Microsoft Sverige - Nyhetsblogg

 • Microsoft Advertising accelererar sina erbjudande i Norden

  Norden är först ut när Microsoft lanserar sin nya globala programmatiska annonslösning. Marknaderna i Sverige, Norge, Finland och Danmark anses ligga i framkant och ha en högre mognad än övriga länder.

  Köpmönstret för annonsörer som vill öka effektiviteten i sättet att göra värdefulla varumärkeskontakter med konsumenter håller på att förändras i grunden. Övergången till programmatisk handel är allt tydligare i de nordiska länderna, där många ledande byråer förutsäger att majoriteten av deras displayköp kommer att ske programmatiskt i slutet av 2015. För att möta denna efterfrågan, utökar Microsoft Advertising sitt erbjudande för programmatisk handel inom regionen.

  Ett steg i den här processen är att öppna för nya möjligheter i Microsoft Advertising Exchange för Danmark, Sverige, Finland och Norge, med hjälp av Adform, Appnexus och andra utvalda partners.

  Nu möjliggör vi premiumupplevelser, både i inriktning och utformning. För det första släpper vi större Rich Media-annonsformat som handlas programmatiskt via Deal ID. Denna förändring gör att det kommer finnas ett större premiumutrymme med in-scroll banners, och större frihet för kreativa lösningar. För det andra så möjliggör vi mer exakta och effektiva målgruppsanpassningar genom anonymiserade segment med färdigförpackad data för att kunna styra annonsering mot rätt målgrupp

  Dessa två funktioner ger många fördelar för våra nordiska samarbetspartners som nu kan inkludera möjligheten att köra ålder- och könsstyrda kampanjer, mer effektivitet med en mer strömlinjeformad process, och tillgång till varumärkestrygga premium placeringar för annonserna, på ett automatiserat sätt.

  “Utökad funktionalitet i börserna på den Svenska och Nordiska marknaden är välkommet. Möjligheten att styra kampanjer ytterligare, i den programmatiska handeln, på placeringar i en bra en bra miljö är viktigt” – Johan Stockmarr, Performance Display Manager, Vivaki Sverige

  De nordiska marknaderna valdes för lanseringen av dessa nya funktioner, tack vare deras mognad inom programmatiska handel. Microsoft Advertising siktar på att maximera de lärdomar som vinns från arbetet med våra nordiska partners och kunder för att hjälpa till att avancera Microsofts programmatiska produkt och försäljningsstrategi i hela världen.

  – Vi är glada att kunna presentera nya premiummöjligheter över Microsofts produkter för att driva fortsatt tillväxt inom programmatisk handel i Norden. Medan programmatisk handel håller på att förändra reklamvärlden, måste vi se till att vi möta efterfrågan på olika lösningar och alternativ. De nya funktionerna i Norden är ett viktigt steg i att möta denna efterfrågan säger, Carl Hamnede Targeting & Programatic Lead, Microsoft Advertising Sverige.  

  Idag kan annonsörer köpa premiumannonsutrymme programmatiskt för att berätta sin story över Microsofts plattformar, inkluderat MSN, Skype, Outlook och Windows. Utrymmet säljs till annonsörer via Microsoft Advertising Exchange, som finns på 37 marknader runt om i världen.

 • Microsoft vinnare av Womentorpriset 2014

  Microsoft utsågs på onsdagskvällen till vinnare av Womentorpriset 2014 i samband med Womentordagen. Womentorpriset delas ut för tredje året i rad av IT&Telekomföretagen i samarbete med Computer Sweden. I år delades priset för första gången ut i två kategorier: individ och företag/organisation.

  Microsoft vann kategorin företag/organisation, med motiveringen:
  Microsoft driver ett långsiktigt och strukturerat arbete kring mångfaldsfrågor, som har tydliga påvisbara resultat. De har bl.a. ökat andelen kvinnliga chefer från 19 % 2005 till 37,5 idag. Microsoft arbetar aktivt med dessa frågor och driver ett antal projekt, som alla bottnar i grundpelaren att värdesätta olikheter. Fokus på mångfaldsfrågor finns inom alla nivåer upp till VD och ledningsgrupp. Microsoft är av dessa anledningar vald till vinnare av Womentorpriset 2014 i kategorin företag/organisation.

