August, 2013

 • Skype firar 10 år - Grattis!

  Idag för tio år sedan startade Skype. Kommunikationstjänsten har snabbt etablerat sig som en viktig kommunikationslösning för människor världen över. Skype knyter samman och hjälper människor att hålla kontakten - oavsett geografisk position, dator, telefon eller annan enhet.

  Skype blev under 2011 en del av Microsoft och tjänsten har idag över 300 miljoner användare. Tillsammans har vi ringt och videochattat 1400 miljarder minuter genom att använda Skype.

  Läs mer om Skypes 10 år på Skype Big Blog.

   

 • Steve Ballmer lämnar Microsoft

  Microsofts VD Steve Ballmer meddelade idag att han kommer att avgå från sin roll inom 12 månader. Microsofts ledningsgrupp har utsett en kommitté som ska arbeta med att utse en ersättare. Under övergångsperioden kommer Steve fortsatt att leda företaget.

  Mer information i det officiella pressmeddelandet.

 • Atea och Dustin börjar sälja Microsoft Surface

  Med start idag kan företag och organisationer köpa Surface RT och Surface Pro hos Atea och Dustin. De två officiella kommersiella återförsäljarna är först ut i Sverige med att erbjuda företagskunder möjligheten att köpa Surface.

  Sedan tidigare finns Surface RT och Surface Pro tillgänglig för konsumenter via Siba, Media Markt, Elgiganten, Telenor och Microsoft Store. Från och med idag blir Surface RT och Surface Pro tillgänglig för företag och organisationer hos Microsofts partner Atea och Dustin.

  Samarbetet med Atea och Dustin är ett viktigt steg för oss att möta stora företag och organisationers behov. Sedan Surface RT och Surface Pro lanserades i Sverige har intresset varit stort. Nu har vi gjort det möjligt för de kunder som vill, att köpa produkterna via de hårdvaruåterförsäljare som de redan köper av idag säger Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows och Surface

  Arbetet med att expandera tillgängligheten av Surface RT och Surface Pro i Sverige kommer att fortsätta under året.

  Läs mer om nyheten på engelska på The Surface Blog.

  För mer information kontakta
  Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows och Surface
  073-408 32 85
  Thomas.floberg@microsoft.com

   

 • Windows 8.1 släpps den 18 oktober

  Windows 8.1, den uppdaterade versionen av Windows 8, släpps den 18 oktober. Om du redan använder Windows 8 eller Windows RT kommer det vara gratis att uppdatera till Windows 8.1 och uppdateringen kommer finnas tillgänglig att ladda hem i Windows Store. Från och med den 18 oktober kommer Windows 8.1 även att finnas installerat på nya datorer och surfplattor i butik.

  Windows 8.1 bygger vidare på, och utvecklar det ekosystem som Microsoft släppte i och med lanseringen av Windows 8. Fokus ligger fortfarande på den personliga och mobila upplevelsen.

  Läs mer om de nya funktionerna i Windows 8.1

  Vill du testa Windows 8.1 redan idag kan du ladda hem en öppen testversion här

  Läs mer om Windows 8.1 på Windows-bloggen 

 • Seamless och Microsoft ingår avtal om SEQR

  Nasdaq OMX-noterade SEQR lanseras både för Windows 8 och Windows Phone samt integreras med Windows Phone Wallet. Lanseringen sker under 2013 efter ett avtal mellan Nasdaq OMX-noterade Seamless och Microsoft.

  Seamless grundades 1999 i Sverige och har nu en närvaro i ett trettiotal länder. Lanseringen av SEQR i Windows plattformar är strategiskt viktig för att stärka Seamless position som ledande inom mobila betalningar. SEQR implementeras i Microsofts app-butik Windows Store och Windows Phone Store på samtliga Seamless marknader under 2013.

  Integrationen med Windows Phone Wallet öppnar för nya möjligheter för både betalningar och värdeadderande tjänster som erbjudanden, lojalitetsprogram, köphistorik och integration med butikernas egna appar.

  Att finnas på läsplattor och telefoner med Microsofts teknologi ligger helt i linje med vår ambition att SEQR Mobile Payment ska nå så många användare som möjligt och etableras som en global standard för mobila betalningar, säger Peter Fredell, VD och koncernchef för Seamless.

  Vi bedömer att Windows plattform för appar kommer att växa i takt med att marknadsandelen ökar. Genom att stödja plattformen och Windows Phone Wallet når vi en större kundbas, säger Peter Fredell.

  SEQR uppfyller vår höga ambition om enkelhet, användarvänlighet och säkerhet, samtidigt som den säkerställer en bra och växande affär för företagen. Vi är glada över att de väljer vår plattform och Windows Phone Wallet som en marknadsplats för just dessa mervärden, säger Urban Falk, Business Development Manager på Microsoft Sverige.

