February, 2014

 • Årets vinnare av Innovativa Skolledarpriset är Mikael Parknäs

  Microsoft har instiftat det Innovativa Skolledarpriset i samarbete med Lärarförbundet i syfte att lyfta fram duktiga skolledare i Sverige. Priset premierar skolledare som säkerställer att eleverna får bästa möjligheterna genom hållbart skolutvecklingsarbete. Vinnaren utses av en jury bestående av representanter från Microsoft och Skolledarföreningens styrelse.

  Årets vinnare av Innovativa Skolledarpriset är Mikael Parknäs, rektor på Smedingeskolan i Kungsbacka.

  Motiveringen lyder:

  ”Skolutveckling är digitalt lärande, enligt Mikael. Han använder tekniken för att utveckla sin skola och är flitig på hemsida, blogg och sociala medier där han delar med sig av sina kunskaper och fyller på sina egna. Genom en medveten omvärldsbevakning fångar Mikael nytänkande, som han utvecklar och förädlar tillsammans med personalen. Kommunikation, samarbete och pedagogiskt synsätt lärarna emellan har utvecklats. Lusten att undervisa och lära har ökat hos både lärare och elever.”


  Priset delades ut i samband med Skolledarkonventet den 27 februari 2014 i Stockholm.

  Läs mer om Microsoft initiativ och möjligheterna med ny teknologi i undervisningen, här.

 • 28 kvinnliga talespersoner på Microsoft Sverige

  TechWorlds Daniel Åhlin problematiserade kring varför it-branschen har svårt att locka och lyfta upp kvinnor. Tidningen har även publicerat en efterlysning där de vill ha förslag på kvinnliga talespersoner i it-branschen.

  Vi på Microsoft arbetar aktivt med att öka jämställdheten i vårt företag, därför kan och vill vi erbjuda TechWorld och andra intresserade flera duktiga kvinnliga talespersoner på Microsoft Sverige. Vi är stolta över att 36 procent i vår ledningsgrupp är kvinnor, och att den totala andelen kvinnor på Microsoft Sverige är 31 procent. Vår målsättning är att organisationen ska spegla omvärlden fullt ut och därför arbetar vi kontinuerligt med att öka andelen kvinnor.

  Sedan flera år tillbaka arbetar vi tillsammans med flera av våra partners med att inspirera och väcka intresse för it och teknik hos unga tjejer. Målsättningen är att få dem att söka sig till tekniska och naturvetenskapliga utbildningar. Vi jobbar bland annat med Digigirlz, som riktar sig till högstadietjejer, Årets it-tjej, som lyfter fram engagerade tjejer som läser vid en it-utbildning på högskolenivå och vi har ett stort engagemang i konferensen Årets Datatjej.

  Kontakta oss gärna:

  Eva Fors, Affärs- och Marknadsdirektör Microsoft Sverige
  eva.fors@microsoft.com

  Catharina Ljungberg, Affärsområdeschef för Microsofts konsumentprodukter
  catharina.ljungberg@microsoft.com

  Marie Ygge, Affärsområdeschef offentlig sektor
  marie.ygge@microsoft.com

  Anne-Marie Andric, HR-chef
  anne-marie.andric@microsoft.com

  Karin Zingmark, Marknadschef Microsoft Sverige
  karin.zingmark@microsoft.com

  Anna Averud, Affärsområdeschef Office Division
  annaa@microsoft.com

  Åsa Nygren, Marknadschef för Development och Platform Evangelism
  asa.nygren@microsoft.com

  Anna Ström, Affärsområdeschef Windows Phone
  anstrom@microsoft.com

  Anita Arkéus-Åsheden, Ansvarig för kund- och partnerupplevelsen
  anita.arkeus@microsoft.com

  Eva Pethrus, Programchef för Partnerskap i Lärande
  eva.pethrus@microsoft.com

  Eva-Mia Westergren, Produktmarknadschef Windows
  evamiaw@microsoft.com

  Emelie Ekblad, Produktmarknadschef Enterprise social
  emelie.ekblad@microsoft.com

  Helene Lidström, Ansvarig Det nya arbetslivet
  hlidstro@microsoft.com

  Charlotte Johansson, Marknadschef Partner
  charlotte.johansson@microsoft.com

  Beda Grahn, Affärsområdeschef Små och Medelstora företag
  beda.grahn@microsoft.com

