Partenerul nostru Maguay va sustine cel de-al treilea seminar dedicat WSF pe 20 mai. Tema este Partajare de documente si resurse.

Va puteti inregistra la acest link: Windows Server Foundation: Partajare de documente si resurse

Iata de ce Maguay recomanda WSF: “Windows Server Foundation pune la dispoziţie toate funcţiile necesare partajării documentelor si resurselor din cadrul unei infrastructuri cu cel mult 15 clienţi. Astfel, devine posibilă administrarea  organizata si structurata  a tuturor resurselor din reteaua companiei, precum si a relatiilor dintre aceste resurse. De asemenea, Windows Server Foundation dispune şi de functionalitatile de administrare si configurare centralizata a utilizatorilor, calculatoarelor si aplicatiilor, ceea ce ofera companiilor posibilitatea de a gestiona accesul utilizatorilor la aplicatiile, documentele si resursele din infrastructura IT intr-un mod securizat. De exemplu accesul la o imprimanta poate fi restrictionat pentru anumiti utilizatori, in sensul ca acestia nu pot tipari la această imprimantă, chiar dacă imprimanta este instalată în PC-ul client şi este vizibilă pe reţea. De asemenea, un exemplu concludent este restrictionarea accesului la un folder care contine documente dupa cum urmeaza:

1.Pentru un anumit grup de utilizatori se pot configura drepturi de scriere si citire pentru documentele din acel folder.

2.Pentru un alt grup de utilizatori se pot configura doar drepturi de citire pentru documentele din acel folder, asigurand in acest mod protectie la suprascrierea acelor documente.

3.Pentru al treilea grup se poate restrictiona accesul la acest folder, astfel incat utilizatorii din acest grup sa nu poata avea acces la aceste documente. Acest grup nu poate accesa folderul respectiv nici măcar pentru a vedea câte fişiere conţine”

 

Va reanimtim linkurile unde gasiti inregistrarea primelor doua sesiuni:

18 martie: Windows Server Foundation: cum iti creezi Active Directory si cum iti securizezi reteaua

15 aprilie: Windows Server Foundation: Terminal Services