Installation av Office 365 Home Premium

Installation av Office 365 Home Premium

 • Comments 1
 • Likes

Vi släppte i slutet av januari Office 2013 Home Premium. Som jag nämnt i en tidigare bloggpost ger det rätten att installera Office på fem datorer. Nedan följer en beskrivning av installationsupplevelsen.

Man kan välja att köpa Office 365 Home Premium direkt på internet eller i butik. I det senare fallet får man en produktnyckel som man löser in genom att gå till http://www.office.com/setup.

På sidan fyller du i din produktnyckel och klickar "Komma igång". Du kommer då till "Mitt konto" där du har en översikt över dina Office-installationer mm.

För att komma igång med installationen väljer jag "Installera" under "Installationsinformation".

Man väljer "Run" eller "Kör" på rutan som kommer upp. Du väljer "Yes" eller "Ja" på rutan som kommer upp (om du har User Account Control påslaget).

Nedladdningen inleds.

Installationen strömmas ner till datorn och redan efter en kort stund får du upp rutan "Välkommen till ditt nya Office!".

Klicka "Nästa".

Välj gärna att skicka information till oss på Microsoft för att förbättra utvecklingen av Office. Klicka sedan "Acceptera" efter att du läst igenom avtalet under "Visa avtal". Efter detta får du se en liten film om nya Office.

Eftersom nya Office som standard sparar dina filer till SkyDrive så får du en liten beskrivning av tjänsten. Klicka "Nästa" när du är nöjd.

Du får sedan välja ett tema i Office (som förstås kan ändras senare). Klicka "Nästa" för att fortsätta.

Office har strömmats ner i bakgrunden och du har nu kommit till slutet av guiden. Du har möjlighet att välja "Ta en titt" för att få se lite mer om nyheterna i nya Office. Välj annars "Nej tack".

Som du ser på nästa ruta så har strömningen kommit så långt att du kan starta nya Office även om all funktionalitet ännu inte hämtats ner.

På Startskärmen syns applikationerna trots att strömningen inte är klar.

En liten stund senare kommer en ruta klar som berättar att Office är komplett nedströmmat. Man kan då stänga ner internetuppkopplingen och jobba som vanligt.

Jag har hittills strömmat ner nya Office till fyra datorer. Med 100 Mbit uppkoppling tog hela strömningen ca 10 minuter, med ett 4G-modem ca 13 minuter.

Comments
 • Allt frid och fröjd tills jag installerade utvärderingsversionen av Project Pro 2013.

  Var och varannan gång jag startar Outlook 2013 vill den reparera Office 2013. Efter ett tag stannar strömningen vid 84%. Det går att komma förbi om jag stänger av tjänsten Print Spooler, men då måste jag installera om skrivdrivrutinen igen.

  Just nu har jag "Office installeras i bakgrunden (9%)" och Officeprogrammen fungerar ibland och ibland inte efter omstart.

  Har gjort ominstallation efter efter borttag med Fix-It. Och det fungerar ett tag.

  Men det är lite improduktivt att behöva starta om ofta och vänta på en ny strömning.

  Jag installerade 64-bits versionen av Office på Win8.

  Office 2010 fungerar som tur är fortfarande :-)

Your comment has been posted.   Close
Thank you, your comment requires moderation so it may take a while to appear.   Close
Leave a Comment