Družba Net Applications je predstavila rezultate trga spletnih brskalnikov za januar, ki kažejo, da je Internet Explorer 8 najbolj razširjeni spletni brskalnik tako na sistemih Windows kot tudi pri vseh operacijskih sistemih na svetu. Internet Explorer 8 manj kot eno leto po predstavitvi uporablja 27,9 odstotka uporabnikov operacijskih sistemov Windows in 25,6 odstotka vseh uporabnikov osebnih računalnikov.

Internet Explorer 8 uporabnikom ob izboljšavah na področju hitrosti, zanesljivosti in enostavnosti uporabe nudi tudi več varnosti pri uporabi spleta. S pomočjo vgrajene funkcije SmartScreen je od predstavitve zaustavil že več kot 350 milijonov spletnih napadov s pomočjo škodljivih programov. Funkcija SmartScreen tako v povprečju vsak dan zaustavi več kot 2 milijona napadov.

Internet Explorer je z različico 7 dobil tudi funkcijo za preprečevanje ribarjenja osebnih podatkov (Phishing Filter), ki je v različici 8 še izboljšana. Internet Explorer 7 in 8 sta do danes zaustavila skupaj več kot 125 spletnih strani, zasnovanih za pridobivanje osebnih podatkov uporabnikov spleta.

Funkciji SmartScreen in Phishing Filter predstavljata del naprednih orodij za večjo varnost uporabnikov spleta, vgrajenih v Internet Explorer 8. Microsoft zato vsem uporabnikom starejših različic priporoča čim prejšnjo nadgradnjo na sodobnejši in varnejši Internet Explorer 8.

Vir: http://windowsteamblog.com/blogs/windowsexperience/archive/2010/02/02/internet-explorer-8-officially-becomes-world-s-most-used-browser.aspx

Veselo in varno brskanje po netu,
Matjaž Šircelj