Per Adolfsson lämnar sin roll som VD för Microsoft Sverige idag den 30 september. Pers efterträdare heter Jonas Persson och har varit verksam i olika ledande positioner på Microsoft i femton år. Jonas Persson tillträder som VD i morgon den 1 oktober.

- Jag vill tacka Per för hans starka ledarskap, engagemang och den passion som han har visat under de senaste fyra åren. Under denna period har Microsoft Sverige vuxit med över 60 % och fortsätter att växa. Microsoft Sverige har också uppnått topplaceringar i Great Place to Work varje år sedan utmärkelsen infördes för 10 år sedan. Det råder ingen tvekan om att Per och hans ledningsgrupp har gjort Microsoft Sverige till en ledstjärna för kvalitet och till ett företag där många vill arbeta, säger Eric Boustouller, Corporate VP Microsoft Western Europe.

- Jag är samtidigt glad över att få presentera Jonas Persson som ny VD och ser fram emot att få ta del av nästa utvecklingsfas för Microsoft Sverige. I sin roll som VD tar Jonas med sig många viktiga erfarenheter som kommer väl till pass i Microsofts nya strategi kring enheter och tjänster, säger Eric Boustouller.

- Jag är väldigt stolt över vad vi tillsammans åstadkommit under mina år på Microsoft, både vad gäller affärsresultat, vår attraktionskraft som arbetsgivare och när det gäller att vara pionjärer för Det Nya Arbetslivet, säger Per Adolfsson.

- Efter många år i internationella ledarroller på Microsoft det är en stor ära att ta rollen som VD för Microsoft Sverige. Det har aldrig varit mer spännande att vara på Microsoft med tanke på vår nya strategi för enheter och tjänster, säger Jonas Persson.

Korta fakta om Jonas  Persson

Jonas föddes i Sverige 1968 och växte upp i Ludvika i Dalarna och i Sao Paulo i Brasilien. På grund av Jonas många internationella roller har han tillbringat mycket tid i olika delar av världen, inklusive USA, Latinamerika, Europa och Asien. Jonas bor i Stockholm med sin fru och tre barn. Förutom dataspel och att bygga extrema datorer på sin fritid, umgås Jonas med sin familj, ägnar sig åt matlagning, njuter av konst och resor med familjen.

2009 utsågs Jonas till General Manager för DPE (Devoloper and Platform Evangelism), Microsoft Corporation. Dessförinnan arbetade Jonas som Senior Director för DPE i Microsoft Western Europe. Jonas har innehaft olika ledande positioner inom Microsoft, bl.a. som General Manager för Microsoft Mobility i Europa / Mellanöstern & Afrika, chef för telekom i Norden och Chief Technology Officer för Western Europe. Jonas har också arbetat i Microsoft Sverige som DPE Lead och var medlem i Microsofts svenska ledningsgrupp 2003-2005.

Vid frågor, kontakta:

Jenny Spets Wojarski
PR Lead / Informationschef Microsoft Sverige
Tel: 0734-08 29 42
E-post: jenny.spetswojarski@microsoft.com