March, 2014

 • Du släcker väl på lördag?


   

  Liksom föregående år uppmärksammar vi WWF Earth Hour här på Microsoft, genom att släcka ner kontoret under Earth Hour.

   

  Microsoft är ett ansvarstagande företag som bryr sig om miljön, lokalt såväl som globalt. Här i Sverige är Microsoft initiativtagare till Jobba hemma-dagen, en manifestation för fördelarna med flexibelt arbete, för såväl människan som för naturen.

   

  Lokalt uppmuntrar vi alla våra medarbetare att ta cykeln eller kollektivtrafiken till kontoret. Vi bistår även personalen med lånecyklar och hjälmar för att underlätta att ta ett miljöbra beslut för kortare ärenden i närheten av kontoret.

   

  Microsoft jobbar även med att minska koldioxidutsläppen på global nivå. Vi är sedan fiskalåret 2013 helt koldioxidneutrala globalt, och nya gröna datacenter öppnas hela tiden runtom i världen.

   

  Microsoft har tidigare blivit utsedda till ett av världens mest etiska företag av prestigefulla Ethisphere Institute. Här kan du se hur mycket energi molnet kan spara. Här kan du också läsa mer om Microsofts klimat och miljösamarbeten med Eye on Earth och Natural Balance.

   

  Vi uppmuntrar alla våra anställda att delta i Earth Hour imorgon klockan 20:30-21:30. Gör det du också! 

   

 • Molnet för alla, på alla enheter

   Under en presskonferens i San Francisco igår annonserade Microsofts VD Satya Nadella ett antal nya och uppdaterade tjänster. Presskonferensen sändes live via en webcast och det var många som följde Satya Nadellas första offentliga framträdande.

  En av nyheterna som många medier har rapporterat om är den efterlängtade versionen av Office för iPad samt en gratis version av Office Mobile för iPhone och Android-telefoner. Apparna finns tillgängliga för nedladdning redan nu.

  "Det är oerhört positivt att Microsoft tar tydliga steg i strategin att leverera molnet till alla, på varje enhet. Människor ska kunna använda de enheter som passar dem bäst tillsammans med de tjänster som de älskar. Office är en av våra mest uppskattade produkter, mycket tack vare att den hjälper människor att vara produktiva både på jobbet och privat” säger Anna Averud, Affärsområdeschef för Office-divisionen i Sverige.

  Microsoft annonserade även Enterprise Mobility Suite, en tjänst som hjälper företag att hantera och säkra företagets data oavsett vilka tjänster och enheter människor vill använda. Dessutom annonserades förbättringar i Microsoft Azure Active Directory Premium och Windows Intune som är tillgängliga inom kort. Mer information om tjänsterna hittar du här.

  ”Att vi hjälper IT-avdelningarna att på ett enkelt sätt hantera och leverera tjänsterna på ett säkert sätt är en viktig pusselbit. Det ger en frihet åt både användarna och dem som ska se till att företagets information hanteras på ett säkert sätt” avslutar Anna Averud.

  Läs Satya Nadellas bloggpost här

  För mer information kontakta:

  Anna Averud
  Affärsområdeschef för Office-divisionen i Sverige
  E-post: annaa@microsoft.com
  Tel: 073-408 29 22

 • Över 24 000 jobbar hemma på onsdag

  På onsdag, 26 mars, är det Jobba hemma-dagen och då har över hundra företag och organisationer sina kontor stängda och tusentals medarbetare stannar hemma från jobbet. Tillsammans vill de manifestera att det behövs en mer flexibel syn på arbetet och att arbete inte är en plats man går till utan något man gör.

  Medarbetare på bland annat Sveriges Makalösa Föräldrar, Previa, Stockholms Handelskammare och Österåkers kommun kommer under onsdagen att arbeta vart de vill. Bakom initiativet står Microsoft tillsammans med ett hundratal företag och organisationer. Även Microsofts kontor i Akalla kommer att eka tomt.

  - Vi vill fortsätta synliggöra fördelarna med att arbeta flexibelt. För moderna arbetsgivare är det mindre relevant var arbetet utförs. Istället är det resultat och medarbetarens bidrag till de gemensamma målen som räknas, säger Jonas Persson, vd för Microsoft Sverige.

  Den 26 mars arrangeras Jobba hemma-dagen för tredje gången och syftet är att belysa fördelarna med att jobba vart man vill, och att en mer flexibel syn på arbetet har fördelar för såväl medarbetare, arbetsgivare som miljön.