  – Jämställdhet och jämlikhet är en självklarhet för oss på Microsoft, Womentor är en viktig del av hur vi kan lyckas och priset är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Jonas Persson, vd Microsoft AB.

  Juryn för Womentorpriset bestod i år av: Eva Halvarsson Andra Ap-fonden, Anne-Marie Fransson IT&Telekomföretagen, Jonas Stier Mälardalens Högskola och Jörgen Lindqvist Computer Sweden.

  Ulrika Holmbring, Product Director R&D, HR & Financials, IFS utsågs till vinnare av Womentorpriset i kategorin individ.

  – Det är väldigt glädjande att i år få dela ut Womentorpriset i två kategorier – till två mycket värdiga vinnare som på olika men lika viktiga sätt verkar för att åstadkomma förändring och agerar förebilder för hela branschen. De insatser de, och alla övriga nominerade kandidater, gör är oerhört viktiga, inte minst för att de presenterar lösningar som fungerar för andra att ta efter, säger Anne-Marie Fransson, förbundsdirektör, IT&Telekomföretagen.

  Womentor är ett verktyg för att stödja de företag i IT- och telekombranschen som vill arbeta systematiskt för att öka andelen kvinnliga chefer. Syftet är att öka branschens, och företagens, förmåga att attrahera och behålla de bästa talangerna, män såväl som kvinnor. Programmet står på tre ben:

  • Förändringprojektet. Womentor involverar de bästa och mest engagerade företagen i ett förändringsarbete. Varje företag sätter upp mål för att uppnå ökad andel kvinnliga ledare i företaget, som följs upp i slutet av året.
  • Ledarskapsprojektet. Företagen nominerar en framgångsrik kvinnlig chef att delta i ett ledarutvecklings- och mentorprogram. Syftet är att synliggöra förebilder och att erbjuda duktiga chefer utveckling och nätverk.
  • Varumärkesprojektet. IT&Telekomföretagen arbetar aktivt tillsammans med de deltagande företagen för att kommunicera goda exempel inom företagen, i och utanför branschen.

  Sedan 2006 har över 50 bolag utvecklat drygt 300 ledare som adepter och mentorer i programmet. Läs mer på www.womentor.se.

  På bilden: Jonas Persson, vd Microsoft AB och Catharina Ljungberg, direktör för konsumentkanalen på Microsoft AB tar emot Womentorpriset.

 • TechDays samlar 1 500 IT-proffs

  Vassa inledningstalare och namnkunniga föreläsare med olika tekniskt djup är skälet till att TechDays kanske blir det största IT-eventet i Sverige i år. Mary Jo Foley är den raka journalisten som sedan 30 år recenserar IT och Microsoft, ofta med fokus på affärssystem. Som IT-kvinna är hon förebild för många och delar med sig av sina erfarenheter. Albert Schum är en av Microsofts mest inflytelserika personer, han leder designteamet bakom nya Windows och Xbox. Ett unikt tillfälle att få höra tankar om en värld präglad av Mobile-First, Cloud-First.

  TechDays är en mycket teknisk konferens och har historiskt haft en utmaning med jämställdheten, såväl bland talare på scen som bland besökarna.

  – I år har vi tagit krafttag för att förbättra situationen och även om vi är långt ifrån framme så har vi i alla fall lyckats nå målet att dubbla antalet kvinnliga talare sedan förra året, säger Sara Kullgren från Microsoft som inledningstalar på mässan. – Eftersom vi varken velat kvotera eller kompromissa med den höga kvalitén och det tekniska innehåll som besökarna förväntar sig har vi bland annat bjudit in utländska kvinnliga talare och tagit hjälp av Rättviseförmedlingen för att nå vårt mål.

  Mer information finns på techdays.se och här är ett axplock av föredrag:

  19 november:     

  Från kod till produktion på 60 minuter, Mathias Olausson Vd, Solidify AB

  Want to make your users happy? Succeed with Lync, BYOD and WiFi, Ståle Hansen Chief Technical Architect, Knowledge Factory, Norway

  What’s new in Windows 10? Mikael Nyström Senior Executive Consultant, Trusec och Johan Arwidmark Chief Technical Architect, Knowledge Factory

  Hur bygger man Sveriges Bästa Arbetsplats? Heléne Lidström, ansvarig för Det Nya Arbetslivet, Microsoft.

