July, 2013

 • Testa Windows 8.1 Enterprise Preview

  Nu finns Windows 8.1 Enterprise Preview tillgänglig för nedladdning, för alla som vill testa det nya operativsystemet.

  Läs mer om alla de nya funktionerna i den officiella bloggposten.

   

 • Arlas recept nu till Windows Phone 8

  Nu lanserar Arla i samarbete med Microsoft och Monterosa sin populära recept-app till Windows Phone 8. Den nya appen innehåller närmare 4000 av Arla Kökets recept, som alltid är genomtänkta och provlagade. Olika veckomenyer hjälper dig med matinspirationen och självklart kan du spara och dela dina favoritrecept. 

  Under det senaste året har allt fler hört av sig och efterfrågat Arla Köket till Windows Phone. Vi på Arla är nu glada att äntligen kunna erbjuda appen till Windows Phone 8-användare säger David Bodén, Digital Manager på Arla.

  Arla Köket är redan Sveriges mest populära recept-app med återkommande höga placeringar på topplistor och i tester. Appen finns sedan tidigare för iPhone, iPad och Android och har över en miljon nedladdningar.


          
  Appen finns nu tillgänglig i Windows Phone Store och är gratis att ladda hem. Windows Phone Store är platsen där du laddar ned appar för Windows Phone 8. Arla Kökets recept hittar du här.

  Nyligen berättade vi att det nu finns över 160 000 appar på Windows Phone Store. Att Arla väljer att satsa på Windows Phone 8 är glädjande då det stärker vårt utbud och fortsätter bygga momentum även lokalt säger Anna Ström, affärsområdeschef för Windows Phone

  För mer information kontakta

  Anna Ström, affärsområdeschef för Windows Phone på Microsoft
  anstrom@microsoft.com
  070-926 61 23

  David Bodén, Digital Manager på Arla
  david.boden@arlafoods.com
  070-689 54 51

 • Uttalande om hur Microsoft besvarar regeringars krav på kunddata

  Ett uttalande har publicerats på Microsoftbloggen "On the Issues"  som ger ett detaljerat svar på bland annat hur Microsoft arbetar med regeringars krav på kunddata.

  Bloggposten tar tydligt avstånd från de felaktiga uppgifter som publicerats i vissa medier, och berättar även om vad vi gör för att få tillstånd att vara ännu mer transparenta.

  Här finns bloggposten. 

   

 • Microsoft och Telenor i unikt samarbete

  Telenor ingår i ett unikt samarbete med Microsoft och blir första teleoperatör i Sverige att erbjuda Surface RT och Surface Pro till sina kunder. Den 16 juli blir Surface RT och Surface Pro tillgängliga i Telenorbutiker över hela Sverige.  

  Microsoft Surface har fått ett väldigt positivt mottagande på den svenska marknaden och har under våren genomfört två framgångsrika lanseringar. Surface RT och Surface Pro har tidigare varit tillgängliga i Microsoft Store samt hos Siba, Mediamarkt och Elgiganten (endast Surface RT). Den 16 juli blir Telenor en av de första teleoperatörerna i världen som erbjuder Surface RT och Surface Pro till sina kunder.

  -         Vi är glada att Telenor ser potentialen och satsar på Surface. Och det känns väldigt bra att en svensk teleoperatör ligger i framkant och blir en av de första i världen att erbjuda sina kunder en så uppskattad produkt, säger Thomas Floberg, Affärsområdeschef för Windows.

  Surface är en ny och modern pekplatta från Microsoft. Med ett tunt och samtidigt hållbart hölje i magnesium förändrar Surface hur man använder en surfplatta för både arbete och underhållning. Du kan köra Office-program, titta på filmer i HD-upplösning och hålla kontakten med dina kompisar. Surface RT och Surface Pro har båda två ett integrerat utfällbart stöd samt nödvändiga portar; USB, VGA och mikro-SD-kort.

  -         Vi strävar alltid efter att kunna erbjuda våra kunder en optimal surfupplevelse och då är själva enheten lika viktig som kvaliteten på nätet. Med de senaste surfplattorna från Microsoft blir våra kunder bland de första som kan surfa i 4G-nätet med det absolut senaste i Windowsmiljön och det är vi förstås stolta över, säger Jonas Lindström, marknadsansvarig för Mobile, på Telenor Sverige.

  Den 16 juli blir Surface RT och Surface Pro tillgänglig i Telenorbutiker över hela Sverige.

  Läs mer om samarbetet.

 • Eva Pethrus invald i CSR Swedens styrelse

  Det ledande företagsnätverket CSR Sweden har valt sin nya styrelse, och färsk på posten som ledamot är Eva Pethrus, ansvarig för Partnerskap i Lärande på Microsoft Sverige.

  "CSR Sweden har nu efter 10 år som projekt kopplat till Svenska Jobs and Society blivit en egen självständig organisation med egen styrelse. Jag är mycket glad att få in Eva i denna styrelse då Eva har ett äkta engagemang och ett brett kunnande som kommer bli en stor tillgång. Vi ser fram emot att med Evas  och övrig styrelses kompetens  kunna lyfta vårt nätverk ännu ett steg upp; CSR Sweden 2.0" säger Marianne Bogle, verksamhetsansvarig på CSR Sweden.

