Microsoft Sverige - Nyhetsblogg

 • Telia och Microsoft lanserar säker lina till molntjänster

  Molntjänster är en het trend bland svenska företag och organisationer, men att kommunikationen med tjänsterna går via det publika internet kan vara ett hinder. Telia är först ut i Sverige med lösningen Microsoft Azure ExpressRoute, som erbjuder företagskunder en snabb och säker kommunikationsväg via egna nät till molnplattformen Azure. Det innebär att fler verksamheter kan satsa på molntjänster och realisera fördelarna i form av lägre kostnader, ökad skalbarhet och flexibilitet samt minskad miljöpåverkan från IT-driften.

  Telia levererar kommunikationsplattformar för datatrafik och telefoni till flera av landets ledande företag och organisationer inom offentlig sektor. Många av dessa verksamheter satsar nu på molntjänster men ställer samtidigt höga krav på kommunikationen, något vägen via publika internet kan ha svårt att möta. Därför erbjuder Telia tjänsten Cloud Connect, som innebär att all trafik till och från de molntjänster kunderna använder sker i Telias nät. Med ExpressRoute lanseras en del i Cloud Connect som är speciellt utvecklad för trafiken mellan kundernas datorhallar och Microsofts molnplattform Azure.

  – Att kunna erbjuda avtal som garanterar säker kommunikation mellan företagens datorhallar och molntjänster efterfrågas av många kunder. Med ExpressRoute kan vi erbjuda det till våra företagskunder som redan använder Microsofts molnplattform Azure eller som står i startgroparna för en molnsatsning, säger Mats Hellman, chef för företagslösningar på Telia.

  Bilia ligger i täten

  Många företag ser nyttan med att kunna utöka sin serverhall med molntjänster på ett sömlöst sätt. Ett av de som redan är igång är Bilia som idag har byggt en lösning för disaster recovery i Azure.

  – Äntligen kommer en lösning som möter de krav vi har för att kunna utöka vår användning av molntjänster, säger Patrick Olsson som är CTO på Bilia. Det finns stora vinster för oss att lägga mer datakraft i molnet istället för att ha eget. Vi är redan stora användare av Azure och när nu Telia ger garantier om uppkoppling och svarstider med Azure ExpressRoute kan vi flytta både applikationer som är stora och som är känsliga till molnet. Vi kan känna oss trygga i att lägga ännu mer i Azure.

  Hos Microsoft är förväntningarna stora över att ExpressRoute nu är tillgängligt i Sverige efter lång tid av förfrågningar från kunder.

  – Potentialen är enorm och vi är glada att Telia ser samma möjligheter och nu lanserar Azure ExpressRoute, säger Andes Wendt, affärsområdesansvarig för molntjänster på Microsoft Sverige. – En snabb och tillförlitlig anslutning till Azure är lämplig för många scenarier. De som kräver flytt av stora mängder information, för hybrida scenarion där delar körs lokalt och delar i Azure och inte minst när pålitlig disaster recovery är ett krav.

  Läs mer om ExpressRoute här: http://azure.microsoft.com/sv-se/services/expressroute/

 • Ignite: Microsoft lanserar nya lösningar till IT-proffs

  Satya Nadella talar på Ignite i Chicago 

  På den första Ignite-konferensen någonsin lanserar Microsoft en rad nya tjänster som hjälper IT-proffs att driva den digitala transformationen på sina företag. Det handlar om nästa generation styrverktyg för Windows, Microsoft Office, infrastruktur till hybrida molnlösningar och SQL server.

  – Ingen verksamhet kan nå framgång utan att driva innovativ IT och transformeras, sa Satya Nadella, Microsofts vd på invigningen. – Att förse IT-proffs med bra verktyg är en nyckelfaktor i vår tekniska strategi som omfattar Windows 10, Office 365, Azure och annan molnteknik.

  inför de 23 000 som var på plats och ytterligare tusentals via videoström, visade Satya Nadella exempel på hur Microsoft drivs av att förse IT-proffs med innovation som kan ge dem framgång. På scen fick han sällskap av José Ángel Sanchez, vd för fotbollsklubben Real Madrid som vunnit 2014 FIFA Club World Cup och FIFA Best Club of the 20th Century. 

