Microsoft Sverige - Nyhetsblogg

 • Nu lanserar vi svenska Hotmail.se

  Idag blev den svenska domänen för Windows Live Hotmail tillgänglig, vilket ger alla chansen att skapa en mejladress som slutar på @hotmail.se.

  I december 2009 fanns det 4,2 miljoner aktiva Hotmail-användare i Sverige. Den nya domänen innebär bland annat att fler användare kan få exakt den mejladress de själva vill ha - utan siffror eller konstiga stavningar och utan att befintliga konton påverkas.

  Läs mer om Hotmail här, eller skapa en ny Hotmail.se-adress direkt.

 • Windows 7 släpps i Sverige 31 oktober

  windows7 Som vi tidigare sagt kommer Windows 7 att släppas i god tid innan jul och nu är det klart att nästa version av Windows släpps på den svenska marknaden den 31 oktober.

  Vad gäller priset kommer de att ligga på samma prisnivåer som för Windows Vista. För oss i Europa är läget lite speciellt. Eftersom vi inom den europeiska unionen har beslutat att leverera Windows 7 utan Internet Explorer under namnet Windows 7 E, blir det inte möjligt att uppgradera sin Windows Vista till Windows 7 E. Däremot kommer vi att erbjuda kompletta versioner av Windows 7 E till uppgraderingspriser. Vi kommer inom kort att ge mer information om priserna och hur erbjudandet ser ut.

  Windows Server 2008 R2 som är serverversionen av Windows 7, släpps i slutet av september eller i början av oktober. Där kommer vi inte heller att höja våra priser.

  Bookmark and share
 • Internet Explorer 11 till Windows 7

  Med start idag finns Internet Explorer 11 tillgängligt för alla Windows 7-användare. IE11 bygger vidare på utvecklingen i IE10 där en snabb och säker surfupplevelse med stöd för de senaste webstandarderna är utgångspunkten. Har du aktiverat Automatic Updates i Windows Update för Windows 7 kommer din webbläsare automatiskt uppdateras till IE11 under de kommande veckorna.

  Det är glädjande att den överlägset bästa webbläsaren för Windows-användare nu finns tillgänglig till Windows 7. Med Internet Explorer 11 är det snyggt, enkelt och snabbt att surfa webben samtidigt som det är säkert, säger Eva-Mia Westergren, produktmarknadschef för Windows och Internet Explorer på Microsoft


   
  Internet Explorer 11 kör javascript snabbare än konkurrenterna och tillsammans med stödet för hårdvaruacceleration blir därför din surfupplevelse snabb och smidig. Med säkerhetsfunktioner som SmartScreen, InPrivate Browsing och Tracking protection är du och din personliga information skyddad under tiden som du surfar.

  Vill du uppleva den fulla potentialen i Internet Explorer 11 kan du besöka den fullt interaktiva sajten Everest: Rivers of Ice eller spela det banbrytande spelet Contre Jour direkt i webbläsaren.

  Läs IE bloggen för att hålla dig uppdaterad med det senaste om Internet Explorer

 • Nu börjar uppgraderingen från Hotmail till Outlook.com

  För sex månader sedan lanserade Microsoft en förhandsversion av Outlook.com. Den nya webbaserade mejltjänsten har nu över 60 miljoner aktiva användare och släpps idag i skarp version. När nu Outlook.com går in i skarpt läge kommer Hotmail-användare stegvis uppgraderas till den nya webbmejltjänsten, som erbjuder ett nytt gränssnitt och ny funktionalitet. Till sommaren räknar Microsoft med att alla Hotmail-användare ska ha uppgraderats till Outlook.com.

  För dig som idag använder Hotmail kommer uppgraderingen inte att innebära några stora förändringar. Du kommer att behålla din gamla mejladress, ditt lösenord, alla dina mejl, din kontaktbok och dina mappar. Det som förändras är gränssnittet samt det faktum att du får tillgång till alla de nya funktionerna i Outlook.com.

