November, 2011

 • Stora Enson Jouko Karvinen valittiin vuoden Innovaatiojohtajaksi

  Lehdistötiedote 15.11.2011

  Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvinen valittiin tänään Microsoftin Business Summit -tapahtumassa vuoden 2011 Innovaatiojohtajaksi. Valintaraadin mukaan Karvinen on saanut Stora Enson haastamaan Rethink-kampanjalla tehokkaasti sekä omaa yhtiötään että koko toimialaa.

  Stora Enson toimitusjohtajana vajaat viisi vuotta työskennelleelle Jouko Karviselle nimitys oli iloinen yllätys.

  "Tämä on upea tunnustus koko Stora Enson joukkueelle. Innovaatio lähtee liikkeelle siitä, että toimitusjohtajalla on kanttia palkata itseään fiksumpia alaisia. Näin luodaan joukkue, joka keskustelun, erilaisuuden tai jopa konfliktien kautta synnyttää jotain uutta – kyseenalaistaa, innovoi ja uudistaa", Karvinen sanoo.

  Valintaraati luonnehtii Jouko Karvisen olevan todellinen Mr. Rethink Suomessa ja korostaa, että Karvinen on saanut johtamansa yhtiön henkilöstön haastamaan itsensä käytännön arjessa ja lähtenyt Rethink-kampanjalla haastamaan tehokkaasti sekä omaa yhtiötään että koko toimialaa.

  "Lahjakkaimmille taiteilijoille ja menestyneimmille liike-elämän eri funktioiden edustajille on jo pitkään jaettu palkintoja, mutta Vuoden Innovaatiojohtajakilpailussa haluamme löytää luovuutta ja muutosta edistäviä johtajia ja tehdä heidän ajamaansa arvokasta uudistustyötä tunnetuksi", valintaraadin puheenjohtaja Anthony Gyursanszky, Microsoft Oy:n markkinointi- ja liiketoimintajohtaja, kertoo. Vuoden Innovaatiojohtaja voidaan löytää mistä tahansa organisaatioroolista. "Jouko Karvinen on omassa organisaatiossaan vahvasti tukenut työntekijöiden luovuutta ja riskinottoa. Samalla hän on kääntänyt koko yrityskulttuuria ja organisaatiota innovaatioasentoon, mikä on antanut yhtiölle mahdollisuuden luoda itsensä uudestaan."

  2010 käynnistetyllä Vuoden Innovaatiojohtajan valinnalla on tarkoitus lisätä julkista keskustelua uudenlaisen johtamiskulttuurin tarpeellisuudesta muuttuvassa maailmassa, jotta suomalaisten yritysten ja koko Suomen kilpailukykyä saadaan parannettua. "Uskomme että innovaatiotoiminnan ymmärtäminen laaja-alaisesti kannustaa innovatiivisuuteen muuallakin kuin tuotekehityksessä ja tutkimuksessa. Kansalliselle kilpailukyvyllemme on tärkeää nykyisten suuryritystemme liiketoimintastrategioiden innovatiivinen uudistaminen, ja tässä mielestämme Jouko Karvisen luotsaama yhtiö on erinomaisella tiellä ja hyvänä esimerkkinä myös muille perinteisen teollisuuden yrityksillemme Suomessa", Gyursanszky sanoo.

  Suomen Vuoden Innovaatiojohtajan valintaraadissa toimivat Gyursanszkyn lisäksi Accenturen Nordic Managing Director Frank Korsström, innovaatiotoimittaja Jyrki Alkio, Via Groupin toimitusjohtaja Tero Kauppinen, innovaatiojohtamisen koulutusohjelma IMO sekä Microsoftin toimitusjohtaja Ari Rahkonen.

  Microsoft kumppaneineen käynnisti Vuoden Innovaatiojohtaja -kunniamaininnan tukeakseen suomalaisen innovaatiokulttuurin kehittymistä.

  Lisätietoja

  Toimitusjohtaja Jouko Karvinen, Stora Enso Oyj, puh. 02046 21410

  Markkinointi- ja liiketoimintajohtaja Anthony Gyursanszky, Microsoft Oy, p. 050 592 8556

  Microsoft

  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 92 000 työntekijää yhteensä 102 maassa. Heinäkuussa 2011 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 69.94 miljardia US dollaria.