  – Real Madrid har fantastisk vinnartradition och med Microsoft som partner ska vi segra både på och utanför fotbollsplanen. Microsofts moln och hela bredden av produkter hjälper oss att bli en äkta datadriven organisation för att ge 450 miljoner fans runt jorden personligt och exklusivt innehåll – både före, under och efter match, säger José Ángel Sanchez. 

  Idag presenteras nyheter som löser utmaningar och ger möjligheter för IT-proffs.

  Personligare lösningar

  • Windows Update for Business är en ny möjlighet för Windows 10 att se till att enheter är uppdaterade med senaste versionen för säkerhet och funktioner. Windows Store for Business höjer kontrollen ytterligare och ger beslutsfattare på företag möjligheten att köpa pålitlig programvara till team eller hela företag.

  • System Center Configuration Manager kommer idag som technical preview. Den ger IT-proffs utökade möjligheter att hantera Windows 10 och är integrerar till Windows Update for Business. Under nästa vecka kommer också nya servicepack för kunder som har Configuration Manager 2012 och 2012 R2 liksom support för Windows 10 i Intune.

  Produktivitet

  • Office 2016 kommer i en allmän public preview idag där flera kan arbeta i samma program i samma dokument.

  • Skype for Business Broadcasting som introduceras idag gör det möjligt att sända möten till upp till 10 000 människor. Den använder Azure Media Services för att skicka ljud, bild och presentationer. Den är kopplad till Bing för att mäta känslor och till Yammer för att chattamed publiken.

  • Office Delve organisationsanalys visades idag med Office Graph som ger ännu större möjligheter att få fram organisatoriska insikter till personer och team utifrån data i Office 365.

  • Sharepoint Server 2016 och Exchange Server 2016 demonstrerades och kommer i preview senare i år.

  • Microsoft Azure Stack är nästa generation hybridmoln som visades idag och kommer i sommar med funktioner som ger central kontroll och överblick över distribuerade applikationer och tjänster. En ny preview av Windows Server 2016 finns tillgänglig idag med bland annat Nano Server. Med  Microsoft Operations Management Suite kan molntjänster från olika leverantörer som Amazon Web Services, Linux, Windows Server, VMware, OpenStack och självklart Azure styras från samma ställe.

  • SQL Server 2016 kommer i preview till sommaren med banbrytande kapacitet för affärskritiska applikationer.

  • Microsoft Advanced Threat Analytics är en ny produkt baserad på köpet av Aorato och finns nu som preview. Den använder machine learning för att tillhandahålla tydlig information för välgrundade beslut.

  • Office 365 förbättras inom transparens och kontroll. Kunder kan se och ta kontroll över data som finns i Office 365. Det inkluderar Customer Lockbox som kräver att kunder godkänner att Microsoft hanterar deras data innan det händer.

  Mer information om nyheterna finns på Microsoft News Center

  Bloggar med mer information om nyheterna:

   

 • Jobba hemma-dagen 5 maj: Live-sänt webbinarium med Kory Kogon

  Vill du få mer gjort och bli mer produktiv när du jobbar? På Jobba hemma-dagen den 5 maj kl. 14.15 - 14.45 sänder Microsoft ett live-sänt webbinarium med Kory Kogon, expert på personlig produktivitet på FranklinCovey.

  Att jobba mer flexibelt skapar såväl möjligheter som en del utmaningar. Att kunna jobba när och var som helst ger en rad fördelar för den som har möjligheten. Men det ställer också ökade krav både på chefer och medarbetare att medvetet besluta hur de använder sin tid för att bidra till organisationens mål.

  Det kräver också aktiva val för att behålla uppmärksamheten på det allra viktigaste och inte bli avbruten av distraktioner. Och inte minst att lyckas hålla energinivån uppe när gränsen mellan arbete och fritid suddas ut.

  Kory Kogan är global chef för FranklinCoveys produktivitetsprogram – och författaren till boken ”The 5 Choices for Extraordinary Productivity”, som gick upp på Wall Street Journals bästsäljarlista när den släpptes i USA för några veckor sedan.

