Microsoft Sverige - Nyhetsblogg

 • Windows 8-spel till julledigheten

  Med spel från G5 Entertainment till Windows 8/8.1 kan hela familjen ta en välbehövlig paus från julstressen. Bygg din drömstad, lös mysterium i förtrollade tavlor eller spela klassiska Mahjong. Oavsett vad som lockar just dig bjuds du på mystik, äventyr och hjärngympa. 

  - G5 Entertainment har många spel till Windows 8 som passar hela familjen och är perfekta att spela under julledigheten. Med brädspel, pussel, problemlösande under tidspress och äventyr har G5 spel som passar alla, säger Larissa Corcoran, marknadschef på G5 Entertainment

  Lost Souls: Enchanted Paintings  Bellas liv omkullkastas när en mystisk tavla helt plötsligt står utanför hennes dag. Samma dag försvinner hennes son spårlöst. I Lost Souls: Enchanted Paintings följer du med Bella på ett magiskt äventyr genom förtrollade tavlor och för arbeta med hjärnan för att lösa spelets pusselliknande problem.

  Pris: Gratis

  Ladda hem Enchanted Paintings här

  Virtual City Playground  I Virtual City Playground får du möjlighet att bygga din drömstad. Och sen är det upp till dig att driva staden. Det innebär att det är du som ska se till att det finns en fungerande kollektivtrafik, att soporna hämtas och att sjukvården fungerar. Det är helt enkelt upp till dig att se till att invånarna trivs i din stad.

  Pris: Gratis

  Ladda hem Virtual City Playground här

  Mahjong Artifacts  Ta en paus från julstressen och låt Mahjong Artifacts atmosfär från antika civilisationer lugna ner dig. Spelet ger dig bonuspoäng beroende på hur skickligt du löser de olika spelplanerna, du kan även samla troféer för olika prestationer. Spelet innehåller även olika twists i form av specialbrickor som erbjuder dig nya förutsättningar att lösa problemen som du ställs för.

  Pris: 55,00 SEK

  Ladda hem Mahjong Artifacts här

 • Summering 2013

  Jul och nyår står för dörren och det är dags att blicka tillbaka på året som passerat. För mig personligen är 2013 det första hela året jag arbetade på Microsoft och det har varit otroligt intensivt och roligt. Jag imponeras ständigt av våra kunniga medarbetare, smarta tjänster och snygga enheter. 

  Även för Microsoft har det varit ett händelserikt och lanseringsintensivt år. Under 2013 har vi lanserat fyra versioner av Surface på den svenska marknaden. Surface RT och Surface Pro rönte framgångar under våren. Under hösten flyttade fram vi fram våra positioner ytterligare med Surface 2 och Surface Pro 2 samtidigt som Windows 8 passerade 100 miljoner användare.

  En av världens mest använda och uppskattade tjänster, Office, presenterades också i en ny version under året. Med Office 365 tog vi steget fullt ut mot att göra Office anpassat för molnet. Många har redan flyttat dit, och fler är på väg. Vi fortsatte jobba för en mer flexibel syn på arbete och arrangerade Jobba Hemma-dagen för andra gången, och över 140 företag ställde sig bakom initiativet som fick stor uppmärksamhet i hela Sverige. 

  Det var också året då bedragare utgav sig för att ringa från Microsoft och lurade människor i hela landet. Vi fortsätter jobba hårt för att upplysa och varna våra användare. Om du eller någon du känner drabbats, läs vår bloggpost. 

  Det var också året då Hotmail förbättrades och bytte namn till Outlook. SkyDrive passerade 250 miljoner användare. Yammer fyllde ett år i Microsofts tjänst. Lync, Dynamics och SQL Server flyttade fram sina positioner på svenska företag. Jonas Persson ny VD för Microsoft Sverige och Steve Ballmer aviserade sin avgång som global VD för Microsoft. Windows Phone tog marknadsandelar. Skype fortsatte växa. Samarbetet med Nokia fördjupades ytterligare. Windows 8 blev Windows 8.1. Microsoft blev Sveriges bästa arbetsplats för tredje året i rad av Great Place to Work och Xbox One presenterades för världen

  Och det här är bara en liten del av allt vi gjort under året. 

  Jag vill önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år. 2014 ser ut att bli ett spännande år på väldigt många sätt. 

