Microsoft Sverige - Nyhetsblogg

 • Microsoft satsar på start-ups och går in som Guldsponsor hos SUP46

  Teamet från Microsoft som jobbar med medlemmarna på SUP46: affärsutvecklarna Urban Falk, Therese Thorstorp och Björn Eriksen.

  Att Microsoft går in som Guldsponsor är ett led i att komma närmare innovativa start-ups för utbyte av kunskaper. SUP46 är ett av Stockholms ledande startupkluster där nya företag får en kreativ miljö och kontakter som underlättar tillväxt.

  Sara Kullgren leder Developer Experience and Evangelism på Microsoft AB och förklarar varför det är viktigt för Microsoft att vara mitt ibland dessa företag.

  – Samarbetet med SUP46 är en möjlighet för oss att lära av innovativa företag och själva ska vi bidra med vårt nätverk av partners och kunder. Vår tanke är att hjälpa svenska företag att komma ut på större marknader snabbare, säger Sara Kullgren.

  Microsoft bidrar med kunskap om mjukvara i vardagliga kontakter på SUP46 och med programmet BizSpark som underlättar för nya företag att komma igång på ett bra sätt. Här kan de få upp till 3 år av gratis mjukvara, support och Azure molntjänster. Therese Thorstorp är den på Microsoft som håller i partnerskapet.

  – Jag och mina kollegor ska se till att företagen här får en riktigt bra start genom att bland annat se till att de kan utvecklas i en teknisk miljö som är skalbar för snabb tillväxt och expansion. Jag hoppas många av dem kommer utnyttja erbjudandet i BizSpark också, säger Therese Thorstorp.

  Den första dagen höll Microsoft möten med sex olika medlemsföretag och de har alla tagit med sig något från mötet. Oceans drivs av bröderna Daniel och Jimmy Reuterwall som är teknisk chef respektive vd och de har ett tydligt mål.

  – Oceans ska bli den ledande sajten för dykare över hela världen. De dyker kanske två gånger om året men de går in på sajten nästan varje dag för att ta del av andra dykares upplevelser och drömma och planera nästa dyk, berättar Jimmy och Daniel fyller i. – Vi har varit i betaläge tills för två veckor sedan och har precis gått live. Vi vet att vi har en hotspot i Brasilien och nu fick vi reda på att Windows phone är stora där, vi fick lite nya idéer.

  Krångligt att komma till skott

  På Maybe.se har Simon Persson upptäckt att många människor tycker att det är krångligt att komma till skott med träffas på riktigt med dagens konventionella dejtingsajter.

  – Vi vill göra det enklare för människor att dejta och träffa nya personer. Maybe är en app som gör det enkelt att mötas under mer avspända former och så hoppas vi skapa roligare dejtingupplevelser. Rent tekniskt använder vi idag av ett flertal verktyg inom mobile engagement, både för analys av användardata och eventbaserade push notifications etc. I och med att vi växer snabbt med stora datamängder är det viktigt att ha system som vi kan skala utan att det blir skyhöga kostnader. Nu vet vi att Microsoft har lösningar som kan hjälpa oss med det, säger Simon Persson.

  I fotboll brukar ibland publiken kallas för den tolfte spelaren eftersom de i ofta påverkar matcher i hög grad. Företaget 12thplayer lanserar sin tjänst de närmaste veckorna och Marcus Lådö är grundare och förklarar så här.

  – 12thplayer är spelet för fotbollsfans som parallellt med matchen vill tävla med varandra om att i varje stund ha de tre bästa spelarna i ”sitt” lag. Under pågående match betygsätter vi alla insatser varje spelare gör och den som toppar sitt lag med de som gör bäst ifrån sig får mest poäng. Vi tar in mycket data som omvandlas till spelarupplevelser och ett spår som dök upp på mötet var att även utveckla appen även till Xbox. Nu direkt hakar vi på BizSpark och kan sammanfatta mötet Microsoft som: mindre utgifter och fler idéer.

  SUP46 har många aktörer som sponsorer och stärker nu sitt nätverk med ytterligare en global partner. 

  – Vi är mycket glada och stolta att få Microsoft som guldsponsor. Med hjälp av Microsofts mjukvara och molntjänster, kombinerat med deras starka passion och engagemang för att stödja start-ups, är möjligheterna goda att våra medlemsbolag kan växa ännu snabbare. Storbolags engagemang och stöd är ett viktigt element i det ekosystem vi bygger för start-ups i absolut världsklass. Vi ser fram emot ett givande samarbete, säger Jessica Stark, VD och medgrundare av SUP46.