  Shaping the Future using the Microsoft Surface family, blogger and journalist Alexander Solaat Rødland and Magnus Haglund Solutions Specialist, Advania

  Är du beredd att betala priset och har du det som krävs? Från Riksdagsförvaltningen kommer Anders Einarsson Enhetschef IT-produktion, Jessica Lexell Enhetschef IT- Verksamhetsstöd och Lars Eriksson Enhetschef IT-utveckling

  Office goes social – Är du redo? Malin Dandenell VD, Learningpoint

  What's new in Visual Studio 2013 and 2015 Preview? Tess Ferrandez Teknisk Evangelist och Utvecklare, Microsoft

  20 november:

  The Mobile Operator position in the complex eco-system of M2M/IoT, Rami Avidan Head of Tele2 M2M Global Solutions, Tele2 Group

  How Service Design will make IoT happen, Pernilla Dahlman VD, Screen Interaction

  A Practical Guide for Navigating the Clouds, Mary Leigh Mackie Vice President, Avepoint

  2019 är Europas bilar Online, On-time och On-budget, Jens Nylander VD Automile AB

 • Microsoft för öppen källkod

  Microsoft öppnar upp .NET för öppen källkod och alla plattformar samt lägger till nya funktioner för utvecklare i Visual Studio 2015, .NET 2015 och Visual Studio Online.

  Microsoft förstärker sin inriktning mot öppen källkod och öppenhet mot alla plattformar genom att öppna hela server-stacken till .NET mot operativsystemen Linux och Mac OS. Microsoft släpper också en ny gratis version av Visual Studio, Visual Studio Community 2013 som gör huvudfunktionerna tillgängliga. Nyheten släpptes på Microsofts event Connect (); där betaversioner av Visual Studio 2015 och .NET 2015 visades.

  Med miljarder av olika enheter på marknaden idag behöver utvecklare verktyg som jobbar mot flera olika enheter och operativsystem, säger S. Somasegar, Vice President Developer Division på Microsoft Corp. – Genom Visual Studio och .NET kommer vi att leverera en heltäckande lösning som gör det möjligt för utvecklare att bygga och managera applikationer till många olika enheter och operativsystem.    

  Öppet, tillgängligt och alla plattformar

  Microsoft har åtagit sig att leverera utvecklingsmiljöer som stöder utveckling till många plattformar. Nu tillhandahålls hela server-stacken till .NET som öppen källkod, inklusive ASP.NET, kompileraren till .NET, .NET:s Core Runtime, Framework och Libraries till utvecklare som nu kan bygga .NET till både Windows, Mac eller Linux. I implementationen kommer Microsoft verka nära de som jobbar med öppen källkod och ta emot bidrag till framtida förbättringar av .NET genom stiftelsen .NET Foundation

  Ett starkt CLR på öppen källkod med alla plattformar öppnar enorma möjligheter att bygga stora serverbaserade system, säger Brian McCallister, CTO på Groupon. – Det här ger utvecklarna fler val att hitta bra verktyg att hitta en bra lösning på sitt problem. Jag ser mycket fram emot att ha tillgång till kvalitén i de virtuella maskiner och verktyg som CLR erbjuder utan att behöva bygga om hela vår infrastruktur för produktion för att kunna använda den!
  Visual Studio till alla utvecklare

  • Visual Studio Community 2013 är en ny, fullvärdig gratis version av Visual Studio med alla egenskaper och tillägg. Versionen öppnar för utveckling på alla enheter och plattformar, för Webb- och Molntjänster för utveckling av applikationer till alla icke företagsutvecklare. Utvecklare kan börja med Visual Studio 2013 här.

  Visual Studio 2015 och .NET 2015: bygg för alla enheter

  • Betaversionen av Visual Studio 2015 är utvecklat från grunden med stöd för iOS, Android och Windows för att göra det lätt för utvecklare att bygga applikationer och tjänster till alla enheter på alla plattformar.
  • För att ännu bättre stödja utveckling till alla mobila plattformar med .NET erbjuder Microsoft och strategiska partnern Xamarin enklare installation av Xamarin från Visual Studio och en gratis Xamarin Starter Edition som blir tillgänglig senare i år.
  • För Webbutvecklare som är intresserade av att bygga appar i molnet för mobila enheter har Microsoft dessutom släppt den slutliga versionen av Apache Cordova. Utvecklare kan börja med betaversionen av Visual Studio 2015 här.