  I sitt webbinarium kommer Kory Kogan dela med sig av sina bästa tips för hur du kan bli mer produktiv – oavsett om du jobbar på kontoret eller hemma.

  Ta chansen att ta del av Korys erfarenheter genom att se hennes webbinarium live den 5 maj klockan 14.15 - 14.45 på www.detnyaarbetslivet.se/jobba-hemma-dagen

  Webbinariet startar kl. 14.15 och är på engelska.

  Hitta andra aktiviteter som händer under Jobba hemma-dagen på www.jobba-hemma.se

 • Få mer gjort – 7 tips inför Jobba Hemma-dagen

  Den 5 maj är det Jobba Hemma-dagen, en dag som arrangeras för att uppmärksamma möjligheterna som öppnar sig för oss när vi kan arbeta vart vi vill. Genom att använda tekniken på ett smart sätt kan vi bli mer produktiva och få mer gjort; samtidigt som vi får mer tid över till familj, vänner och fritid.

  Insikten att vi som människor arbetar bra på olika platser under olika tider av dagen, fick oss att byta ut det klassiska kontoret med fast arbetsplatser mot ett aktivitetsbaserat kontor. Övergången till en mer flexibel arbetsplats innebär också ett mer flexibelt arbete. Med Office 365 kan vi nå våra dokument och samarbeta med våra kollegor – oavsett plats. Med Skype for Business – kan vi vara med på möten även om vi inte är på kontoret.

  Och allt det här ger resultat. En mätning utförd av Gensler före och efter vår transformation till ”Det nya arbetslivet” visar att 81 % upplever att vi är mer produktiva.

  När vanliga program som Word och PowerPoint finns tillgängliga som appar i din smartphone kan du göra mer än att svara på mejl medan du åker till jobbet. Och när alla program i Office 365 synkar mot din OneDrive i molnet behöver du inte längre oroa dig för att spara dokumenten, säger Daniel Siberg, produktivitetsexpert på Microsoft.

  Välj plats efter behov

  Men förutom tekniken kan också den plats du arbetar ifrån spela roll för din personliga produktivitet. Du kanske får mest gjort i ett öppet kontorslandskap där mycket händer runtomkring? Eller kanske själv i ett mindre mötesrum på kontoret? Vem vet, kanske är bussen hem den plats där du formulerar de bästa idéerna och affärsplanerna?

  För att steget från en fast kontorsplats till ett flexibelt arbetsliv inte ska kännas för stort har Daniel Siberg, produktivitetsexpert på Microsoft, samlat 7 tips för att få mer gjort – oavsett vart du väljer att jobba på jobba hemma–dagen:

  1) Strukturera din arbetsdag. I både Outlook och OneNote kan du enkelt fixa att-göra-listor som hjälper dig ha koll på vad som behöver göras just idag.

  2) Gör de mest tankekrävande uppgifterna när du är som bäst. De flesta koncentrerar sig olika bra på olika tider.

  3) Gör listor, fokusera på en sak i taget och bocka av det tråkiga tidigt. Så har du nedförsbacke resten av arbetsdagen.

  4) När du jobbar hemifrån har du inte kollegor som påminner om trefikat. Planera in pauser under dagen så att du inte sitter stilla två timmar i sträck.

  5) Tappa inte den sociala kontakten. Bolla idéer med kollegor även om du inte är på kontoret. Med Skype for Business kan du både skriva, ringa och ha videosamtal med dina kollegor.

  6) Sätt gränser. Var tydlig med när du jobbar eller har paus. Är inloggad eller utloggad. Att arbeta hemifrån betyder inte att du kör ett maraton-pass framför datorn.

  7) Sitter du fast? Byt miljö, från köket till soffan, från soffan till hemmakontoret, eller en promenad till fiket.

  Dela gärna dina egna tips inför Jobba Hemma-dagen i sociala medier med hashtag #Jobbahemma

 • Klas Hammar tar över rodret för Windows och Surface i Sverige

  Microsoft Sverige välkomnar Klas Hammar till tjänsten som affärsområdeschef för Windows och Surface. Klas kommer närmast från en roll som OEM-chef på Microsoft, men har sedan tidigare lång och gedigen erfarenhet från att arbeta med såväl konsumenter som med företagskunder på Microsoft.