  Therese Thorstorp, Marknadsansvarig Start-ups och studenter
  therese.thorstorp@microsoft.com

  Ellen Dorsman, Produktmarknadschef Windows konsument
  ellen.dorsman@microsoft.com

  Annica Wallenbro Stojcevski, Produktmarknadschef Windows företag
  annwal@microsoft.com

  Jenny Spets Wojarski, Informations- och PR-chef Microsoft Sverige
  jenny.spetswojarski@microsoft.com

  Eva-Lotta Jonsvik, Presskontakt Microsoft Sverige
  a-evjons@microsoft.com

  Susanne Erkenmark, Försäljningschef Partner
  susanne.erkenmark@microsoft.com

  Annika Ferlin, Marknadschef Återförsäljare och Distributörer
  annikaf@microsoft.com

  Julie Améen, Försäljningschef Kommuner och Myndigheter
  julie.ameen@microsoft.com

  Joke Palmkvist, Försäljningschef Skolor och högre utbildning
  joke.palmkvist@microsoft.com

  Anna Slänsby, Kategoriansvarig Windows & Office för konsumentkanalen
  anna.slansby@microsoft.com

  Anna Ekbjörn, Affärsområdesansvarig Offentlig Sektor SMS&P
  anna.ekbjorn@microsoft.com 

  Helena Fuchs, Produktmarknadschef Office
  helena.fuchs@microsoft.com 

  Ida Ljungblom, Affärsområdeschef Dynamics
  ida.ljungblom@microsoft.com 

 • Finalisterna till Årets it-tjej 2014

  För att inspirera fler kvinnor att söka sig till it-branschen har Microsoft instiftat priset Årets it-tjej. Ett pris som premierar och visar upp talangfulla tjejer som studerar it.

  Vinnaren bjuds in till flera spännande och inspirerande evenemang under året, och får en egen mentor på Microsoft. Dessutom blir hon medlem i ett slutet nätverk av tidigare finalister som nu är verksamma i branschen. Årets it-tjej kommer under året fungera som ambassadör för Microsoft och blir en förebild för andra unga tjejer som är intresserade av it.

  Microsoft bjuder in de tre toppkandidaterna till Universum Awards på Berns i Stockholm den 6 mars där en av dem koras till Årets it-tjej 2014.

  Dessa är årets finalister till Årets it-tjej 2014.  Amanda Pethrus
  studerar Informations- och kommunikationsteknologi med inriktning Digital Media Teknologi på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). Vid sidan av studierna är Amanda engagerade i ett antal projekt, där teknik och entreprenörskap är gemensamma nämnare. Amanda är Event Manager för studentinkubatorn på KTH, men brinner också för sitt arbete på Womengineer, en organisation som jobbar för att få in fler kvinnor till tekniska utbildningar.

  Sofie Lindblom studerar till civilingenjör i Medieteknik på Linköpings Universitet (LiU). Förutom studierna arrangerar Sofie arbetsmarknadsdagar vid universitetet, är studentambassadör för Spotify och bloggar för Womengineer. Sofie vill ändra på stereotyp-bilden av vem en it-tjej är och de förutfattade meningarna om vad en IT-tjej gör.

  Sarah Bernelind studerar på Civilingenjörsutbildningen i Datateknik med inriktning mot interaktionsdesign på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). Sarah hittade till Datateknik via kompisar hon träffade på en av hennes resor. Vid sidan av studierna drivs Sarah av ett starkt engagemang, hon medverkade bland annat i uppstarten av tjejnämnden på datasektionen.  Sarah vill ägna mer tid till att inspirera unga tjejer att satsa på teknik.

 • Office 365 växlar upp

  Niklas Danell, produktmarknadschef för Office 365, gästbloggar om nya funktioner i molntjänsten Office 365.

  Över hela världen tar allt fler användare steget till Office 365. Vi är väldigt stolta över det förtroende ni visar för oss, inte minst här i Sverige. Särskilt kul är det att så många Svenska organisationer väljer att använda Office 365 eftersom det är en molntjänst som alltid kommer göra att er organisation ligger i framkant. Med den höga it-mognad som Sverige faktiskt har så kan vi verkligen påverka utvecklingen i molnet.

  Jag, och flera andra hos oss, har kontinuerliga diskussioner med IT-ansvariga hos svenska organisationer för att få förslag på förbättringar i tjänsten. En mängd av dessa nyheter kommer att lanseras under vår stora konferens i SharePoint som går av stapeln nästa vecka. Men innan dess så vill jag, med denna bloggpost, lyfta några nyheter som vi släppt de senaste månaderna som är helt fokuserade på informationssäkerhet.

