisen asteen koulutuksen tietohallintopäällikkö Heikki Saarinen. ”Tulevissa kuntaliitoksissa on myös hyvä, että voimme tarjota uusille kouluille edistyksellisiä ja helppokäyttöisiä työkaluja.”


  Lisätietoja:

  Microsoft Oy: Jukka Veräväinen, tuottavuusliiketoiminta, jukkav@microsoft.com, p. 050 364 8312

  Vaasan kaupunki: Heikki Saarinen, toisen asteen koulutusorganisaation tietohallintopäällikkö, heikki.saarinen@vaasa.fi, p. (06) 326 7595

  Konaflex: Juha Leppänen, kaupallinen johtaja, juha.leppanen@konaflex.fi, p. 0400 458 015

  Office 365 -verkkosivut


  Microsoft

  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 92 000 työntekijää yhteensä 102 maassa. Tilivuonna 2009 Microsoftin liikevaihto oli 62,48 miljardia US dollaria.

 • Windows Phonen sovellusvalikoimassa hauskoja ja hyödyllisiä uutuuksia – Linnanmäen oma sovellus tuo huvipuiston puhelimeen

  Lehdistötiedote 12.6.2012

  Microsoftin Windows Phone -puhelimien ympärille on lyhyessä ajassa kasvanut laaja ja dynaaminen ekosysteemi. Tällä hetkellä Windows Phone Marketplacesta löytyy jo yli 85 000 sovellusta ja määrä kasvaa jatkuvasti. Esimerkkejä tasokkaista kotimaisista sovelluksista ovat Linnanmäen iloinen sovellus, joka tuo huvipuistokokemukseen uuden ulottuvuuden, sekä Sampo Pankin kansainvälisesti julkaistu, helppokäyttöinen ja monipuolinen Windows Phone -mobiilipankkisovellus.

  Windows Phonen ympärille on rakentunut nopeasti kattava valikoima laadukkaita sovelluksia. Windows Phone Marketplacesta löytyvät yli 85 000 sovellusta tuovat entisestään lisäarvoa Windows Phone -käyttäjille.

  ”Haluamme kiittää sovelluskehityskumppaneitamme heidän aktiivisuudestaan. Windows Phone -ekosysteemi toimii hyvin ja jatkaa kiihtyvää kasvuaan. Kaiken perustana on ihmiskeskeinen käyttäjäkokemus ja se, että kuluttajat hyötyvät Windows Phone -puhelimiin saatavista helppokäyttöisistä ja nopeista sovelluksista. Suomalaisten kehittäjäkumppaneidemme osaaminen on maailmanhuippua”, kertoo Microsoftin Windows Phone -liiketoimintajohtaja Vesku Paananen.

  Myös Nokia panostaa voimakkaasti Windows Phone -sovelluksiin ja on julkaissut useita yksinomaan Nokia Lumia -älypuhelimille luotuja sovelluksia.

  ”Uusien, käyttäjien ehdoilla suunniteltujen sovellusten kehittäminen Windows Phone -käyttöjärjestelmälle on Nokialle todella tärkeää. Olemme saaneet käyttäjiltä loistopalautetta Nokia Collectionin sisällöstä, kuten Nokia TV- ja Nokia Musiikki -sovelluksista”, Nokian Suomen markkinointipäällikkö Tuomas Lonka toteaa.

  Linnanmäki-sovellus tuo lisäriemua huvipuistokokemukseen

  Huvipuistoelämys saa uuden virallisen Linnanmäki-sovelluksen avulla aivan uudenlaisen ulottuvuuden. Sovellus on saatavilla ainoastaan Windows Phone -puhelimiin ja se sisältää runsaasti tietoa huvipuistosta, kuten aluekartan laitteiden sijaintitiedoilla. Sovelluksen avulla käyttäjä voi kerätä huvipuistovierailun aikana suorituksia skannaamalla huvipuistosta löytyviä koodiavaimia. Suorituksia saa niin laitteista, peleistä kuin ravintoloistakin ja niitä sekä muita huvipuistopäivän tapahtumia voi tallentaa hienoon diplomiin. Sen voi jakaa sosiaalisessa mediassa tai vaikka tulostaa tauluksi seinälle.

  ”Maksuton Linnanmäki-sovellus tarjoaa uuden hauskan tavan esitellä huvipuistoa asiakkaillemme vierailun aikana, ennen sitä ja sen jälkeen. Sovelluksen avulla on helppo tutustua kymmeniin tapoihin pitää hauskaa puistossamme – voimme myös ilahduttaa sovelluksen käyttäjiä kohdennetuilla tarjouksilla. Huvipuistoretken saavutusten jakaminen sosiaalisessa mediassa vie Linnanmäen tuoreella tavalla kuluttajien ulottuville”, kertoo Linnanmäen markkinointipäällikkö Tero Sjöberg.

