SLODUG (Slovenian Developer Users Group)

Danes popoldne se bo na Šmartinski cesti 140, v BTC City stolpnici v pritličju (učilnica Microsoft) zopet zgodil veseli dogodek za razvijalce, IT navdušence in vse, ki jih zanima tehnologija iz razvojnega vidika.

Vsebina srečanja:

17:00-17:15 Zbiranje

17:15-18:00 Izdelava poslovnih aplikacij z uporabo ogrodja Csla.NET, Jure Leskovec (RRC d.d.)
Csla.NET je ogrodje za izdelavo porazdeljenih poslovnih aplikacij z uporabo objektnih pristopov. Predstavlja dobro alternativo klasičnim pristopom, saj se razvijalec osredotoči le še na poslovno vsebino aplikacije. Csla namreč reši razvijalca tistega, čemur pravimo "plumbing". Csla "poslovni objekti" niso DTO-ji. So samostojne poslovne entitete, ki poleg podatkov vsebujejo tudi poslovno logiko, validacijo, avtorizacijo. So avtomatično mobilni, imajo dobro podporo za "binding" v različnih UI tehnologijah in so popolnoma neodvisni od prezentacijskega sloja. Vsekakor se Csla lahko pohvali z visokim RAD (Rapid Application Development) faktorjem.

18:15-19:15 ASP.NET MVC v praksi, Gorazd Breskvar, Rudi Benkovič, While True, d.o.o.
Pregled pred kratkim izdanega ASP.NET MVC 1.0, primerjava z idejnim staršem - Ruby on Rails, pregled lastnosti jezika C# 3.5, ki se uporabljajo in nekaj nasvetov o tem, kako pravilno uporabljati MVC in LINQ to SQL, da ne bo kakšnih neprijetnih presenečenj.

19:30 - * Debata, pizze in pivo.

Se vidimo ob 17h. S sabo prinesite dobro voljo :-).

Matjaž