  - Jag kan inte tänka mig en mer spännande tidpunkt att ta över rollen som affärsområdeschef för Windows och Surface än just nu. Microsoft är mitt uppe i en transformation som bolag och där är Windows och Surface två av de centrala delarna för att driva vår affär, säger Klas Hammar, affärsområdeschef för Windows och Surface

  I sin nya roll har Klas det övergripande ansvaret för att driva och utveckla affären för Windows och Surface i Sverige mot alla Microsofts kundsegment och partners. Allt från konsumenter och studenter till SMB-kunder och storföretag. Två stora områden som Klas börjar driva omedelbart är lanseringarna av Surface 3 och Windows 10 i Sverige.

  Klas tar över rollen som affärsområdeschef för Windows och Surface efter Thomas Floberg, som tagit steget till Microsofts huvudkontor som Director of Product Marketing for Developed Markets för Windows.

  För mer information kontakta

  Klas Hammar
  Affärsområdeschef Windows och Surface
  klas.hammar@microsoft.com
  Tel: 073-408 28 58

 • 5 kloka val för ökad produktivitet

  Jobba Hemma-dagen, 5 maj. Att få ut mer av arbetsdagen är en önskan de flesta har. Långa möten, en överfull e-post, avbrott och distraktioner kan sno både tid och fokus, samtidigt som den sociala biten av att vara på en arbetsplats är viktig.

  Jobba Hemma-dagen handlar om att arbeta där du är, eller där du behöver vara för stunden. Det kan vara på tåget mellan kontoret och affärsmötet, på fiket innan dagishämtningen, eller hemma med datorn eller surfplattan på köksbordet. Att byta miljö och anpassa arbetsplatsen utifrån vad som behöver göras kan hjälpa dig få ut mer av dagen och få mer gjort.

  Genom att använda de möjligheter tekniken öppnat för oss kan vi arbeta smartare och få mer gjort på kortare tid. Då får vi tid över till annat som är viktig för oss.

  Med mindre än en vecka kvar till årets Jobba Hemma-dag har vi bett Marcus Jarl, Productivity Practice Leader på FranklinCovey, dela med sig av 5 kloka val för ökad produktivitet. Det är 5 kloka val som kan få dig att använda din tid och din energi på ett bra sätt.

  Marcus Jarl har hållit i flera kurser om personlig produktivitet för anställda på Microsoft i Sverige. Vi uppskattar hans och FranklinCoveys kloka råd. Det tror vi du kan göra också.

  1) Agera på det viktiga - reagera inte på det brådskande

  I dagens hektiska värld drunknar människor i e-post och många känner sig överväldigade av kraven att åstadkomma mer med färre resurser. Det första valet vi behöver lära oss är att bättre sålla det som är verkligen viktigt från det som bara är distraherande.

  2) Sikta på det allra bästa - nöj dig inte bara med godkänt

  Alla vill göra skillnad, men konkurrerande prioriteringar förhindrar oss ofta från att nå de riktigt goda resultaten. Det andra valet handlar om att definiera sina allra viktigaste roller i livet - både på jobbet och privat - och tydliggöra sin standard för vad som är tillräckligt bra och ibland det allra bästa, i dessa roller för att man ska nå sina prioriterade mål.

  3) Schemalägg det allra viktigaste - sortera inte grus

  Det är lätt att tappa överblicken och bara “låta dagen hända”. Det tredje valet handlar om att proaktivt återta en del av kontrollen över sin egen kalender genom att använda effektiva rutiner för att planera på ett sådant sätt att man också kan genomföra det som man vill åstadkomma.

  4) Styr tekniken - låt inte den styra dig

  Den elektroniska flodvåg av e-post, sms och sociala medier är ett hot mot vår produktivitet. I det fjärde valet lär vi oss att dra nytta av tekniken för att öka produktiviteten. Du kan exempelvis sätta upp ”to do”-lists i Outlook, sortera dina anteckningar, arbetsdokument och bilder i OneNote.

