Pressmeddelande 2010-10-04

Microsoft och Spotify knyter ihop framtidens musikupplevelser på Windows-plattformen

Ett samarbete mellan Microsoft och Spotify gör att miljontals musikälskande Windows-användare nu får tillgång till musikupplevelser av högsta kvalitet, när som helst och var som helst - på mobilen och datorn. Det avslöjade Microsofts vd Steve Ballmer och Spotifys vd och grundare Daniel Ek vid ett gemensamt framträdande på KTH idag.

Framtidens konsumentupplevelser har inga gränser; tekniken möjliggör sammankopplade digitala upplevelser över flera plattformar - allt tack vare nya molntjänster. Samarbetet mellan Microsoft och Spotify gör att användare av Windows-plattformen nu kan få tillgång till sin favoritmusik, oavsett tid och plats:

"Vi är väldigt glada över att i nära samarbete med Spotify kunna erbjuda musikupplevelser av högsta kvalitet på Windows-plattformen - med Windows 7 och Windows phone 6 idag och på Windows Phone 7 inom en snar framtid", säger Steve Ballmer, Microsofts vd. "Spotify är dessutom ett utmärkt exempel på ett innovativt teknikföretag från Sverige och Europa."

Idag lanserades Spotify på Windows phone 6-plattformen. Alla användare av populära Windows phone 6-telefoner kan därmed nu ladda ner Spotify-applikationen från Windows Marketplace for Mobile och njuta av högkvalitativ streamad musik.*

Under dagen avslöjades också att musiktjänsten kommer släppas för Windows Phone 7. Applikationen utvecklas särskilt för Windows Phone 7, och följer dess rena designspråk. Placera Spotify på startskärmen, så får du snabbt och enkelt tillgång till spellistor och favoritlåtar. 

"Vår vision är att skapa en värld där musikfans kan lyssna på all världens musik, när de vill och hur de vill. Där människor kan lyssna på och dela musik snabbt, smidigt och med fantastisk kvalitet", säger Daniel Ek, Spotifys vd och grundare. "Vi är mycket nöjda över att samarbeta med Microsoft för att ta Spotify-upplevelsen till Windows Phone."

Microsoft och Spotify har tidigare samarbetat med att ta fram en version av Spotify särskilt anpassad för Windows 7, där du bland annat kan skapa genvägar till favoritspellistor (Jumplist), kontrollera Spotify från aktivitetsfältet (Taskbar) och ha flera fönster öppna bredvid varandra (Snap). Man har även möjlighet att dela spellistor till sina kontakter i Windows Live Messenger.

*Kräver Spotify Premium konto. Vårt mål har varit att Spotify fungerar på alla Windows phone 6-enheter som uppfyller våra hårdvaruspecifikationer. För mer information se: http://www.spotify.com/about/press/spotify-and-windows-phone/.

Mer information:
Spotifys pressmeddelande med mer teknisk info
Blogginlägg inklusive demo video
Mer information om Steve Ballmers besök i Sverige

Presskontakt Microsoft:
Christofer Björkvall, Informationschef
Tel: 08-752 29 32 E-post: christofer.bjorkvall@microsoft.com 

Presskontakt Spotify
Sofie Grant, European PR-Manager, Spotify
E-post: press@spotify.com

Microsoft grundades 1975 av Bill Gates och Paul Allen. Huvudkontoret ligger i Redmond, Washington, USA, men företaget sträcker sig över 103 länder och regioner med drygt 88 500 anställda. Microsofts vision är att skapa innovativ programvara som ger människor tillgång till tjänster, information och kommunikation oberoende av tid, plats och verktyg.
www.microsoft.com

Spotify är en innovativ musiktjänst som ger användaren tillgång till en bred musikkatalog med miljoner låtar. Drömmen är att skapa den bästa musiktjänsten - som är enkel, rolig och lätt att använda och som innehåller all världens musik. Spotify Open och Free är kostnadsfria, annonsfinansierade tjänster. Spotify Unlimited och Premium är prenumerationstjänster utan annonser. Spotify finns idag för datorn, mobiltelefonen och nu även för tv:n. Idag har Spotify sju miljoner användare på sju marknader.
www.spotify.com