  Jenny Spets Wojarski 

 • Office 365 hjälper Coop sänka kostnaderna

  Låga matpriser och hållbar miljö är två viktiga ingredienser i Coops affärsidé.  För att uppnå dessa mål har man tagit Microsofts Office 365 till hjälp. Utrullningen skedde just före sommaren och har redan gett resultat.

  I livsmedelsbranschen är priset en viktig konkurrensfaktor. Där såg Coop, med CIO Stefan Hasselgren i spetsen, ett värde i Office 365. Med smidiga kommunikationsverktyg blir företaget mer effektiva, vilket gör att de kan hålla nere priserna i butikerna. Några månader efter implementeringen syns redan minskade kostnader. 

  – Tidigare betalade vi en leverantör för driften av servrar ovanpå att vi betalade licenser till Microsoft. I och med övergången till Office 365 betalar vi istället en fast avgift per användare. Där ser vi en besparing och en modell som stödjer vårt behov av flexibilitet, säger Stefan Hasselgren.

  Varumärket Coop är starkt förknippat med hållbar utveckling. Målet är att butiker, sortiment och leverantörer ska stå för hållbarhet. Smidigare kontaktvägar mellan anställda istället för utskrifter på anslagstavlor är såklart en del i det hela. Men åtagandet går längre än så. Att Microsoft är miljöcertifierade var inte en bonus, utan ett krav.

  För oss är det viktigt att säkerställa att partners lever upp till de krav som vi har, till exempel när det gäller miljövänliga datahallar, säger Magnus Schenström, Contract Manager och ansvarig för arbetsplatstjänsten.

  Stefan Hasselgren fyller i:

  – Centraliserad IT-drift leder automatiskt till hållbarare miljö. Vi har tidigare haft servrar på 800 platser. Och det kommer ju aldrig vara lika miljövänligt som att ha servrar på få platser.

  Ett annat krav från Coops sida gällde kundernas säkerhet. Företaget har ett så kallat PCI-certifikat, vilket innebär att kunders kreditkortsuppgifter inte får lagras elektroniskt. Detta möter Office 365 genom ett inbyggt filter som hittar och rensar bort dessa uppgifter innan de lagras på servern.

  I våras skedde utrullningen. 3900 tjänstemän omfattades. Beslutet om att köpa in Office 365 togs i mars och enligt tidsplanen skulle implementeringen vara i hamn tre månader senare. Tidsplanen höll tack vare ett nära samarbete mellan Coop och Microsoft.

  – Vi var bland annat på väg att gå över det antal licenser vi hade sedan tidigare. Där hjälpte Microsoft oss genom att sätta in temporära licenser så att vi täckte det behov vi hade, säger Magnus Schenström och fortsätter:

  ­–Det finns också en del fallgropar som hänger ihop med hur väl dokumenterad din nuvarande systemmiljö är, och därmed hur lätt omläggningen kan ske.

  Med facit i hand finns det ändå saker som Stefan och Magnus skulle gjort annorlunda om de skulle göra om det hela. Framförallt när det kommer till kommunikationen med användarna.

  – Information är jätteviktigt och får aldrig underskattas. Oavsett hur man kommunicerar läser de flesta inte all information och följer inte alla instruktioner. Man bör därför ha en Service Desk som är beredd att hantera en ökad volym av den här typen av ärenden. Det kommer mer än vad man tror, oavsett hur mycket information man skickar ut, säger Magnus Schenström.

  Är då allting guld och gröna skogar? Stefan Hasselgren och Magnus Schenström tycker att det fungerar utmärkt i den miljö de jobbar i, men Stefan vet att det finns ett missnöje bland vissa användare. Ett missnöje som inte är kopplat till produkten i sig.

  – Många jobbar i en datamiljö där vi fortfarande har en massa gamla system kvar, vilket gör att det inte är helt kompatibelt med den nya miljön, säger Stefan Hasselgren.

  Däremot har de nya användarna haft lätt att ta programmen till sig. Stefan Hasselgren tror att det har med Office-paketets popularitet att göra.

  – Vi älskar Microsofts verktyg eftersom de används av användarna privat. Det ger oss en mycket kortare startsträcka, för de känner igen sig i programmen och vet redan hur allting fungerar. Det gör det tusen gånger lättare.

