June, 2013

 • Prova testversionen av Windows 8.1

  BUILD-konferensen i natt släpptes den öppna testversionen av Windows 8.1. Den fulla versionen av Windows 8.1 kommer att släppas senare under året och kommer vara en gratis uppdatering för Windows 8- och Windows RT-användare. 

  Windows 8.1 bygger vidare på, och utvecklar det ekosystem som Microsoft släppte i och med releasen av Windows 8. Fokus ligger fortfarande på den personliga och mobila upplevelsen. Bland annat har du nu helt nya funktioner för att anpassa din startskärm och det nya gränssnittet. Windows Store har uppgraderats för att göra det enklare att hitta nya appar och snabbt få en överblick över vad andra användare gillar.  Med Windows 8.1 kommer även Internet Explorer 11. IE11 bygger vidare på tekniken i IE10 och passar perfekt på en dator/platta med pekskärm.

  Läs gärna mer om de nya funktionerna i Windows 8.1

  Vill du själv testa Windows 8.1 kan du ladda hem den öppna testversionen här

  På Windows-bloggen finns en kortare installations-guide för hur du installerar den öppna testversionen av Windows 8.1

 • Yammers ettårsjubileum med Microsoft

   Idag firar Microsoft ett år sedan förvärvet av Yammer, ett ledande socialt nätverk för företag.

   

  "Sedan vi köpte Yammer för ett år sedan har Enterprise Social verkligen tagit fart. Vi har många nya användare och abonnemangskunder, och överlag ser vi ett stort engagemang hos partners som både säljer och själva ansluter sig till Yammer" säger Peter Nicks, produktchef för Yammer och Sharepoint på Microsoft Sverige.Yammer infographic

   

  "Det är jättekul att Yammer har blivit en så stor succé. Lösningen har redan blivit en del av Microsoft och integreras med vår plattform steg för steg, exempelvis säljs Yammer nu tillsammans med Office 365" säger Peter Nicks.

   

  Caroline Antonsson, marknadsansvarig för Företagarna, är en av de kunder som använder Yammer som plattform för sin internkommunikation:

   

  ”Företagarna behövde en plattform för internkommunikation som kan hantera ett projekts alla faser, från idé till korrekturläsning. Våra projekt innefattar ofta externa och tillfälliga medarbetare så ett krav var att det skulle vara enkelt att lägga till och ta bort användare. I efterhand har vi insett hur enkelt det är för alla att starta och avsluta både öppna och stängda grupper. Vi är inte beroende av en administratör för dagliga små ändringar som vi var tidigare. Yammer uppfyller alla våra krav och växer nu in i organisationens arbete, steg för steg.” säger Caroline Antonsson.

   

  Höjdpunkter de senaste 12 månaderna:

  • Registrerade användare har vuxit med över 55 procent till nästan 8 miljoner

  • Betalda nätverk ökade mer än 200 procent jämfört med året innan

  • Yammeranvändarens aktivitet (meddelanden, grupper och filer) har fördubblats jämfört med året innan

  • Antalet partners i Yammer App Directory har fördubblats sedan starten i oktober 2012

  • Antalet utvecklare som bygger på Yammer har ökat mer än 70 procent

   

  Mer information i den officiella bloggposten från Microsoft.

   

  Under de kommande månaderna kommer Microsoft att släppa ett antal uppdateringar för Yammer, SharePoint och Office 365, för att stärka banden emellan tjänsterna och möjliggöra en ökad samverkan. Från och med idag integreras Yammer också med Klout. Läs mer om förändringar och planerade funktioner i dagens bloggpost från Yammer.

   

  Läs mer om hur Yammer har använts och kommer att användas av människor i deras arbetsliv ur Yammers grundare och vice vd David Sacks perspektiv.

 • Microsoft och Jens Lapidus förklarar Det nya arbetslivet

  Microsoft expanderar nu webbplatsen för Det nya arbetslivet. Sajten tar ett helhetsgrepp kring hur tekniska prylar och tjänster kan göra vårt livspussel enklare att lägga. Att arbeta oberoende av plats, tidpunkt eller pryl är det som Microsoft kallar för et nya arbetslivet. Som en central del på sajten finns filmer där Jens Lapidus på ett roligt och ironiskt sätt visar hur han använder tjänster och prylar från Microsoft i sitt eget livspussel. I en ny film visar Jens hur teknik från Microsoft kan göra det moderna livet lättare att leva.

  Microsoft har samarbetat med Jens Lapidus sedan i början av december. En del av samarbetet består av filmer där Jens med hjälp av en stor dos ironi visar hur han använder Microsofts produkter och tjänster både i sitt arbete och i sin vardag.