  Visual Studio Online: Agilitet och DevOps i molnet
  Efter ett års förbättringar av tjänsten Visual Studio Online kommer nu nya möjligheter.

  • Release Management som tjänst, finns nu i betaversion, hjälper kunder att automatisera och managera uppgradering till nya versioner av applikationer utan att behöva sätta upp eller underhålla någon infrastruktur.
  • Installation av projekt i molnet, företag har fått det enklare och säkrare att sätta upp och konfigurera miljön för utveckling, test och produktion i Azure.
  • Visual Studio 2013 update 4
  • Update 4 innehåller flera förbättringar för högre produktivitet och nya funktioner. Ladda ned den och hämta mer information här.

  Läs mer i bloggposten av S. Somasegar

  I den engelska pressreleasen på Microsoft Corp News Center finns också länkar till:

  • Faktablad om nyheterna
  • Blogg av Brian Harry (Agile/DevOps djupdykning)
  • Blogg av Scott Hanselman (ASP.NET & Azure-relaterade nyheter)
  • Nedladdninglänkar

  Presskontakt
  Joakim Nordblom
  08-4104 5556

 • Microsoft lanserar flexibla #mittkontor

  Idag i samband med SIME lanserar Microsoft #mittkontor. En kampanj för att lyfta fram och visa de flexibla möjligheterna som Surface Pro 3 ger. Kampanjen består av en film och en karttjänst som gör det lättare att hitta och dela inspirerande platser för att jobba, skapa eller bara vara. 

  Kampanjen #mittkontor sätter flexibla arbetsmöjligheter i centrum. Surface Pro 3 är ett exempel på hur Microsoft förenklar mobilt arbete och hur företaget fortsätter sin förändring både globalt och lokalt.

  Med rätt teknik kan du jobba vart du vill. Och världen är full av spännande arbetsplatser. Det kan vara för möten, inspiration, lite spontant mingel eller en stunds stilla eftertanke. Vi ville samla dessa på en plats. Därför lanserar vi #mittkontor säger Karin Zingmark, marknadschef på Microsoft.

  #mittkontor är en lokal kampanj, framtagen tillsammans med JMW, och består av en film och en karttjänst. I filmen visar cirkusartisten Manda Rydman prov på flexibilitet och mobilitet i det oväntade – möjligheten att skapa där man är.  Karttjänsten, som är navet för kampanjen, ska inspirera och hjälpa nyfikna människor att hitta nya platser att jobba, skapa eller bara vara på. I tjänsten kan användaren enkelt filtrera på platser som tillgodoser just hens behov. Det kan handla om vart det finns Wi-Fi, det är skönt att sitta och där hunden får följa med. Samtidigt är det enkelt att registrera en egen plats man vill tipsa om.

  Med #mittkontor vill vi fortsätta bjuda in, inspirera och skapa förutsättningar för kreativitet och skapande. Jag hoppas att fler ser nyttan i det och är med och bidrar fortsätter Karin Zingmark, marknadschef på Microsoft.

  Läs mer på microsoft.se/mittkontor

 • Välkommen på workshop med Women in Tech och Microsoft på SIME

  Microsoft är på plats på SIME, en av Europas största konferenser om internet och digitala möjligheter, och en del av närvaron består av sponsorskap av WIT – Women in Tech. Onsdagen den 12 november klockan 16 genomförs en workshop på temat "Keep making Women in Tech a reality – the road ahead" där bland annat Microsofts svenska marknadschef Karin Zingmark finns med på scen.

   

  Women in Tech är en organisation som har som mål att inspirera och locka fler kvinnor till media och IT-branschen.

   

  "Vi på Microsoft jobbar sedan länge väldigt medvetet och proaktivt med flera initiativ för att öka jämställdheten i IT-branschen. Vi är väldigt glada för samarbetet med Women in Tech, som vi ser som en viktig del i det här arbetet. Vi ser fram emot att väcka frågan och diskutera konkreta lösningar för att skapa förändring," säger Karin Zingmark, marknadschef på Microsoft AB.  