  Jag vill inte att dessa ska försvinna i bruset runt allt nytt ”coolt” som släpps nästa vecka.

  Det är främst tre nya funktioner som jag vet att majoriteten av organisationer vill ha, men många inte haft ork att sätta upp tidigare som jag vill säkerställa att ni har koll på. Det handlar om säker signering direkt i Office, möjligheten att skicka krypterade mejl till alla och multifaktors autentisering. Tre funktioner som alltså kopplas på direkt i Office 365 och är tillgängliga för organisationer från 1 till 100 000-tals anställda.

  Säker signering direkt i Office

  Tidigare i februari inledde vi ett samarbete med DocuSign för att underlätta digital signering via eSignature, direkt i Office 365. Tjänsten eSignature används redan idag av över 48 miljoner användare och kommer fungera i Outlook, Word, SharePoint Online och SharePoint Server 2013. Användare kommer på ett säkert och enkelt sätt signera dokument och avtal direkt i Office 365. Alla dokument lagras i OneDrive och administreras på ett enkelt sätt. Lösningen gör att vi som användare sparar tid och pengar vilket främjar vår produktivitet. DocuSign kommer visa upp sin Office 365-lösning i samband med SharePoint-konferensen i Las Vegas tidigt i mars och då kommer även appen att lanseras.

  Läs mer om DocuSign och vårt samarbete

  Skicka krypterade mejl till vem som helst

  Både företag och organisationer har efterfrågat en säker lösning för att skicka viktiga dokument. Det har bland annat handlat om banker, advokatbyråer och konsultföretag som vill skicka dokument på ett säkert sätt. I november berättade vi om vår krypteringslösning, och i dagarna gjorde vi den tillgänglig för Office 365-användare över hela världen. Krypteringslösningen gör det möjligt att skicka viktiga dokument till alla e-postklienter. Oavsett om det handlar om Outlook.com, Yahoo, Gmail, Lotus Notes eller annan e-postklient. För att kunna utnyttja tjänsten krävs ett abonnemang på Azure Rights Management som ingår i Office 365 Enterprise E3 och E4 men säljs även separat för cirka 15 kronor per användare.

  Läs mer om hur du meddelandekrypterar i Office 365   

  Autentisering för säkrare användning  

  En annan funktion jag vill lyfta fram är att vi kommer möjliggöra multifaktors autentisering i en stor del av våra tjänster. Det är ett naturligt steg i att göra våra tjänster ännu tryggare att använda. Efter en vanlig inloggning, får användaren göra ytterligare en autentisering via ett telefonsamtal, SMS eller en app i telefonen. Lite längre fram kommer multifaktors autentisering integreras med Outlook, Lync, Word, Excel, PowerPoint, Powershell och OneDrive för Företag.

  Läs mer om multifaktors autentisering och vad det kan göra för dig

  Men som sagt, detta är bara några av alla de nya funktioner vi adderat till Office 365 under det senaste året. Om några veckor återkommer jag med mer information om hur ni kan dra nytta av de nya funktionerna som släpps i Las Vegas. Om du vill läsa mer om säkerheten i Office 365, rekommenderar jag Office 365 Trust Center.

  Kontakta mig gärna om du har några frågor om Office 365 eller om ni har idéer på funktionalitet som ni skulle vilja ha i er organisation. Skicka ett mejl till niklas.danell@microsoft.com eller kontakta mig på Twitter @NiklasDanell.

 • Microsoft kampanjar för modern it

  Microsoft Sverige lanserade i höstas Flytthjälpen, en nationell kampanj för att underlätta för svenska företag och organisationer att ta steget till modern it. Nu kommer ”Visa Chefen”. Ett initiativ med roliga bilder och uppmaningar till chefen som uppmärksammar att supporten av Windows XP och Office 2003 avslutas den 8 april.

  Flytthjälpen är en nationell kampanj som lanserades under hösten. It-konsultföretag i hela landet har tillsammans med Microsoft hjälpt ett stort antal företag med kunskap och verktyg som behövs för att kunna bli en modern arbetsplats. För att stötta Flytthjälpen lanseras ”Visa chefen”, ett initiativ med roliga bilder och uppmaningar för att chefen ska investera i modern teknik.