  I sitt arbete med CSR Sweden ser Eva fram emot att få möjlighet att lära sig mer om andra företags CSR-arbete men också att få dela med sig av hur Microsoft jobbar strategiskt med hur IT kan skapa ett hållbart CSR-arbete för företag och organisationer.

  ”På Microsoft arbetar jag med utbildningsfrågor och därför har jag själv upplevt hur stor skillnad det kan göra att företag tar sitt ansvar och vågar ta tag i viktiga samhällsfrågor. Microsoft har en långsiktighet och förståelse för utbildningsfrågorna och att bli invald i CRS Swedens styrelse är ett gott kvitto på just detta” säger Eva Pethrus.

  Enligt CSR Swedens hemsida innebär Corporate Social Responsibility (CSR) att företag, på eget initiativ, aktivt engagerar sig i samhällsutvecklingen. Ett aktivt CSR-arbete stärker företagets relationer med såväl anställda som kunder och ägare, och dessutom tillväxten och lönsamheten.

  CSR Swedens främsta uppgifter är att inspirera företagen i sitt arbete med ansvarsfrågor och att främja diskussionen mellan näringsliv och politiker.

  CSR Sweden har 19 medlemsföretag och är nationell partner till CSR Europe, Europas ledande CSR-företagsnätverk med 70 multinationella medlemsföretag och 36 systerorganisationer i 29 länder, sammanlagt 5000 företag.

  Microsoft är nya medlemmar i CSR Sweden men har under lång tid varit medlemmar i huvudorganisationen CSR Europe samt Swedish Jobs and Society.

  CSR Swedens uppdrag

  • CSR (Corporate Social Responsibility), miljöhänsyn och hållbar utveckling är idag centrala begrepp för samhällets alla olika aktörer.
  • CSR Sweden ska vara det ansvarstagande och det engagerade näringslivets arena för diskussion och opinionsbildning i Sverige vad gäller hållbar utveckling.
  • CSR Swedens arbetsområden inkluderar såväl kompetensutveckling och vidareutbildning som samhällspåverkan.
  • Genom ett aktivt medlemskap i CSR Sweden ökar ett företag både sin kompetens samt sina möjligheter att samverka med och påverka sina intressenter.
 • Sommartips från MVH-bloggen

  Inför sommarledigheten vill vi tipsa om att Nyhetsbloggens systerblogg, MVH-bloggen, har lagt upp matnyttiga tips på hur man gör rent praktiskt för att kunna läsa mail i mobilen, ställa in ett semestersvar på mailen, eller dela sina semesterbilder.   

  Under sommaren har man kanske också lite mer tid än vanligt att utforska möjligheterna med sin mobiltelefon och pc. MVH-bloggen lägger ut nya tips varje torsdag.  Exempelvis rekommenderas gratisappen Är vi framme snart? till Windows 8 som det perfekta spelet för tråkiga bilfärder till sommarstället. För dig som vill hålla koll på när solen går upp och ner i din Windows Phone tipsar MVH-bloggen om appen Soluppgång (7.90 kr, prova gratis). Fler tips hittas under rubriken "veckans nedladdningar".

 • Microsoft är Europas bästa arbetsplats

  Europas bästa arbetsplatser har utsetts av organisationsutvecklingsföretaget Great Place to Work Institute, och precis som i den svenska tävlingen har Microsoft återigen placerat sig högst upp på listan.

   

  Det är sjätte året i rad som Microsoft utses till Europas bästa arbetsplats, i konkurrens med 2 119 organisationer i 19 europeiska länder.

   

  Undersökningen vilar på tre huvudområden: Medarbetarnas förtroende för ledningen, medarbetarnas stolthet över vad de gör samt kamratskapen man känner med sina kollegor.

   

  Prisutdelningen skedde i år i Dublin. För mer information se Great Place to Works officiella pressmeddelande.

 • Inferno Online satsar på Windows 8

  Windows 8 lanserades i oktober 2012 och spelare över hela världen insåg tidigt möjligheterna som Microsofts nya operativsystem gav spelare. Nu har världens största online gamingcenter, Inferno Online, börjat uppgradera till Windows 8.

  Stockholmsbaserade Inferno Online har sedan starten 2003 varit en viktig plats för spelare från hela landet. I lördags genomfördes en lanseringsaktivitet i Inferno Onlines lokaler på Odenplan i centrala Stockholm, som var startskottet för flytten till Windows 8.

  - Vi och våra kunder ställer väldigt höga krav på spelupplevelsen och Windows 8 är det bästa valet för spelare i dagsläget. Det har gått väldigt smidigt att gå över från Windows XP till Windows 8, säger Anton Budak på Inferno Online

  På lördagens event fanns det personal från Microsoft på plats som visade upp och hjälpte besökarna att testa Windows 8.

  Inferno Online har tidigare använt Windows XP på sina 400 datorer men har nu med hjälp av TrueSec börjat migrera till Windows 8. En uppgradering som kommer att ske successivt.

  - Windows 8 är det bästa valet för gamers, och att Inferno Online väljer att satsa på Windows 8 och uppdatera sina datorer säger en hel del, säger Joakim Karlén, produktmarknadschef för Windows