  För mer information, vänligen kontakta:

  Niklas Danell
  Microsoft AB
  Produktchef Office 365
  Tel: 08-7523240
  niklas.danell@microsoft.com

   

 • Microsoft för öppen källkod

  Microsoft öppnar upp .NET för öppen källkod och alla plattformar samt lägger till nya funktioner för utvecklare i Visual Studio 2015, .NET 2015 och Visual Studio Online.

  Microsoft förstärker sin inriktning mot öppen källkod och öppenhet mot alla plattformar genom att öppna hela server-stacken till .NET mot operativsystemen Linux och Mac OS. Microsoft släpper också en ny gratis version av Visual Studio, Visual Studio Community 2013 som gör huvudfunktionerna tillgängliga. Nyheten släpptes på Microsofts event Connect (); där betaversioner av Visual Studio 2015 och .NET 2015 visades.

  Med miljarder av olika enheter på marknaden idag behöver utvecklare verktyg som jobbar mot flera olika enheter och operativsystem, säger S. Somasegar, Vice President Developer Division på Microsoft Corp. – Genom Visual Studio och .NET kommer vi att leverera en heltäckande lösning som gör det möjligt för utvecklare att bygga och managera applikationer till många olika enheter och operativsystem.    

  Öppet, tillgängligt och alla plattformar

  Microsoft har åtagit sig att leverera utvecklingsmiljöer som stöder utveckling till många plattformar. Nu tillhandahålls hela server-stacken till .NET som öppen källkod, inklusive ASP.NET, kompileraren till .NET, .NET:s Core Runtime, Framework och Libraries till utvecklare som nu kan bygga .NET till både Windows, Mac eller Linux. I implementationen kommer Microsoft verka nära de som jobbar med öppen källkod och ta emot bidrag till framtida förbättringar av .NET genom stiftelsen .NET Foundation

  Ett starkt CLR på öppen källkod med alla plattformar öppnar enorma möjligheter att bygga stora serverbaserade system, säger Brian McCallister, CTO på Groupon. – Det här ger utvecklarna fler val att hitta bra verktyg att hitta en bra lösning på sitt problem. Jag ser mycket fram emot att ha tillgång till kvalitén i de virtuella maskiner och verktyg som CLR erbjuder utan att behöva bygga om hela vår infrastruktur för produktion för att kunna använda den!
  Visual Studio till alla utvecklare

  • Visual Studio Community 2013 är en ny, fullvärdig gratis version av Visual Studio med alla egenskaper och tillägg. Versionen öppnar för utveckling på alla enheter och plattformar, för Webb- och Molntjänster för utveckling av applikationer till alla icke företagsutvecklare. Utvecklare kan börja med Visual Studio 2013 här.

  Visual Studio 2015 och .NET 2015: bygg för alla enheter

  • Betaversionen av Visual Studio 2015 är utvecklat från grunden med stöd för iOS, Android och Windows för att göra det lätt för utvecklare att bygga applikationer och tjänster till alla enheter på alla plattformar.
  • För att ännu bättre stödja utveckling till alla mobila plattformar med .NET erbjuder Microsoft och strategiska partnern Xamarin enklare installation av Xamarin från Visual Studio och en gratis Xamarin Starter Edition som blir tillgänglig senare i år.
  • För Webbutvecklare som är intresserade av att bygga appar i molnet för mobila enheter har Microsoft dessutom släppt den slutliga versionen av Apache Cordova. Utvecklare kan börja med betaversionen av Visual Studio 2015 här.

  Visual Studio Online: Agilitet och DevOps i molnet
  Efter ett års förbättringar av tjänsten Visual Studio Online kommer nu nya möjligheter.

  • Release Management som tjänst, finns nu i betaversion, hjälper kunder att automatisera och managera uppgradering till nya versioner av applikationer utan att behöva sätta upp eller underhålla någon infrastruktur.
  • Installation av projekt i molnet, företag har fått det enklare och säkrare att sätta upp och konfigurera miljön för utveckling, test och produktion i Azure.
  • Visual Studio 2013 update 4
  • Update 4 innehåller flera förbättringar för högre produktivitet och nya funktioner. Ladda ned den och hämta mer information här.

