Microsoftove spletne strani so tako obsežne, da žal tudi zaposleni velikokrat ne vemo, kaj vse se na njih nahaja. Danes sem po naključju naletel na podstran TechNet strani, ki se imenuje Solution Accelerators.

Na njej je kup zanimivih navodil oziroma priporočil, ki IT strokovnjakom pomagajo pri namestitvah in uvajanju Microsoftovih rešitev. Na primer kako je najbolje izvesti uvedbo Windows Viste in Officea 2007 ali pa kako načrtovati varno uporabo administratorskih računov na Windows XP.

Zadnji objavljen »Solution accelerator«, ki me je napeljal k tej objavi, so brezplačna, testirana navodila in orodja za borbo proti zlonamernim napadom ter restavracijo okuženih sistemov. Le-ta vam pokaže kako je mogoče uporabljati Windows Preinstallation Environment (Windows PE) za odkrivanje zlonamernih programov z uporabo temeljitega »off-line« pregleda računalnikov, ki omogoča odkrivanje zlonamernega programja, skritega v operacijskem sistemu. Ko zlonamerno kodo odkrijemo in lociramo, jo je lahko hitro odstranimo z okuženih računalnikov s pomočjo brezplačnih orodij, kot je Microsoftov Malicious Software Removal Tool.

Dobili boste odgovore na vprašanja, kot so:

  • Kaj je ključni elementi zanesljivega in učinkovitega načrta za odpravo izbruhov zlonamernih programov?
  • Kako pripraviti t.i. »bootable CD«, ki omogoča »off-line« preverjanje virusov?
  • Kako odkriti in odpraviti viruse in druge zlonamerne programe iz operacijskega sistema?

Če ste do sedaj brali tole objavo, je verjetno čas, da klikneta na tole povezavo in si preberete več o tej temi.

Tomaž