Microsoft spodbuja in nagrajuje IT strokovnjake ter razvijalce po celem svetu. Nekateri izmed njih, ki izdatno pomagajo svojim kolegom z delom v tehničnih  "skupnostih", tako na spletu kakor tudi preko uporabniških skupin, lahko dobijo pri Microsoftu poseben status. Le-ta se imenuje Microsoft Most Valuable Professional.

V Sloveniji so MVPji aktivni predvsem v tehničnih novičkarskih skupinah po svetu, imamo pa tudi dve uporabniški skupini, in sicer SloWUG za IT strokovnjake in SloDUG za raziskovalce, ki ju vodita dva MVPja Miha Pihler (SloWUG) in Miha Markič (SloDUG). Obe skupini organizirata redna izobraževanja, ki jih izvajajo priznani slovenski strokovnjaki. Vabim vas, da se vanju vključite, saj poleg dostopa do izobraževanj občasno dobite tudi kakšno uporabno darilce ob obisku Microsoftovih izobraževanj.

Nov MVP na področju IT infrastrukture v Sloveniji

S koncem leta smo v Sloveniji dobili novega MVPja Luko Manojlovića, ki je postal MVP za področje varnost na Windowsih. Luko ste lahko oziroma ga še lahko spoznate na enodnevnih pregledih predavanjih o Windows Server 2008, ki jih organiziramo v Microsoftu.

Bravo Luka.

Tomaž