Microsoft Sverige - Nyhetsblogg

 • Microsoft och Dropbox i strategiskt partnerskap

  Microsoft och Dropbox tillkännager ett strategiskt partnerskap för att människor ska kunna jobba mer effektivt. Företagen kommer tillsammans jobba för att integrera sina tjänster för att det ska bli lätt att samarbeta i både Dropbox- och Microsoft Office-appar på telefoner, surfplattor och på internet. Partnerskapet gör att människor kan samarbeta i Word-dokument, Excel-ark och Powerpoint-presentationer på jobbet, hemma och i skolan.
   
  – I vår värld med mobile-first och cloud-first behöver människor enklare sätt att skapa, dela och samarbeta i dokument oavsett vilka apparater eller plattformar de använder sig av, säger Microsofts vd Satya Nadella. – Tillsammans kan vi, Microsoft och Dropbox, ge våra gemensamma kunder verktyg som sätter dem själva i centrum av sina liv och sitt arbete.  

  Tack vare den här överenskommelsen kommer användare av Dropbox och Office kunna:

  • Komma åt sina filer på Dropbox fortare från Office-appar
  • Redigera Office-filer direkt från Dropbox och få dem synkroniserade på alla enheter
  • Dela nya eller redigerade filer från Office med Dropbox enkla delningsfunktion

  Funktionerna kommer finnas med i nästa uppdatering av Office-apparna på iOS och Android, under de kommande veckorna. Integrationen på webben mellan Dropbox webbsida och Office Online kommer bli tillgänglig under första halvan av 2015. Dropbox kommer också göra sin app tillgänglig för Windows-telefoner och surfplattor.

  Företagen kommer arbeta tillsammans och tillsätta resurser för att bygga intuitiva kopplingar mellan apparna och tjänsterna.

  Mer information i pressrelease från USA.

  För mer information kontakta
  Niklas Danell
  08-752 3240
  Niklas.Danell@microsoft.com

 • Nya vägar mot produktivitet i Microsofts företagsmoln

  I Barcelona började idag Convergence Europe 2014 där det varit fokus på den våg av nya innovationer som gör att företag kan dra nytta av Microsofts molntjänster, lösningar som kombinerar Microsoft Dynamics affärslösningar, Office 365 samt Microsofts molntjänst Azure.

  I öppningsanförandet berättade Kirill Tatarinov, VVD för Microsoft Business Solutions, om kunderna Barcelona stad, Ingram Micro, JJ Foods, Nagra Onduline och Spanska förbundet mot cancer, som utmärker sig med lösningar som använder Dynamics och Azure. Tatarinov visade nya egenskaper i de olika produkterna, bland annat nya sätt att använda Machine Learning och mobilitet för bättre produktivitet med Dynamics CRM 2015 som kommer i december 2014. Se keynoten och följ allt som händer på Convergence 2014 här.

 • Lagring i molnet lockvara när Telenor erbjuder tjänst från Microsoft

  Många anställda jobbar idag mobilt och förvarar viktig och känslig information som offerter och interna diskussioner på sin smartphone, surfplatta och dator. För att stödja detta mobila arbetssätt och ge företagsanvändarna förbättrad säkerhet, backup och mer frihet utökar Telenor nu sin produktportfölj med den molnbaserade lagringstjänsten OneDrive for Business från Microsoft.

  Vi har sett, bland annat i vår egna årliga undersökning Mobility Report, ett ökat behov och en ökad efterfrågan bland företagskunder att ytterligare stärka möjligheten att kunna lagra dokument och filer i molnet. OneDrive for Business är unik på detta område med tjänstens säkerhet och integration till Office som alla känner till, säger Christian Strömlid, marknadschef på Telenor Företag i Sverige. 

  Med tjänsten får varje användare idag hela 1 terabyte lagringsutrymme vilket gör att de kan spara, synka och samarbeta i dokument och filer oavsett plats eller tid. Tappar användaren bort en telefon eller om datorns hårddisk kraschar så är informationen sparad på ett säkert sätt i molnet och produktiviteten påverkas i princip inte alls.