  Kontakt Microsoft:

  Joakim Nordblom, a-jonord@microsoft.com, 08-572 3188

 • Microsoft tar ledarroll för integritet på nätet

  Microsoft har blivit certifierade för ISO 27018, den första globala standarden för hanteringen av personuppgifter i molnet. Företaget är den första större molntjänstleverantören att uppfylla kraven för ISO-certifieringen.

  Microsoft är det första större företaget som också införlivar de nya kontroller som heter ISO/IEC 27018 för verktyget Office 365, Azure och Windows Intune. Certifieringen har skett efter att en extern revisor, British Standards Institute, granskat Microsoft och säkerställt att alla kriterier efterlevs. Att lagra i molnet är numera säkrare än lagring på den egna datorn. Och innebär även att företagsinformation är säkrare i molnet än i en egen serverhall.

  I en globaliserad värld där våra liv allt mer präglas av mobilitet samlas massor av information i molnet, vilket ställer högre krav på företag som hanterar känslig information.

  Att juridiken bakom tjänsterna skyddar användare och kunder är viktigt för Microsoft. 

  –  För oss på Microsoft är det viktigt att inte göra avkall på en så viktig fråga som integriteten för våra användare. Jag är stolt över att kunna säga att vi ligger i framkant vad gäller integritet och säkerhet i molnet. Våra kunder ska inte tveka över att kunna efterleva kraven i Personuppgiftslagen (PUL). ISO 27018 är ett utmärkt redskap för upphandlingar av molntjänster inom både offentlig och privat sektor, säger Mathias Strand, chefsjurist på Microsoft i Sverige.

  Daniel Akenine är säkerhetschef på Microsoft och poängterar att det handlar om att alla delar måste vara säkra.

  – Att välja Microsoft är att välja en leverantör som samarbetar med andra i branschen för att göra hela molnet säkert genom att utveckla standarder för datahantering i olika molntjänster. Säkerheten är affärskritisk för Microsoft i allmänhet och molntjänster i synnerhet. Det senaste året har vi investerat över 4 miljarder dollar för att ha högsta säkerhet och tillgänglighet. Och vi kommer fortsätta att investera för att alla användare ska kunna känna sig trygga med att lägga sin information hos oss, säger Daniel Akenine.

  Positivt för skolan

  ISO-certifieringen är positiv också för skolsektorn, där många skolor i brist på tydlighet valt att använda tjänster som inte kan garantera att personuppgifter inte hamnar i orätta händer.

  Joke Palmkvist, Affärsområdesansvarig för Skola och högre utbildning på Microsoft, ser stora fördelar i att det nu blir enklare för skolor att välja molntjänster.

  – Elevers integritet är väldigt viktig för de allra flesta som jobbar inom skolan. Vi som har kontakt med skolledare får många frågor kring hur det skyddet fungerar; och vad som egentligen gäller kring juridiken och molnet. Jag upplever att de flesta skolorna gör sitt bästa av en tidigare krånglig situation. Den här certifieringen gör det tydligt att det faktiskt går att kombinera ett starkt skydd för elever och lärares integritet med smarta molntjänster för skolan, säger Joke Palmkvist.

  Allt fler kommuner har påbörjat sin resa till molnet och använder sig av de olika verktyg som finns till hands genom Office 365. Microsoft har den senaste tiden släppt versioner av sina produktivitetsverktyg både till både Android och iOS plattformar, vilket gör det möjligt för skolor att behålla sin hårdvara samtidigt som de med Office 365 kan välja en molntjänst som skyddar känslig information.

  – Att vi nu har certifieringen på plats är ett kvitto på vårt dedikerade arbete inom området integritet och PUL. Och jag ser fram emot att få ta del av de pedagogiska vinster som det mobila arbetssättet kommer att leda till, säger Joke Palmkvist.

  En kommun som ligger i framkant vad gäller molntjänster är Ale kommun, som redan under 2014 fick klartecken av Datainspektionen för sin användning av Office 365 i sin skol-, förskole- och fritidsverksamhet.

  Läs mer om ISO-certifieringen på Microsoft On the Issues blogg.

  Mer information hittar du också på bloggarna för Office 365 och Azure.