  – Den 8 april 2014 avslutas supporten av Windows XP och Office 2003. Flytthjälpen har varit en framgångsrik kampanj och med Visa Chefen fortsätter vi uppmärksamma och hjälpa företag i hela Sverige säger Eva-Mia Westergren Produktmarknadschef Windows, Microsoft. 

  Med Flytthjälpen får företag möjlighet att upptäcka nya och smarta lösningar som förändrar deras sätt att arbeta. Det är ett initiativ som ska göra det enkelt för företag och organisationer att uppgradera sin teknik för att få ökad produktivitet, ett mer flexibelt arbetssätt och bli en modern arbetsgivare.

  Syftet med kampanjen är att ge företag de resurser som behövs för att kunna ta steget till modern it, att kunna jobba var de vill, på vilken pryl de vill och ändå ha tillgång till företagets resurser och dokument.

  – Kampanjen är en del i vårt arbete med att belysa säkerhetsaspekterna. Idag sitter flera företag runt om i landet på Windows XP och Office 2003. Supporten för dessa produkter upphör den 8 april vilket innebär stora säkerhetsrisker, säger Eva-Mia Westergren Produktmarknadschef Windows, Microsoft.

  Kampanjen består av kampanjsidan www.nyjobbdator.nu och kompletteras med bannerannonsering på bland annat Facebook. Flytthjälpen och Visa Chefen pågår fram till april 2014.

 • Microsofts VD om resan mot molnet på Dustin Expo

  Förutom att ägna sin tid åt att bygga extrema datorer och att göda ett brinnande intresse för datorspel är Jonas Persson VD för Microsoft AB. Microsoft har vunnit utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats tre år i rad och en av nyckelfaktorerna är konceptet med Det Nya Arbetslivet, även kallat DNA. Jonas har bjudits in som talare på Dustin Expo den 27 mars där han berättar om hur DNA har påverkat hans arbete och vardag samt vilka möjligheter som uppstår när ett företag flyttar till modern it:

  • Vad är nyttan för it-avdelningen?
  • Hur kan det öka företagets produktivitet och attraktionskraft?
  • Vilka krav ställs på företagsledningen när arbetet inte längre är en plats, utan något du gör?

  Jonas berättar också om de stora megatrenderna kring it och tar upp några praktiska exempel på hur de har påverkat svenska företag.

  Läs mer om Dustin Expo och anmäl dig på http://expo.dustin.se/sv/foretagsbesokare/nyheter/

  Är du journalist och vill besöka Dustin Expo anmäler du dig här http://expo.dustin.se/sv/press/pressacreditering/  • Microsoft OneDrive lanserat

  Vi är väldigt stolta över att få presentera vår nya molntjänst – OneDrive. Med start idag kan användare över hela världen använda OneDrive för att lagra foton, filer, dokument och videos. Vår vision är att göra det så enkelt som möjligt att använda våra tjänster. OneDrive är ytterligare ett exempel på det. En digital lagringsplats för allt du är rädd om och som du alltid har tillgång till.

  OneDrive ersätter SkyDrive och vi har i samband med uppgraderingen av tjänsten gjort ett antal förbättringar både för företag och privatpersoner. Vi har bland annat gjort det lättare att ladda upp och dela video, lika enkelt som det varit med bilder tidigare. För alla Androidanvändare har vi gjort det möjligt att få automatisk backup på alla bilder och OneDrive-användare som bjuder in vänner kan få upp till 5GB extra lagringsutrymme

  Tidigare SkyDrive-användare behöver inte oroa sig – alla filer och dokument finns kvar.

  OneDrive är med start idag tillgängligt för Windows, Windows Phone, Office och Xbox med en smart integration över plattformarna. Tjänsten blir också tillgänglig för iPhone, iPad och Androidenheter.

  För att fira lanseringen av OneDrive kommer 100,000 människor få 100GB extra utrymme under ett år. Om du vill ha chansen att få det, följ @OneDrive för ledtrådar på Twitter.

  Logga in redan idag med ditt Microsoft ID och upplev nya OneDrive.

  Läs mer om OneDrive

 • Här är finalisterna till Microsoft innovativa Skolledarpriset

  I syfte att lyfta fram goda exempel på skolledare instiftades innovativa skolledarpriset av Microsoft i samarbete med Lärarförbundet 2011. Priset premierar duktiga skolledare som via ett hållbart skolutvecklingsarbete säkrar att deras skola ger eleverna möjlighet att lyckas och utvecklas.