  - På den nygamla sidan för Det nya arbetslivet visar vi hur tekniska prylar och tjänster förenklar både vårt arbetsliv och vår fritid. För många finns en utmaning med att få arbetsliv och fritid att fungera bra tillsammans. Jens Lapidus använder Microsofts lösningar i sin vardag och är därför en trovärdig ambassadör för Det nya arbetslivet, säger Fredrik Wallner, konsumentmarknadschef på Microsoft.

  Idag använder människor ofta samma teknik och samma lösningar för att umgås som för att arbeta. Med den senaste tekniken blir arbetet och fritiden mer mobil och arbetet behöver inte längre ara en plats du går till, utan snarare något som du gör. Detta är något som Microsoft kallar Det nya arbetslivet.

  Den nya webbplatsen berättar mer om Det nya arbetslivet och visar hur Microsofts produkter och tjänster fungerar tillsammans för att förenkla människors vardag. För att återspegla detta är hemsidan byggd med responsiv design, vilket innebär att sidan anpassar upplevelsen för att fungera bra oavsett om du surfar in från en telefon, platta eller dator.

  Här kan du se den senaste filmen med Jens Lapidus.

  Här kan du läsa mer om Microsofts syn på Det nya arbetslivet.

  För mer information kontakta:
  Fredrik Wallner, Konsumentmarknadschef
  fredrik.wallner@microsoft.com
  073-408 56 52

   

   

 • Specialerbjudande på Surface RT till skola och universitet

  Idag lanserar Microsoft ett kraftigt reducerat pris på Surface RT, som innebär att utbildningsinstitutioner betalar mindre än halva priset för pekplattan fram till den 31 augusti.

  Surface RT ger elever och lärare tillgång till kraftfulla verktyg som Microsoft Office Home & Student 2013. Microsoft Office är den mest använda programvaran i skolor, och även hos de företag som är de ungas framtida arbetsgivare. Microsoft Office öppnar dessutom dörren till de tusentals utbildningsappar som finns i Windows Store. Redan idag kan elever, lärare och studenter hitta många av sina favoriter och allt fler svenskproducerade appar utvecklas under sommaren 2013.

  Microsoft investerar i utbildningssektorn för att stödja skolor och universitet, lärare och studenter att uppnå sin fulla potential. Det gör vi bland annat genom att erbjuda progamvara, hårdvara och tjänster till priser som är överkomliga för utbildningsorganisationer.

  Med Surface RT kan skolor och universitet få tillgång till moderna verktyg som gör det möjligt för dagens unga att utveckla de framtidskompetenser de behöver för att bli framgångsrika i studier och kommande arbetsliv.  

  Med Surface RT kompletteras pekskärmen med mus och tangentbord, USB och HD-video stöd för utskrift och presentationer, en bländande 10.6 "ClearType HD-skärm för läroböcker och videoutbildning, batteritid som räcker hela dagen, möjlighet att visa två appar sida vid sida, och stöd för flera användare.

  ”Surface RT är helt enkelt ett utmärkt val för utbildningssektorn – hela vägen från förskola till skola och universitet” säger Joke Palmkvist, ansvarig för utbildning på Microsoft Sverige. 

  Priser

  • Surface RT (32GB) – 1434 SEK exkl. moms  (Rekommenderat pris 4495 SEK inkl. moms)
  • Surface RT (32GB) med Touch Keyboard Cover – 1790 SEK exkl. moms  (Rekommenderat pris 5295 SEKinkl. moms)
  • Surface RT (32GB) och ett Type Keyboard Cover – 2076 SEK exkl. moms (Rekommenderat pris 5654 SEK inkl. moms)

  Vill du veta mer? Hör av dig till Joke Palmkvist på +46 8 752 29 54 eller joke.palmkvist@microsoft.com

  För ytterligare information se den internationella bloggposten på Microsoft in Education.

 • Office Mobile släpps för iPhone

  Nu släpps Office Mobile för iPhone i Apples App Store utan extra kostnad för Office 365 abonnenter. Office Mobile för iPhone ger tillgång till Word, PowerPoint och Excel, med liknande funktioner för visning och redigering som finns på Windows Phone.

  ”När Microsoft lanserade Office 365 tidigare i år så lovade vi att leverera regelbundna uppdateringar och nya funktioner för Office 365 abonnenter. Office Mobile för iPhone är ett bra exempel på värdet av att prenumerera på Office 365.” säger Anna Averud, affärsområdeschef för Office-divisionen på Microsoft Sverige.

  Några av de viktigaste fördelarna är:

  Konsekvent upplevelse av Office
  Formateringen på dokumenten förblir intakta när man läser, redigerar eller lägger till kommentarer, tack vare stöd för diagram, animationer, SmartArt-grafik, och former. När man återvänder till sin PC eller Mac ser dokumentet ut som det ska.