 • Träffa finalisterna till årets Innovativa skolledarpris

   

  Ingela Netz, Hanna Lindö och Susann Jungåker är finalisterna till årets Innovativa Skolledarpris. Juryn, bestående av representanter för Microsoft och Lärarförbundet, har valt ut tre kreativa skolledare som nu tävlar om priset. Priset delas ut under Lärarförbundets Skolledarkonvent och kommer att gå till en av finalisterna som använt teknik på ett innovativt och nyskapande sätt i sin verksamhet.

  Microsoft har, gemensamt med Lärarförbundet, delat ut det Innovativa Skolledarpriset sedan 2011. Syftet med priset är att lyfta fram skolledare som driver ett hållbart skolutvecklingsarbete och använder sig av ny teknik på ett innovativt och genomtänkt sätt. Den 26 februari koras vinnaren under Lärarförbundets Skolledarkonvent. Konventet pågår mellan 26-27 februari i Lärarnas Hus i Stockholm.

  Här är årets finalister

  Susann Jungåker är rektor på Mälardalens Tekniska Gymnasium i Södertälje, en fristående gymnasieskola som ägs av Scania och AstraZeneca. Hon har en lång erfarenhet av att driva och utveckla gymnasieskolor i Sverige och arbetar nu tillsammans med sina kollegor och lärare för att bygga upp någonting alldeles extra på Mälardalens Tekniska Gymnasium. Susann brinner för att sammanföra skolan med industrin, för att få lärare och elever att växa tillsammans.

  Ingela Netz är ny som rektor på en ny skola, Igelstaskolan F-9 i Södertälje. Hon är en visionär med en tydlig idé och ett stort samhällsengagemang. Igelsta grundskola är en framtidsskapande skola; global, verbal och digital.

  "Skolans verksamhetsidé betyder att vi vill rusta eleverna med kunskaper, erfarenheter och förmågor som gör dem globala, verbala och digitala", säger Ingela Netz.

  Ingela är själv aktiv på sociala medier, hon twittrar, facebookar och har en blogg. Blogg: ingelanetz.wordpress.com, twitter: @thingelingela

  Hanna Lindö är rektor för Kyrkenorumskolan, en F-6-skola i Stenungsund. Hanna är en tydlig ledare med en tydlig vision. Tillsammans med lärare och elever har hon genomfört ett medvetet och långsiktigt arbete med fokus på skolutveckling. Varje klass samt fritids har var sin blogg där de öppnar för insyn och delaktighet i skolans arbete. Hanna är övertygad om att "alla har något", det gäller bara att få chansen att framföra det.

  Läs mer på Lärarförbundets hemsida.

 • Magine släpps till Windows 8

  Idag lanseras Magine TV till Windows 8.1. Nu kan svenska användare ta del av Magine TV´s stora utbud och njuta av underhållning var hen än befinner sig.

  Med Magine TV´s nya Windows 8-app fortsätter utbudet i Windows Store att växa. Användare i Sverige kan nu ta del av innehållet från 41 populära kanaler som till exempel CNN, Comedy Central, Discovery, MTV och Disney Channel direkt på sin dator eller i sin surfplatta.

  - Intresset för Windows 8 bland konsumenter och utvecklare är fortsatt stort. Att Magine TV nu väljer att lansera sin tjänst till Windows 8 är ytterligare ett kvitto på det stora intresse som finns och är fantastiskt roligt då det stärker vårt lokala utbud av appar, säger Thomas Floberg, Affärsområdeschef för Windows och Surface

  Den molnbaserade appen låter Windows-användare bestämma var och när de vill se sina tv-program via catch-up funktionen. Dessutom går det att pausa och spola i live-program. Alla som registrerar sig får nu prova tjänsten gratis i 30 dagar.

  - Magine TV’s app för Windows 8 gör det lätt för användarna att hitta sina favorit-program genom ett enkelt, snyggt och intuitivt gränssnitt. Vi når nu en ännu större grupp tittare som kan ta del av Magine TV:s unika kombination av live-tv, start-over och catch-up i en och samma tjänst, säger Alexander Jamal, Sverigechef Magine TV.

  Magine TV är en svensk satsning som finns etablerad i Sverige sedan 2013, i Tyskland sedan våren 2014 och med lanseringar på nya marknader planerade för 2015.

  Ladda hem Magine TV till Windows 8 här.

 • Seapilot lanserar populär app till Windows Phone 8

  Med lanseringen av sin navigationsapp till Windows Phone 8 fortsätter Seapilot sin satsning på mobilitet. Med start idag finns appen tillgänglig att ladda hem kostnadsfritt i Windows Phone Store.