  OneDrive for Business är en del av Office 365 och med Office 365 och OneDrive i samma paket uppnås en kraftfull plattform att samarbeta direkt i olika dokument samtidigt. Det är enkelt för oss människor att dela bilder och annat digitalt material, samtidigt som det uppfyller storföretagens säkerhetskrav, säger Daniel Siberg, affärsområdeschef för Office på Microsoft Sverige.

  Tjänsten uppfyller EUs krav på var och hur information får lagras och är därför ett bra val för alla typer av företag och organisationer. Telenor har gjort en utförlig rapport om svenska företags användning och erfarenheter av ett mobilt arbetssätt, läs mer i Telenors pressmeddelande.

 • Microsoft i globalt avtal med svenska bildtjänsten PicHit.Me

  Varje dag skapas miljoner presentationer med PowerPoint som innehåller bilder. Samarbetet mellan Microsoft och PicHit.Me ska göra det enkelt att hitta och hämta bilder till dina presentationer. Bilder som du har rättigheter att använda.

  Svenska PicHit.Me har valts ut som ett av åtta europeiska bolag som Microsoft inleder ett globalt samarbete med. Den svenska tjänsten gör det enkelt för användare att hitta bilder till sina PowerPoint-presentationer som är godkända att använda i publika och kommersiella sammanhang. 


   
  - PicHit.Me är ett innovativt företag som ger mervärde genom att göra bildletande lagligt för alla de Office-användare som älskar Powerpoint. Vårt ekosystem kring Office 365 är unikt och når en av de största kundgrupperna i världen och nu tar vi ännu ett steg med mervärde för användarna, säger Sara Kullgren, affärsområdeschef för Developer Experience and Evangelism på Microsoft. 
   
  Läs hela pressmeddelandet från PicHit.Me.

 • Movember: Branchen utmanas i IT Mustaschen

  November är en månad då mäns hälsa står i fokus med välgörenhetsinitiativet Movember. Nytt för i år är IT Mustaschen, ett särskilt Movembernätverk för den svenska IT-branschen, såväl IT-bolag som IT-avdelningar.

   

  Idag har 273 personer anmält sig från 19 olika team och nya anmälningar kommer in hela tiden. IT Mustaschen är därmed Sveriges näst största nätverk i dagsläget, efter teamet SE Movember Hockey Challenge. Bakom initiativet står Cato Jensen på Microsoft Sverige.

   

  "Vi vill utmana alla som jobbar i branschen, både killar och tjejer, att delta i Movember. En viktig, och rolig, del av Movember är ju Mustaschen, där alla män startar slätrakade den 1 november och låter mustaschen, och bara mustaschen, växa resten av månaden," säger Cato Jensen.

   

  I dagsläget ligger Tietos team i topp inom nätverket IT Mustaschen med 101 anmälda. Team Microsoft Sverige, där även medarbetare från Nokia och Skype ingår, har 40 personer anmälda och man hoppas nu på en slutspurt - inte minst bland sina kvinnliga kollegor.

   

  "Även om tjejer inte behöver odla mustasch vill vi också be om alla tjejers stöd under hela Movember och dess utmaningar. Våra Mo Sistas är lika viktiga för att få ut budskapet om mäns hälsa i Movember," säger Cato Jensen.

   

  Inspirationen kommer från grannlandet Norge där IT-barten var det största Movembernätverket förra året med 33 olika team och 549 personer från IT-branschen (bart betyder mustasch på norska). Arbetsplatser över hela landet tävlade mot varandra under månaden, samlade ihop imponerande summor pengar och ökade medvetenheten om mäns hälsa.

  "Vi hoppas kunna ’steal with pride’ och har startat IT Mustaschen nu i år med målsättning att vi skall bli det största nätverket i Sverige och få alla IT-bolag och IT-avdelningar engagerade. Sen vill vi ju såklart ta upp fighten och bli större än norska IT-Barten" säger Cato Jensen. 