  - Vi har insett att flexibilitet och produktivitet går hand i hand. Ett bättre fungerande livspussel är en tydlig vinst för den enskilda människan som i sin tur ger arbetsgivaren mer effektiva och nöjda medarbetare som trivs, säger Jonas Persson.

  Idag finns de tekniska lösningarna för att utföra de flesta arbetsuppgifterna utanför kontorets väggar. Men fortfarande finns hos många företag en kultur som inte till fullo utnyttjar potentialen av ett mobilt och aktivitetsbaserat arbetssätt. Med en mer flexibel syn på hur och var arbetet utförs blir det lättare för människor att lägga sitt livspussel och minska stressen från vardagens alla krav. Dessutom minskar behovet av miljöbelastande arbetsresor.

  En fullständig lista över vilka företag och organisationer som ställt sig bakom Jobba hemma-dagen finns här: Jobba hemma-dagen 2014 

  Om Jobba hemma-dagen
  Jobba hemma-dagen äger rum den 26 mars 2014 och är ett initiativ från Microsoft som manifesterar fördelarna med flexibelt arbete. Deltagare i Jobba hemma-dagen har en gemensam tro på att arbete inte är en plats man går till utan något man gör. Flexibelt kontorsarbete har fördelar för såväl företag som medarbetare – det ger ökad produktivitet och enklare vardag. För att attrahera rätt medarbetare idag och i framtiden, krävs en flexibel syn på arbete.

  www.detnyaarbetslivet.se

  http://www.facebook.com/Jobbahemma

   

   

 • Ny Dynamics-chef på Microsoft Sverige

  I maj börjar Mariette Larsson sitt nya jobb som Dynamics-chef på Microsoft Sverige. Mariette kommer närmast från Unit4 Agresso, där hon under 14 år har bidragit till utvecklingen av ERP marknaden i Sverige.

  Mariette har under många år jobbat i ledande befattningar inom ekonomi, administration och IT. De senaste 14 åren har hon jobbat i företagsledningen på UNIT4 Agresso i Sverige som försäljningschef och affärsområdeschef.

  ”Det känns otroligt spännande att få ta med mig mina erfarenheter av ERP-utveckling till Microsoft. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla marknaden med Microsofts breda ERP- och CRM erbjudande” säger Mariette Larsson.

  Den senaste tiden har Mariette jobbat som affärsutvecklingschef där hon bland annat haft ansvar för etablering av återförsäljar- och konsultpartners för Unit4 Agressos ERP system i Finland.

  ”Med kundfokus och affärsdriv har Mariette varit framgångsrik i att bygga kund-och partnerrelationer under många år. Det passar perfekt in i vår laguppställning på Microsoft” säger Jonas Alstermark, Director, Small and Midmarket Solutions and Partners. 

  För mer information kontakta

  Jonas Alstermark
  Director, Small and Midmarket Solutions and Partners.  
  E-post: Jonas.alstermark@microsoft.com
  Telefon: 073-408 29 00

  Mariette Larsson
  E-post: mariette.larsson@outlook.com
  Telefon: 0708-47 61 35

 • SQL Server 2014 lanseras 1 april

  Nu förstärker vi vårt erbjudande inom Cloud OS ytterligare genom att lansera Microsoft SQL Server 2014. Med SQL Server 2014 flyttar vi fram positionerna genom att erbjuda kostnadseffektiva och flexibla lösningar med den senaste tekniken. SQL Server 2014 blir tillgängligt den 1 april 2014.

  SQL Server 2014 innehåller en rad förbättringar, däribland en tydligare integration med Azure gör att våra kunder kan bygga säkra, kostnadseffektiva och snabba backup och Always On-lösningar. Vi har också adderat nya teknologier som In Memory och Column Store i SQL Server 2014 som gör att vi kan ta prestandan till helt nya nivåer

   – Med den prisprestanda som SQL Server 2014 ger ser jag egentligen ingen anledning för våra kunder att välja en annan leverantör, om dom inte har för mycket pengar säger Tommy Flink, Beslutsstödsansvarig på Microsoft Sverige.