  Linnanmäki-sovelluksen on kehittänyt kotimainen Great Apes -ohjelmistoyritys, joka suunnittelee ja toteuttaa elämyksellisiä sovelluksia ja palveluita muun muassa mobiililaitteisiin.

  Sampo Pankin Mobiilipankki Windows Phone -puhelimelle – mobiilipankin uusi aikakausi

  Sampo Pankin juuri julkaistu Windows Phone -mobiilipankkisovellus tuli ladattavaksi Suomen lisäksi myös Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa. Sampo Pankin Mobiilipankki Windows Phone -puhelimille eroaa aiemmista pankin mobiilisovelluksista sekä käytettävyydeltään että ulkoasultaan. Sovellus tekee saldojen tarkistamisen, laskujen maksun ja vaikkapa valuuttakurssien tarkastamisen helpoksi ja nopeaksi. Lisäksi uutuudessa on kätevä viivakoodinlukija – laskujen viitenumeroita ei tarvitse näpytellä erikseen.

  Windows Phonen käyttöliittymä tuo mobiilipankkiin lisää käyttömukavuutta ja intuitiivisuutta. Asiakkaat ovat myös aktiivisesti toivoneet Windows Phone -pohjaista mobiilipankkia ja Sampo Pankin mukaan mobiilipankki onkin nyt ja tulevaisuudessa yksi keskeisimmistä tavoista tarjota pankkipalveluja asiakkaille.

  Lisätietoja:

  Microsoft: Vesku Paananen, Windows Phone -liiketoimintajohtaja, p. 050 526 0430, vesku@microsoft.com
  Linnanmäki: Tero Sjöberg, markkinointipäällikkö, p. 050 465 7799, tero.sjoberg@linnanmaki.fi
  Sampo Pankki: Teppo Havo, viestintäpäällikkö, p. 050 379 8062, teppo.havo@sampopankki.fi
  Great Apes: Mikko Sairio, osakas, p. 044 338 5757 mikko@greatapes.fi
  Nokia: Tuomas Lonka, markkinointipäällikkö, p. 0504824037, tuomas.lonka@nokia.com  

   www.windowsphone.fi

  Linnanmäki-sovelluksen voi ladata tästä.
  Sampo Pankin Mobiilipankin voit ladata tästä.

  Microsoft

  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 92 000 työntekijää yhteensä 102 maassa. Tilivuonna 2009 Microsoftin liikevaihto oli 62,48 miljardia US dollaria.

 • Kysely kertoo mitä kuluttajat haluavat pilvipalveluilta: helpon pääsyn tiedostoihinsa kaikilla laitteilla

  Lehdistötiedote 7.6.2012

  Yli puolet vastaajista käyttää useampaa kuin yhtä päätelaitetta päivittäin. Valtaosa käyttää pilvipalveluita tärkeiden tiedostojen jakamiseen.

  Uudistettu SkyDrive-palvelu tarjoaa eniten ilmaista tallennustilaa ja tekee tiedostoihin pääsyn sekä jakamisen helpoksi paikasta ja laitteesta riippumatta. 

  Tuore kysely paljastaa, että kuluttajat käyttävät pilvipalveluita päivittäin varmistaakseen pääsyn tärkeisiin tiedostoihinsa paikasta ja laitteesta riippumatta. Suomalaisista 56 % kertoi käyttävänsä ainakin kahta laitetta päivittäin (pöytäkone, kannettava, tablettitietokone, älypuhelin) tiedostojensa käsittelyyn, ja reilu viidennes (22 %) kertoi käyttävänsä päivittäin jopa kolmea tai useampaa laitetta. Yhä useampien laitteiden rinnakkaiskäytön yleistyessä, tärkein syy pilvipalveluiden käyttämiseen on varmistaa helppo pääsy tiedostoihin kaikilla laitteilla, myös mobiilisti. 64 % suomalaisista pitää valokuvien jakamisen kaikkein tärkeimpänä syynä. Kysely toteutettiin MSN-web-portaalissa Microsoftin toimesta. Vastaajia oli yli 10 000 viidestätoista Euroopan maasta ja Etelä-Afrikasta.*

  ”Nykyään ihmiset käyttävät useita laitteita päivän mittaan, ja tarvitsevat helpon tavan päästä käsiksi tiedostoihinsa. Uusi SkyDrive tarjoaa kuluttajille saumattoman pääsyn tiedostoihin silloin kun he haluavat”, kertoo Suomen Windows-liiketoiminnasta vastaava Tom Toivonen. ”Käytitpä sitten Windows Phonea, iPadiä, ystäväsi tietokonetta, PC:tä tai Macia, SkyDrive pitää sinut jatkuvasti yhteydessä tarvitsemiisi tiedostoihin. Olemme erityisen iloisia kuluttajilta saamastamme palautteesta SkyDriven tuoreesta julkaisusta Windowsille ja Mac OS X Lionille.”

