Veliko tistih, ki berete ta blog bo danes ali v prihodnjih dneh prejelo vabilo na letošnji TechEd IT Forum, ki bo letos spet v Barceloni in sicer med 12. in 16. novembrom.

Glavna razlika glede na lanski IT Forum je, da letos ne bo predkonferenčnega dneva. Ker je prišlo do prekrivanja z vsebinami v rednem delu konference so se letos organizatorji odločili, da bodo namesto predkonferenčnega dela konferenco podaljšali za en dan. Torej pet dni namesto štirih, kar bo udeležencem omogočilo obisk več vsebin kot leto poprej.

Glede na dejstvo, da bo v letošnjem letu na voljo nova različica Windows Serverja, na poti bo nov SQL Server in razvojna orodja Visual Studio ter še kaj, bo vsebina vsekakor zanimiva. IT Forum bo razdeljen na 9 glavnih in 5 virtualnih vsebinsko zaključenih enot (t.i. tracks). Vsebina je na nekaterih področjih že opredeljena, ogledate pa si jo lahko tukaj. Prav tako boste imeli možnost govoriti z ljudmi iz produktnih skupin za posamezne izdelke, saj ima vsaka produktna skupina svoj »razstavni« prostor.

V lanskem letu je bil IT Forum razprodan že šest tednov pred dogodkom in 1000 ljudi je tako ostalo praznih rok, ker so bili prepozni. Kljub nekoliko večjemu številu mest v letošnjem letu pričakujemo, da bo konferenca spet zapolnjena do zadnjega kotička.

Do 31. 7. 2007 je mogoč t.i. »Super Early Bird«, ki poleg 300€ popusta pri kotizaciji udeležencem omogoča še:

  • vabilo na posebno tehnično srečanje z enim ključnih predavateljev,
  • rezervacijo najboljših sedežev na otvoritvi konference,
  • kapo za Baseball iz omejene serije (malce ameriško, pa vendar).

Zgoraj je navedenih kar nekaj razlogov, da pričnete resno razmišljati o prijavi na IT Forum čim prej. Pri registraciji morate uporabiti kodo, ki vam kot udeležencem iz centralnega dela Evrope omogoča dodatni popust v višini 500€ glede na redno ceno. Če ne boste prijavne kode dobili po e-pošti skupaj z vabilom, jo lahko dobite tudi preko mene in sicer tako, da mi pošljete e-sporočilo.

Sam sem lansko leto bil na IT Forumu kot spremljevalec slovenske delegacije in še kaj. Med udeleženci (ki jih je bilo iz Slovenije kar veliko) je bilo zelo pozitivno ozračje. Veselili so se srečanja s svojimi kolegi, predvsem pa količine in kakovosti vsebine, ki so jo dobili.

V naslednjih postih vas bom obveščal še o tem, kaj bomo pripravili v okviru slovenskega Microsofta za vas na IT Forumu. Vabljeni.

 

Tomaž