  Några av de nya funktionerna i SQL Server 2014 innefattar bland annat: 

   • In-Memory Online Transaction Processing (OLTP): Tidigare känd som ”Project Hekaton”. Detta är den nya in-memory funktionaliteten för OLTP som är inbyggt i SQL Server 2014 och ger upp till 30x prestandaökning
   • In-Memory Columnstore (DW):  Denna funktionalitet introducerades I SQL Server 2012 och är nu uppdaterbar för att möjliggöra read and write till ett datalager samtidigt som man erhåller ultrasnabba query-hastigheter och högre kompressionsgrader
   • Nya hybrid-scenarios tillsammans med Windows Azure: Denna funktionalitet inkluderar bl a backup till Windows Azure samt möjligheten att sätta upp en Windows Azure Virtual Machine som en Always On Secondary vilket ger ett mycket kostnadseffektivt disaster-recovery lösning med snabb återställningstid.
   • SQL Server 2014 tillgänglig idag som Windows Azure Virtual Machine: Kunder och partner kan få databaslösningar med den senaste memory-teknologin tillgänglig på ett per minuter.

  Vill du veta mer om SQL Server 2014 och vad det kan göra för dig? Kontakta Tommy Flink

  Läs mer om SQL Server 2014

 • Nu är OneNote gratis och tillgängligt överallt

  Idag kan vi med glädje meddela att OneNote är tillgängligt för alla och att det är gratis. Det innebär att du från och med idag kan ladda hem och använda OneNote kostnadsfritt oavsett vilken enhet du använder. OneNote finns nu tillgängligt på Windows-datorer, surfplattor med Windows 8, Windows Phone, Mac-datorer, iPad, iPhone och Android.

  OneNote är en digital anteckningsbok, eller ett digitalt minne, där du enkelt samlar tankar, anteckningar, inspiration, hemsidor, bilder och videoklipp. Surfa in på OneNote.com för att läsa mer om tjänsten eller komma igång direkt.

  - OneNote är en populär och uppskattad tjänst, vilket också märkts på det stora trycket från Mac-användare som vill att vi ska lansera tjänsten för Mac. Det känns fantastiskt att vi idag kan erbjuda OneNote kostnadsfritt till alla användare, oavsett enhet och operativsystem, säger Helena Fuchs, Produktmarknadschef Office

  OneNote har från och med idag också ett molnbaserat API som öppnar upp för applikationer, från andra Microsoft-tjänster såväl som tjänster från tredjepart. Det finns redan flera smarta funktioner använda, som till exempel:

  • OneNote Clipper: Med ett enkelt klick fångar du en bild av hemsidan som du besöker. Hemsidan hittar du sedan i dina Quick Notes. OneNote Clipper fungerar i senaste versionerna av Internet Explorer, Chrome, Firefox och Safari.
  • Skicka mail till din OneNote: Skicka ett mail eller vidarebefordra ett mail till me@onenote.com så sparas det bland dina Quick Notes.
  • Office Lens: Med Office Lens skickas dina kort direkt till Quick Notes. Perfekt för att fotografera en PowerPoint-slide, ett dokument eller ett visitkort.

  I Office 365 ingår en premiumversion av OneNote som innehåller ytterligare funktioner, som till exempel versionshistorik för dina OneNote-sidor.

  Läs gärna mer om applikationer till OneNote och hitta fler här

  Läs mer på Office-bloggen för mer information

  På YouTube hittar du korta videos för olika funktioner i OneNote

  För mer information kontakta

  Helena Fuchs
  Produktmarknadschef Office
  helena.fuchs@microsoft.com

 • 100 anmälda till Jobba hemma-dagen 2014: Undersökning visar att videokonferens är uppskattat verktyg

  Med tio dagar kvar till Jobba hemma-dagen den 26 mars har antalet företag och organisationer som slutit upp redan överskridit alla förväntningar. Över hundra företag har anmält sig, med sammanlagt nästan 24 000 medarbetare som har möjlighet till flexibelt arbete, och anmälningarna fortsätter att strömma in.

  Ett av de företag som ställer sig bakom Jobba hemma-dagen är TDC, som med hjälp av TNS Sifo undersökt en faktor för det flexibla arbetslivet; videokonferenstrenden. 400 it-chefer och andra i beslutsfattande it-positioner i företag har tillfrågats om deras jobba hemma-beteende.

  Undersökningen visar att bland större företag har i dag sju av tio videokonferens, och att sannolikheten för att videokonferens används ökar ju större företagen är. Och tekniken uppskattas av de som använder den: 98 procent av användarna är nöjda.

   

  Undersökningen visar också att hela 71 procent av storföretagen (fler än 120 anställda) använder videokonferens. För företagen generellt har användningen under två år legat stabilt kring 50 procent.

