Slovenski TechNet blog

Kjer vsak slovenski IT strokovnjak kaj pametnega najde!

NT konferenca 2009 uspešno zaključena

NT konferenca 2009 uspešno zaključena

  • Comments 1
  • Likes

V prejšnjem tednu se je zaključila največja IT konferenca v Sloveniji in širši okolici – NT konferenca 2009. Postregla je s precej novostmi, tako vsebinsko kot organizacijsko. Predvsem pa je bilo predstavljeno mnogo tujih in naših vrhunskih strokovnjakov na področju informatike, ki so vsak s svojim znanjem prispevali k kvaliteti konference.

Organizacijsko najbolj izstopajoča zgodba je bila vsekakor ekologija. Eko material, torbe, papir, svinčniki, gadgeti,… IT skupnost je velika in vplivna, zato imamo seveda možnost, da storimo kaj večjega od sebe in večjega, kot je IT.  S pogledom na našo okolico lahko rečemo, da je še kako pomembno prispevati k bolj čistemu svetu.

Vsebinske novosti pa so se najbolj razveselili IT strokovnjaki in razvijalci – in to 4.dneva, ki je vsebino strokovno zabelil z nivoji 300, 400 in več :) po težavnosti. Povratne informacije udeležencev? Definitivno pozitivne, odobravajoče in za naslednjo leto – dajmo še, to potrebujemo!

Še nekaj ključnih sporočil predavateljev:

Mark Minasi je skozi svoje dolgoletne izkušnje in z obilico resno/humornih vložkov predstavil marsikaj o Windows Visti in Windows 7, kar prej nismo vedeli, kot naprimer 12 korakov za varen sistem, poglobljen koncept varnosti z User Account Control in še marsičem, kar je očem skrito, a varuje sisteme pred vdori.

David Chappell pravi, da z Windows Azure prihajamo v naslednjo generacijo računalništva – skozi zgodovino nas je popeljal od mainframevov, do PC sveta in sedaj v Cloud Computing, ter Software + Services.

Ed Gibson, nekoč zaposlen pri FBI, kjer je preganjal spletne kriminalce, nadlegovalce in ostalo golazen, je v svoji predstavitvi nagovoril poslušalce o tem, kako naivno gledamo na splet, a kako grozovito hitro smo lahko ogoljufani, prevarani in zaslepljeni. Z odprtimi usti smo ga poslušali in si poskušali zapomniti čimveč pametnih nasvetov, med katerimi so bili tudi bolj preprosti, kot naprimer zaklepanje računalnikak in podobno.

Z moje strani smo izvedli še nov način hitrih predstavitev – BarCamp. S kratkimi in hitrimi prezentacijami si je po mnjenju občinstva skiro kot nagrado zaslužil Luka Manojlovič.

Ob vseh vsebinskih novostih, štirih dnevih dobre vsebine in ekološkega pristopa v IT smo se seveda še malo pozabavali, v ponedeljek on cervici, v torek v Gavioliju, v sredo pa smo si skupaj pogledali nogometno tekmo Barcelona – Manchester United.

O še kakšnem sporočilu iz NT konference 2009 bom še pisal. Vsekakor upam, da se tisti, ki ste to leto izpustili dogodek v Portorožu, pridružite naslednje leto.

Tako kot je zidarsko kladivo orodje vsakega gradbenika, tako kot je pisalo orodje vsakega pisatelja – tako je NT konferenca orodje vsakega IT stokovnjaka in razvijalca.

Srečno,

Matjaž ŠirceljComments
  • Yes, it was a great event. And yes, it was fun too! I had the pleasure to be invited (and I need to thank

Your comment has been posted.   Close
Thank you, your comment requires moderation so it may take a while to appear.   Close
Leave a Comment