image

Bolj kot kdajkoli prej drži, da je kupec kralj. Vsi kralji pa potrebujejo svoje viteze okrogle mize, ki jim lahko zaupajo. V težavnih gospodarskih razmerah so kupci še posebej pozorni na to, da svoj denar namenijo le tistim, ki svoje kupce resnično poznajo in predvidevajo njihove potrebe. Za podjetja vseh velikosti je torej sedaj enkratna priložnost, da s pomočjo tehnologije povečajo svojo odzivnost ter tako tudi sama zavladajo svojemu področju.

Vabimo vas na brezplačni dogodek Kupec je kralj – vi pa ste lahko njegov najbolj zvesti zaupnik, ki bo potekal v četrtek, 1. aprila v prostorih Microsofta Slovenija. Dogodek je v celoti posvečen praktičnim izkušnjam slovenskih podjetij, ki za upravljanje odnosov s strankami ali drugih pomembnih procesov uporabljajo rešitev Microsoft Dynamics CRM.

Iz prve roke boste lahko izvedeli, kako je mogoče to rešitev uporabiti za prilagajanje potrebam strank ter povečanje učinkovitosti poslovnih procesov na vseh področjih, ne le na tistih, ki so neposredno povezani s strankami. S pomočjo vrhunskih strokovnjakov in praktičnih primerov boste spoznali, kako vam lahko programske rešitve pomagajo postati dinamično podjetje, v katerem poslovne odločitve niso le prepozen odziv na spremembe na trgu.

Agenda

8:30

Registracija

9:00

Pozdrav in uvodni nagovor

Matej Potokar,
Microsoft d.o.o.

 

Zakaj Microsoft Dynamics CRM in kaj lahko pričakujete od njega

Predstavitev rešitve Microsoft Dynamics CRM bo spremljala predstavitev prednosti in možnosti, ki jih prinaša v podjetja. Spoznali boste, kako lahko z rešitvijo za upravljanje odnosov s strankami izboljšate svoje poslovanje in storitve za stranke.

Ines Vlahović,
Microsoft d.o.o.

10:00

Odmor

 

10:10

Konkretne koristi sistemizirane prodaje
Informacijska orodja so ključni element za vpeljavo učinkovitega in obvladljivega sistema prodaje, ki je potreben za vstop na nove trge in uspeh podjetja.

Blaž Mertelj,
Atol d.o.o.

11:10

Odmor

 
 

Študije primerov

 

11:20

S kakovostnim upravljanjem prodajnih in poprodajnih storitev do zadovoljnih strank

Špica uporablja CRM za podporo prodajnih, trženjskih in poprodajnih storitev. Podrobneje boste spoznali kako v oddelku podpore strankam uporabljajo CRM za beleženje in spremljanje napak ter drugih servisnih zahtevkov. CRM je integriran z Dynamics NAV tako, da se v CRM prenašajo prodajni nalogi na podlagi katerih se ustvarjajo servisni zahtevki tudi za nova naročila. S podatki lahko upravljajo tudi izvajalci na terenu.

Tone Stanovnik,
Špica International d.o.o.

Samo Kanellopulos,
Adacta d.o.o.

 

Konsolidacija zbirk podatkov o strankah in povezava z rešitvijo ERP za oblikovanje celovitega pogleda na stranko
Podjetje Filc bo predstavilo svoje izkušnje pri prehodu z aplikacije ACT na rešitev Microsoft Dynamics CRM. S tem so pridobili enotno in urejeno zbirko podatkov o strankah ter jo povezali s sistemom za upravljanje poslovanja Microsoft Dynamics NAV.

Barbara Čepin Vrčkovnik,
Filc d.d.
Matej Urbanc,
NPS d.o.o.

12:20

Odmor

 

12:30

Podpora organizaciji in izvedbi izobraževalnih programov
Microsoft Dynamics CRM je izobraževalni ustanovi Doba omogočil integracijo in konsolidacijo podatkov iz najrazličnejših virov in evidenc. Opisan bo celoten projekt – od analize procesov in načrtovanja do integracije in izobraževanja uporabnikov.

Bogdan Škof,
DOBA
Tadej Kosmačin,
ORG. TEND d.o.o.

 

Obvladovanje procesov v sistemu vodenja kakovosti  ISO 9001 s pomočjo rešitve za upravljanje odnosov s strankami
Avtenta.si in Slovenski institut za kakovost in meroslovje (SIQ) bosta predstavila projekt uvedbe rešitve Microsoft Dynamics CRM. Poglavitni cilji so bili poenotenje različnih podatkovnih zbirk, vpeljava enotnega in enostavnega delovnega orodja ter optimizacija poslovnih procesov v prodaji, izobraževanju in službi za odnose z javnostmi.

Janez Lemič,
SIQ - Slovenski institut za kakovost in meroslovje
Jakob Korenč,
Avtenta.si, d.o.o.

13:30

Pogostitev

 

 

Prijavite se lahko preko spletne prijavnice.

Za prijavo boste potrebovali Windows Live ID. Če ga še nimate, si ga pridobite tu.

Za dodatne informacije glede delavnice se obrnite na elektronski naslov siinfo@microsoft.com ali na telefonsko številko 01 58 534 49.

Veselimo se srečanja z vami!

Tomaž Perc