  Läs mer om undersökningsresultaten i TDCs pressmeddelande.

  - Vi ser en ny social kultur växa fram både bland konsumenter och företag, där man i allt högre grad förväntar sig kunna ha samma snabba enkla lösningar för att kommunicera och samarbeta på företaget som privat. Siffrorna på att användarna av tekniken är positiva och efterfrågar den här sortens lösning är helt i linje med de beteenden och trender vi ser, säger Emelie Ekblad, Product Marketing Manager på Microsoft Sverige. 

  - Den platta tillväxten kan ha sin förklaring i att man klarar av den ökade videoförfrågan genom ”Ad-hoc”-videosamtal på mobilen och plattan – och att man inte alltid behöver stora påkostade system. Vi ser en kraftigt ökad efterfrågad på den här sortens integrerade kommunikations- och samarbetslösning i form av sociala verktyg, säger Emelie Ekblad. 

  Undersökningen visar vidare att sannolikheten att företagen har videokonferens ökar ju större de är. 

  - Att hela sju av tio storföretag använder videokonferenser är en imponerande siffra. Vi visste att större företag i högre grad använder videokonferens, men siffran är ändå betydande, säger Catharina Hedborg, produkt- och marknadsdirektör på TDC Sverige.

  - Undersökningsresultatet visar vidare att enbart 2 procent av användarna är missnöjda vilket ligger i linje med vår uppfattning om en extremt stor videokonferenslojalitet. Hittills har ingen av våra kunder som använt tekniken bytt ut den. Den låga missnöjdheten talar för en ökad användning av videokonferenser hos de som redan har lösningarna. Sammantaget visar undersökningen, tillsammans med våra kunders positiva upplevelser av videokonferenssystemen, en teknik som har stor tillväxtpotential, avslutar Catharina Hedborg. 

  Om TDC

  I Sverige erbjuder TDC helhetslösningar inom tal, data och video till företag och organisationer där lösningarna ska bidra till utveckling av effektivitet, relationer och affärer. Företaget är representerat över hela landet med cirka 800 medarbetare. TDC Sverige AB är ett dotterbolag inom TDC-koncernen – Nordens tredje största telekomföretag med en årlig intäkt om 24,6 miljarder danska kronor och 9 000 medarbetare (2013). TDC grundades i Danmark 1882

 • Office 365 Personal lanseras i vår

  Office 365 Personal är designat för att passa individens behov. Med tjänsten får du Office 365 på en PC eller Mac samt på en surfplatta. En Office 365 Personal-prenumeration kommer att kosta 699 SEK (rekommenderat pris) per år och tjänsten lanseras under våren.

  - Vi har över 3,5 miljoner privata prenumeranter för Office 365 världen över och antalet ökar hela tiden. Med Office 365 Personal är vi övertygade om att vi blir ett attraktivt alternativ även för mindre hushåll, säger Helena Fuchs, Produktmarknadschef Office

  I samband med lanseringen av Office 365 Personal kommer vi att ändra namnet på Office 365 Home Premium till Office 365 Home. Oavsett vilken version av Office 365 du väljer får du tillgång till ytterligare 20 GB lagringsutrymme på OneDrive och 60 minuter Skype-samtal i månaden.

  Läs mer om Office 365 Personal på Office-bloggen.

 • Makalösa föräldrar inför Jobba hemma-dagen: Målstyrda föräldrar är bra föräldrar

  Möjligheten att vi kan jobba var som helst påverkar våra liv. Men det krävs en hel del av chefen och företagets ledarskap för att människor och föräldrar ska må bra och orka jobba flexibelt i dagens arbetsliv. Sveriges Makalösa Föräldrar är för tredje året med som en av nästan 100 deltagande företag och organisationer i Jobba hemma-dagen som äger rum den 26 mars.

  Att arbeta flexibelt innebär stora fördelar för de som behöver kunna vara flexibla både vad gäller tid när man arbetar och på vilka platser man arbetar, som till exempel föräldrar. Men det krävs en hel del av de företag, samt såväl chefer som medarbetare, som arbetar med flexibelt arbetssätt. Det krävs att hela organisationen och kulturen är med på vilka regler och riktlinjer som gäller. Att det till exempel inte handlar om att chefen förväntar sig svar på mail inom en halvtimme, framför allt inte klockan 23 på kvällen.