  Läs mer i bloggposten av S. Somasegar

  I den engelska pressreleasen på Microsoft Corp News Center finns också länkar till:

  • Faktablad om nyheterna
  • Blogg av Brian Harry (Agile/DevOps djupdykning)
  • Blogg av Scott Hanselman (ASP.NET & Azure-relaterade nyheter)
  • Nedladdninglänkar

  Presskontakt
  Joakim Nordblom
  08-4104 5556

 • SVT Nyheter till Windows Phone 8

  I förra veckan lanserades appen SVT Nyheter till Windows Phone 8. Appen är ett snabbt och enkelt sätt att hålla sig uppdaterad med de senaste nyhetsartiklarna, tv-inslagen och livesändningar från SVT´s nyhetsbevakning.

  Du kan ladda hem appen här.

 • Microsoft Game Camp Sweden sommaraktivitet för svenska studenter

  Imorgon samlas nästan 100 svenska spelutvecklingsstudenter i Skövde för Microsoft Game Camp Sweden. Under sommaren kommer de utveckla spel till Microsofts plattformar och löpande ta del av spännande föreläsningar och seminarium för att utveckla sitt kunnande.

  Microsoft Game Camp Sweden är ett samarbete mellan Microsoft och Sweden Game Arena som drivs av Gothia Science Park, Högskolan i Skövde och Skövde kommun. Under sommaren samlas närmare 100 studenter som läser spelutveckling i Skövde för att arbeta tillsammans och utveckla spel för Microsofts ekosystem.

   – Sverige ligger i framkant när det kommer till spelutveckling med flera framgångsrika spelföretag. Vi tycker att det är viktigt att vi fortsätter engagera oss i branschen för att utveckla den och driva den framåt. Microsoft Game Camp Sweden är ett perfekt exempel på hur vi engagerar oss och stöttar branschen på såväl kort som lång sikt, säger Sara Kullgren, Director Developer Experience på Microsoft

  Microsoft Game Camp Sweden börjar imorgon på Gothia Science Park i Skövde. Under dagen slutredovisar och visar talangfulla studenter upp sina projekt som utvecklats i Spelprojekt 2 på dataspelsutbildningarna på Högskolan i Skövde. Dessutom får de ta del av inspirationsföreläsningar från Sara Kullgren, Director Developer Experience på Microsoft Sverige och Ernest Adam, Game Design Expert. Ernest har tidigare arbetat på Electronic Arts och Bullfrog Productions Ltd. Idag arbetar han som konsult mot bland annat Activision, Blizzard och Ubisoft. Angelica Norgren, programledare för P3 Spel, är konferencier under dagen och kommer bland annat att intervjua alla deltagande team.

  Årets upplaga av Microsoft Game Camp Sweden pågår fram till och med den 14-16 september då det avslutas i samband med Sweden Game Conference. Då sker också utdelning av Skövde Academic Game Award bland deltagande team. Under sommaren föreläser bland annat Sara Casén (Casen Crowd), Sjoerd De Jong (Epic Games), Armin Ibrasagic (Coffee Stain Studios) och Mathias Crawford (Stanford University) för deltagarna i Skövde.

  – Jag är såväl stolt som glad över att vi kan anordna Microsoft Game Camp Sweden för andra året i rad. Initiativet är en bra plattform för att utbyta erfarenheter och kunskap mellan näringsliv och utbildning och utveckla nya start-ups, säger Per-Arne Lundberg, chef för GSP Inkubator

  Har du inte möjlighet att närvara i Skövde kan du följa dagen via vår livestream på www.his.se/live mellan kl 12.00-15.30.

  Microsoft Game Camp Sweden genomfördes för första gången 2014 och var en stor succé. Initiativet pågick under sex månader och samlade såväl spelutvecklingsstudenter som erfarna mentorer från svenska spelstudios. Bland förra årets deltagare finns bland annat Mathilda Bjarnehed som förra året var en av stipendievinnarna för spelet Lunch Lady Simulator och tidigare i år var en av finalisterna till tävlingen årets IT-tjej. Guru Games deltog också i fjol och släpper tack vare sin medverkan Magnetic: Cage Closed på Xbox One senare i sommar.

  För mer information kontakta

  Johan Hoffman
  Kommunikatör för Sweden Game Arena
  johan.hoffman@gsp.se
  070-960 30 24

   

 • Ekologisk odling på Windows Phone och Windows 8.1

  Idag lanseras det populära spelet Gro Garden till Windows Phone 8 och Windows 8.1. I spelet får du leka trädgårdsmästare med samlingar av frön, grönsaker, bakelser och andra smaskiga godsaker som du kan odla i din ekologiska trädgård.

