Če uporabljate ali nameravate uporabiti Microsoftovo virtualizacijo in jo želite dobro upravljati z orodji iz družine System Center, potem je Offline Virtual Machine Servicing Tool 2.0 prava stvar za vas. Zakaj? Če imate narejeno knjižnico predlog virtualnih strojev, ki niso v uporabi se prej ali slej zgodi, da je potrebno tudi na te virtualne stroje namestiti popravke. Najbolj smiselno seveda je, da imate v knjižnici vedno pripravljene predloge s vsemi popravki. Temu je namenjen Offline Virtual Machine Servicing Tool 2.0. Omogoča vam, da v času manjše obremenitve vaše IT infrastrukture uporabite to orodje za nameščanje popravkov na predloge v knjižnici.

Proces je približno takšen. Ob vnaprej določenem času in na vnaprej določen strežnik gostitelj (host) se zaporedno prenašajo predloge virtualnih strojev, se na gostitelju zaženejo, vanje namestijo potrebni popravki, ugasnejo in pospravijo nazaj v knjižnico (glej shemo spodaj).

Arhitektura uporabe Offline Virtual Machine Servicing Tool 2.0

Rešitev je sicer zelo enostavna, vendar pa vam dobro rešuje problem, ki se neizbežno pojavi ob uporabi virtualnih strojev, ki niso v uporabi.

Tomaž