October, 2011

 • Oulussa testataan Windows Phoneja sekä -tabletteja koulutyössä

  Lehdistötiedote 18.10.2011                     

  Oululainen Metsokankaan yhtenäiskoulu on valittu ainoana uutena suomalaiskouluna mukaan Microsoftin Partners in Learning for Schools -ohjelmaan. Ohjelman tavoitteena on tukea koulukulttuuria, jossa tieto- ja viestintäteknologia on luonnollinen ja arkipäiväinen osa koulujen toimintaa sekä rakenteellista ja pedagogista kehittämistä.

  Metsokangas pääsee ohjelman myötä osaksi maailmanlaajuista oppimisen ammattilaisten verkostoa. Koulu saa ammatillisen verkoston myötä vertais- ja asiantuntijatukea oppimisen ja oppimisympäristön kehittämiseen sekä henkilökunnan rekrytointiin ja kouluttamiseen. Microsoft konsultoi myös koulun teknologisia ratkaisuja. Metsokangas valittiin mukaan hakemuksen perusteella – koulun innovatiivisuus ja panostukset oppimisympäristön kehittämiseen vakuuttivat raadin. Maailmanlaajuisesti uusia kouluja valittiin mukaan 63.

  ”Ohjelman myötä meille avautuu ainutkertainen tilaisuus luoda kansainvälinen verkosto, joka jakaa tietoa ja kokemuksia. Koulutuksen ja virtuaaliyliopistojen kautta saamme eväitä koulumme kehittämiseen. Tavoitteenamme on luoda avoin, yhteistoiminnallinen ja turvallinen koulukulttuuri, jossa teknologia on osa arkea ja opetustyötä”, sanoo Metsokankaan rehtori Kalle Komulainen.

  ”Metsokankaan koulun pääsy mukaan kansainväliseen verkostoomme on taas kerran erinomainen osoitus suomalaisen koulun saavutuksista ja maineesta maailmalla. Metsokankaan osaaminen koulun kehittämisessä ja lasten tulevaisuuden taitojen tukemisessa on maailmanlaajuisestikin merkittävää ja uskon, että Metsokankaan koulu antaa paljon Partners in Learning -koulujen verkostolle. Samalla Metsokangas saa uusinta tietoa ja kansainvälisten asiantuntijoiden osaamista tukemaan koulunsa jatkuvaa kehittämistä”, sanoo ohjelmasta Suomessa vastaava Marianna Nieminen.

  Seuraavan kerran kansainvälinen verkosto kokoontuu Microsoft Partners in Learning Global Forum -tapahtumassa Washington DC:ssä marraskuussa. Metsokangasta edustaa paikalla opettaja Otto Leskinen, joka toimii opettajakilpailun tuomaristossa. Tapahtuma kerää yhteen 700 opetusalan ammattilaista yli 75 maasta.

  Mobiiliratkaisuilla lisää vuorovaikutteisuutta

  Metsokankaalla on jo testattu uusia teknologisia ratkaisuja opetustyössä. Kokonaisuuteen kuuluvat uudet mobiiliratkaisut. Oulun kaupunki ja Metsokangas ovat mukana Tekes-rahoitteisessa kansainvälisessä Smart Urban Spaces (SUS) -hankkeessa. Kolmivuotisen hankkeen pääpaino on erityisesti mobiililaitteilla käytettävissä tilanne- ja paikkasidonnaisissa ratkaisuissa. Kouluympäristössä oppilaan päätelaitteina toimivat kosketusnäytölliset älypuhelimet ja tabletti-tietokoneet. Metsokankaalle on lähiviikkoina tulossa käyttöön Windows Phone -älypuhelimia ja Windows-tabletteja.

  ”Koulumaailman mobiiliratkaisujen avulla pystytään yhdistämään monipuolisesti teknologia, yhteisöllisyys ja vuorovaikutteinen oppiminen. Opitun tiedon jakaminen ja kommentointi helpottuu”, sanoo Otto Leskinen. ”Yhteistyön avulla Oulun opetustoimi pääsee näköalapaikalle ja saamme vaikuttaa tulevaisuuden ratkaisuihin, jotka ovat jatkossa kaikkien koulujen saatavilla”, Leskinen jatkaa.

  Metsokankaalla halutaan lisätä teknologian avulla oppilaiden koulumotivaatiota sekä tukea koulun ja kodinvälistä yhteistyötä linkittämällä vanhemmat luontevasti oppimisympäristöön. ”Mobiiliteknologiaa ja arjen tietotekniikkaa hyödyntämällä tuemme oppilaiden kasvamista tulevaisuuden tietoyhteiskunnan osaaviksi jäseniksi. Uusia opetusmalleja testaamalla pyrimme löytämään pedagogisesti perusteltuja, helppokäyttöisiä ja taloudellisesti kestäviä ratkaisuja”, kertoo Kalle Komulainen.

  Tästä linkistä löytyvät ohjelmaan osallistuneet koulut ympäri maailman. Täältä löytyy ohjelmasta kertova video, jossa on mukana myös Partners in Learning-ohjelmaan ensimmäisenä suomalaiskouluna valitun oululaisen Ritaharjun koulun oppilaita ja rehtori.

