September, 2011

 • Kansallinen etätyöpäivä houkutteli tuhansia ihmisiä mukaan

  Suomen ympäristökeskus ja Microsoft tiedottavat

  Yli 10 300 ihmistä teki perjantaina etätöitä Suomen ympäristökeskuksen ja Microsoftin järjestämän kampanjan innoittamana. Kampanjaan ilmoittautui mukaan 191 yritystä, julkishallinnon organisaatiota, yhdistystä ja järjestöä.

  SYKE jakoi Narikkatorilla Mehevän etätyöpäivän reseptejä. Kuva: Riku Lumiaro


  Etätyöpäivä-tempauksen ansiosta perjantaina jäi Suomessa kulkematta 9 kertaa maapallon ympärysmitta työmatkoja eli 386 555 kilometriä, ruuhkissa istuttiin 8 286 tuntia vähemmän kuin tavallisesti ja taivaalle jäi tupruttamatta 50 tonnia hiilidioksidipäästöjä. Mikäli sama määrä ihmisiä etätyöskentelisi joka työviikon perjantait, Suomessa säästettäisiin vuosittain 18 miljoonaa työmatkakilometriä, 389 442 tuntia ja hiilidioksidipäästöt putoaisivat 236 tonnia.


  Nykyisin Suomessa jää viikoittain noin 1,3 miljoonaa kilometriä työmatkoja tekemättä kokonaisten etätyöpäivien ansiosta. Etätyössä on potentiaalia paljon isompiinkin polttoaine- ja päästövähennyksiin, sillä Suomessa kuljetaan 69 miljoonaa työmatkakilometriä joka päivä.


  ”Ensimmäinen Kansallinen etätyöpäivä -kampanja oli menestys. On hienoa huomata, miten tavalliset ihmiset, yritykset ja muut yhteisöt ovat lähteneet innolla mukaan. Etätyön avulla voimme edistää niin ympäristön kuin ihmisten hyvinvointia, mutta yhtälailla tehokasta työntekoa”, Suomen ympäristökeskuksen pääjohtaja Lea Kauppi iloitsee.


  Kampanjan suojelijan, ympäristöministeri Ville Niinistön mielestä etätyöpäivä osoittaa hyvin, että kestävää taloutta voidaan rakentaa muutenkin kuin kuluttamalla ja juoksemalla ympäriinsä. "Paikallaan olokin on tärkeää. Etätyö tarjoaa lisäksi mahdollisuuksia vaikuttaa esimerkiksi oman asuinpaikan valintaan. Työllistymismahdollisuudet ovat ihan eri luokkaa, jos työpaikan ei tarvitse sijaita samalla paikkakunnalla", Niinistö sanoo.


  Tutkimusten mukaan 15 prosenttia suomalaisista työntekijöistä tekee etätyötä. Lisäksi palkansaajista 34 prosenttia tekee päätyöhönsä liittyviä töitä kotonaan joskus tai osittain. Etätyön tekemisen ennustetaan yleistyvän jatkossa kun yhä useampi tehtävä onnistuu uuden teknologian ansiosta etänä.

  Kaikki microsoftilaiset olivat 16.9.etätöissä.

   
  ”Työntekijä voi tänä päivänä olla läsnä olematta fyysisesti paikalla muun muassa pikaviestinten, videoneuvottelujen ja sähköpostin kautta. Uusilla työvälineillä ja uudenlaisilla pelisäännöillä voidaan selvästi parantaa työ- ja perhe-elämän tasapainoa lisäämällä joustavuutta, ja sitä kautta parantamalla työntekijän tuottavuutta ja sitoutuneisuutta”, Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Ari Rahkonen muistuttaa.


   
  Kampanja on osa työ- ja elinkeinoministeriön ja Sitran rahoittamaa kuluttajien energianeuvontakokonaisuutta 2010-2011

  Lisätietoja

  Etätyön vaikutuksista liikenteeseen ja yhdyskuntarakenteeseen tutkija Ville Helminen, Suomen ympäristökeskus, puh. 0400 148 845, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

  Kansallisesta etätyöpäivästä ympäristövastaava Saila Heijola, Microsoft, puh. 050 374 6515, etunimi.sukunimi@microsoft.com sekä

  kampanjavastaava Ulla Ala-Ketola, Suomen ympäristökeskus, puh. 040 740 1656, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

  Suomen Ympäristökeskus

  Suomen ympäristökeskus SYKE on tutkimus- ja asiantuntijalaitos, joka tutkii ympäristön muutoksiin liittyviä ilmiöitä ja kehittää ratkaisuja muutosten hallintaan. Suomen ympäristökeskuksen osaaminen perustuu pitkäaikaiseen ympäristön seurantaan, monipuoliseen tutkimustietoon sekä vankkaan asiantuntemukseen.

  Microsoft

  Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 92 000 työntekijää yhteensä 102 maassa. Tilivuonna 2010 Microsoftin liikevaihto oli 69,94 miljardia US dollaria.

 • Suomenkielinen Windows Phone on nyt saatavilla

  Tuore Windows Phone 7.5 -päivitys, koodinimeltään Mango, tuo älykkäitä ja helppokäyttöisiä ominaisuuksia yhteydenpitoon sekä sovelluksien ja internetin käyttöön. Tarjolla on yli 500 uutta ominaisuutta ja nyt ensimmäistä kertaa Suomen kielellä.