  5) Håll igång elden - bränn inte ut dig

  Arbetstempot gör att många människor riskerar att bränna ut sig. Det femte valet handlar om att dra nytta av den senaste hjärnforskningen för att kontinuerligt kunna fylla på sina mentala och fysiska depåer. – Ta dig tid att koppla av, så får du tillbaka energi som tar dig vidare mot målet.

  FranklinCoveys program De 5 Valen för bästa produktivitet syftar till att mätbart öka produktiviteten och arbetsglädjen hos enskilda individer, hela team och organisationer. Programmet gör deltagarna bättre på att göra mer medvetna val, ökar förmågan att fokusera uppmärksamhet på det allra viktigaste och att hålla en jämnare energinivå. Det ger inspiration till ett smartare sätt att jobba för att ägna din tid och din energi till de viktigaste sakerna och målen, både professionellt och privat.

  För mer information, kontakta Marcus Jarl på marcus.jarl@franklincovey.se.

  För att delta i årets Jobba Hemma-dag besök www.jobba-hemma.se

  Dela gärna med dig av dina bästa Jobba Hemma-tips på hashtag #jobbahemma eller lägg upp en bild från den plats du jobbar ifrån den 5 maj på #mittkontor

 • 76 dagar kvar av support för Windows Server 2003

  Bild ur film där Microsoft varnar för konsekvenserna av att supporten upphör.

  Många organisationer är i mitt i processen att migrera sina servrar till senaste versionen av Windows Server eller till molntjänster inför att supporten för Windows Server 2003 upphör den 14 juli. På Blåkläder var de tidigt ute med migreringen, delvis för att verksamheten ställde krav på nya möjligheter men också för att inte de inte ville stå utan säkerhetsuppdateringar.

  Blåkläder migrerade och klara

  Från huvudkontoret i Svenljunga har verksamheten med tuffa arbetskläder brett ut sig fort med dotterbolag i många länder och försäljningsavtal i ännu fler. Det kom till en punkt när olika system behövde uppgraderas och integreras med varandra för att kunna fortsätta expansionen.

  – Vi hade blandad ålder på våra servrar och olika lösningar på olika marknader. säger Joakim Borgström, senior network system administrator på Blåkläder. Vi har kvar vår datahall men idag ligger affärssystem, lagerhantering och vårt e-handelssystem tryggt och åtkomligt för alla kontor i molnet på Microsoft Azure. Bara det faktum att en stor del av vår affär är e-handel var skäl nog att migrera i tid och inte ligga kvar på programvara utan support. Ett intrång skulle kunna få förödande konsekvenser för våra intäkter men det gällde också att blockera minsta risk att information om betalmedel ska kunna hamna på avvägar. Att bedriva e-handel med program som inte har senaste säkerhetsuppdateringen är inte acceptabelt helt enkelt. 

  Att migrera har gett företaget både enklare administration och betydligt mer lagringsutrymme än tidigare.

  – Lagring i Azure ger oss högre driftsäkerhet och årliga besparingar på cirka 200 000 kronor eftersom den inte behöver ske i egna servrar. Det var också mycket enkelt att flytta funktionalitet från vår egen serverhall till molnet. Det tar bara tio–femton minuter att sätta upp en ny server i molnet. Det bästa av allt är att från och med nu är det så här mycket enklare att hantera servertjänster, avslutar Joakim Borgström.

  På Microsoft stiger oron

  Det är många mindre företag som ofta inte vet vilken serverversion de har och på Microsoft är oron stor för att många företag, framförallt mindre, kan drabbas.   

  – Om de bedriver e-handel kan de råka särskilt illa ut då parterna ofta kräver av varandra att deras system är uppdaterade, säger Anders Wendt som är ”nedräkningsgeneral” för Windows Server 2003 på Microsoft. – Om information kommer på villovägar i det läget kan det stå företaget dyrt. Det är verkligen dags att kontrollera situationen och kontakta sin IT-leverantör för att migrera snarast. Var det så länge sedan installationen gjordes att leverantören är okänd, har vi många partner runt om i hela landet som kan hjälpa till på den här länken. Skriv in ditt postnummer, välj ”Drift, outsourcing” så kommer det förslag. Men gör det nu, det är bara 50 dagar till midsommar, avslutar Anders Wendt.