   

  Lisätiedot:

  Microsoft Oy, Partners in Learning -ohjelmapäällikkö Marianna Nieminen, p. 050 358 2267, marianna.nieminen@microsoft.com

  Metsokankaan yhtenäiskoulu, rehtori Kalle Komulainen, p. 044 7039960, kalle.komulainen@ouka.fi

  Metsokankaan yhtenäiskoulu, opettaja / SUS-hankkeen opetusympäristön koordinaattori Otto Leskinen, p. 050 5224203, otto.leskinen@eduouka.fi

   

  Microsoftin Partners in Learning -ohjelma

  Partners in Learning on vuodesta 2003 toiminut globaali ohjelma, joka tavoittaa opettajia, opiskelijoita ja päättäjiä yli 100 maassa. Ohjelman tavoitteina on luoda kouluille mahdollisuuksia käyttää teknologiaa osana oppimista, rohkaista opettajia käyttämään teknologiaa innovatiivisesti erilaisten pedagogisten mallien tukena sekä tarjota päättäjille ja rehtoreille työkaluja muutoksen johtamiseen ja hallintaan. Partners in Learning -ohjelmassa on vuosina 2011–2012 mukana 65 Pathfinder-koulua ja 33 Mentor-koulua yhteensä 61 maassa. Yleiseen ohjelmaan voivat hakea mukaan kaikki, yhteensä mukana on 7000 koulua ympäri maailman.

  Microsoft

  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 92 000 työntekijää yhteensä 102 maassa. Heinäkuussa 2011 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 69.94 miljardia US dollaria.

 • Microsoft lahjoitti suomalaisille yliopistoille yli 1,8 miljoonaa euroa

  Lehdistötiedote 20.10.2011

   

  Tutkimuksella ja tuotekehityksellä on kriittinen merkitys tulevaisuuden kasvulle. Yliopistot ovat myös työpaikkojen ja yritysten kasvualusta. Osana tätä yhteistyötä ja suomalaisen tutkimuksen tukemista Microsoft on vuonna 2011 lahjoittanut Aalto-yliopiston säätiölle 1,4 miljoonaa euroa ja Oulun yliopistolle sekä Tampereen teknisen yliopiston säätiölle kummallekin 210 000 euroa.

  Microsoftilla on vahvat perinteet yhteistyöstä suomalaisten yliopistojen kanssa. Useiden yhteistyöhankkeiden lisäksi yhtiö on tänä vuonna myös lahjoittanut merkittävän summan rahaa yliopistojen toimintaa tukeville säätiöille.

  "Euroopassa puhutaan paljon korkeakoulu- ja yliopistouudistuksen tarpeesta. Suomessa on ryhdytty toimeen tämän suhteen. Maamme yliopistot ovat avainasemassa kansallisessa innovaatiojärjestelmässä. Ne voivat synnyttää suurempia mahdollisuuksia kuin osaamme kuvitellakaan", Suomen Microsoftin toimitusjohtaja Ari Rahkonen toteaa.

  "Koulutuksen laatukysymykset, yliopistojen itsenäisyyden ja aseman vahvistaminen sekä dialogi elinkeinoelämän kanssa ovat tärkeä osa Microsoftin yhteiskunnallista toimintaa. Kun vielä valtio antaa jokaiselle yliopistolle 2,5 kertaa niin paljon kuin yliopisto itse saa kerättyä tukea, halusimme mekin osallistua yliopistojen rahoituksen vahvistamiseen", hän jatkaa.

  Aalto-yliopiston vararehtori Heikki Mannila pitää Microsoftin lahjoitusta ja tutkimusyhteistyötä tärkeänä. "Olemme iloisia tästä lahjoituksesta. Teknologiateollisuuden yritykset ovat meille tärkeä kumppani tutkimuksessa ja panostamme tähän yhteistyöhön jatkossakin. Jatkuva keskustelu alan toimijoiden kanssa hyödyttää kaikkia osapuolia. Microsoftin kanssa olemme tehneet menestyksekkäästi yhteisiä kunnianhimoisia hankkeita jo pitkään."

  Microsoftin ja Nokian yhteistyö synnyttää uutta tutkimusta Suomeen

  Microsoftin ja Nokian kumppanuus luo mielenkiintoisia näkymiä uuteen suomalaiseen tutkimus- ja teknologiaekosysteemiin. Yliopistot ja yrittäjäorientoituneet opiskelijat ovat tässä kehityksessä avainasemassa."Microsoftin ja Nokian tiivistynyt yhteistyö ja tulevaisuuteen liittyvät mahdollisuudet korostavat Suomen tärkeyttä Microsoftille. Meillä on myös pitkä perinne yhteistyöstä yliopistojen ja muiden koululaitosten kanssa ympäri maailman. Suomalainen tutkimustyö on korkeatasoista ja haluamme ehdottomasti olla mukana sen edistämisessä ei vain teknologian saralla, mutta myös designin ja taloustieteiden parissa", Rahkonen alleviivaa.

