· Nova generacija Microsoftove platforme za poenotene komunikacije, ki zamenjuje dosedanje izdelke Microsoft Communications Server, Office Communications Online in Office Communicator

· Obsežna podpora partnerjev, ki nudijo združljive programske in strojne rešitve ter storitve za hitro uvedbo

· Na voljo tudi kot storitev v računalniškem oblaku

Microsoft je najavil splošno dostopnost nove generacije platforme za poenotene komunikacije Microsoft Lync, ki bo omogočila nove načine povezovanja zaposlenih v sodobnih poslovnih okoljih. Lync je enotna platforma, ki uporabnikom z združevanjem takojšnjega sporočanja, informacij o prisotnosti, avdio-, video- in spletnih konferenc ter glasovnih komunikacij ponuja učinkovito izbiro najboljšega načina komunikacije – v enotnem uporabniškem vmesniku in v aplikacijah, ki jih podjetja že poznajo in uporabljajo. Brezplačna preizkusna različica je že na voljo na naslovu www.lync.com, poslovni uporabniki pa bodo novo rešitev lahko kupili od 1. decembra dalje. 

image

Gurdeep Singh Pall, poslovni podpredsednik Microsoftove skupine za izdelke Lync in govorne rešitve:

»Lync uresničuje našo vizijo poenotenja vseh načinov sodobne poslovne komunikacije. S funkcijami, kot so HD-video, snemanje konferenc in družabnimi funkcijami, kot so posodobitve stanj in obveščanje o aktivnosti, daje ljudem bolj osebno in sodelovanju prilagojeno izkušnjo.«

 

Microsoft Lync je novo ime za družino izdelkov za poenotene komunikacije, ki so bili do zdaj znani pod imeni Microsoft Communications Server, Microsoft Office Communications Online in Microsoft Office Communicator. Poleg strežniške rešitve Lync Server 2010 so vključeni še namizni odjemalec Lync 2010, spletni odjemalec Lync Web App, ki temelji na Silverlightu in deluje tako na sistemih Windows kot Mac, in različica v računalniškem oblaku Lync Online.

Microsoft je pri družbi Forrester Consulting naročil raziskavo Total Economic Impact, ki je pokazala, da pri vzročni organizaciji platforma Lync 2010 zagotavlja povrnitev vlaganj v višini 337 odstotkov, vključno s 6,35 USD milijona neposrednih prihrankov v treh letih. Doba povračila vložka je 12 mesecev.

Več izbire s partnerskimi rešitvami

Več kot 70 novih naprav je že optimiziranih za platformo Lync, vključno z različnimi IT-telefoni, slušalkami, napravami za prostoročno telefoniranje in spletnimi kamerami proizvajalcev Polycom, Aastra Technologies in drugih Microsoftovih partnerjev. Polycom je tako predstavil prvo rešitev za teleprisotnost, združljivo s platformo Lync, ki vključuje rešitvi Polycom HDX Series in UC Intelligent Core. Obe rešitvi omogočata naravno in preprosto sodelovanje ne glede na razdaljo tako posameznikom kot skupinam.

Prav tako je več kot 30 partnerjev predstavilo aplikacije na platformi Lync, ki so namenjene tako javnim kot zasebnim organizacijam vseh velikosti. Predstavljene rešitve so namenjene klicnim centrom,  snemanju klicev, računovodstvu, storitvam za spremljanje poslovanja in novim aplikacijam, ki povezujejo komunikacije s poslovnimi procesi.

Več partnerjev, med njimi tudi British Telecom, Dell, Dimension Data, HP in Verizon Business, že nudi tudi storitve, ki bodo uporabnikom pomagale pri ovrednotenju, izvedbi in upravljanju njihove infrastrukture Lync.

Dosegljivost

Izdelka Microsoft Lync 2010 in Microsoft Lync Server 2010 bosta poslovnim uporabnikom na voljo od 1. decembra dalje. Storitev v računalniškem oblaku Microsoft Lync Online, ki vključuje takojšnje sporočanje, informacije o prisotnosti, avdio- in videokonference ter glasovno klicanje med osebnimi računalniki, bo na voljo kot del ponudbe Office 365. V naslednjem letu bo Lync Online prav tako pridobil funkcije za glasovne komunikacije.

Microsoft Lync 2010

Stran Microsoft Lync 2010

Gradiva za novinarje

Video: Bill Gates o platformi Lync

Microsoft na spletu

Spletna stran Microsoftove novice

RSS-povezava za novice v slovenščini

Microsoftove novice na Facebooku

Microsoft News Center

Matjaž Šircelj

clip_image001.clip_image002.clip_image003.clip_image004.clip_image005