  Instagram och Twitter hashtag: #ITMustaschen

  Facebook: www.facebook.com/ITMustaschen


  Så här gör man för att anmäla ett team:

  1. Gå till Movember.com och registrera ett konto
  2. Skapa ett Företagsteam
  3. Gå med i ”IT Mustaschen” nätverket
  4. Sprid informationen, exempelvis genom att bjuda in fler på Facebook
  5. Samla pengar in till ett gott föremål och ha roligt under resans gång

  Läs mer på Movember.com – Engagera dig på arbetsplatsen.

 • Obegränsat med data om du prenumererar på Office 365

  Idag offentliggör Microsoft att alla kunder som prenumererar på Office 365 kommer få obegränsad lagringskapacitet i OneDrive i molnet utan extra kostnad. Kunderna erbjuds detta från idag och börjar med konsumenter som har Office 365 Home och de som har Office 365 via programmen Personal och University. Företagskunder kommer följa en plan som finns på Office 365 roadmap.

  - Dagens erbjudande om obegränsat lagringsutrymme visar Microsofts vision om en enkel lösning för både jobb och fritid. Det ska vara lätt för oss människor att lagra, synkronisera, samarbeta i, och dela de filer som är viktiga i våra liv, säger Daniel Siberg, affärsområdeschef för Office på Microsoft Sverige.

  Det finns idag 7 miljoner privata prenumeranter på Office 365. Mer information finns på engelska på bloggarna OneDrive och Office.

 • Videotips i väntan på Skype Translator

  I väntan på betaversionen av Skype Translator, som ska lanseras innan året är slut, vill vi dela med oss av ett videotips där Gurdeep Pall, Corporate VP of Skype, intervjuas av Richard Quest på CNN.

  "Vi är väldigt glada över det stora intresse som finns redan nu inför Skype Translator och tills vi har något mer att dela med oss av vill vi gärna tipsa om denna inspirerande intervju", säger  Emelie  Ekblad, ansvarig för Enterprise Social på Microsoft AB, där Skype är en viktig beståndsdel. 

  Emelies  favoritcitat från intervjun:

  "In the same way it's hard to imagine a world before you were able to travel to different places and quickly, whether it be in a car or a plane, we'll never think about, wow, those were the dark ages where people couldn't understand each other. That's where we're headed."

 • Docker och Microsoft lanserar container-applikationer till alla plattformar

  Microsoft och Docker Inc. meddelar att de inlett ett strategiskt partnerskap för att förse den öppna plattformen Docker med stöd för nya container-tekniker som kommer följa med leveranser av framtida versioner av Windows Server. Utvecklare och organisationer som vill utveckla container-applikationer med Docker kan använda antingen Windows Server eller Linux i samma ekosystem av användare, applikationer och verktyg.


  I dag kräver företag ännu högre nivå på innovationer än tidigare och distribuerade applikationer ligger i framkant för att klara denna efterfrågan. Docker möter efterfrågan och ökar utvecklarnas produktivitet genom att använda angreppssättet containerisering. Det gör att ändringar i applikationskod går från utvecklingsmiljö till produktion på minuter och möjliggör ändringar i realtid.

  – Att ha tillgång till styrkan i Windows Server gör att integreringen till Docker blir en enkel resa för alla i Dockers ekosystem. När vi formar ett gemensamt angreppsätt och användarinterface för att skapa containers och distribuerade applikationer kommer det skapa en våg av nya applikationer som kommer förändra alla organisationer i grunden, säger Salomon Hykes, Chief Technology Officer och grundare av Docker.

  På Microsoft ser man flera fördelar med att integrera till öppna plattformar.

  – Vi ser vikten av att kunna erbjuda flexibilitet till våra kunder när de vill utvecklas i en värld som kännetecknas av ”mobile-first cloud first”, säger André Henriksson, ansvarig för Cloud och Enterprise på Microsoft Sverige. – Den här flexibiliteten erbjuder vi redan genom förstklassigt stöd i vår snabbväxande plattform för molntjänster, Microsoft Azure. Vårt partnerskap med Docker förstärker vårt åtagande att skapa en öppen plattform som kännetecknas av valfrihet, där Windows Server och Linux tillsammans driver innovation av applikationer, säger André Henriksson.