   

  Ämnen som kommer avhandlas på onsdagens workshop inkluderar:

  • Hur gör vi media och teknikbranschen mer relevant och mer attraktiv för kvinnor?
  • Vilka utmaningar och hinder möts kvinnor av i teknikbranschen och vad kan vi göra åt dem?
  • Hur skapar vi inkluderande miljöer som uppmuntrar och gör det möjligt för oss att behålla kvinnor i teknik- och mediabranschen?

   

  Talare:

  Monika Hansson, chef för Innovation, Viaplay, MTGx

  Karin Zingmark, marknadschef, Microsoft AB

  Cecilia Beck - Friis, VP TV4 & CDO Bonnier Broadcasting

  Katarina Berg, VP Global HR, Spotify

  Galina Shubina, Senior Engineering Manager, Schibsted Digital

  Alexandra Drevenlid, CTIO, Tele2 Sverige AB

   

  Inledning: Rikard Steiber, vd MTGx / Viaplay och Chief Digital Officer MTG.

  Moderator: Ulrika Fjällborg, frilansjournalist för bland annat Veckans Affärer.

   

  Microsoft driver ett stort antal initiativ för att öka jämställdheten inom IT-branschen. Exempelvis arrangeras eventet Codess tillsammans med Skype och priset Årets IT-tjej delas ut årligen. Hälften av platserna på trainee-programmet är vikta till kvinnor. Från och med årsskiftet består halva Microsofts svenska ledningsgrupp av kvinnor (idag är det fyra av tio) och en tredjedel av de anställda, vilket är betydligt högre än IT-branschen i stort.

   


 • Microsoft ersätter Lync med Skype för Företag

  Idag lanserar vi Skype för Företag. Det är en ny version av Lync med en ny klientupplevelse, ny server release och uppdateringar i Office 365 tjänsten. Microsoft för samman den familjära upplevelsen och användarglädjen i Skype med den högsta företagssäkerhet och kontroll från Lync, för att skapa en både älskad och pålitlig kommunikationsplattform. Under första halvåret 2015 kommer nästa version av Lync bli Skype för Företag.

  För ett decennium sedan förändrade Skype vår bild av avstånd och kommunikation och förde samman människor från hela världen. Under de senaste tio åren har Microsoft också genomgått en transformation och med Lync som en del av Microsoft Office har man skapat ett användbart verktyg för medarbetare att kommunicera i arbetet.

  "Vi tror att Skype för Företag återigen kommer att transformera sättet människor kommunicerar, genom att ge organisationer möjlighet att nå ut till miljoner Skypeanvändare utanför den egna organisationens gränser" säger Emelie Ekblad, ansvarig för Enterprise Social samt produktchef för Skype, SharePoint och Yammer på Microsoft AB.

  Skype är enkelt sätt för människor att mötas och kommunicera och Skype för Företag är ytterligare ett bevis för hur Microsoft harmonisera teknik mellan jobbet eller hemma, att hjälpa oss att få tillbaka en av våra mest värdefulla tillgångar - vår tid.

  Några viktiga uppdateringar i Skype för Företag är:

  • Välbekanta Skype ikoner för att ringa, lägga till video och avsluta samtal
  • Samtalsmonitor från Skype, ett aktivt samtal är synligt i ett litet fönster, även när användaren byter till ett annat fönster
  • Videosamtal och Skype-användarkatalog som gör det möjligt att ringa Skypeanvändare på alla enheter

  Vid frågor, maila Emelie Ekblad: Emelie.Ekblad@microsoft.com eller ring Microsofts pressjour på 08-410 455 56

  Om du vill veta mer om hur Skype för Företag kommer hjälpa människor att bli mer produktiva, titta gärna in på Skype Garage blogg eller Office-bloggen.

 • Produktivitet i fokus när Satya Nadella talade på Future Decoded

  Idag gick Future Decoded av stapeln i London. En konferens med fokus på teknikens roll i att utveckla och driva våra samhällen. Microsofts VD Satya Nadella var en av huvudtalarna och han utvecklade den vision han presenterade i juli. Produktivitet står fortsatt i fokus i en värld som är mobile-first, cloud-first. Och två exempel på Microsofts transformation är samarbetet med Dropbox och lanseringen av uppdaterade Office-appar till iOS och Android.

