V zadnjih tednih je Microsoft na področju varnosti izdal dve pomembni vsebini.

Prvi je redno polletno varnostno poročilo (Microsoft Security Intelligence Report). Poročilo prikazuje poglobljen pregled trendov ranljivosti programske opreme, zlonamerne in neželene programske kode ter izkoriščanje ranljivosti programske opreme. Pokriva drugo polovico koledarskega leta 2007. Osnovan je na podatkih več sto milijonov uporabnikov operacijskega sistema Windows in nekaterih najbolj obiskanih spletnih servisov. Pretekla poročila in več informacij lahko najdete tukaj.

Druga pomembna vsebina se nanaša Microsoftovo iniciativo "Trustworthy Computing". Znotraj te iniciative želi Microsoft spodbuditi dialog glede celovite varnosti na internetu. Internet je postal takšen del našega vsakdana v razvitem svetu, da je varnost in vprašanja povezana z njo na internetu ključna za uspešen razvoj interneta v prihodnje. V ta namen smo pripravili dva vira:

Karkoli si mislite o povezavi Microsofta in varnosti, vam zagotavljam, da se trudimo po najboljših močeh varnost na vseh področjih informatizacije našega življenja.

Tomaž