Izšla je Release Candidate 1 različica Internet Explorerja 8. RC1 prinaša kar nekaj izboljšav, predvsem na področju delovanja Compatibility View, na področju varnosti pa omogoča večjo zasebnosti z uporabo InPrivate načina brskanja po internetu.

Glavne novosti s kratko razlago:

  • Accelerators – pripomočki za lažje iskanje in dostope do informacij, kot je naprimer pošiljanje ali bloganje določene informacije iz spletne strani, hitro iskanje z Live Maps, ali celo iskanje informacije na priljubljenem Facebooku.
  • Compatibility View – pregledovanje strani, ki še niso pripravljene na Internet Explorer 8
  • InPrivate Browsing – ko želite, da za vašim brskanjem po internetu ne ostane nobena sled. Primerno za cyber-cafe, če želite, da doma ne izvedo, kje ste brskali, ali pa preprosto ne želite puščati internetnih sledi. IE v tem primeru ne zapisuje zgodovine, začasnih datotek, piškotkov, uporabniških imen, gesel, skratka, brez sledi o brskanju.
  • Instant Search – Search Suggestions so predlogi za iskanje, ko vam iskalno okno ponudi glede na zapis primerne zadetke. Visual Search pa vam ob najdenih zadetkih pomaga razpoznati prave še s slikami, kar dejansko pohitri in optimizira iskanje.
  • SmartScreen Filter – zaščita pred malware, phishing in drugimi potencialnimi nevarnostmi na internetu
  • Web Slices – sledenje vam pomembnim infomacijam. Ko želite določeno informacijo na strani (in ne cele strani) osveževati in pregledovati, ko se spremeni. Gre za nekakšen RSS, vendar ne za celotno stran, temveč za del strani.

Več na domači strani Internet Explorerja 8.

Windows Internet Explorer 8

Matjaž