  Läs mer om Microsofts syn på produktivitet på Microsofts blogg.

 • Microsoft tar produktivitet till nutiden på SIME

  Microsoft är partner till SIME som pågår 11-12 november. SIME är norra Europas största evenemang för internet och digitala möjligheter och samlar ca 2 000 delegater. Klockan 10 på onsdag kommer Eva Fors, affärs- och marknadsdirektör på Microsoft AB, berätta hur Microsofts transformation till att bli ett företag med fokus Mobile First och Cloud First kommer påverka dem och vad det innebär ta produktivitet till nutiden.

  – Ordet produktivitet låter torrt, men det är faktiskt något fantastiskt, menar Eva Fors. – När vi säger produktivitet handlar det om att få saker gjorda, på rätt sätt och i tid. Microsoft grundades i tanken att bygga tekniken runt människan, inte tvärtom. Allt vi utvecklar, både prylar och molntjänster, gör vi för att bryta barriärer som hindrar människor att få saker gjorda. Det är essensen i vårt löfte till företag och konsumenter, vi lovar att fortsätta leverera innovativa lösningar för att hjälpa människor att ”be more, do more, get stuff done”.

  Microsoft ska inte bara möjliggöra produktivitet för människor när de arbetar, det handlar också om produktivitet i vardagen utanför jobbet, så att man kan få ut det mesta av sin fritid. Människor och företag får verktyg att bli framgångsrika – från datorn, plattan och mobilen de jobbar på till hela infrastrukturen med program och tjänster i molnet. 

  Microsoft leder också två workshops som det går att anmäla sig till även om man inte är löst biljett till SIME.

  16.00 tisdag 11/11: Work like a network

  Beata Wickbom är oberoende expert på sociala medier och digital kommunikation. Bli inspirerad av hur organisationer som LKAB, Burton och Blåkläder blivit mer produktiva.  

  Registreringslänk till workshopen om du inte har SIME-biljett. (Gäller bara för workshop)

  länk till work-like-a-network

  13.00 onsdag 12/11: Born in the cloud

  Beata Wickbom leder en diskussion med två nya företag som föds direkt ur molnteknik. PicHit.Me och Acast är två start-ups som har hittat omvälvande affärsmöjligheter där ingen tidigare letat…  

  Registreringslänk till workshopen om du inte har SIME-biljett. (Gäller bara för workshop)

  länk till born-in-the-cloud

 • Microsoft Office till alla - överallt

  Idag tar Microsoft nästa steg för att ännu fler människor ska få uppleva produktiviteten i Officepaketet. Microsoft annonserar att det kommer nya Office appar till iPhone och iPad där alla konsumenter kan skapa och redigera Officedokument utan någon prenumeration. Dessutom har de nya Office apparna numera samma användarupplevelser på Iphone och Ipad. Office blir också tillgängligt på Androidplattor, redan idag kan man ansöka om att vara med och beta-testa. Office appar på Androidplattor kommer vara tillgängliga i början av 2015.

  – När någon får en idé eller blir inspirerad vill vi ge möjligheten till personen att kunna gå till handling direkt, säger John Case, Vice President för Office på Microsoft corp. – Med över en miljard kunder runt hela världen och med över 40 miljoner nedladdningar till iPad är det tydligt att Officepaketets program och appar är vad människor vill använda för att få saker gjorda.

  * Nya Office appar till iPhone för Word, Excel och Powerpoint, med den fullständiga upplevelsen i iPad nu optimerad för iPhone. Apparna finns för nedladdning idag.

  *Uppdaterade appar till iPad för Word, Excel och Powerpoint.

  *Betaversion av Office för Android, dessa användare kommer få tillgång till samma produktiva Word, Excel och Powerpoint. Betaversionen blir tillgänglig i början av 2015 och intresserade kan sätta upp sig på väntelista.

  Mer Office till alla. De som har iPhone, iPad och Android kommer kunna redigera Officedokument utan en prenumeration. De nya apparna för iPhone och iPad är tillgängliga på svenska samt i ytterligare 28 språk och i 135 länder.

  Mer information på engelska här: Office Pressroom U.S.

  Presskontakt: 08-4104 5556

  Följ gärna @satyanadella, @Office och @Office365.