Windows 7 и добрата стара фонетика

Windows 7 и добрата стара фонетика

 • Comments 6
 • Likes

Току-що приключих инсталацията на Windows 7 beta на добрия стар (на средна възраст :)) Т60p. Тепърва ще има да блогвам (или е по-правилно “бложа”?) по темата, но не се сдържам да споделя една приятна изненада – включена е добрата стара фонетична клавиатурна уредба, класическата и любима на всички ЯВЕРТЪ.

phonetic traditional 

Няма да започвам по темата за т.нар. “нова” фонетика, за да остана в границите на добрия тон и да завърша позитивно – лека и пръст на “новата българска фонетика”, неуспяла да стане стандарт. Искрени благодарности на всички, които се опънаха в БИС (БИС няма да одобри проекта за стандарт БДС 5237-2006) и на колегите (те си знаят), които направиха факт Phonetic Traditional във Win 7.

Comments
 • Похвално е, че са включили добрата стара фонетика в новата ОС. Вчера я инсталирах на една виртуална машина. За момента всичко изглежда нормално.

  Някакви проблеми с активацията или ти не си я активирал ? Мисля че проблема не е само в моя телевизор.

  Поздрави

  Боян

 • Моята инсталация се активира срещу продукционен KMS сървър без проблем. Не знам как е с достъпа до публичните сървъри за бетата, ако не си успял все още - драсни.

  Сашо

 • Дааа, за кирилицата това беше голяма мъка във Vista-та, само че аз седнах и си направих "собствена" кирилица и няма проблеми, даже я разпространих и като апокрифен софтуер :P С активацията на Win7, аз нямах никакъв проблем - Build 7022... Малко мъка виждам с IE8, то да го похваля и той така да вземе да се дъни :) Но 7-цата като цяло ме изпълва с щастие :)

 • i tova e ako e dobre za vas, za niakoi ne e dobre izobshto-kak moje da se spraviate s taka podredenite klavishi-ujas.Iskam si drugata fonetika

 • Подредбата от методий.ком си е налична, какъв е проблема?

 • Подредбата от методий.ком си е налична в Windows 7, какъв е проблема?

Your comment has been posted.   Close
Thank you, your comment requires moderation so it may take a while to appear.   Close
Leave a Comment