  Juryn, som består av representanter från Microsoft och Skolledarföreningens styrelse, har beslutat att utse följande tre finalister: 

  Birgitta Tornberg, förskolechef/rektor, Ormbergsskolan Luleå

  På Ormbergsskolan arbetar alla med formativ bedömning och elevresultaten i Birgittas ”framtidsverkstad” är goda. Hon driver skolan framåt, såväl med hjälp av digitala verktyg som stöd för pedagogisk utveckling, som genom sociala medier och blogg. Hon stimulerar lärarnas kollegiala lärande och är själv en del av ett utvidgat skolledarkollegium. IKT i betydelsen medie- och informationskunnighet samt omvärldsbevakning är viktigt för Birgitta. Via ett brett kontaktnät med politiker och näringsliv ökar hon samverkan mellan skola och samhälle. Med hjälp av studenter från Luleå Tekniska Universitet som stöd till lärarna, inför Birgitta ett nytt, ej talat språk, programmeringskunskap, vilket gör eleverna till producenter istället för konsumenter.

  Mikael Parknäs, rektor Smedingeskolan, Kungsbacka

  Skolutveckling är digitalt lärande, enligt Mikael. Han använder tekniken, bland annat 1-1, interaktiv vägg, för att utveckla sin skola och är flitig på hemsida, blogg och sociala medier där han delar med sig av sina kunskaper och fyller på sina egna. Mikael medverkar ofta i fortbildningsinsatser på konferenser och mässor. Genom en medveten omvärldsbevakning fångar Mikael nytänkande, som han utvecklar och förädlar tillsammans med personalen. Kommunikation, samarbete och pedagogiskt synsätt lärarna emellan har utvecklats. Lusten att undervisa och lära har ökat hos både lärare och elever.

  Gunilla Rasmusson, bitr. rektor, Munkhätteskolan, Malmö

  Gunilla är en engagerad och kreativ pedagogisk ledare, som drivs av stark tilltro till sin personal och skolans elever. I ett utsatt område med usla skolresultat och negativ publicitet, har skolan med hjälp av datorstödd skriv- och läsutveckling (ASL) och reciprok undervisning (RU) stadigt förbättrat elevresultaten. Gunilla har initierat inköp av interaktiva whiteboards som stöd för lärande och omvärldsbevakning. Hon stimulerar det kollegiala lärandet genom regelbundna lärande samtal, s.k. dialogtid, med personalen och låter lärare för de lägsta klasserna dela med sig av sina kunskaper till lärare i årskurs 7-9. Gunilla tar emot många studiebesök och uppmuntrar sina lärare, att via Centrum för pedagogisk inspiration i Malmö, dela med sig av sina kunskaper.

  Priset delas ut i samband med Skolledarkonventet den 27 februari 2014 i Stockholm.

  Läs mer om Microsoft initiativ och möjligheterna med ny teknologi i undervisningen. 

 • Den 8 april 2014 upphör supporten för Windows XP

  Supporten för Windows XP upphör den 8 april 2014. Det är om knappt två månader. Använder du fortfarande en dator med Windows XP är det alltså hög tid uppdatera till en modernare version av Windows. Att använda Windows XP efter 8 april kommer medföra en stor säkerhetsrisk.

  Windows XP lanserades för drygt tolv år sedan, i oktober 2001. Samma år som George W Bush blev president i USA, Maud Olofsson blev partiledare för Centerpartiet och Wikipedia grundades. Vanligtvis erbjuder Microsoft support för sin mjukvara i tio år, Windows XP har supporterats i drygt tolv år. Men den 8 april är det som sagt dags att låta det populära operativsystemet pensionera sig.

  Sedan lanseringen av Windows XP har det hänt otroligt mycket. Trender som centrerar runt mobilitet och pekskärmar har mer eller mindre blivit ett krav hos både konsumenter och företag. Vi ser nya standarder för operativsystem, program, säkerhet, hårdvara och underhåll.  Windows 8.1 är ett modernt operativsystem som är utvecklat med nya trender och standarder som utgångspunkt.

