SharePointWarrior

My home on the internet to share all of my SharePoint battles with the world

SharePoint 2010: No new ULS logs being generated

SharePoint 2010: No new ULS logs being generated

  • Comments 2
  • Likes

Problem: Customer discovered that the ULS logs had stopped generating. Within the Logs file there were files but from an old date.

Troubleshooting: I looked in Event viewer and found this:

Tracing Service failed to create the trace log file at location specified in SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\Web Server Extensions\14.0\LogDir Error 0x0: The operation completed successfully. . Traces will be written to the following directory: C:\Windows\SERVIC~2\LOCALS~1\AppData\Local\Temp\.

Resolution:

  1. In Central Admin go to Monitoring>>Configure diagnostic logging
  2. changed the ‘Path’ value to C:\Temp and then back to D:\SharePoint\Logs
    (They have the logs being written to the D drive which is common, changing it back and forth resolved this problem)

Fight Comparison
Fedor vs Arlovski:
This was an easy one that was a weird resolution but it worked. Kind of like when Fedor was getting pushed back by Arlovski, and then decided to throw a Hail Mary punch to his face, knocking him out cold.

Comments
  • Thanks it worked!

  • sometimes it doesn't work if tracing service is using ad account instead of local system account. using ad account it creates a log file of 0kb.

Your comment has been posted.   Close
Thank you, your comment requires moderation so it may take a while to appear.   Close
Leave a Comment