  Som trädgårdsmästare i Gro Garden får barn och föräldrar på ett enkelt och underhållande sätt lära sig om hållbarhet och ekologisk odling. Tillsammans med Katta Kompost odlar du grönsaker i din näringsrika jord. När Katta Kompost och hennes mikroorganismvänner äter så händer magiska ting.

  - Vi är övertygade om att Gro Garden kan få upp barn och deras föräldrars intresse för ekologisk odling och viktiga frågor som på sikt leder till ett hållbart samhälle. Med den ambition är det naturligt för oss att utveckla spelet till Windows Phone 8 och Windows 8.1, så att så många som möjligt kan ta del av det, säger Henrik Sallander, Chief Technical Officer på Gro Play.

  I Gro Garden finns det hundratals olika saker att samla, en mängda roliga karaktärer att lära känna och ett barnvänligt gränssnitt. Spelet är även helt fritt från reklam från tredje part, så barn och föräldrar har många timmar underhållning framför sig vid detta hållbara trädgårdsland.

  Gro Play är ett svenskt socialt företag som gör leksaker, spel, innehåll och appar med fokus på miljö och hållbarhet. Gro Play är en del av STING – Stockholm Innovation and Growth.  

  Här kan du ladda hem Gro Garden till Windows 8.

  Här kan du ladda hem Gro Garden till Windows Phone 8.

 • Sigtuna kommun först i Sverige med nya Microsoft Surface 3

  Sigtuna kommun lägger en order på 1300 Microsoft Surface 3 hos Atea. Satsningen på Surface 3 är det sista steget i Sigtunas satsning på 1-till-1 för eleverna i kommunen och ska levereras i början av september i år.

  Sigtuna bestämde sig redan för 3 år sedan för att satsa på 1-till-1. Sedan dess har kommunen succesivt ökat antal datorer tillgängliga för eleverna, och i höst går man i mål då alla elever och nya lärare som behöver en dator får en egen Surface 3 att arbeta på.

  "I dagsläget har vi en blandad IT-miljö med olika operativsystem, men Surface 3 blir den enda datorn vi köper in just nu. Vi gör det eftersom vi ser olika strategiska fördelar både pedagogiskt och kreativt av det här valet", säger Mattias Bussman, IT-teknisk samordnare på Barn och ungdomsförvaltningen i Sigtuna kommun.

  Sigtuna kommun har arbetat medvetet och metodiskt att införa it i skolan, vilket har skapat både engagemang och bra resultat bland alla inblandade”, säger Örjan Johansson, nationell affärsområdeschef Atea Skola.  

  Microsofts Surface 3 är speciellt framtagen med skolelever och studenter i åtanke. Priset och storleken har bantats jämfört med Surface Pro 3 för att göra den nya Surface 3:an mer attraktiv för skolor och universitet. Möjligheten att skriva, peka och använda pennan på Surface 3 har varit en viktig del i Sigtuna kommuns val.

  "När du vill ha en fullstor dator så får du det, och när du behöver samarbeta över nätet eller i klassrummet kan du göra det. Eleverna kan sitta och plugga på olika platser, rita och skissa med pennan, ta anteckningar och arbeta med dokument som läraren delar", säger Mattias Bussman.

  Eleverna får ta med sin Surface 3 hem

  Sigtuna kommun har inget emot om de äldre eleverna tar hem sina datorer.

  "Vi ser på Surface 3 som på vilket arbetsredskap som helst och de äldre eleverna kommer kunna ha med sig den hem. De får spela på den om de vill - på fritiden givetvis", säger Mattias Bussman med ett leende.

  På kommunen har man sedan tidigare en blandad IT-miljö, med bland annat IT-lösningar och program från Microsoft. Den pedagogiska basen grundar sig på Office 365-miljö och SharePoint. Och nu när ordern är lagd hos Atea påbörjas arbetet med att anpassa enheterna med den mjukvara som lärarna använder, samt stöldskydd.

  På Microsoft i Sverige är man glad över att Sigtuna kommun väljer Surface 3.

  Med Surface 3 får eleverna i Sigtuna kommun riktigt bra förutsättningar för att samarbeta, öva, och lära, samtidigt som de stärker sin digitala kompetens. Och med Office 365 som kommunen redan arbetar med underlättas dialogen mellan elev och lärare, oavsett vilken plats eleverna pluggar ifrån”, säger Joke Palmkvist, affärsområdeschef för Skola och Högre utbildning på Microsoft.