  - Vi är stolta att äntligen presentera vår efterlängtade Seapilotapp till Windows Phone 8 som vi arbetat med länge. Nu finns vi äntligen tillgängliga på de tre stora plattformarna, säger Jens Johansson, VD för True Heading AB.

  Seapilot är en professionell navigationsapp som huvudsakligen är utvecklad för att användas ombord på båten. Med Seapilot kan man på ett enkelt sätt se AIS-data, vilket innebär att du kan se alla båtar och fartyg med AIS-transponder direkt i appen. Dessutom presenteras vindstyrka, vindriktning, lufttryck, temperatur och vattenstånd i realtid via AIS från över 60 väderstationer i Sverige.

  - Vi har ett starkt ekosystem som hjälper dig att få saker gjorda oavsett vilka enheter du använder. Därför tycker vi att det är roligt att även Seapilot väljer att satsa på vårt ekosystem med sina appar till Windows 8 och Windows Phone 8. Deras navigeringsapp stärker vårt erbjudande och tillför mervärde för våra användare, säger Thomas Floberg, Affärsområdeschef för Windows och Surface.

  Sedan tidigare finns Seapilots app till Windows 8. Den re-lanseras i samband med att Windows Phone-appen är klar. Bland nyheterna i uppdateringen finns bland annat
  att appen i sig numera är gratis att ladda ner, att nyregistrerad användare har möjlighet att testa appen och tillgängliga sjökort fritt i 36 timmar från första sign-in, att nya användare därefter kan välja vilka funktioner de vill köpa till. Samma giltiga sjökortsprenumerationer i användarkontot är numera möjliga att nyttjas i såväl Seapilot för Windows 8, Windows Phone 8 som i de övriga operativsystem för phones och tablets där Seapilot kan laddas ner.      

  Alltsedan första lanseringen 2011, har Seapilot utvecklats från en exklusiv iPad-app med endast svenska sjökort, till en universell app för såväl iOS, som Windows 8 och Android och med sjökort i vektoriserat S57-format för större delen av norra Europa och numera även USA och Kanada. Fler länder tillkommer alltefter. Formatet medger regelbundna rättelser av sjökortsdatat på ett effektivt sätt, rättelser som ingår i priset för sjökortsprenumerationen. Seapilot erbjuder, förutom övrig standardfunktionalitet i en sjökortsplotter, även prenumeration för visning av AIS-objekt och väderprognoser direkt i sjökortet.

  Seapilot-appen är kostnadsfri att ladda hem, men kostnader för t.ex. aktuella sjökortsprenumerationer och önskade tilläggsfunktioner tillkommer och finns att köpa via kontot på http://www.seapilot.com/.

  Här laddar du hem Seapilot till Windows Phone 8.

  Här laddar du hem Seapilot till Windows 8.

  För mer information kontakta

  Jens Johansson, True Heading AB
  Mail: jens.johansson@trueheading.se
  Tel. +46 8 6222660

 • Windows Server 2003 – slutdatum 14 juli står fast

  Med 161 dagar kvar till 14 juli när support av Windows Server 2003 upphör är det hög tid för alla som förlitar sig på gammal serverteknik att börja migrera. Frågor har kommit om att flytta datumet men det står fast i enlighet med Microsofts policy för Support Lifecycle.

  – Eftersom det kan vara lite komplicerat att migrera gamla system till nya började vi kommunicera den här dagen ett år i förväg. Supporten har också varat i mer än de tio år som är vår policy. Många har migrerat eller håller på men det är också många som ännu inte kommit igång, som kanske inte förstår riskerna, säger Anders Wendt som är ”nedräkningsgeneral” för Microsoft Windows Server 2003.  

  – För många företag är det ett lyft att byta till en modernare servermiljö eller att flytta in i molnet. På ett stort företag kan det vara ett betydande arbete att migrera, till exempel om de samtidigt passar på att flytta olika funktioner från olika plattformar. Men när flytten är klar får de lägre kostnader, högre tillförlitlighet och möjligheten att utnyttja ett decenniums utveckling av nya funktioner. För att säkerheten ska säkras och för att kunna utnyttja fördelarna med moderna plattformar som Windows Server 2012 R2, Microsoft Azure eller Office 365 är det dags att migrera nu.

  Läs vad Takeshi Numoto, Corporate VP för Cloud och Enterprise Marketing, skriver om Windows Server 2003 på Official Microsoft Blog.

