Pressmeddelande 2010-06-15

Microsoft Office 2010 nu tillgängligt för konsumenter världen över

Arbeta var du vill och när du vill med Microsoft Office 2010

Idag är det officiell konsumentlansering av Office 2010, den senaste versionen av Microsofts populära kontorssvit. Det innebär att den finns tillgänglig att köpa i butik i 240 länder och online på Microsoft Store. I Sverige finns Office 2010 på svenska i butik från och med mitten av juli.

Sedan Microsoft släppte betaversionen av Office 2010 har den laddats ner av 8,6 miljoner användare världen över vilket gör Office 2010 till den mest framgångsrika betaversionen i Microsofts historia.

Office 2010 för familj, student och professionell

Office 2010 kommer finnas tillgängligt i fyra olika utföranden, Office Professional Academic, Office Home and Student, Office Home and Business och Office Professional.  Under hösten kommer många PC: s även att komma med Office 2010 Starter edition förinstallerat, vilket är en gratis version som finns med på nya datorer från start. Starter edition innehåller Word och Excel med ett begränsat antal funktioner.

Arbeta var du vill och när du vill med Office 2010

Office 2010 innehåller flera nyheter som alla bidrar till att du kan arbeta var du vill och när du vill enklare än tidigare. För företagsanvändare möjliggörs det genom den bakomliggande plattformen med Microsoft SharePoint som navet för Microsoft Office på klienten och Office Web Apps och Office 2010 i mobilen.

Office 2010 tar dig med ut i molnet

Office Web Apps tar Office 2010 ut i molnet. Med Office Web Apps kan användare enkelt logga in med sitt Live- eller Hotmail-konto från vilken dator som helst och komma åt sina sparade dokument. Det är även möjligt att dela valda dokument med vänner för att underlätta samarbete. Office Web Apps ger tillgång till Word, Excel, PowerPoint och OneNote. Via Facebook Docs kan medlemmar på Facebook enkelt skapa och dela Office-dokument via Office Web Apps.

Office 2010 har inspirerats av sociala medier

Med Office 2010 har Microsoft hämtat inspiration från hur vi kommunicerar och delar information i de sociala medierna och skapat en plattform för "Social Computing". Ett exempel på det är Microsoft Outlook Social Connector som integrerar sociala nätverk, bland annat Facebook och LinkedIn i Outlook. Ett annat exempel är MySite i SharePoint 2010 som blir en intern community där varje anställd kan skapa sin egna profilsida, blogg eller Wiki för information och kompetensdelning.

OneNote 2010 finns med i alla versioner

En nyhet är att OneNote numera ingår som ett standardprogram i alla versioner. OneNote är ditt digitala anteckningsblock som gör det möjligt att samla ihop, strukturera och dela med dig av dina anteckningar. OneNote har flera funktioner som underlättar för att du ska ha kontroll på dina anteckningar. Till exempel så kan du enkelt spela in möten som ljudfiler, samla webbklipp och bilder i ett och samma dokument.

Länk till mer information:
www.microsoft.com/presspass (Microsofts News Center)
http://blogs.technet.com/b/microsoftnyheter/ (Nyhetsbloggen)
www.microsoft.se

Länk till pressbilder: www.microsoft.com/presspass/gallery.mspx

För mer information, vänligen kontakta:

Jesper Andersson-Rydåker, produktchef för Office 2010
Tel: 08-7522857 alt e-post: jespera@microsoft.com

Eva Fors, affärsområdeschef för Information Worker
Tel: 08-752 5603 alt e-post: evafors@microsoft.com