 • Jobba Hemma-dagen 5 maj - Arbeta hemma, på fiket eller på resan

  Den 5 maj arrangeras för fjärde året i rad Jobba Hemma-dagen, en dag som handlar om att uppmuntra ett flexibelt arbetssätt, där arbetet inte är en plats vi går till – utan något vi gör. Genom att arbeta från en annan plats och använda tekniken på ett smart sätt kan vi få mer gjort, minska vår klimatpåverkan, och få livspusslet att gå ihop.

  Foto: Microsoft

  Dåtid, nutid, framtid

  Microsoft tog år 2012 initiativ till Jobba Hemma-dagen inom ramen för Det Nya Arbetslivet. Och sedan dess har dagen vuxit till över hundra deltagande företag runt om i Sverige.

  På Microsoft i Sverige har arbetet med Det Nya Arbetslivet och Jobba Hemma-dagen inneburit att vi arbetar på en annan plats än kontoret, i snitt en gång i veckan. Vi lever som vi lär och delar våra dokument i molnet med Office 365, och har resfria möten över Skype for Business.

  För att ta Jobba Hemma-dagen till nästa nivå, lämnar Microsoft i år över stafettpinnen till Fores Tankesmedja, som varit en aktiv partner till Jobba Hemma-dagen sedan starten. De kommer med Microsofts fortsatta stöd och deltagande arrangera den fjärde Jobba Hemma-dagen, den 5 maj 2015.

  3 frågor om Jobba Hemma-dagen

  Heléne Lidström, ansvarig för Det Nya Arbetslivet på Microsoft, har drivit Jobba Hemma-dagen sedan starten och svarar på tre frågor inför årets Jobba Hemma-dag.

  Varför ska vi som företag delta?

  - Jobba Hemma-dagen är ett utmärkt tillfälle att testa att arbeta från en annan plats än kontoret, om du inte gjort det tidigare. Det kan vara hemma, på ett fik, eller på ett tåg medan du reser.

  - Det finns många fördelar med att ibland arbeta från en annan plats. Dels får du mer gjort när du kan anpassa den arbetsplats du arbetar på utifrån den uppgift du har -ibland kan ett fik vara en bra plats, ibland är ett knäpptyst rum hemma den bästa platsen för att få saker gjort. Och dels kan du spara restid till och från kontoret – vilket ger mer tid över och mindre påverkan på miljön.

  Hur vet vi att alla faktiskt jobbar?

  - En viktig del i Jobba Hemma-dagen är ledarskap och tillit. Som chef måste du lita på att dina anställda vill göra ett bra jobb – ibland är det hemifrån, ibland på kontoret. När vi frågat anställda vilken plats de fått en ny idé eller kommit på lösningen på ett problem är det förvånansvärt få som säger ”på kontoret”.

  - Tidningen Chef skrev tidigare i år att ”Chefen flyr jobbet – för att jobba”. Vilket jag tycker sätter fingret på det hela. Kontoret är en superbra plats, men ibland har vi andra behov som andra platser kan möta.

  Tar Fores över Jobba Hemma-dagen nu?

  - Fores tar stafettpinnen från Microsoft kring Jobba Hemma-dagen, men vi kommer även i fortsättningen att stötta dagen både genom att delta, och genom att berätta om alla de positiva sakerna som kommer ur ett flexiblare synsätt på vad ”arbetsplatsen” är. Vi är ju ett företag vars livsluft är att hjälpa människor att få mer gjort, att bli mer produktiva – så att de kan få mer tid över till andra saker som är viktiga, exempelvis: familj, vänner, och fritid.