  Här finns information om Microsoft Support Lifecycle Microsoft Support Lifecycle

  Mer information och nedräkning finns på Microsoft Cloud Platform

   

 • Nominera årets IT-tjej innan nästa måndag!

  I dag är det en vecka kvar att skicka in nomineringar till Årets IT-tjej. Är du eller känner du Sveriges mest drivna, engagerade och entreprenöriella tjej som studerar data eller andra IT-relaterade ämnen? Missa inte chansen att få in en fot på ett av världens största IT-företag, Microsoft.

  IT-branschen behöver lyfta fram fler briljanta kvinnor. Därför letar nu Microsoft efter Sveriges mest drivna, engagerade och entreprenöriella tjej som studerar data eller IT-relaterade ämnen på heltid på Universitet, Högskola eller YH-utbildning.

  Vår vinnare ska vara student under hela 2015 och ha minst ett år kvar av studierna, ha ett stort intresse och engagemang för IT och vara en driven, entreprenöriell och engagerad person. Årets IT-tjej kommer att ha ett givande år som ambassadör för IT-tjejer med mycket nätverkande och deltagande på olika spännande evenemang. Vi ser därför gärna att vår vinnare också är aktiv i sociala medier.

  Årets IT-tjej är en utmärkt chans till en drömstart på karriären, då vinnaren förutom titeln ”Årets IT-tjej” också får en egen mentor på Microsoft. Vinnaren får dessutom tillgång till ett slutet nätverk av tidigare IT-tjejsfinalister som alla är verksamma i branschen i dag.

  Så om du eller någon du känner är den initiativrika tjej som på något sätt har inspirerat till utveckling och nya idéer under sin studietid – skicka in din ansökan eller nominera någon du tycker borde vinna innan den 9e februari.

  Sista ansökningsdag 9 februari 2015.

  Läs vidare om tävlingen här eller använd #åretsITtjej

  Läs intervjun med förra årets IT-tjej här.

 • Office överallt – mer Office på iOS och Android

  Office-apparna Word, Excel och Powerpoint för iPhone och iPad har idag över 80 miljoner nedladdningar. De ligger på 4+ i betyg och finns på listan över de 10 mest produktiva apparna.

  Den betaversion av Office-apparna som släpptes till surfplattor med Android har via 250 000 nedladdningar prövats på 33 språk i 110 länder. Vi har fått värdefulla synpunkter så vi kunnat förfina och förbättra apparna till en jämn och hög kvalitet över hela Androids ekosystem.        

  Men med de lanseringarna har vi bara skrapat på ytan av vad vi kan göra för att skapa förutsättningar att göra mer i en värld präglad av mobilt först, molnet först – idag kommer två nyheter som tar oss ett steg till på vår resa.  

  Först, vi tar bort ”beta” på våra Office-appar för Android. Från och med nu kommer Word till Android-platta, Excel till Android-platta och PowerPoint till Android-platta finnas i Google Play för nedladdning utan kostnad liksom populära OneNote till Android. Om du som konsument laddar ned filen och loggar in med ett Microsoft-konto kan du skapa och redigera filer gratis. För premiumtjänster behöver du prenumerera på Office 365. Om du har Office via ett företag eller annan organisation är din Android-platta nu ytterligare en enhet du kan använda. Läs mer på Office for Android.      

  – Sverige är ett land med hög penetration av surfplattor och att det känns bra att nu även kunna erbjuda Office för Android-plattor, något våra kunder efterfrågat starkt efter lanseringarna till iPad, säger Helena Fuchs, produktmarknadschef Office 365 på Microsoft AB.

   

  Word ser riktigt bra ut. Du känner igen alla flikar och funktioner, de är helt anpassade till hur touch fungerar på Android. Inget tangentbord behövs.

  Vi presenterar också nya Outlook till iOS och en betaversion av Outlook till Android. Vi har haft en enorm efterfrågan på Outlook till alla plattformar och enheter och är nu glada att kunna svara mot dessa önskningar. Nu kan du sköta mejl för jobbet och privat i både mobil och på platta - lika effektivt som på din dator. Förutom mejl har också den nya Outlook-appen integrerade kalenderfunktioner så att en bokning av ett möte är bara ett klick bort. Den fungerar alldeles utmärkt med välkända mejltjänster som Yahoo! Mail, Gmail, Outlook.com, Exchange, Office 365 med flera. Läs mer om Outlook till iOS och Android här.