  För konsument

  • Att använda Windows XP efter den 8 april gör datorn väsentligt mer mottaglig för säkerhetsrisker och skadlig kod. Detta kan i sin tur leda till att din dator inte kan användas och att personlig information läcker ut.
  • Ny hårdvara, som skrivare och scanners, samt nya program utvecklas sällan med stöd för Windows XP. Det innebär att allt färre program och tillbehör kommer att fungera med en dator som kör Windows XP.
  • Kostnaden för att säkert använda din dator kommer att öka då du blir beroende av säkerhet och skydd från tredje part. Program från tredje part kan fortsatt uppdateras, men då tredjepartslösningar inte kan adressera kärnfunktioner i Windows XP får du likväl inte ett fullgott skydd.

  Det finns enkla lösningar för att fortsätta skydda din dator och din information. En lösning är att uppgradera till en modern version av Windows på din befintliga dator. Ladda hem och kör Uppgraderingsassistenten för Windows för att kontrollera om datorn uppfyller systemkraven för Windows 8.1.

  Om din dator uppfyller systemkraven för Windows 8.1 hittar du en bra guide för hur du uppgraderar från Windows XP till Windows 8.1 här.

  Om din dator inte stödjer Windows 8.1 är det läge att köpa en ny. Förhoppningsvis kan du hitta din drömdator i vår köpguide som innehåller allt från klassiska bärbara datorer till 2-i-1-datorer och surfplattor. Snittpriset på en ny dator är betydligt lägre än vad en dator kostade för tolv år sedan.

  Förutom de saker som nämns ovan för konsumenter bör företag och organisationer även tänka på:

  • Att få fortsatt support för en it-miljö som innehåller Windows XP kommer bli mycket kostsam. 

  Att uppgradera till en modernare version av Windows som Windows 7 eller Windows 8.1 har flera fördelar. Windows 8.1 är utvecklat för ett modernt arbetsliv, där mobila lösningar, samarbete, molntjänster och virtualisering är centralt. Med Windows 8.1 får du flera säkerhetslösningar som bland annat ett integrerat anti-virus, säker nätverksteknik, stöd för flera sorters kryptering, inbyggd virtualiseringsteknik och funktionen Secure Boot.

  Vi arbetar aktivt med både kunder och partners och hjälper till att migrera till en modern it-miljö. Det märks tydligt att andelen Windows XP-datorer i Sverige snabbt minskar, under 2013 har nästan hälften lämnat XP för modernare versioner av Windows (enligt gs.statcounter.com). Läs gärna mer på #Flytthjälpen om ni är intresserade av att flytta till modern it.

  Med Microsofts deployment tools kan ert företag eller organisation enkelt testa och utvärdera hur program och it-infrastruktur fungerar med Windows 8.1.

  Läs gärna om några av våra kunder som satsat på en modern it-lösning, Lindex, MQ och Hallsbergs kommun.

  Vi meddelade i mitten av januari att vi förlänger stödet för våra program mot skadlig kod i Windows XP till 14 juli 2015. Vi vill vara tydliga med att detta inte innebär att det är säkert att använda Windows XP efter den 8 april i år eller att supporten för Windows XP förlängts. Anledningen till att stödet för tjänster som Microsoft Security Essentials, System Center Endpoint Protection, Forefront Client Security och Windows Intune förlängts är för att underlätta resan för företag som är mitt uppe i processen att flytta till en modern it-miljö.

   

  Den 8 april upphör även supporten för Office 2003. Läs mer om vad det innebär här.

  Uppdatera till en nyare version av Windows före den 8 april, se till att skydda din dator och din information. Inte minst – välkommen att glädjas åt det som modernare it kommer att ge dig.

  Vänligen,

  Thomas Floberg
  Affärsområdeschef för Windows och Surface

 • Tillsammans gör vi nätet tryggare

  Idag arrangeras Safer Internet Day, en dag som grundades 2005 med syftet om att värna om tryggheten på internet. Vi på Microsoft har stått bakom initiativet sedan starten och jobbar kontinuerligt för att göra internet tryggare. I samband med årets Safter Internet Day, lanserar något vi kallar ”Do1Thing”.

  Med ”Do1Thing” vill vi inspirera och uppmuntra internetanvändare att göra internet tryggare och säkrare. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Precis som tidigare år har vi genomfört en global undersökning. I år har över 10 000 personer från 20 länder deltagit i Microsoft Computing Saftey Index (MCSI). Årets undersökning visar bland annat att bristande säkerhet kostar stora pengar. Rädslan för identitetsstöld och phising har ökat samtidigt som många också är säkrare än man tror.

  Vi fortsätter jobba kontinuerligt för att göra internet tryggare och har samlat ihop några enkla råd.