  Lätt att komma åt innehållet i molnet
  Eftersom Office Mobile är ansluten till Office 365 abonnemanget kommer samma innehåll som nyligen använts på datorn även visas på din telefon under ”senast använda dokument”. Självklart kan Office-dokument som skickas i e-post också visas och redigeras.

  Optimerad för liten skärm
  Med Slide Navigator tar man sig snabbt igenom PowerPoint-presentationer, samtidigt som stödanteckningar gör det möjligt att öva presentationer på språng. När Word-dokument flyttas från datorn till telefonen, tar funktionen ”återuppta läsningen” användaren till exakt samma punkt i dokumentet där hen senast slutade.

  Inbyggd delning
  Office Mobile möjliggör snabb redigering och delning av dokument direkt från telefonen. När man arbetar med andra kan man granska kommentarer i Word-och Excel-dokument på telefonen och lägga till egna. Det färdiga dokumentet kan delas med andra på SkyDrive eller SkyDrive Pro, eller bara skickas som e-postbilaga.

  För mer information, se den officiella bloggposten från Office.

   


   
   
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
   
   
   

 • Grattis CGI - årets Microsoft-partner

  CGI blir årets Microsoft-partner i Sverige. Priset, Partner of the Year 2013, delas ut i varje land och tilldelas den Microsoft-partner som under det senaste året bäst levererat innovativa lösningar som direkt svarar mot kundernas utmaningar. Priset kommer delas ut på Microsofts globala partnerkonferens den 7-11 juli i Houston.

  - Tillsammans med CGI, som verkligen kan kundernas verksamhet och bransch på djupet, kan vi se till att våra gemensamma kunder får ut den största kraften av att kombinera de olika delarna i plattformen. Här i Sverige har vi ett långt samarbete bakom oss som vi nu fördjupar ytterligare, säger Per Adolfsson, VD Microsoft.

  Totalt har det inkommit över 3000 nomineringar från partners i fler än 100 länder. CGI vinner priset i Sverige med följande nominering:

  "CGI är djupt engagerade i sitt partnerskap med Microsoft genom försäljning av hela Microsofts företagsplattform och med 1500 konsulter på den svenska marknaden. Under året genomförde företaget strategiska affärer inom områden som desktop deployment, molntjänster (Microsoft Office 365 och Windows Intune), privata molntjänster, Microsoft Voice, Microsoft Dynamics ERP, Microsoft Dynamics XRM och Business Intelligence. CGI har också samarbetat med Microsoft Consulting Services för att vinna nya viktiga affärer.

  CGI erbjuder heltäckande bransch- och verksamhetskunskap. I kombination med Microsofts tekniska plattformar har de kunnat hjälpa kunderna att optimera och maximera värdet av sina investeringar i Microsofts teknik, samtidigt som de skapat tillväxt för både CGI och Microsoft."

  Läs gärna pressmeddelandet från CGI. 

 • Ny pressansvarig på Microsoft i Sverige

  Från och med den 1 juni är det Eva-Lotta Jonsvik som är ny pressansvarig på Microsoft i Sverige. Hon tar över tjänsten som presskontakt från Urban Johansson som lämnat Microsoft och tagit sig an nya utmaningar. Eva-Lotta har tidigare haft rollen som Customer PR Manager på Microsoft och med sina 15 års erfarenhet av PR och marknadsföring inom IT känner hon branschen väl.

  För ytterligare information kontakta:

  Eva-Lotta Jonsvik
  Press Officer
  Direktnummer: 08-752 29 17
  Mobilnummer: 073-408 28 02
  E-post: a-evjons@microsoft.com

 • Nordiska studenter ser Microsoft som en attraktiv arbetsgivare

  När företaget Great Place to Work i mitten av mars utsåg Sveriges bästa arbetsplats hamnade Microsoft överst på listan. För tredje året i rad. Men Microsoft är inte bara populärt bland de egna medarbetarna. I Universums studentundersökning placerar sig Microsoft högt på listorna när nordiska studenter rankar sina ideala arbetsgivare.

  • Microsoft placerar sig på plats 2 bland data/IT-studenterna
  • Microsoft placerar sig på plats 3 bland ingenjörsstudenterna
  • Microsoft placerar sig på plats 5 bland ekonomstudenterna

  De höga placeringarna innebär att Microsoft är en av de populäraste arbetsgivarna bland universitetsstudenter i Norden.

  Universums studentundersökning är en årligen återkommande undersökning där studenter vid några av de största universiteten i Sverige, Danmark, Norge och Finland får svara på frågor om karriär, arbetsliv och framtid. I årets undersökning svarade 47 900 studenter på frågorna.

  Den fullständiga rankingen hittar du här.