  Microsoft och Docker kommer kunna erbjuda en struktur för att bygga distribuerade applikationer över olika plattformar som kan driftas mycket snabbt och skalas globalt. 

  – Tillsammans kan Azure och Windows Server lyfta Docker till en nivå som gör att företag kan ställa helt nya förväntningar på vad deras moln ska leverera, säger Ben Golub, VD på Docker.

  Microsoft har sedan i juni kunnat leverera Docker Engine för Linux till sina Azure-kunder. Partnerskapet befäster samarbetet för att erbjuda större flexibilitet både till användare av Windows Server och Linux.

  Mer information (på engelska)

  Microsoft Azure blog post

  Microsoft Open Technologies blog post

  Docker blog post

 • En helt ny chattupplevelse med Skype Qik

  Skype Qik är en ny chattapp till iOS, Android och Windows Phone som gör det enklare än någonsin att spela in och dela videoklipp med nära och kära.

  Smarta telefoner spelar en stor roll i vår vardag, där snabbmeddelanden och selfies är två moderna beteenden som vuxit fram. Skype Qik är en ny chattapp som utvecklats för den vardagen. Med Skype Qik är det enkelt att spela in ett videoklipp på dig själv eller din omgivning och med ett tryck dela klippet med vänner och familj. Du kan dela klippet i privata konversationer med vänner eller i större gruppkonversationer.

  Skype Qik på iPhone   Skype Qik på Windows Phone

  Du behöver inte vara orolig över att videoklippen som du delar med dig av lever kvar i all evighet. Ett videoklipp finns endast tillgängligt i två veckor efter att det skickats. Efter två veckor raderas det automatiskt. Det går självklart också att radera ett videoklipp tidigare än så om du ångrar dig.

  I Skype Qik har du även möjlighet att svara på videoklippsmeddelanden med så kallade Qik Fliks. En Qik Flik kan liknas vid en GIF, korta klipp på fem sekunder som du använder för att svara på meddelanden. Genom att spela in och spara Qik Fliks är du alltid redo att delta i chatten oavsett tid och plats.

  Läs mer om Skype Qik här.

 • Microsoft sponsrar Women in Tech

  På Microsoft jobbar vi sedan lång tid tillbaka med jämställdhet för att nå målet på 50 % kvinnor på alla nivåer i företaget. Att bidra till att fler kvinnor hittar till IT-branschen i stort är en viktig del i detta arbete, och i syfte att uppnå det inleds idag ett samarbete med Women in Tech - WIT2014.

  Women in Tech har som mål att locka fler kvinnor till media och IT-branschen genom att erbjuda ett nätverk av erfarna och framgångsrika kvinnor och män från entreprenörs- och företagsvärlden.

  - Den låga andel kvinnor inom IT är ett stort problem, vi behöver mångfald för att fortsatt skapa tillväxt och innovation. Att erbjuda nätverk och visa på kvinnliga förebilder är otroligt viktigt för att skapa en inkluderande atmosfär som lockar fler kvinnor till världens just nu mest spännande bransch. Vårt samarbete med WIT är ett av alla initiativ vi gör för att öka mångfald inom IT, säger Jonas Persson, VD på Microsoft i Sverige.  Women in Tech kommer vara på plats på SIME den 11-12 november i Stockholm, en av Europas största konferenser om internet och digitala möjligheter. Just nu erbjuder aktörerna bakom Women in Tech femtio biljetter till SIME till kvinnor, som uppmanas anmäla intresse på sajten. Bakom Women in Tech står, förutom Microsoft, bland andra MTGx, Spotify och Bonnier.

  Microsoft driver ett stort antal initiativ för att öka andelen kvinnor inom IT. För att nämna några arrangeras eventet Codess, vi delar årligen ut Årets IT-tjej och vi viker hälften av platserna på trainee-programmet till kvinnor. Idag är fyra av tio i Microsofts svenska ledningsgrupp kvinnor och en tredjedel av de anställda är kvinnor.