  Microsoftin Windows Phone 7.5 -mobiilikäyttöjärjestelmän päivitykset ovat alkaneet. Uusi versio tarjoaa älypuhelimen käyttäjille erilaisen kokemuksen tuomalla yli 500 uutta ominaisuutta, jotka tekevät yhteydenpidosta, sovelluksista ja internetin käytöstä entistä tasokkaampaa ja helpompaa. Versiopäivitys on maksuton kaikille nykyisille Windows Phone 7 -käyttäjille.

  Microsoft aloittaa päivitysten jakamisen vaiheittain ympäri maailman, myös Suomessa oleviin Windows Phone -puhelimiin. Päivityksen myötä käyttäjät saavat käyttöönsä suomalaiset palvelut kuten Marketplacen ja Xbox Liven. Päivitysjakelun ennakoidaan olevan valmis lokakuun loppuun mennessä.

  Uudella käyttöjärjestelmällä varustettuja älypuhelimia toimitetaan kauppoihin lähiviikkoina. Laitevalmistajista uusia suomenkielisiä Windows Phone -puhelimia ovat julkaisseet jo HTC, LG ja Samsung. Lisää laitevalmistajia on julkaisemassa uusi puhelimia lähikuukausina.

  ”Uuden Windows Phonen tuoreet ominaisuudet ja suomenkielisyys tekevät yhteydenpidosta, sovellusten ja internetin käytöstä todella helppoa ja hauskaa. Windows Phone on varmasti fiksuin ja helpoin älypuhelin käyttää jokapäiväisessä elämässä”, liiketoimintajohtaja Vesa-Matti Paananen Microsoftilta vakuuttaa.

  ”Päivitys kannattaa ehdottomasti käydä lataamamassa, kun siitä tulee ilmoitus puhelimeesi. Päivityksen myötä myös englanninkieliseen Windows Phoneen voi valita uusia näppäimistöjä ja oikolukukieliä. Eli käytännössä englanninkieliseen puhelimeen saa nyt suomalaisen näppäimistön ja oikoluvun.
  Uudet Windows Phone 7.5 -puhelimet ovat puolestaan täysin suomenkielisiä”, Paananen jatkaa.

  Helpompaa yhteydenpitoa, jakamista ja netin käyttöä

  Windows Phonessa arkipäiväisten asioiden hoitamisesta on pyritty
  tekemään mahdollisimman helppoa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että:

  • Keskustelunäkymä mahdollistaa siirtymisen tekstiviestien, multimediaviestien, Facebook- ja Windows Live Messenger -keskusteluiden välillä helposti saman henkilön tai ryhmän kanssa.
  • Ryhmät voi tuoda aloitusnäyttöön ruutuina. Ryhmäläisten päivitykset voi silmäillä helposti, ja käyttäjä voi laittaa tekstiviestin, sähköpostin tai pikaviestin koko ryhmälle suoraan aloitusnäytöltä.
  • Sosiaalisen median toiminnot. Nyt myös Twitter- ja LinkedIn-syötteet on liitetty Live ja Facebook-syötteiden lisäksi suoraan yhteystietoihin. Facebook-paikkapäivitykset ovat sisäänrakennettuna ja uusi kasvojen tunnistustoiminto helpottaa kuvien merkitsemistä ja julkaisemista netissä.
  • Tehoa sähköpostien käsittelyyn. Voit linkittää monta sähköpostiosoitetta yhteen postilaatikkoon. Keskusteluketjut on organisoitu siten, että tuoreimmat viestit on helppo löytää ja voit liittää sähköpostikansioita suoraan aloitusnäyttöön.
  • Vauhtia verkkoseilailuun. Maailman suosituin nettiselain Internet Explorer on mukana Windows Phone 7.5:ssä. Windows Phonen internet-käyttökokemus on erittäin nopea, sillä selain tukee HTML5-standardia ja tarjoaa rautatason grafiikkakiihdytyksen.
  • Internet-yhteyden jakaminen. Voit tehdä puhelimestasi WLAN-mobiiliverkkopisteen jakamalla Internet-yhteytesi kannettavan tietokoneesi ja muiden laitteidesi kanssa. (edellyttäen, että puhelimesi valmistaja/operaattorisi tukevat tätä toimintoa).

  Tervetuloa tutustumaan uuteen Windows Phone -käyttökokemukseen

  Aika: keskiviikko 5.10.2011 kello 9.00

  Paikka: Microsoft Oy, Keilaranta 7, 02150 Espoo.

  Ohjelma: Windows Phone 7.5 käyttäjäkokemus ja uudet ominaisuudet (Vesku Paananen, Microsoft) ja yksityisen Windows Phone sovelluskehittäjän kokemuksia (Erkka Peltoniemi, juuri Metropolia AMK:sta valmistunut ohjelmistotekniikan insinööri).

  Ilmoittautumiset: 3.10. mennessä osoitteeseen jukka.janonen@sekpublic.fi

  Katso lisää Windows Phonesta suomenkieliseltä verkkosivulta http://www.microsoft.com/windowsphone/fi-FI/default.aspx

  Lisätietoja: Vesa-Matti Paananen, liiketoimintajohtaja, Microsoft Oy, vesku@microsoft.com, p. 050 526 0430

  Kansainväliset uutislähteet:

  NewsCenter ja kuvia - http://www.microsoft.com/presspass/presskits/windowsphone/

  Windows Phone Bloghttp://windowsteamblog.com/windows_phone/b/windowsphone/