 • Joulututkimus: teknologia apuna tylsyyteen ja kaipaukseen

  Lehdistötiedote 14.11.2011

  Videotervehdys, sähköinen valokuva-albumi tai kyläily Kinectin kautta – jaettu joulu Microsoftin palveluilla

  Tuoreessa Microsoftin kansainvälisessä MSN-tutkimuksessa selvitettiin eurooppalaisten joulunviettotottumuksia ja lahjatoiveita. Tutkimukseen otti osaa yli 10 000 vastaajaa 12 Euroopan maasta – Suomessa kyselyyn vastasi 1 297 ihmistä. Tutkimuksessa selvisi, että suomalaiset kaipaavat talviseen juhlaan lisää hauskuutta pelien pelaamisella, ja että suomalaisia joulutervehdyksiä lähetetään perinteisten tapojen lisäksi paljon myös sosiaalisen median tai sähköpostin välityksellä. Välimatkat ovat ongelma myös joulupyhien aikaan ja tekniset palvelut tuovat tähän helpotusta. Lisäksi tekniset laitteet ovat suosittuja etenkin miesten lahjatoivelistoilla.

  Yli viidennes (21 %) tutkimukseen vastanneista kertoi, että he viettävät joulua pienemmällä joukolla välimatkojen ja matkustusongelmien vuoksi. Etenkin 25–29-vuotiailla on ongelmia välimatkojen kanssa: 29 % kertoo, ettei osa niistä, joiden kanssa he haluaisivat viettää joulua pääse paikalle.

  Tutkimuksen mukaan suomalaiset kaipaavatkin jouluun enemmän hauskuutta. Kysyttäessä, miten omia jouluperinteitä haluttaisiin muuttaa, 28 % vastaajista kertoi, että he toivoisivat joulun ajalle enemmän pelien pelaamista ja hauskanpitoa. Saman vastauksen antoi jopa 42 % 14–24-vuotiaista, ja miltei viidennes (18 %) heistä pitääkin videopelien pelaamista yhtenä lempitavoistaan viettää joulua.

  "Tämä tutkimus osoittaa, että teknologia on korvaamaton keino pitää perheenjäsenet ja ystävät lähellä ja pitää hauskaa – vaikka välimatkat olisivatkin suuria. Uudenlaisien ratkaisujen, kuten Xbox Kinect -pelien ja Windows Live Messenger -palvelun videopuhelutoiminnon avulla koko perheen on helppoa pitää hauskaa yhdessä", kertoo Windows-liiketoiminnasta vastaava johtaja Tom Toivonen.

  Joulutoivotukset sosiaalisessa mediassa ja sähköpostitse

  Sosiaalisesta mediasta on tullut tärkeä joulutervehdysten lähetyskanava etenkin nuorten keskuudessa. Yli neljännes (26 %) 14–24-vuotiaista kyselyyn vastanneista lähettää hyvän joulun toivotukset mieluiten juuri internetin yhteisöpalvelujen välityksellä. Naiset (14 %) kuitenkin suosivat sosiaalista mediaa tervehdysten lähettämisessä miehiä (7 %) tuplasti enemmän.

  Myös Microsoftin palveluihin tutustunut designer Tiia Vanhatapio luottaa teknologiaan joulunakin.

  "Teknologia tekee yhteydenpidosta vaivattomampaa ja monipuolisempaa – joulunakin. Esimerkiksi valokuvien lähettäminen on yksinkertaista, eikä SkyDriven kautta lähetettyjen kuvien koosta tarvitse huolehtia. Lisäksi Windows Live -elokuvatyökalun avulla voi helposti luoda yksilöllisiä joulutervehdyksiä valokuvista ja videoista", Vanhatapio toteaa.

  Iäkkäämmät valitsevat yhä useammin sähköisen tervehdyksen perinteisen asemesta – kolmannes (32 %) yli 60-vuotiaista mainitsi sähköpostin yhdeksi lempitavoistaan lähettää joulutervehdyksiä, ja saman verran myös vastaanottaa tervehdyksiä mieluusti juuri sähköpostin kautta.

