Swedish IT Pro Evangelist's Team Blog

De svenska IT Pro Evangelisternas gemensamma teamblogg.

Virtualiseringsforum

Virtualiseringsforum

  • Comments 1
  • Likes

Jag har precis tillbringat två dagar på virtualiseringsforum på Stockholmsmässan. Ett antal företag var där och berättade om sin syn på virtualisering, vart vi är på väg och varför just deras produkter är de bästa. Det bli en del intressanta diskussioner då Sun, RedHat, Oracle, Microsoft, IBM, AMD, VMware med flera samsas under samma tak.

De flesta var i alla fall överens om det faktum att hårdvara kommer att bli mer och mer viktigt för virtualisering. AMD presenterade sina senaste innovationer inom området; även om vi nu har quad core proessorer förbrukar de inte mer resurser, enhanced power management hanterar elkonsumptionen så att man inte behöver förbruka resurser under perioder då det inte behövs, AMD-V Extended Migration stödjer live migration när man uppdaterar processorerna till nästa version och Tagged TLB hjälper till att snabba upp processen när man alternerar mellan virtuella maskiner. Hämta AMD's presentation från eventet här.

Shai Ofek från Virtualiseringsteamet på Microsoft Corp körde en mycket bra session om vad som erbjuds från vårt håll , hans deck hittar du här.

/Maria


 

Comments
  • Ah, du var också där. Var en riktigt trevlig tillställning, dock höll jag mig mest på track 1 när föreläsningarna kom.

    Blev kanske lite väl låg nivå på debatten på måndagskvällen, men annars var det mycket intressant där! :)

Your comment has been posted.   Close
Thank you, your comment requires moderation so it may take a while to appear.   Close
Leave a Comment