  Övergången från Hotmail till Outlook.com kommer att ske per automatik och kräver inte att användaren gör något. Du behöver dock inte vänta på att ditt Hotmail-konto ska uppgraderas. Vill du komma igång med Outlook.com redan idag är det bara att logga in med dina användaruppgifter på Outlook.com så sköter vi resten.

  Läs gärna mer om uppgraderingen på vår Med vänlig hälsning-blogg.

 • Surface 2 och Surface Pro 2 till Sverige 22 oktober

  Den 22 oktober släpper Microsoft Surface 2 och Surface Pro 2 i Sverige. Enheterna kommer att finnas tillgängliga för konsumenter hos Elgiganten, MediaMarkt, Siba och Telenor samt i Microsoft Store. Företagskunder kommer att kunna köpa enheterna hos Atea och Dustin.

  Det är med glädje jag kan berätta att vi stärker vårt utbud på marknaden genom att släppa Surface 2 och Surface Pro 2. Enheterna är unika på marknaden och användarna kan förvänta sig en snabbare och personligare upplevelse av sin Surface, säger Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows och Surface på Microsoft 

  Surface 2 och Surface Pro 2 är de senaste tillskotten till Surface-familjen. Enheterna kommer att levereras med Windows RT 8.1 (Surface 2) respektive Windows 8.1 Pro (Surface Pro 2). Med Windows 8.1 finns ökade möjligheter att individanpassa din upplevelse, bättre sökfunktioner och förbättrade molntjänster.


   
  När du köper Surface 2 eller Surface Pro 2 får du tillgång till 200 GB lagringsutrymme på SkyDrive i två år utan extra kostnad och tillgång till Skype WiFi genom deras drygt 2 miljoner hot spots runt om i världen. När du köper Surface 2 får du dessutom tillgång till Microsoft Office 2013 RT med Outlook RT.

  Även tillbehören i Surface-familjen får tillökning. Både touch cover och type cover kommer i uppgraderade versioner där bakgrundsbelysta tangenter är en ny funktion. Det kommer även att lanseras en laddare anpassad för att ladda din Surface i bilen samt en dockningsstation för Surface Pro 2. Självklart kommer även den första generationens tillbehör att fungera även med Surface 2 och Surface Pro 2.

  Rekommenderat försäljningspris Surface 2
  32 GB – 3 895 SEK
  64 GB – 4 795 SEK

  Rekommenderat försäljningspris Surface Pro 2
  64 GB – 7 895 SEK
  128 GB – 8 795 SEK
  256 GB – 11 495 SEK
  512 GB – 15 995 SEK

  Läs mer på Surface-bloggen och i pressmeddelandet

  För mer information kontakta
  Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows och Surface på Microsoft
  073-408 32 85
  thomas.floberg@microsoft.com

 • Få en demokod till nytt Xbox-spel

  Vi har fått fem koder för att ladda ner en demo på spelet Ninja Blade via Xbox LIVE före alla andra.

  Imorgon tisdag kommer vi att lägga ut dessa på vårt twitter-flöde på http://twitter.com/msftnyheter. Eftersom de såklart bara gäller en gång så gäller det att vara snabb! Först på måndag nästa vecka kan alla andra ladda ner demoversionen.

  Ninja Blade är ett actionäventyr som utspelar sig i dagens Tokyo. Parasiter som kallas alfamaskar har dykt upp på ett mystiskt sätt och ger upphov till en våg av mänsklig förödelse när de snabbt sprider sig österut och når Tokyos stränder. När mänsklighetens framtid hänger på en tråd bildas ett exklusivt elitteam med specialkunskaper som ska hindra fiendens framfart och i slutänden rädda mänskligheten från att utplånas.

  Spelet kommer att släppas nu under våren 2009 i Europa.