  ”Med Surface 3 har Sigtuna kommun nu ett prisvärt alternativ perfekt för skolan – en riktigt bra enhet som är både surfplatta och dator i ett. Och som dessutom är lätt att bära med sig, har lång batteritid, en premiumkänsla och färgupplevelse, till ett överkomligt pris”, säger Joakim Karlén, produktmarknadschef för Surface.

  För Microsofts del innebär Sigtuna kommuns beslut att beställa 1300 Surface 3-enheter den enskilt största Surface-ordern i Sverige hittills.

  ”Sigtuna kommun lever som de lär. Framgångsrikt arbete bygger på en medveten strategi och vi märker att allt fler kunder efterfrågar kompetensutveckling och kartläggning för att lyckas med it-satsningar i skolan”, säger Örjan Johansson, nationell affärsområdeschef Atea Skola.

  För mer information kontakta:

  Joakim Karlén
  Produktmarknadschef Surface
  E-post: joakim.karlen@microsoft.com
  Telefon: 073-408 56 32

  Tänk på att vi slutar publicera nyheter på Nyhetsbloggen i slutet av juni. För det senaste från Microsoft Sverige rekommenderar vi att du följer http://news.microsoft.com/sv-se/ istället.

 • Beckers målar om IT-systemen i Microsoftkulör

  Beckers firar 150 år med att ta klivet in i framtiden med en global satsning på bolagets IT-system. Det anrika färgbolaget väljer Microsoft för både lösning och hjälp med införandet av ett nytt affärssystem som möjliggör Beckers strategiska tillväxtmål.

  ”Beckers har utvecklats från ett traditionellt företag till en global aktör aktiv på fem kontinenter. Det ställer nya krav på våra IT-system och tillsammans med Microsoft tar vi nu ett helhetsgrepp med global it och ett gemensamt affärssystem för hela bolaget”, säger Monica Rudin, global IT-chef på Beckers Group.

  Beckers producerar industrifärg för Coil Coatings (bandlackeringsfärg), Industrial Coatings och Consumer Design Finishes (CDF), och är nummer ett i Europa som leverantör av färg för bandlackering. Industrial Coatings är det produktområde som tillverkar färg för bland annat jordbruksmaskiner, tåg, plastdetaljer på bilar och lastbilar. CDF levererar färg för segment inom konsumentelektronik, exempelvis datorer, mobiltelefoner, surfplattor och espressomaskiner, där Beckers säljer den färg som används för färglackering av Microsofts Surface-serie.

  Tillväxt ställer nya krav

  Beckers har under de senaste åren etablerat sig på flera tillväxtmarknader, exempelvis Bangladesh, Nigeria, Indonesien, Turkiet och mellanöstern. Expansionen har ställt nya krav på Beckers som tidigare inte haft ett enhetligt affärssystem men som nu implementerar Microsoft Dynamics AX. Tidigare lösningar har varit olika, bland annat har Sage X3, IFS och diverse lokala lösningar funnits, vilket gjort det svårt att skala upp och anpassa verksamheten utifrån de nya globala förutsättningarna. Inte heller IT-infrastrukturen och it-supporten har varit globalt koordinerad, vilket det nu blir ändring på i och med införandet av Microsoft Dynamics AX.

  ”Vi gör detta för att Beckers ska kunna växa vidare. Tidigare har vi inte kunnat stötta nya marknader på ett effektivt sätt – då gemensamma servrar, nätverk och system inte funnits”, säger Monica Rudin.

  ”När jag började på Beckers var målet att sätta igång det här projektet tillsammans med lämplig partner. Och nu, lagom till att vi firar 150 år startar vi från scratch tillsammans med Microsoft”, säger Monica Rudin.

  Nu är Beckers mitt uppe i ett flertal projekt i och med att de inleder arbetet med att sätta upp en global IT-struktur, där Microsoft blir leverantör av affärssystem. Men Microsoft hjälper inte bara till med implementationen av affärssystemet utan har även en stöttande roll i det fortsatta arbetet med bland annat Active Directory samt i att bidra kring framtidsvisioner.

  Arbetet med det nya affärssystemet sker främst från Sverige där ett internationellt team med 10 personer från Beckers och ungefär lika många från Microsoft kommer att arbeta tillsammans från en gemensam lokal, enligt Monica Rudin som är ansvarig för arbetet. En del av arbetet kommer även att ske via offshore med en arbetsgrupp i Indien.