  Kyselyn mukaan toinen tärkeä syy pilvipalveluiden käyttöön on mahdollisuus jakaa helposti valokuvia, videoita ja muita tiedostoja ystävien, perheen tai työtovereiden kanssa älypuhelimella, PC:llä ja tablettitietokoneella. Yleisimmät tiedostot, joita suomalaiset pilvipalvelussa käyttävät ovat valokuvat. Toiseksi yleisempiä ovat musiikkitiedostot (vertailumaissa asiakirjat, taulukot ja esitykset).

  SkyDrive tekee myös suurien tiedostojen, kuten Office-tiedostojen ja valokuvien jakamisen helpoksi. Käyttöön vaaditaan ainoastaan verkkoselain eikä liitetiedostojen koosta tai yhteensopivuusongelmista tarvitse huolehtia. SkyDrive myös mahdollistaa valokuvien diaesitykset verkossa, ja sisäänrakennetulla Office Web Apps -sovelluksella voi katsoa ja muokata asiakirjoja pelkällä verkkoselaimella.

  ”Kuluttajat ovat vielä alkuvaiheissa pilvipalveluiden hyödyntämisessä”, Toivonen kertoo. ”Tutkimuksemme** osoittavat, että pilvipalveluita käyttävät ihmiset tallentavat pilveen huomattavasti vähemmän tiedostoja kuin tietokoneelleen. Koneelle tallennetuista valokuvista 22 % on myös tallennettuna verkossa ja asiakirjoista vain prosentti. SkyDriven avulla teemme pilvipalveluiden hyödyntämisestä helppoa kaikille. Tuomme myös ainutlaatuisia palveluita kuten ”Fetch”, jolla ihmiset pääsevät käsiksi kotikoneelle tallennettuihin tiedostoihinsa mistä vain.” 

  Kysely paljastaa kuluttajien suurimman huolenaiheen pilvipalveluiden osalta olevan yksityisyys. Toiseksi suurempana huolena on tietoturva. ”Kuluttajat voivat huoletta käyttää SkyDrivea, sillä se tarjoaa tietoturvaominaisuuksia kuten tiedostojen salaamisen siirron ja imuroinnin yhteydessä. Tiedostojen käyttöoikeuksien hallinta on myös tehty helpoksi. Kukaan ei pääse käsiksi tiedostoihin ilman käyttäjän lupaa”, Toivonen toteaa.

  Uusi SkyDrive

  Microsoft julkisti SkyDriveen uudistuksia, jotka tekevät siitä kuluttajalle helpomman käyttää – mistä tahansa, milloin tahansa:

  • 7 gigatavua ilmaista tilaa tiedostoille, mikä vastaa 20 000:ta dokumenttia tai 7 000:ta valokuvaa. Tila on tarvittaessa laajennettavissa
  • SkyDrive.com tekee tiedostojen tallentamisen helpoksi, ja niihin pääsee käsiksi käytännössä minkä tahansa PC- tai Mac-tietokoneen verkkoselaimelta
  • Tiedostojen käyttö minkä tahansa älypuhelimen verkkoselaimella tai Windows Phone 7.5:n tai iPhonen ilmaisella ja päivitetyllä SkyDrive-sovelluksella
  • SkyDrive-sovelluksen ”Fetch”-ominaisuuden avulla pääsee kotikoneella oleviin tiedostoihin paikasta riippumatta
  • SkyDrive on ainoa pilvipalvelu, jolla voi katsoa ja muokata Word-, Excel- ja PowerPoint-tiedostoja ilmaiseksi ja tiedostotyyppiä tai asetteluja muuttamatta

   * Tutkimus toteutettiin MSN:n kautta 15 EMEA-maassa: Alankomaat, Belgia, Etelä-Afrikka, Italia, Itävalta, Kreikka, Puola, Ranska, Saksa, Suomi, Tanska, Tsekki, Unkari, Venäjä ja Viro. Yhteensä vastauksia oli 10 544 kaikista maista. Suomessa vastaajia oli 1 089. 

  **Lue lisää Windows Team -blogista (englanniksi)


  Lisätietoja:

  Microsoftin SkyDrive-verkkosivut.

  Tom Toivonen, Windows-liiketoimintavastaava, Microsoft Oy, tom.toivonen@microsoft.com, p. 050 342 9998

   

  Microsoft

  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 92 000 työntekijää yhteensä 102 maassa. Heinäkuussa 2011 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 69.94 miljardia US dollaria.