  Uppdaterat: Så många gamers var det ännu inte på twitter verkar det som, så vi lägger ut här istället. Först att kommentera vinner en demokod. Hinner du inte bland de fem första finns chansen kanske hos Xboxflickan, Xboys, eller Gaming Mama, som också har några demokoder att lotta ut.

   Bookmark and share

 • Rolle accelererar Internet

  Igår hade den första filmen för Internet Explorer 8 smygpremiär i den populära komikerduon Mia och Klaras Facebookgrupp.

  Huvudrollerna i filmen spelas av de välkända karaktärerna Rolle och Josefin. I den första filmen av tre försöker Rolle förklara acceleratorer för Josefin på ett sätt som bara Rolle kan.

  Missa inte del två som kommer i nästa vecka!

  Vill du veta mer om acceleratorer, webslices och andra nya funktioner i Internet Explorer 8, klicka här.

  Besök gärna vår Smart IE8 blogg.

  Bookmark and share

 • Dags att uppgradera Internet Explorer IE6

  Var med i vårstädningen - uppgradera till IE7!

  I Norge har man på ett antal sajter de senaste dagarna gemensamt uppmanat användare att uppgradera sin browser från IE6, som nu är en gammal och omodern browser, till en mer modern browser. 
   
  C Johansen har en samling skärmdumpar från olika sajter som deltar och skriver om kampanjen (på engelska).
   
  Kampanjen har även uppmärksammats en del internationellt, på t ex Wired.
   
  Vi på Microsoft i Sverige stödjer det här helhjärtat. Och det gör vi i Norge också, som bland annat Teknisk Ukeblad skriver.  
   
  I Sverige har det inte riktigt tagit lika mycket fart ännu men det verkar vara på gång. En av de första att uppmärksamma den norska kampanjen var Joakim Jardenberg på Mindpark, och han har nu skrivit två poster - Heja Norge och Kampanjen mot IE6 kan göra skillnad. Aftonbladet är en av de större svenska medierna som hakat på och uppmanar besökare med IE6 att uppgradera. Även IDG har uppmärksammat kampanjen.
   
  Hos oss på Microsoft har Stephanie Smitt Lindberg, affärsområdeschef för Windows med fokus på konsument, skrivit i både Dags för vårstädning - ut med IE6 och IE8 följer standard.
   
  Om du har IE6 eller någon annan omodern webbläsare kan du uppgradera till IE7.
   
  Kolla också på vad som kommer att komma i den spännande IE8 som är på gång i mars.
   
  Vi gillar vårstädningar! Hjälp oss att få folk att byta till en modernare browser!

  Bookmark and share
 • Windows 8.1

  Förra veckan skrev jag ett blogginlägg som gav en uppdatering kring statusen för Windows 8. Bland annat nämnde jag att över 100 miljoner Windows 8-licenser har sålts sedan releasen och att det nu finns sex gånger så många appar i Windows Store som det fanns i oktober. På Windows-bloggen går det idag att läsa om Windows 8.1.


  Windows 8.1 är det officiella namnet på den uppdatering som Microsoft kommer att släppa senare i år. I den tidiga rapporteringen har bland annat namnet Windows Blue använts, men uppdateringen heter alltså Windows 8.1.


  Windows 8.1 kommer att bygga vidare på, och utveckla det ekosystem som Microsoft släppte i och med releasen av Windows 8. Om du redan använder Windows 8 eller Windows RT kommer det vara gratis att uppdatera till Windows 8.1 och uppdateringen kommer att finnas att ladda hem i Windows Store när den släppts. 


  En öppen testversion av Windows 8.1 kommer att släppas på årets BUILD-konferens 26-28 juni. Alla som har en Windows 8-licens kommer att ha möjlighet att ladda hem och prova testversionen.

 • Information om bedrägeriförsök

  Med anledning av den senaste tidens uppmärksammade bedrägeriförsök vill vi påminna om den säkerhetsinformation som finns upplagd på vår webbsida.

  Läs mer här om hur du kan undvika bedrägerier i Microsofts namn.