Enrollment és inventory – Android

Nagyszerű – ha már idáig eljutottunk, az azt jelenti, hogy van egy élő Intune előfizetésünk, és a ConfigMgr vidáman szinkronizál vele. Tehát van már mobil eszköz menedzsmentünk, csak éppen nincs még mit menedzselnünk vele…

Segítsünk ezen, és ismertessük meg az eszközeinket az Intune-nal, illetve a ConfigMgr-el. Szintén az előző részben bemutatott Intune Subscription tulajdonságlap szerinti sorrendben fogunk haladni; kezdetnek készítsük elő kedvenc robotunkat – az Android enrollment fog következni.

Figyelem! Android enrollmenthez ConfigMgr 2012 R2 szükségeltetik, SP1-el nem fog menni:

http://technet.microsoft.com/en-us/library/jj884158.aspx

For System Center 2012 R2 Configuration Manager, users can download the Android company portal app from Google Play that lets them enroll Android (including Samsung KNOX) devices.

Amennyiben meggyőződtünk róla, hogy minimum ConfigMgr 2012 R2, illetve Android 4.0+ van a kezünkben, irány a Google Play – itt hamar keressük meg a Windows Intune Company Portal alkalmazást:

Company Portal setup

Telepítés után a többi alkalmazás között megjelenik a Company Portal:

image

A következő képernyőt jól jegyezzük meg – a többi platform esetében is hasonlóval fogunk találkozni a portál elindításakor. Jelentkezzünk be a felhasználóval, akit az előző cikkben bemutatott user collection-hoz hozzáadtunk (Intune Subscription beállítások):

Company Portal logon

A felhasználó az eszköz tulajdonosának accountja, nem az Intune adminisztrátoré!!

Sikeres bejelentkezés esetén az eszközt hozzáadjuk a menedzselt eszközökhöz:

Company Portal add device

Sikeres enrollment után hagyjuk jóvá, hogy az adminisztrátor garázdálkodhasson robotos kedvencünkön (értsd, beállításokat és alkalmazásokat ajánljon ki nekünk):

Company Portal activate admin2

Ezután a Company Portal elindítása után a továbbiakban az alábbiak fognak bennünket várni:

Alkalmazások

CompanyPortal

A már enrollolt eszközeink – a felhasználó összes menedzselt eszköze megjelenik:

CP devices

Az enrollment után figyeljük szorgosan a korábban említett DMPDownloader.log-ot; az enrollment eredménye az Intune-ból az Intune Connector szinkronizációval kerül át a ConfigMgr-be:

image

Plusz segítség Androidos collection készítéséhez:

select SMS_R_SYSTEM.ResourceID,SMS_R_SYSTEM.ResourceType,SMS_R_SYSTEM.Name,SMS_R_SYSTEM.SMSUniqueIdentifier,SMS_R_SYSTEM.ResourceDomainORWorkgroup,SMS_R_SYSTEM.Client from SMS_R_System where (SMS_R_System.ClientType = 3 ) AND ((SMS_R_System.AgentEdition0 = 11) AND SMS_R_System.Operating_system_Name_and0='Android')

Igazából az AgentEdition0 egyértelműen definiálja, milyen platformról van szó, de egyszerűen jobban néz ki, hogy benne van az ‘Android’ is :)

A teljes platform lista:

image

Az eszközre hagyományos módon kattintva indíthatjuk a Resource Explorer-t. Nézzük meg, mit tud a Hardware Inventory:

 image

image

 

Következő alkalommal az almás felhasználóknak segítünk az enrollment lépésein végigmenni.

IV. rész - Enrollment és inventory – iOS