  För ytterligare information kontakta:
  Peter Fredell, VD Seamless Distribution AB, tel. 08-564 878 00, peter.fredell@seamless.se 
  Olivera Andersson, kommunikationschef, Seamless, tel. 070-660 51 96, olivera.andersson@seamless.se
  Eva-Lotta Jonsvik, pressansvarig, Microsoft tel. 073-408 28 02, a-evjons@microsoft.com

  Om Seamless
  Seamless är en av världens ledande leverantörer av betalsystem för mobiltelefoner och hanterar årligen över 3,1 miljarder transaktioner genom 525 000 aktiva försäljningsställen. Detta kombinerat med över elva års erfarenhet och närvaro i ett trettiotal länder ger Seamless en stark position på mobilbetalningsmarknaden. Det är företagets unika transaktionsplattform som gör SEQR möjligt. Seamless handlas på Nasdaq OMX Stockholm, kortnamn SEAM.

  www.seamless.se

  Om SEQR
  SEQR, utvecklat av Seamless, är marknadens enklaste och snabbaste lösning för mobila betalningar. Allt kunden behöver göra är att med SEQR-appen använda QR-kod eller NFC vid kassan och godkänna betalningen med sin PIN-kod. SEQR fungerar lika enkelt i fysisk handel och i e-handel och är både snabbare och säkrare än kortbetalningar. Tack vare tekniken krävs ingen investering av handlaren. Det räcker med en QR-kod och NFC vid kassan och sedan sparar handlaren pengar på varje transaktion tack vare den mycket låga transaktionsavgiften.

  www.seqr.se – Twitter: @seqrsefacebook.com/seqrse

  Denna information är sådan som Seamless Distribution AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 13 augusti 2013 kl 07.50

 • Microsoft varnar för falska supportsamtal

  Vi har flera gånger varnat för de falska supportsamtal där den som ringer uppger att han/hon ringer från Microsoft. Tyvärr behöver vi återigen varna för dessa falska supportsamtal. Under våren och sommaren har bedragare fortsatt att ringa och uppgett att de arbetar på diverse stora företag, däribland Microsoft.


  Vi på Microsoft ringer aldrig upp dig i supportärenden om du inte ringt upp oss först. I vår kontakt med dig ber vi aldrig om personliga uppgifter såsom lösenord eller koder. Vi uppmanar dig heller aldrig att föra över pengar till ett konto. Om du misstänker att du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök uppmanar vi dig att göra en polisanmälan säger Daniel Akenine, Nationell Teknikchef på Microsoft.


  Ny Teknik skrev förra året om de falska supportsamtalen och det faktum att få polisanmäler incidenten. Det är viktigt att polisanmäla händelsen, annars kan inte polisen skapa sig en uppfattning om problemets omfattning.


  Microsofts råd om du drabbas av de falska supportsamtalen


  Om du blir uppringd av en misstänkt bedragare

  • Lägg på luren
  • Om de ringer upp på nytt, låt bli att svara. Alternativt ber du om namn och telefonnummer för att ringa tillbaka – då lägger de på luren.
  • Anmäl händelsen till Polisen på telefonnummer 114 14


  Om du följt bedragarnas instruktioner

  • Sök igenom datorn med Microsoft Safety Scanner för att undersöka om du drabbats av skadlig kod på datorn. Programmet är gratis och kan hämtas här. Koppla sedan ifrån datorn från internetuppkopplingen
  • Ändra lösenord och samtliga PIN-koder till mejlkonton och konton relaterade till bank- och kreditkort
  • Kontakta din bank eller ditt kreditkortsföretag och be om hjälp att förhindra eventuell skada
  • Anmäl händelsen till Polisen på telefonnummer 114 14
  • Ominstallera datorn. Använder du Windows 8 hittar du enkla instruktioner här.


  Besök gärna Microsofts säkerhetssida om du är intresserad av att läsa mer om bedrägerier och hur du kan skydda dig mot dessa.


  På MVH-bloggen kan du läsa om enkla tips för att skydda dig och din dator.


  För mer information kontakta:

  Eva-Lotta Jonsvik, Pressansvarig på Microsoft
  a-evjons@microsoft.com
  073-408 28 02


  Daniel Akenine, Nationell Teknikchef på Microsoft
  dakenine@microsoft.com
  073-408 31 36

 • Populär navigeringsapp släpps till Windows 8

  Seapilot fortsätter sin satsning på mobilitet och släpper nu sin populära navigeringsapp till Windows 8 och Windows RT. Seapilot är en app som huvudsakligen är utvecklad för att användas ombord på båten för att navigera. Men då den finns tillgänglig på portabla enheter fungerar den även utmärkt att använda för att planera båtturen hemma i TV-soffan.

  - Vi tycker det är kul att Seapilot, som är den ledande leverantören av sjönavigeringsverktyg i Sverige, väljer att satsa på Windows 8 och Windows RT. Det stärker vårt utbud och tillför ytterligare en dimension för våra användare säger Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows.

  Seapilot är en professionell navigeringsapp och den enda appen på marknaden med AIS-data. Stödet för AIS-data gör att du kan se alla båtar och fartyg med AIS-transponder direkt i appen. Dessutom presenteras vindstyrka, vindriktning, lufttryck, temperatur och vattenstånd i realtid via AIS från över 60 väderstationer i Sverige.


   
  Appen finns från och med idag tillgänglig i Windows Store och kostar 380 kr. Varje år uppgraderar du sedan appens sjökort för 290 kr (priset avser det svenska sjökortet). Seapilot i Windows Store hittar du här. Windows Store är platsen där du laddar ned appar för Windows 8 och Windows RT.

  Lanseringen av Seapilots app till Windows 8 och Windows RT stärker utbudet av högkvalitativa appar som finns tillgängliga i Windows Store. Sedan lanseringen av Windows 8 och Windows RT i oktober har utbudet mer än sexdubblats. Seapilot finns sedan tidigare tillgänglig på iPad och iPhone och har snabbt blivit populär bland fritidsbåtsägare.

  Den som befinner sig i Stockholms skärgård kommer också kunna se och höra mer om Windows 8 och Seapilot genom ett samarbete med Skärgårdsradion.


   

  För mer information kontakta
  Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows
  073- 408 32 85
  Thomas.floberg@microsoft.com

  Jens Johansson, vd Seapilot AB
  08-506 121 19
  jens.johansson@seapilot.com