V okviru letošnje NT Konference sem imel možnost (srečo) preživeti kar nekaj časa z Markom Minasijem in Davidom Chappellom. Govorim o času, ko nista na odru, kjer bolj ali manj naredita “performance” kot bi ga želeli znati tudi mi, ampak smo si v nedeljo pred konferenco vzeli čas za spoznavanje Slovenije.

Oba sta kalibra svetovnega formata in nisem bil prepričan kaj naj pričakujem od njiju. Bosta takšna kot mi (“navadni smrtniki”) ali pa živita svojo slavo tudi v zasebnem življenju? Po 10 minutah z njima je postalo jasno, da sta oba iz mesa in krvi in sta odlična sogovornika na raznih področjih Od tega kje se dobi najboljša pica (v Sloveniji so odlične, čeprav Mark zase trdi da dela najboljšo) do tega kako postati dober govorec. Glavna skrivnost dobrega govorca je zelo enostavna - temeljita priprava, vaja ter kilometrina. In tu se oba vsekakor bistveno razlikujeta od občasnih predavateljev kakršen sem tudi sam.

Sicer smo obiskali smo Postojnsko jamo in oba sta bila navdušena, Enako se je zgodili tudi v Piranu, Kortah ter Sečoveljskih solinah. Tako sem prepričan, da se bosta z veseljem vrnila v Slovenijo. Ko sem pogledal ocene predavanj mislim, da ju bomo še kdaj povabili.

Še en Davidov življenjski nasvet: če želite uspeti in zvišati svoj standard je potrebno z leti prehajati iz tehničnega proti poslovnemu svetu. Pravi, da je malo ljudi, ki so lahko na tehničnem področju (finančno) zelo uspešni. Se mi zdi, da ima kar prav (pa tudi sam živi tako).

Tomaž