Microsofts riktlinjer för sociala medier
Transparens, sunt förnuft, respekt och relevans

Det digitala landskapet förändras snabbt och sociala medier blir alltmer en del av vår vardag - både hemma och på jobbet. Vi uppmuntrar alla våra medarbetare till att använda sociala medier i sitt arbete, och har tagit fram ett dokument med interna riktinjer för sociala medier för att erbjuda bästa möjliga stöd och vägledning.

Dessa riktlinjer syftar till att beskriva de riktlinjer som finns för anställda och medarbetare på Microsoft i Sverige gällande arbetet med och aktivitet i sociala medier. Informationen vänder sig till alla anställda och medarbetare som bloggar, twittrar, producerar och publicerar poddradio och video online eller på annat sätt är närvarande och aktiv i olika sociala nätverk och sociala medietjänster.

De övergripande budskapen är transparens, sunt förnuft, respekt och relevans. Här lyfts även generella frågor som rör de anställdas närvaro på den sociala mediearenan och hur detta kan påverka Microsofts varumärke och verksamhet.


Microsofts riktlinjer för sociala medier är licensierad under Creative Commons Erkännande 2,5 Licens. Använd och inspireras gärna av våra idéer i detta dokument - men vänligen ange källa.

  Ladda hem hela dokumentet 

Kolla in alla våra officiella bloggar här.Bilden ovan illustrerar ett urval av de sociala medietjänster som är mest relevanta i sverige under hösten och vintern 2010.