  Tekniset toivelahjat

  Etenkin miehet innostuisivat saadessaan pukilta teknisiä lahjoja: yli neljännes (26 %) miehistä ilahtuisi eniten teknisestä joululahjasta, kuten älypuhelimesta, tietokoneesta tai tablet-laitteesta. Naisista samoja laitteita toivoo vain joka kymmenes.

  Tutkimuksen mukaan sekä suomalaisten että eurooppalaisten tämän joulun kaikkein halutuimmat tekniset toivelahjat ovat:

  1. Tietokone

  2. Älypuhelin

  3. Tablet-laite

  4. Pelilaite tai peli

  Teknisten lahjojen joukosta monet nuoret valitsisivat tietokoneen: 29 % 14–24-vuotiaista toivoo juurikin tietokoneen paljastuvan joulupaketista. Miesten keskuudessa suosittuja teknisiä lahjoja ovat pelit ja pelilaitteet, sillä miltei viidennes (17 %) tutkimukseen osallistuneista miehistä pitää teknisenä toivelahjanaan uutta peliä tai pelilaitetta, naisista vain 8 %.

  Microsoftin vinkit hauskempaan ja helpompaan joulunviettoon

  Yhteys muualla joulua viettäviin läheisiin videopuhelun avulla

  Vaikka mikään ei voitakaan joulua kotona, voivat perheet juhlia yhdessä ainakin virtuaalisesti Windows Live Messenger -palvelun videopuhelutoiminnon kautta. Palvelun kautta voi jakaa myös valokuvia ja tiedostoja, sen kautta voi katsoa yhdessä online-videoita ja selata internetiä. Xbox 360:n Video Kinect -videopuhelutoiminnon avulla on myös mahdollista pitää yhteyttä läheisiin suoraan kotisohvalta televisioruudun välityksellä. Palvelu on korvaamaton tapa saada muualla olevat perheenjäsenet mukaan joulujuhlaan.

  Jouluiset tervehdykset perille videokortilla

  Windows Liven elokuvatyökalulla on helppoa luoda hauska vaihtoehto perinteiselle joulutervehdykselle. Maksuttoman elokuvatyökalun voi ladata Microsoftin kotisivuilta. Videotervehdyksellä voi kätevästi välittää joulutunnelmaa muualla asuville ystäville.

  Jouluotokset jakoon valokuvavalikoiman kautta

  Windows Liven valokuvavalikoiman avulla on helppoa jakaa joulun valokuvat ja editoida otoksista täydellisiä, vieläpä ilmaiseksi. Valokuvavalikoiman avulla voi myös luoda kuvaesityksiä ja yhdistää useita kuvia upeiksi panoraamoiksi. Valokuvat saa napin painalluksella jaettua Facebookissa tai ladattua Windows Live SkyDrive -palveluun, josta ne saa kätevästi esimerkiksi Windows Phone -älypuhelimeen tai muihin laitteisiin.

  Maksuttomat Windows Live -ohjelmat ovat ladattavissa osoitteessa

  http://explore.live.com<http://media.ne.cision.com/l/gaffdkxg/explore.live.com/>.

  MSN:n kyselyyn vastasi yhteensä 11 658 ihmistä 12 Euroopan maasta: Itävallasta, Belgiasta, Tanskasta, Kreikasta, Irlannista, Italiasta, Hollannista, Puolasta, Portugalista, Venäjältä, Espanjasta ja Suomesta ajalla 17.–25.10.2011.

  Lisätietoja:

  Tom Toivonen, liiketoimintajohtaja, puh. +358503429998,  sähköposti tom.toivonen@microsoft.com<mailto:tom.toivonen@microsoft.com>

  Tanja Säde, tuotemarkkinointipäällikkö, puh +358407330750 sähköposti tanja.sade@microsoft.com<mailto:tanja.sade@microsoft.com>

  Microsoft

  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 92 000 työntekijää yhteensä 102 maassa. Heinäkuussa 2011 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 69.94 miljardia US dollaria.