  Tällä hetkellä Microsoftilla on meneillään useita erikokoisia tutkimushankkeita suomalaisten yliopistojen kanssa. Esimerkiksi vuoden kestävässä tutkimushankkeessa Aalto-yliopiston kanssa selvitetään palvelunestohyökkäyksen kestäviä protokollia ja suunnitteluarkkitehtuureja internetiin. Toisessa, myös Aalto-yliopiston kanssa tehtävässä kaksivuotisessa hankkeessa luodaan uusia konsepteja hakukoneteknologian hyödyntämiseen innovatiivisesti kotiympäristössä. Projektin päämääränä on tutkia uusia mahdollisuuksia nettihakujen toteuttamiseksi kotiympäristössä.

  Lisätietoja:

  Ari Rahkonen, toimitusjohtaja, Microsoft Oy, ari.rahkonen@microsoft.com, p. 040 754 3966

  Max Mickelsson, johtaja, tietoyhteiskuntasuhteet, Microsoft Oy, maxmick@microsoft.com, p. 050 499 9776

  Microsoft

  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 92 000 työntekijää yhteensä 102 maassa. Heinäkuussa 2011 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 69.94 miljardia US dollaria.

   

 • Microsoft ja Nokia valtaavat Helsingin keskustan

  Lehdistötiedote 27.10.2011

  Uusi digitaalisen elämäntyylin tapahtuma Hello Helsinki! avautuu Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla 14.–17.11.  Yleisölle tilaisuus on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä, kokeilla ja ottaa käyttöön uuden teknologian mahdollisuuksia. Microsoftin järjestämä tapahtuma on ensimmäinen kerta, kun yhtiö esittelee Suomessa yhdessä paikassa kaikki ohjelmistonsa ja kumppaneiden laiteuutuuksia.  Tapahtumassa nähdään myös ensi kertaa Suomessa Nokian uusi Lumia 800 Windows Phone -puhelin.

  Vanhalta löytyy joka päivä digitaalinen olohuone, yllätysohjelmaa, Windows Phone -mobiilibaari ja Nokia Lounge sekä suuri joukko asiantuntijoita kertomassa digitaalisuuden uusimmista mahdollisuuksista. Tapahtumassa esitellään viimeisimmät vinkit ja uutuudet mm. Windows-puhelimista ja -tietokoneista, vapaa-ajan valokuvaus- ja yhteydenpitosovelluksista, ohjaimettomasta pelaamisesta ja ensi-iltapeleistä, kuten esimerkiksi Halo:Combat Evolved Anniversarysta. Koko perheelle tarkoitettu ilmaistapahtuma on avoinna yleisölle päivittäin klo 12–21 (huom. Tiistaina 15.11. klo 17–21). Järjestäjät odottavat paikalle tuhansia kävijöitä neljän päivän aikana. ”Kuluttajat ohjaavat tuotteiden kehitystä enemmän ja enemmän. Haluamme tulla ihmisten luokse kertomaan digitaalisuuden mahdollisuuksista ja samalla kuuntelemaan kuluttajien ajatuksia teknologiasta. Hello Helsinki! on ainutlaatuinen kattaus meidän ja kumppaneidemme tuotteita ja osaamista samassa paikassa, joten tätä tilaisuutta ei kannata missata”, Microsoft Oy:n markkinointiviestintäjohtaja Jaana Vuori hehkuttaa.

  Digitaalinen elämäntyyli jalkautuu keskustaan

  Hello Helsinki! on Microsoftin järjestämä tapahtuma, jossa kumppaneina on Nokian lisäksi useita muita suomalaisia digitaalisuuden asiantuntijayrityksiä. Tapahtumaviikon aikana digitaalinen elämäntyyli jalkautuu myös Helsingin keskustan Fazer-ravintoloihin, jossa microsoftilaiset tekevät uuden teknologian avulla läsnätyötä ja kertovat vinkkejä digitaalisuudesta sekä työn tekemisen uusista tavoista.

  Samalla viikolla järjestetään myös Microsoft TechNet 2011, joka on syksyn suurtapahtuma teknisille ammattilaisille sekä liiketoimintapäättäjien Business Summit -tilaisuus. Molemmat tapahtumat tarjoavat useita huippupuhujia mm. Microsoftin puhelinkäyttöjärjestelmän käyttöliittymän ja laitteiden suunnittelusta vastaavan johtajan Albert Schumin, pääministeri Jyrki Kataisen ja Nokian kehitysjohtaja Kai Öistämön.

  Hello Helsinki! digitaalisessa mediassa:

  www.microsoft.fi/hellohelsinki

  http://www.facebook.com/digitaalinenmaailma

  Lisätietoja:

  Jaana Vuori,
  markkinointiviestintäjohtaja Microsoft Oy, p. 040-515 5212, jaanav@microsoft.com

  Microsoft

  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla.
  Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 92
  000 työntekijää yhteensä 102 maassa. Heinäkuussa 2011 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 69.94 miljardia US dollaria.