Idag lanserar Microsoft Windows 8.1

Idag lanserar Microsoft Windows 8.1

 • Comments 29
 • Likes

Idag släpps Windows 8.1, det senaste tillskottet i Windows-familjen. Windows 8.1 bygger vidare på den vision och de förändringar som Microsoft satsade på när man för knappt ett år sedan lanserade Windows 8. Återkoppling från användare och företag ligger till grund för de nya funktionerna och alternativen i Windows 8.1.

I Windows 8.1 finns ett uppdaterat gränssnitt, anpassat för pekskärmar, för att göra det ännu enklare att navigera. Bland annat återfinns den familjära ”Startknappen” som en naturlig utgångspunkt för navigering och vi introducerar en ny app-vy som ger en tydlig överblick av installerade appar.

Windows 8.1 fortsätter att utveckla Microsofts vision att vara en naturlig del av människors vardag. Oavsett om det handlar om arbete eller nöje. Windows är den perfekta plattformen att arbeta på, oavsett om du sitter på kontoret eller hemma. Men Windows är också det naturliga valet om du vill spela spel, lyssna på musik eller kolla på film, säger Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows och Surface


 
Med Windows 8.1 får användarna en personligare upplevelse genom nya möjligheter att anpassa sin enhets utseende, information, inställningar och appar. Med en förbättrad koppling till molnet kommer man åt sina filer, appar och inställningar oavsett plats och enhet. Allt finns kopplat till användarens Microsoftkonto.

En central del av Windows 8.1 är Bing Smart Search. Den nya funktionen hjälper användare att hitta det de söker oavsett om informationen finns på en hårddisk, i en app, på SkyDrive eller på internet. Resultaten uppdateras samtidigt som man skriver och presenteras i en snygg och överskådlig vy. Med Windows 8.1 kommer även en mängd nya och uppdaterade appar samt Internet Explorer 11, den enda webbläsaren som är helt anpassad för pekskärmar.


 
Windows 8.1 är perfekt för företag och organisationer. Med stöd för kryptering, nya säkerhetsfunktioner och uppdaterat dataskydd erbjuder Windows 8.1 det senaste för att skydda företagets och användarens filer. Med molnkopplingen är Windows 8.1 det bästa alternativet för ett flexibelt och mobilt arbetsliv, säger Thomas Floberg

Med Microsofts deployment tools kan företag enkelt testa och utvärdera hur program och it-infrastruktur fungerar med Windows 8.1. För företag som använder Windows XP är det viktigt att se över sina it-lösningar då supporten för Windows XP upphör den 8 april 2014. Läs mer om hur du kan flytta till modern it här.

Priser och fakta om Windows 8.1

På datorer som har Windows 8 eller Windows RT installerat finns Windows 8.1 att ladda hem som en gratis uppdatering i Windows Store.

Windows 8.1- 1 099 SEK
Windows 8.1 Pro – 2 499 SEK
Windows 8.1 Enterprise – Tillgänglig via licensavtal

Fullständig information om Windows 8.1 hittar du här

På Windows-bloggen kan du hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna om Windows 8.1Your comment has been posted.   Close
Thank you, your comment requires moderation so it may take a while to appear.   Close
Leave a Comment
 • Hur ser den nya appen ut...

  Hittar den inte! !!!!!!!!!

  Så otroligt pinsamt av er!!!

 • Hej,

  Den nya appen hamnar på startsidan i Windows Store, den bör vara det första du ser. Om den inte syns prova att starta om datorn/plattan så bör du hitta den sen.

  Hoppas att det löser sig!

  Vänligen,

  Andreas

 • Har en windows surface Pro med Windows 8.1 Preview installerat. Inte heller jag hittar den i Windows Store, hur mycket jag än letar :(

 • Misstänker att Microsoft ibland glömmer att de har en ARM plattform också.... De skriver att appar finns i store, men glömmer att nämna att de bara finns om man kör x86 o.dyl.

 • Har kört 8.1 i några veckor och jag kan verkligen rekommendera det. Efter allt negativt jag läst om det blev jag förvånad över hur lättanvänt det var. Startknappen leder till en startskärm istället för en startmeny. Enkelt att hitta där. Simpelt och intuitivt att skräddarsy. Äntligen en ordentlig task manager! Alla mina program fungerar finfint. Snabbstartat. Windows 7 gillade jag men Windows 8.1 är snabbare att använda efter 2 dagar. Några fullskärmsappar måste man bara byta ut om man är desktopanvändare, lite löjliga blir dem allt. Annars är det ett ljuvligt, smidigt och snabbt OS.