  Att vara arbetande förälder idag kan vara enklare och svårare. Enkelt för att ny teknik finns och att företag och organisationer verkligen litar på att medarbetare jobbar enligt uppsatta mål. Svårare då man missbrukar det faktum att många av oss är uppkopplade hela tiden och då förväntas svara i realtid.

  "Målstyrd arbetstid ger dig som arbetstagare, frihet att inom rimliga gränser själv styra upp dina arbetsuppgifter. Det ställer dock stora krav på din chef och den organisation du jobbar i. Tanken är inte att du som förälder ska vara ständigt uppkopplad. Tanken är att det är du som ska styra din dag, efter dina förutsättningar och behov," säger generalsekreterare Sophia Lövgren på Makalösa Föräldrar.

  Den 26 mars arrangeras Jobba hemma-dagen för tredje gången och syftet är att belysa fördelarna med att jobba hemma ibland. Att en mer flexibel syn på arbetet har fördelar för såväl medarbetare, arbetsgivare som miljön.

  För mer information kontakta:
  Sophia Lövgren, generalsekreterare på Makalösa Föräldrar, mail: gs@makalosa.org, tel: 0702-023010

  Om Makalösa Föräldrar   
  Sveriges Makalösa Föräldrar verkar för att stärka och synliggöra gruppen ensamstående föräldrar och därigenom förbättra villkoren för dem och deras barn. Ur ett jämställdhetsperspektiv bedriver organisationen utåtriktad verksamhet genom att belysa, bevaka och driva frågor av intresse för ensamföräldrar och deras barn, fungera som remissinstans i frågor som rör gruppen, samla kunskap och initiera ny forskning om ensamföräldrar och deras barn, stödja nya och befintliga projekt och arbetsmetoder som stärker gruppen och samordna och förmedla kontakter och kunskap mellan ensamföräldrar, samt olika nätverk och föreningar för ensamföräldrar.

  Om Jobba-Hemma-Dagen
  Jobba hemma-dagen äger rum den 26 mars 2014 och är ett initiativ från Microsoft som manifesterar fördelarna med flexibelt arbete. Deltagare i Jobba hemma-dagen har en gemensam tro på att arbete inte är en plats man går till utan något man gör. Flexibelt kontorsarbete har fördelar för såväl företag som medarbetare – det ger ökad produktivitet och enklare vardag. För att attrahera rätt medarbetare idag och i framtiden, krävs en flexibel syn på arbete.

  http://www.microsoft.com/sverige/dna/jobba-hemma-dagen/

  http://www.facebook.com/Jobbahemma

 • Windows och Surface på turné

  I helgen finns Microsoft på plats i Gallerian, Stockholm och erbjuder besökare möjligheten att prova den senaste tekniken från Microsoft och våra partners. På plats kommer det finnas surfplattor, 2-i-1-enheter, datorer och telefoner att testa. Stoppet i Gallerian är en del av en nationell turné där vi reser runt i landet och visar upp Windows och Surface för människor.

  - Oavsett om det handlar om arbete eller nöje erbjuder ekosystemet med Windows och Windows Phone möjligheter och styrkor som ingen av våra konkurrenter kan erbjuda. Vi älskar att träffa människor och tillsammans prata om hur Microsoft på bästa sätt kan vara en naturlig del av människors vardag, säger Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows och Surface

  På plats i Gallerian kommer det finnas möjlighet att prova olika enheter med Windows 8.1, telefoner med Windows Phone såväl som Microsofts egna Surface 2 och Surface Pro 2. Surface Pro 2 är en så kallad 2-i-1-enhet, vilket innebär att du kan använda den både som surfplatta och laptop. 2-i-1 är ett format som snabbt blir allt populärare, du kan göra mer utan att du behöver bära runt på flera enheter.

  - Det finns ett allt större intresse för 2-i-1-datorer med Windows. Personer som testar enheterna säger till oss att de gillar lösningen och att en den enkelt kan ersätta både deras nuvarande dator och platta. Därför är det viktigt för oss att komma ut och låta människor klämma och känna på vårt utbud, säger Thomas Floberg

  Microsoft kommer att vara på plats i Gallerian från fredagen 14 mars till söndagen 16 mars, och utställningen kommer att vara öppen under Gallerians ordinarie öppettider (fredag: 10-20, lördag: 10-18, söndag: 11-18). Turnén har pågått sedan i höstas och fler datum runt om i landet kommer att presenteras under våren.

  Kom gärna och träffa oss om du är nyfiken på vad vi har att erbjuda!