October, 2013 - System Center Mindenkinek - Site Home - TechNet Blogs

System Center Mindenkinek

A Microsoft Magyarország System Center és adatközpont megoldásokkal foglalkozó szakértőinek blog oldala

October, 2013

 • Privát felhő üzemeltetés: Kapacitás menedzsment

  Ebben a cikksorozatunkban a privát felhő megoldások üzemeltetéséhez kapcsolódó megközelítést tekintjük át. Ez a cikksorozat nem technikai hanem üzemeltetés módszertani megközelítést, filozófiát mutat be, azt hogy az ITIL/MOF alapú üzemeltetési módszertant mivel érdemes kiegészíteni, milyen területeket érdemes újra gondolnia olyas valakinek aki egy privát feljő infrastruktúra üzemeltetésében gondolkodik. Ez a cikkünk a kapacitás menedzsmentről szól.

 • ConfigMgr 2012 kliens site hozzárendelés Group Policy-val

  Pár napja újra kellett installálnom a ConfigMgr klienst egy olyan gépen, amely korábban egy másik infrastruktúrához tartozott. A kliens telepítő varázslóban kiválasztottam az “Always install the client software” opciót, és a telepítés a ccm.log és ccmsetup...
 • Privát felhő üzemeltetés: Incidens és probléma kezelés

  Ebben a cikksorozatunkban a privát felhő megoldások üzemeltetéséhez kapcsolódó megközelítést tekintjük át. Ez a cikksorozat nem technikai hanem üzemeltetés módszertani megközelítést, filozófiát mutat be, azt hogy az ITIL/MOF alapú üzemeltetési módzsertant mivel érdemes kiegészíteni, milyen területeket érdemes újra gondolnia olyas valakinek aki egy privát feljő infrastruktúra üzemeltetésében gondolkodik. Ez a cikkünk az incidens és probléma kezelésről szól.

 • Management Pack életciklus kezelési alapok

  A Management Pack-ek bővítik ki az Operations Manager funkcionalitását. Ideális esetben egy csomag pontosan azt mondja meg egy felügyelt technológiáról, amit tudni szeretnénk és semmi olyat, amire nincs szükségünk. Ezek a csomagok úgy lettek tervezve...
 • Privát felhő üzemeltetés: Szolgáltatás katalógus

  Ebben a cikksorozatunkban a privát felhő megoldások üzemeltetéséhez kapcsolódó megközelítést tekintjük át. Ez a cikksorozat nem technikai hanem üzemeltetés módszertani megközelítést, filozófiát mutat be, azt hogy az ITIL/MOF alapú üzemeltetési módszertant mivel érdemes kiegészíteni, milyen területeket érdemes újra gondolnia olyas valakinek aki egy privát feljő infrastruktúra üzemeltetésében gondolkodik. Ez a cikkünk a szolgáltatás katalógusról szól.

 • Privát felhő üzemeltetés: Pénzügyi menedzsment

  Ebben a cikksorozatunkban a privát felhő megoldások üzemeltetéséhez kapcsolódó megközelítést tekintjük át. Ez a cikksorozat nem technikai hanem üzemeltetés módszertani megközelítést, filozófiát mutat be, azt hogy az ITIL/MOF alapú üzemeltetési módszertant mivel érdemes kiegészíteni, milyen területeket érdemes újra gondolnia olyas valakinek aki egy privát feljő infrastruktúra üzemeltetésében gondolkodik. Ez a cikkünk a pénzügyi menedzsment fontosságáról szól.

 • Privát felhő üzemeltetés: Igény kezelése

  Ebben a cikksorozatunkban a privát felhő megoldások üzemeltetéséhez kapcsolódó megközelítést tekintjük át. Ez a cikksorozat nem technikai hanem üzemeltetés módszertani megközelítést, filozófiát mutat be, azt hogy az ITIL/MOF alapú üzemeltetési módszertant mivel érdemes kiegészíteni, milyen területeket érdemes újra gondolnia olyas valakinek aki egy privát feljő infrastruktúra üzemeltetésében gondolkodik. Ez a cikkünk az igények kezeléséről szól.

 • Privát felhő üzemeltetés: Üzleti kapcsolatok kezelése (Business Relationship Management)

  Ebben a cikksorozatunkban a privát felhő megoldások üzemeltetéséhez kapcsolódó megközelítést tekintjük át. Ez a cikksorozat nem technikai hanem üzemeltetés módszertani megközelítést, filozófiát mutat be, azt hogy az ITIL/MOF alapú üzemeltetési módszertant mivel érdemes kiegészíteni, milyen területeket érdemes újra gondolnia olyas valakinek aki egy privát feljő infrastruktúra üzemeltetésében gondolkodik. Ez a cikkünk a üzlettel való kapcsolatok kezeléséről szól.

 • Elérhető a System Center 2012 R2

  Az iparági sajtóban sok helyen lehet már olvasni azt, hogy hivatalosan is elérhetővé vált a Windows Server 2012 R2, a Windows 8.1, illetve a System Center 2012 R2 is. Én most az utóbbival foglalkoznék egy kicsit. Az újdonságokról most nem beszélnék külön...
 • Privát felhő üzemeltetés: A szolgáltatói megközelítés fontossága

  Ebben a cikksorozatunkban a privát felhő megoldások üzemeltetéséhez kapcsolódó megközelítést tekintjük át. Ez a cikksorozat nem technikai hanem üzemeltetés módszertani megközelítést, filozófiát mutat be, azt hogy az ITIL/MOF alapú üzemeltetési módszertant mivel érdemes kiegészíteni, milyen területeket érdemes újra gondolnia olyas valakinek aki egy privát feljő infrastruktúra üzemeltetésében gondolkodik. Első cikkünk a szolgáltatói megközelítés fontosságáról szól.