Tablet'en på dit firmas netværk

Tablet'en på dit firmas netværk

 • Comments 3
 • Likes

I disse tider, hvor ordet consumerization bruges oftere end ip-adresse og service level, kan det være både spændende og relevant at se på, hvad du som it-chef kan tilbyde dine brugere, der sikkerhedsmæssigt overholder både dine krav til sikkerhed og dine brugeres krav til fleksibilitet, genkendelighed og effektivitet.

Sikkerheden

Den store udfordring med tablets, der ikke kører Windows er, at du oftest ikke kan sikre data på samme måde som du kan på en almindelig pc. Det er svært at give dine brugere den lækre oplevelse, den brugervenlige oplevelse, hvis du tvinger dem igennem en VPN og en terminal- eller Citrix-session. Så bliver det omstændigt, ufleksibelt og ganske enkelt usexet. Men du bliver oftest nødt til at gøre det sådan, for at give adgang til forretningskritiske data på et IOS- eller Android-device indebærer store risici for dine datas sikkerhed, integritet og tilgængelighed. Selvom der findes tools, der siger at de kan sikre disse data, er der ingen af os, der har lyst til at lande på forsiden af Ekstra Bladet for at være skødesløse med selvsamme data. Forestil dig et inkassobureau, der har en intern iPad App, som lokalt opbevarer  data – og denne bliver stjålet. Af en skyldner. Eller glemt. I en taxa. Eller i fogedretten. Bevares, den er låst med en fire-cifret pin-kode, men der er mange, der kan omgå den, og data er på ingen måde sikre.

Device Management

Samtidig er der alle de klassiske udfordringer omkring programmer på dine tablets. Er det dine – altså virksomhedens – applikationer, der ligger der, eller er det brugerens. Hvem har ansvaret? Hvem betaler? Hvordan ruller du 500 applikationer ud til 500 tablets? Skal hver mand m/k oprette en iTunes account og så have refunderet 36 kroner af økonomiafdelingen for udlæg til Goodreader, eller hvordan håndterer vi det? Hvordan sikrer vi os, at det er den rigtige version af en særlig app – f.eks. en smart intern app til et sagssystem – der ligger på tablet’en?

Bliv sikker med Windows 8

Med Windows 7 og især Windows 8, der jo er lavet til tablets med touch interface, kan du opnå både sikkerhed, fleksibilitet og genkendelighed for dine brugere.

Kombinerer du vores mest populære teknologier, får du et perfekt resultat, nemlig

En tablet, der

 • er på virksomhedens netværk uanset hvor i verden, din bruger er
 • kører Windows som din bruger kender
 • er krypteret så data ikke kan trækkes ud
 • af it-afdelingen kan administreres kan administrere den – helt som en ’rigtig’ pc (hvad det så end er efterhånden) – hvor den kan
  • wipes
  • deployes til
  • ’fanges’ af IT HelpDesk for support og opdateringer

Du kan styre alle forhold omkring din tablet, herunder hvilke programmer, der er installeret, sikkerheden, antivirus, inventory og alt andet - ja selv email signaturen kan du styre med f.eks. EmailSignature.com. Hvis tablet’en bliver stjålet, kan du wipe den for alle data eller for hele OS’et, og data vil i øvrigt være krypterede med BitLocker, så de ikke kan udlæses af en tyv, konkurrent eller skyldner. Du bruger System Center til management-delen af din tablet, og BitLocker til at kryptere SSD’en på tablet’en.

Med Direct Access sikrer du, at din tablet altid er på din virksomheds netværk, og fordi du har helt styr på sikkerheden omkring tablet’en, er det ikke en risiko. Glem alt om dyre og besværlige MPLS-løsninger, både på ADSL og 3G – DirectAccess giver dig det hele. Og til næsten ingen ting – CAL-licensen er med i Core-CAL suiten, og servermæssigt kræver det blot en TMG, der koster det samme som et standard TV.  Du kan bruge løsningen som VPN og spare din nuværende VPN væk.

