Po opozorilih zadnjih dni o kritični varnostni pomankljivosti v Internet Explorerju bo danes, 17. decembra 2008, predvidoma okoli 19. ure po lokalnem času, na voljo varnostni popravek.

Popravek bo na voljo tudi preko Windows Update spletne strani.

Preberite si spodnje sporočilo z obvestilom in več informacijami o varnostnem popravku.

Matjaž

**************************************

Kakšen je namen tega opozorila?

Microsoft načrtuje izdajo varnostnega obvestila (izven običajnega cikla), v katerem so obravnavane varnostne pomanjkljivosti brskalnika Internet Explorer na vseh trenutno podprtih različicah operacijskega sistema Windows. Varnostno obvestilo bo predvidoma izšlo v sredo, 17. decembra 2008, okoli 19. ure po lokalnem času.

Varnostna posodobitev bo predstavljena izven običajnega cikla mesečnih varnostnih obvestil, saj želimo čim bolje zaščititi svoje stranke. Microsoft strankam priporoča, da pripravijo svoje sisteme in omrežja na vpeljavo te varnostne posodobitve takoj, ko bo na voljo. Tako lahko zagotovijo zaščito svojih računalnikov pred napadi. Za več informacij o varnostnih posodobitvah obiščite spletno stran http://www.microsoft.com/protect

Namen tega obvestila je, da strankam pomagamo pri načrtovanju virov za izdajo varnostnega obvestila. Informacije v tem obvestilu so namenoma splošne narave, da lahko strankam zagotovimo načrtovanje vpeljave, ne da bi izdali podrobnosti o varnostnih pomanjkljivostih ali drugih informacij, ki bi jih lahko ogrozile.

Če menite, da obstaja možnost, da je bilo vaše podjetje izpostavljeno, obiščite spletno stran http://www.microsoft.com/protect/support/default.mspx in stopite v stik z organi kazenskega pregona v svoji državi. Če ste v ZDA, lahko stopite v stik s podporo za stranke, ki je dosegljiva na brezplačni telefonski številki (866) PC SAFETY. Stranke iz ZDA naj stopijo v stik tudi z lokalno podružnico zvezne preiskovalne agencije FBI ali prijavijo situacijo na naslovu www.ic3.gov

Microsoft svoje stranke še naprej vzpodbuja, naj sledijo navodilom »Zaščitite svoj računalnik« za vzpostavitev požarne pregrade, namestitev vseh posodobitev programske opreme ter namestitev programske opreme proti virusom in vohunski programski opremi. Za dodatne informacije obiščite: http://www.microsoft.com/protect

==================================

POVZETEK NOVEGA VARNOSTNEGA OBVESTILA

Oznaka varnostnega obvestila: Varnostno obvestilo za operacijski sistem Windows, za brskalnik Internet Explorer

Najvišja stopnja resnosti: kritična

Vpliv pomanjkljivosti: oddaljeno izvajanje kode

Odkrivanje: Z orodjem Microsoft Baseline Security Analyzer lahko odkrijete, ali vaš računalniški sistem potrebuje to posodobitev.

Zahteve glede ponovnega zagona: Morda je potreben ponovni zagon.

Prizadeta programska oprema: Microsoft Windows, Internet Explorer

Polna različica varnostnega obvestila Microsoft Security Bulletin Advance Notification za ta mesec je na voljo na naslovu: http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/ms08-dec.mspx

Čeprav ne pričakujemo sprememb, se informacije v tem povzetku lahko do izdaje spremenijo. Do izida varnostnega obvestila ne bodo na voljo nobene dodatne informacije glede tega obvestila, kot so podrobnosti o resnosti ali pomanjkljivostih.

==================================

JAVNI SPLETNI PRENOS

Microsoft bo prek dveh spletnih oddaj naslovil vprašanja strank glede teh obvestil:

  Naslov: Informacije o Microsoftovem varnostnem obvestilu, izdanem izven običajnega cikla, za december (raven zahtevnosti 200)

Datum: sreda, 17. december 2008, 22:00 po lokalnem času

  Spletni naslov: http://msevents.microsoft.com/CUI/EventDetail.aspx?EventID=1032399448 

  Naslov: Informacije o Microsoftovem varnostnem obvestilu, izdanem izven običajnega cikla, za december, št. 2 (raven zahtevnosti 200)

Datum: četrtek, 18. december 2008, 20:00 po lokalnem času

  Spletni naslov: http://msevents.microsoft.com/CUI/EventDetail.aspx?EventID=1032399449 

==================================

O DOSLEDNOSTI INFORMACIJ

Želimo vam zagotoviti natančne informacije v statični (to sporočilo) in dinamični (spletna stran) obliki. Microsoftove varnostne vsebine, objavljene na spletu, se občasno spreminjajo v skladu z novimi informacijami. Če zaradi tega pride do nedoslednosti med informacijami v tem sporočilu in informacijami na spletu, veljajo varnostne informacije na Microsoftovi spletni strani.

Če imate kakršnakoli vprašanja glede tega obvestila, se obrnite na svojega tehničnega skrbnika računov (Technical Account Manager) ali svetovalca za področje razvoja aplikacij (Application Development Consultant).

Hvala,

Microsoftova skupina za zagotavljanje varnosti strank