Da je MSE (Microsoft Security Essentials), Microsoftova brezplačna varnostna rešitev za domače uporabnike, ugledala luč sveta v prejšnjem letu, je že znano. Manj znano pa je, da Security Essentials dobiva priznanja in nagrade od različnih globalnih strokovnih revij.

Pomemben del Microsoftovega prizadevanja k večji varnosti je tudi spletni brskalnik Internet Explorer 8 z naprednimi varnostnimi funkcijami, ki IE8 postavljajo na vrh najbolj varnih brskalnikov.

Spodaj si oglejte celoten medijski zapis o priznanju revije PC Advisor Awards 2010 ter o Microsoftovih varnostnih rešitvah za podjetja.

Matjaž Šircelj

* * * * * * *

Sporočilo za medije!

LJUBLJANA, 2. februar 2010

Microsoft Security Essentials s priznanjem za najboljši brezplačni izdelek

Microsofta brezplačna varnostna rešitev za domače uporabnike Security Essentials je prejela nagrado revije PC Advisor za najboljšo brezplačno programsko opremo. Rešitev Security Essentials, ki ima tudi certifikat neodvisnih laboratorijev West Coast Labs, deluje že na več kot 9 milijonih osebnih računalnikov. V zadnjih treh mesecih si je izdelek, ki je na voljo na spletni strani www.varuj.info, preneslo tudi več kot 15.000 slovenskih uporabnikov. Microsoft bo predvidoma naslednji mesec izdal posodobitev z izboljšavami uporabnosti in različnimi popravki.

Sodelavci revije PC Advisor so izbrali najboljšo brezplačno programsko opremo, ki so jo preizkusili v zadnjih 12 mesecih. Priznanje PC Advisor Awards 2010 - Best Free Software so podelili Microsoftovi rešitvi Security Essentials, ki jih je prepričala z dobrim prepoznavanjem škodljive programske opreme, sposobnostjo razločevanja med varnimi in nevarnimi datotekami ter redkimi napakami pri odkrivanju groženj. Za Microsoftovim izdelkom so se uvrstile novosti, kot so Spotify, Google Street View in Photoshop.com.

Rešitev uporabnikom osebnih računalnikov pomaga pri zaščiti pred virusi, vohunsko in drugo škodljivo programsko opremo. Temelji na delu Microsoftove globalne skupine za odzivanje na varnostne grožnje in istih nagrajenih varnostnih tehnologijah, ki so del Microsoftovih varnostnih rešitev za podjetja. Zasnovana je za neopazno delovanje v ozadju, z opozorili samo v primerih, ko mora uporabnik ukrepati. Z omejenim obremenjevanjem procesorja in porabo pomnilnika tudi na starejših ali manj zmogljivih osebnih računalnikih v manjši meri vpliva na običajna opravila uporabnikov, kot so odpiranje dokumentov, brskalnikov ali iskanje. Microsoft Security Essentials pri varovanju pred okužbo osebnega računalnika uporablja zaščito v realnem času. Kot prvi Microsoftov varnostni izdelek temelji na novi tehnologiji Dynamic Signature Service, ki skrbi, da so v vsakem trenutku in brez čakanja na naslednjo načrtovano posodobitev na voljo najbolj sodobne definicije virusov.

Izdelek Security Essentials je na voljo za operacijske sisteme Windows XP z nameščenim drugim ali tretjim servisnim paketom, Windows Vista in Windows 7. Deluje tudi v načinu »Windows XP« na 32- in 64-bitnih osebnih računalnikih z operacijskim sistemom Windows 7.

Široka in brezplačna dostopnost rešitve Microsoft Security Essentials za vse uporabnike osebnih računalnikov s pristnim operacijskim sistemom Windows je del Microsoftovih stalnih prizadevanj, da vsem uporabnikom ponudi bolj zaupanja vredno računalništvo. Ta prizadevanja dopolnjujejo napredne varnostne funkcije v spletnem brskalniku Internet Explorer 8, ki med spletnimi brskalniki po raziskavi organizacije NSS Labs zaustavi največ napadov škodljive programske opreme, in najnovejšem operacijskem sistemu Windows 7.

Vir: Spletna stran: http://www.microsoft.com/slovenija/novinarji/