Azure újdonságok TechEd 2014 - System Center Mindenkinek - Site Home - TechNet Blogs

System Center Mindenkinek

A Microsoft Magyarország System Center és adatközpont megoldásokkal foglalkozó szakértőinek blog oldala

Azure újdonságok TechEd 2014

Azure újdonságok TechEd 2014

 • Comments 1
 • Likes

Számos újdonságot jelentett be a Microsoft az amerikai TechEd konferencián amelyek a Microsoft Azure szolgáltatással kapcsolatosak. Az alábbi új és kibővült funkcionalitásokról bővebb információk ezen a blogon érhetőek el.

A legfontosabb újdonságok amiket kiemelnénk:

 1. Altalános célú VM-ként is elérhetőek az A8 és A9 méretű virtuális gépek (eddig csak HPC célokra voltak)
  8 core 56GB RAM / 16 core 112GB RAM, 40Gbit/s InfiniBand és RDMA elérés. Részletesebb információ a gépkategóriákról.
 2. Nagymennyiségű adat import-exportja immáron Európában is (akár 10db 4TB HDD futárpostával). A korábban csak preview és US-only szolgáltatás immáron hivatalosan támogatott itthonról is, FedEx-el lehet beküldeni a BitLockerrel titkosított drive-okat az Azure adatközpontba, hiszen nagyobb adatmennyiség internetes feltöltésénél ez jóval gyorsabb lehet. Részletes információk.
 3. Közvetlen DR replikáció Azure-ba virtualizációs rétegben (preview) Az eddigi alkalmazás szintű DR replikáció (pl. SQL, fileserver) mellett most már közvetlenül a földi/hosting rendszer virtualizációs rétegéből lehet komplett katasztrófa helyreállítási rendszermásolatokat fenntartani az Azure-ban a jövő hónaptól preview állapotban elérhető szolgáltatással. Ezzel párhuzamosan a jelenleg Hyper-V Recovery Manager néven ismert szolgáltatást átnevezésre kerül Azure Site Recovery-re.
 4. Azure RemoteApp – desktop alkalmazás távoli publikációs szolgáltatás (preview – INGYENES!) A RemoteApp képesség a felhőben is elérhető „SaaS/DaaS” megoldásával hamarosan sokkal egyszerűbb meglévő hagyományos vállalati alkalmazásokat Azure-ba költöztetni: a távoli eléréshez immáron nem szükséges külön RDS (terminal) Windows Server farmot építeni és adminisztrálni – elég egy feltöltött virtuális szerver sablonból kipublikálni az alkalmazást. A felhasználók bármilyen eszközről (PC, mobil, tablet) böngészőből érhetik el a kipublikált alkalmazást. Lehetséges hibrid és cloud-only rendszereket is így üzemeltetni. A gyárilag preparált alkalmazások között az Office 2013 alkalmazásai találhatóak meg jelenleg. A preview során ingyenes 2x10 userre – vigyázat: 15 nap inaktivitás után törlődnek a tesztrendszerek! További információ,és kipróbálás.
 5. SMB alapú fájlmegosztás VM-ek között - Azure File Service (preview) Egy újabb tárolási alternatíva jelent meg, egyelőre az Azure VM-ek közötti adatmegosztásra. További információ.
 6. Hálózati újdonságok: Site-to-Site VPN több telephellyel, és VNET-VNET összeköttetési lehetőségek. További információ
 7. Nyilvános IP rezervációja, instance-onkénti nyilvános IP, belső load balancer. További információ

Comments
 • 7-es pontnak orulok talan a legjobban..!
  A.

Your comment has been posted.   Close
Thank you, your comment requires moderation so it may take a while to appear.   Close
Leave a Comment