  ”Vi säkrar framtiden med det här projektet och ser till att vi står rustade och redo för expansion. Samtidigt ser vi till att vi får en ökad säkerhet, transparens, och en plattform för ett smidigare samarbete och utbyte av information mellan våra olika marknader”, säger Monica Rudin.

  ”Att Beckers väljer att ta klivet in i framtiden med Microsoft Dynamics AX som plattform är ett steg som gör att Beckers kommer ligga i framkant jämfört med deras konkurrenter. Det nya affärssystemet uppfyller de förväntningar som både kunder och medarbetare har på ett modernt företag idag”, säger Mariette Larsson, chef för Microsoft Dynamics i Sverige.

  ”Vi på Microsoft är mycket stolta över att få hjälpa Beckers att implementera ett modernt och användarvänligt affärssystem för att stödja Beckers utveckling och fortsatta globala expansion. Lösningen kommer att stödja Beckers globala affärsprocesser och främja samarbete och effektivitet. Detta betyder mer tid för kundfokus, produktutveckling och miljöhänsyn, vilka är Beckers ledstjärnor.”, säger Niklas Johnsson, chef för Microsoft Services i Sverige.

  Fakta Beckers Group:

  Grundat: 1865 av kemisten Carl Wilhelm Becker i Stockholm, Sverige.

  Ägare: Lindéngruppen äger 100 % av Beckers Group.

  Huvudkontor: Berlin, Tyskland.

  Antal anställda: 1800

  Omsättning: ca 5 miljarder kronor

  Marknad: 1961 expanderade Beckers utanför Skandinavien, en trend som fortsatte under 1970-80 talet. Under 1990 fortsatte Beckers att växa genom joint ventures och förvärv i Asien, Afrika och Nordamerika. Beckers har de senaste åren fortsatt växa och har startat nya anläggningar i Europa, mellanöstern och Asien, samt kontor i Ryssland.

  För mer information kontakta

  Monica Rudin, Global IT-chef på Beckers Group

  monica.rudin@beckers-group.com

  Telefon: +46(0)8-590 790 10

  Mariette Larsson, Direktör för Microsoft Dynamics

  mlarsson@microsoft.com

  Telefon: +46(0)87522992

  Niklas Johnsson, Chef för Microsoft Services

  niklas.johnsson@microsoft.com

  Telefon: +46(0)87522875

   

  Tänk på att vi slutar publicera nyheter på Nyhetsbloggen i slutet av juni. För det senaste från Microsoft Sverige rekommenderar vi att du följer http://news.microsoft.com/sv-se/ istället.

 • Advectas blir Microsoft Gold Partner inom Data Analytics

  Thomas Svahn på Advectas är nöjd med att nu vara Microsofts guldpartner.

  Advectas och Microsoft är sedan länge partner inom Business Intelligence och Analytics. Genom att Advectas nu erhållit titeln Gold Partner kommer samarbetet ytterligare förstärkas. Certifieringen bekräftar en både djup och bred kunskap om Microsofts produkter vilket innebär att de kan erbjuda riktigt bra lösningar för att förenkla och förbättra hela styrprocesser, från planering och budgetering till uppföljning, analys och rapportering.

  – Vi är mycket glada över att ha uppnått denna status hos Microsoft då det bekräftar vår Microsoft-kompetens och stärker vårt samarbete vilket kommer att komma våra kunder till gagn, säger Thomas Svahn, Vice VD på Advectas AB.

  Advectas är en stor leverantörer av beslutstödslösningar baserade på Microsoft Business Intelligence. Enligt en undersökning genomförd 2014 av analysföretag Consulting League är Advectas en av de fyra största leverantörerna i Norden av beslutstödslösningar baserat på Microsofts programvaror. Advectas driver även ett kundnätverk kopplat till Microsoft Business Intelligence där flera stora organisationer och företag medverkar.

  – Advectas är en partner som har satsat på att ligga i framkant av nya teknologier och lösningar inom Data Analytics, därför är det extra kul att få gratulera till den välförtjänta statusen som Gold Partner. För oss på Microsoft känns det tryggt att kunna hänvisa våra kunder en partner med rätt tyngd och kompetens inom området säger Tommy Flink, Data Insight Lead på Microsoft.

  Advectas har kontor i Sverige, Danmark, Holland och Australien.