Pressmeddelande från Microsoft: 2010-10-11

Snart släpps Windows Phone 7 - första telefonerna i butik den 21 oktober

HTC, LG och Samsung släpper Windows Phone 7 i Sverige

REDMOND/STHLM - 11 Oktober 2010 - Idag presenterade Microsoft sina globala lanseringsplaner för Windows Phone 7, företagets efterlängtade nysatsning inom telefoni. Hela 60 operatörer i 30 länder kommer att erbjuda Windows Phone 7, vilket innebär en bred global lansering. I Sverige släpps modellerna HTC 7 Mozart, HTC 7 Trophy, LG Optimus 7 samt Samsung Omnia 7 redan den 21 oktober. Lanseringspartner i Sverige är operatören 3 som bland annat kommer att vara ensamma om att erbjuda Samsung Omnia 7 till svenska kunder.

- Windows Phone 7 är en annorlunda telefon, som på ett nytt sätt kopplar samman dina vänner, ditt jobb och allt som är viktigt I ditt liv. Vi har dragit stor nytta av våra erfarenheter från XBOX Live, Office, Zune, Windows Live och Bing, och resultatet är något helt nytt. Omdömena hittills har varit översvallande, säger Peter Wissinger, ansvarig för Windows Phone 7 i Sverige.

En snabb blick på skärmen ger koll på läget
Windows Phone 7 är en smart telefon som ger användaren mer tid till annat. Designen är stilren och utvecklad för att så snabbt som möjligt ge tillgång till viktig information och tjänster - från nätet eller från olika applikationer. Windows Phone 7 gör dessutom telefonen personlig igen. Med hjälp av live tiles väljer användaren själv vad han eller hon vill placera på sin startskärm.  

Startskärmen uppdateras hela tiden med de senaste nyheterna från nätet, med bästa vännernas statusuppdateringar, eller med påminnelser om viktiga möten. Nya live tiles skapas enkelt för att lyfta fram den information som användaren alltid vill ha tillgång till.

Nya upplevelser i hubbar
Windows Phone 7 skiljer sig från alla andras smartphones genom att samla och integrera olika tjänster och applikationer i hubbar:

  • People-hubben samlar användarens kontakter och sociala nätverk på ett ställe, så att man ser de senaste Facebook-, Windows Live- och LinkedIn-uppdateringarna direkt i kontaktlistan. Användaren kan enkelt kommentera bilder och statusuppdateringar, och skicka meddelanden utan att behöva gå in i en särskild Facebookapplikation.
  • I Music+Video-hubben finns spännande musik- och filmtjänster, och användarens hela mediabibliotek, allt på ett ställe. Helt nyligen annonserade musiktjänsten Spotify att de skall optimera sin musiktjänst för Windows Phone 7.
  • Motsvarande hubbar finns för Pictures, Office, Games och för Marketplace, Microsofts nedladdningstjänst för applikationer etc. XBOX Live-tjänsten kommer ännu inte vara tillgängligt för svenska användare.

Sök mindre, hitta mer
Med Windows Phone 7 får sök i mobilen en ny innebörd. En särskild sökknapp hjälper användaren att hitta det han eller hon behöver, oavsett om det handlar om kontakter, applikationer i Marketplace eller innehåll i ett mejl. Bing i mobilen ger dessutom snabba sökresultat från nätet, samt kartor och vägbeskrivningar.

Skulle användaren förlora sin telefon fjärrsöker, låser eller raderar man telefonen med gratistjänsten Find My Phone. Användaren kan enkelt spåra telefonen och se på en karta var den är. Dessutom har man med Windows Phone 7 tillgång till 25GB fri lagring på nätet.

Microsofts lanseringspartner i Sverige för Windows Phone 7
- Vi är väldigt stolta över att ha fått det här förtroendet av Microsoft. Microsoftmobiler har alltid haft en stark ställning här i landet, inte minst bland våra företagskunder och vi är djupt imponerade av det vi sett av Windows Phone 7 hittills, säger Nicholas Högberg, vice vd på 3 Sverige.

- Samsung ser samarbetet med Microsoft som långsiktigt och där är Omnia 7 den första modellen som kommer att ha operativsystemet Windows Phone 7, säger Johan Larsson, nordisk produktchef för mobiler på Samsung.

- LG har ett nära samarbete med Microsoft kring Windows Phone 7 och vi ser fram emot att vara en av de första leverantörerna som lanserar en mobiltelefon med det nya operativsystemet, säger Erik Andersson, produktchef för Mobile Communications på LG Electronics i Norden.  

- Det värde som Microsoft ger sina mobilkunder världen över, sätter nya standarder för mobilindustrin. HTC lanserar två nya smartphones med HTC Windows Phone 7, för att erbjuda våra kunder en bättre möjlighet att välja en telefon som passar deras behov. Vi tror inte att en typ av telefon passar alla, säger Peter Frölund, chef för HTC i Norden.

Komplett information om Windows Phone 7 finns på http://www.windowsphone.com.
Besök Peter Wissingers mobilblogg på http://wissinger.wordpress.com/.
Ytterligare information om Microsoft finns på http://www.microsoft.com/presspass.

För ytterligare information, kontakta: Peter Wissinger, nordiskt ansvarig för Windows Phone 7, peterwis@microsoft.com, 070-926 61 82.

Om Microsoft
Microsoft (Nasdaq "MSFT") grundades 1975, och är den världsledande leverantören av mjukvara, tjänster och lösningar som hjälper människor och företag att förverkliga sin sanna potential.