  Vill du eller ditt företag vara med? Anmäl ditt intresse här eller besök Jobba-Hemma.se

  Dela dina bästa #JobbaHemma smultronställen på www.detnyaarbetslivet.se/mittkontor eller i sociala medier på hashtag #mittkontor

  För mer information kontakta:

  Samuel Skwarski, PR-ansvarig på Microsoft, Telefon: +46 70 969 29 40

   

   

   

 • Populära Peppy Pals Farm nu till Windows Phone

  Peppy Pals Farm är ett populärt äventyrsspel för barn där spelaren har möjlighet att utforska en spännande spelvärld utan rätt och fel. Spelet är världens första EQ-spel för de riktigt unga och vann tuffa den entreprenörstävlingen Reach for Change.

  I Peppy Pals Farm följer du fyra djurs äventyr i ett spel om känslor och vänskap. Som spelare kan du bland annat hjälpa karaktärerna att handskas med olika situationer, spela tillsammans med dina vänner eller utmana dig själv i roliga minispel. Spelet riktar sig till barn i åldrarna 2-6 år, och innehåller därför ingen reklam från tredje part eller möjligheter att göra inköp i appen.

  - Det är fantastiskt vilket stort intresse det finns för Peppy Pals Farm och jag känner mig otroligt stolt över att spelet blivit så populärt. Efter de initiala framgångarna kändes det naturligt att utveckla spelet även till Windows Phone, en plattform som har framtiden för sig. Med Windows 10 och Universal Windows Apps runt hörnet känns det viktigt att vi finns med i Microsofts ekosystem, säger Rosie Linder, Grundare och VD för Peppy Pals

  Peppy Pals Farm är ett EQ-spel, vilket innebär att det är ett spel som syftar till att utbilda barn i samarbete, i att hantera sina känslor och empati. Forskning visar att EQ hjälper oss att utveckla vår sociala kompetens och skapa hälsosamma förhållanden med familj, vänner och samhället i stort.

  Ladda hem Peppy Pals Farm till Windows Phone här.

  För mer information kontakta
  Rosie Linder, Peppy Pals
  rosie@peppypals.com

 • Microsoft nummer 1 på lista över ansvarsfulla företag

  När tidningen CR Magazine publicerar listan över de 100 mest ansvarsfulla företagen 2015 tar Microsoft förstaplatsen. Det är ett rejält lyft jämfört med förra årets placering som nummer fyra. Företagen mäts i kategorierna miljö, klimatförändring, anställningsvillkor, mänskliga rättigheter, företagsstyrning, finans, filantropi och lokalt samhällsstöd.

  – Det är roligt att vårt långvariga arbete med att vara ett ansvarsfullt företag ger resultat som det här, säger Daniel Akenine som är ansvarig för National Plan på Microsoft i Sverige. – Vi gör det arbetet över hela världen och i Sverige har vi ett antal projekt som vi stöder förutom interna mål som jämställdhet och kulturell mångfald. Vi har en lång historia av att både delta i andras samhällsprojekt och driva egna initiativ inom t.ex. utbildning och kompetens för unga.

  Här är ett par exempel på vad Microsoft i Sverige jobbar med:

  • Digigirlz, ett utbildningsprojekt inom IT som vänder sig till tjejer som ska börja nionde klass.

  • Kista Commute, en samverkan mellan bolagen i Kista för att minska bilpendling. Microsoft har sedan 2012 minskat klimatpåverkan med 24 % främst tack vare att anställda uppmuntras till att jobba utanför kontoret vilket de i snitt gör ca 1 dag/vecka.

  • Vaggan, en svensk organisation som arbetar med handikappade barn i Baltikum. Microsoft AB har stöttat dem sedan starten i deras arbete med barnhem, donationer och hjälpmedel till barn i Litauen och Lettland. Läs mer här: Pressmeddelande Vaggan

  – En åtgärd som många företag över hela världen idag gör, och som verkligen ger avtryck i miljön, är att använda molntjänster. De nyaste datacentren för Microsoft Azure har PUE på 1,07-1,17 medan en egen serverhall ofta ligger kring 2. Här kommer det sparas mer av både pengar och miljö, avslutar Daniel Akenine.    

   

  Här finns listan: CRs 100 best list

  Här kan du se hur CR Magazine gjort listan: CR Magazine Methodology

  Här är en sammanfattning av Microsofts hållbarhetsrapport 2014

  Microsoft Green Blog finns miljöprojekt beskrivna.