  Ladda ned apparna från iTunes eller Google Play och ge oss återkoppling. Det kommer komma mer allt eftersom vi utforskar skärningspunkterna mellan produktivitet och mobilitet.

  Läs gärna bloggposterna på the official Microsoft Blog och Office Blog.

 • OneNote Class Notebook Creator – nu på svenska

  Nyligen släpptes ett antal nya funktioner till i OneNote Class Notebook Creator. I samband med detta blev svenska och ytterligare 28 språk tillgängliga i SharePoint Store.

  Med OneNote Class Notebook Creator kan lärare snabbt skapa en personlig anteckningsbok för varje elev, samla innehåll och uppgifter på ett ställe, samt skapa gemensamma samarbetsytor för lektioner och gruppuppgifter – allt i en och samma OneNote anteckningsbok. Detta sparar tid och gör det möjligt för lärare och elever att bli mer produktiva och få mer gjort.

  "I min undervisning använder jag Office 365 dagligen för att kommunicera, dela dokument och OneNote anteckningsböcker med mina elever, kollegor och föräldrar.” säger Åsa Girgensohn, Lärare på Björknässkolan i Nacka.

  OneNote Class Notebook Creator utökar också möjligheterna i OneNote för lärare som använder Office 365. Lärarna kan nu återkoppla och samarbeta med elever i realtid.

  "Tillsammans med mina elever utforskar jag OneNotes alla möjligheter steg för steg. Eleverna lär sig att organisera och dela både lärarinstruktioner och elevarbeten i retorikkursen. Vissa delar är öppna för alla och vissa delar är individuella med lösenord. När vi tillsammans listar ut saker och genomför dem stödjer vi både undervisningen och inlärningsprocessen, med hjälp av kommentarer, självbedömning och kamratsvar. Att allt är samlat på ett ställe stödjer en kontinuerlig medvetenhet om status och framsteg.” säger Elisabeth Nagy, lärare på Franska Skolan i Stockholm.

  OneNoteforTeachers.com erbjuds lärare en enkel och kostnadsfri steg- för steg-process för att komma igång med sina OneNote anteckningsböcker.

  Lärare som ännu inte har Office 365 med OneNote Class Notebook Creator installerat kan vända sig till sin IT-administratör för installation med stöd av denna mejl-mall och interaktiva guide. Du hittar båda på OneNoteforTeachers.com.

  Kartan visar de länder där OneNote Class Notebook Creator nu har språkstöd:

 • Sista chansen att nominera till årets Innovativa Skolledarpris

  På fredag är det sista chansen att skicka in nomineringar till Innovativa Skolledarpriset. Priset delas ut av Microsoft i samarbete med Lärarförbundet under årets Skolledarkonvent och går till en skolledare som vill lyfta fram ett hållbart skolutvecklingsarbete. Missa inte att nominera din kollega eller chef!

  Det Innovativa Skolledarpriset instiftades gemensamt 2011 av Microsoft och Lärarförbundet med syftet att lyfta fram goda exempel på skolledare som driver på för ett hållbart skolutvecklingsarbete, och som på ett genomtänkt sätt använder ny teknik för att säkra att deras förskola, skola, barn och elever får möjlighet och redskap för att lyckas.

  Tre finalister

  Efter nomineringen stängts väljer en jury med representanter från Microsoft och Lärarförbundet ut tre finalister som bjuds in till Skolledarkonventet som äger rum den 26-27 februari 2015 på Lärarnas Hus i Stockholm. Vem som får Innovativa Skolledarpriset avslöjas vid en prisutdelning.

  Kriterier för en innovativ skolledare

  En Innovativ skolledare:

  • uppfattas som en kommunikativ, lärande och demokratisk ledare
  • är visionär och kreativ och har ett stort engagemang
  • stimulerar lärarnas gemensamma lärande
  • uppnår dokumenterat goda resultat utifrån givna förutsättningar
  • driver pedagogisk utveckling med stöd av IKT och arbetar strategiskt för en ökad digital kompetens bland skolans lärare
  • använder IKT i sitt administrativa arbete och i sin interna och externa kommunikation
  • bedriver aktiv omvärldsbevakning
  • arbetar strategiskt med entreprenörskap och för ett ökat samarbete med närsamhället

  Sista dag att nominera din lärare, kollega eller chef är fredag 30 januari. Skicka in din nominering genom att följa länken här.

  Se vem som blev förra årets vinnare här.