Med løsningen har din bruger også Lync klienten med sig – også når han sidder i Tønder, i London eller i Singapore. Han – eller hun – kan kommunikere med kollegaer og forretningsforbindelser til danske priser og samarbejde med sine kollegaer helt som var han på kontoret. Hans Lync er komplet, og han har alle de samme muligheder som sad han med sin bærbare eller stationære pc på kontoret. Han er produktiv. Selv på farten – selv i den der halve time i lufthavnen.

Du kan gøre det nu …

Alt dette er teknologi, vi har tilgængelig i dag. Det anvendes i tusindevis af virksomheder i dag, og det kan også installeres hos dig inden sommerferien. Og lad os et øjeblik vende øjnene lidt ud i fremtiden. Windows Phone 7 kom på markedet for over et år siden, og siden er det strømmet ind med lækre telefoner, senest den flotte Nokia Lumia-serie. Næste generation af disse telefoner – og de øvrige Windows-telefoner, naturligvis – kommer til at køre en mobilversion af Windows 8 – og dermed bliver hver eneste telefon en pc, du kan håndtere helt på lige fod med tablets og alle andre pc’er i dit netværk og på dit domæne. For fremtiden kan du altså deploy’e en applikation til dit ERP-, CRM- eller dokumenthåndteringssystem til dine mobiltelefoner helt på lige fod som til dine pc’er. 

Test det …

Allerede nu er der mange tablets tilgængelige fra de forskellige producenter. Oftest fås de med et godt tilbud hvis du samtidig køber et 3G abonnement (3G kortet er naturligvis integreret i din tablet). Priserne er set starte ved kr. 2.999. Oftest kommer tablet’en med Windows 7. Du kan gratis teste Windows 8 Developer Preview i en periode – download det blot fra dette site og installer det – så er du oppe og køre med W8! Snak med din Microsoft partner eller Account Manager om Windows 8, Direct Access og System Center hvis du ikke allerede anvender disse teknologier – så er du klar til at deploy’e den perfekte tablet løsning. Både set fra din side og fra brugerens side.

God fornøjelse !

Comments
 • Interessant! Du bragte mig lige 8 år tilbage til en tid hvor jeg var IT  koncern chef i en børsnoteret virksomhed.

  Dengang var mit fokus næste 100% security. Mit skræk scenarie var at virksomheden endte på forsiden af aviserne; "Værdier for milliader gået op i røg pga. usikkert IT".

  Nu endte det ikke sådan , men når jeg tænker tilbage så er der meget jeg ville have gjort anderledes - hvis jeg kunne gøre det om i dag.

  I dag sidder jeg på den anden side af "bordet" og sælger software til IT chefer. Jeg ser tingene meget anderledes i dag.  

  Mit egen fokus på security gik ud over brugernes oplevelse af IT og de værktøjer de fik stillet til rådighed.

  Som det naturligste i verden skrev jeg en sikkerhedsmanual. Jeg troede virkelig at det var noget medarbejderne gad at bruge deres tid på - kors! :)

  Alle medarbejdere skulle også køre tynde klienter fordi det var sikkert og let at administrere for IT (hvor blev brugeroplevelsen af?).

  Det var en lang omvej fra Windows XP,  Windows Server 2003 og Exchange Server 2003 til Windows 8.

  Min pointe er at brugeroplevelsen skal i fokus. Sikkerhed er teknik og der må gerne "skæres et hjørne" hvis resultatet helliger målet - nemlig engagerede og fleksible medarbejdere.

 • Nu kom Surface'en  ......... se, hvor lækker, den er :)

  www.microsoft.com/.../default.aspx

  www.microsoft.com/.../06-18announce.aspx

 • Se også denne poster:

  winsupersite.com/.../why-surface-rt-infographic

Your comment has been posted.   Close
Thank you, your comment requires moderation so it may take a while to appear.   Close
Leave a Comment